Sziasztok !
Nos:
- WinXP Vezérlőpult - számítógép kezelés ... -ben valahol előjött a lemezkezelő. Én így fogom hívni, mert angol az XP-m. 160-as vinyómon volt két partíció, egy 9G-s C: és egy 140G-s Extended (kiterjesztett), ami tartalmazta a D: E: F: G: logikai meghajtóimat.
Direkt mindent ide mentettem D: -re, hogy ha C: meghal, meglegyen ami fontos.
Erre a lemezkezelővel partíciót akartam törölni (lusta voltam Partition Magic-et tenni), XP a mentéskor dobott egy reset hátast, és mire beboot-olt újra, csak C: meghajtóm van !!!
Szóval törlődött az egész komplett 140G-s Extended partícióm, rajta természetesen az összes logikai meghajtóval együtt - 90G mp3, 30G movie, és a maradék az életem - levelezés backup, képek, logok, anyámék cégének képei stb.. minden nyavalya.
Tudtok segíteni, melyik programmal nyerhetem vissza úgy a partíciókat, hogy ne kelljen másolni másik vinyóra az adatokat ?
- Jelenleg GetDataBack-el próbálkoztam, sok hülyeséget felhozott. Az értelmezhető könyvtárak közül csak másolni lehet a fájlokat és alkönyvtárakat más helyre, olyat nem tud, hogy a particiót visszaállítja.
- Stellar Phoenix FAT & NTFS : tizedannyi idő alatt kiadja a korrekt eredményeket az eltűnt extended és logikai meghajtókra, belenéztem és minden fájl stb. megvan ottvan, de ez is csak úgy menti meg őket, hogy ki lehet jelölni a kellő fájlokat (vagy mindent) és kimásolni máshova.
Namost, 2 problémám van :
1) nincsen másik 160-as vinyóm, amire kimentek mindent, aztán megcsinálom az új partíciókat ezen, és vissza
2) progmatos haverom holnap este megnézi, de igazából ma este szeretnék valamit elérni, ha lehet. Ő azt mondja, és igen esélyes szerintem is, hogy csak a partíciós tábla bejegyzései lettek felülírva, és fizikailag megvan minden adatom - gondolom, ezért is ismeri fel az eltűnteket korrektül ez a program kb. 1 percnyi scan után.
1-es eset kilőve. 2-es esetben mivel tudnám azt megcsinálni, hogy kitt-katt és "restore partition" bigyót nyomnék neki, és az általa korrektül detektált partíciót visszaélesztené a lemezre ? ??
A haverom, aki segítene, holnap diskedit-tel nyúl a particiós táblába, állítása szerint nem sok idő, és megvan minden, reboot és látja a gép az adatokat.
Tudtok tippet adni esetleg programra, ami nem a kimásolós verziót tudja, hanem ugyanezt elvégzi nekem MOST ?
Szar nagyon az ügy
Most 140G free space látszik ..
Om mani peme hung.