HWSW Informatikai Kerekasztal: Halott, adatvesztett, hibásan működő merevlemez - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (146 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 20
  • 21
  • 22
  • 23
  • 24
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Halott, adatvesztett, hibásan működő merevlemez Ide írj, ha baj van! Értékeld a témát: -----

#421 Felhasználó inaktív   mission 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2005. 09. 24. 14:38

Sziasztok!
Nem ide tartozik,de nemtudom hová írhatnám. Úgyhogy elölre is bocs!
A probléma a következő:
Nokia 6670-es telefonomban használtam egy takeMs rsmmc 512 MB-os memória kártyát. A telóban be lehet állítani hogy a kártyát jelszóval védje az illegális használat ellen.(elhagyod,stb.)
Megvolt adva a jelszó, a kártya működött hibátlanul. A telefonnak volt egy rendszer hibája különböző okok miatt. Restart után a teló kérte a jelszót hogy a kártyát eltudja éreni, a valós kód megadása után ki írta hogy érvénytelen. A lényeg hogy nemtudok a kártyához hozzá férni, kártya olvasóval xp és linux alatt sem.Egyébb eszközök sem látják a kártyát, pda, fényképező gép, stb.Elvileg szervízben javítják garanciában,hibás lezáró szektor vagy jelszó eltávolítása címen. Garancia van, csak nincs kedvem pestre felküldeni. Próbáltam kimondottan memória kártnyákra írt adat vissza állító és formázó progikkal, az ki is írja hogy a kártya zárolva, kérem annak a feloldását majd próbálja újra.Elvileg a kártya chip-jét lehet reset-elni,hogy alap állapotba álljon.Várom az ötleteket, véleményt.
Köszönöm! :respect:
Jó barátság titka, a pontos elszámolás!

#422 Felhasználó inaktív   proszta 

• Újonc
  • Pipa
  • Blog megtekintése

Elküldve: 2005. 09. 25. 09:35

Idézet: Freddy001 - Dátum: 2005. szept. 24., szombat - 12:09

Ha közel vagy Pécshez hozd el.

Szia !

Köszi az ajánlatot, de Bp!
DPG-n egy srác ajánlott IDE-laptop winyó adaptert, most arra vadászok, mert asztali géppel összekötve már könnyebben megy a dolog.

Üdv!
proszta

#423 Felhasználó inaktív   Freddy001 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2005. 09. 25. 14:38

Idézet: proszta - Dátum: 2005. szept. 25., vasárnap - 10:35

Szia !

Köszi az ajánlatot, de Bp!
DPG-n egy srác ajánlott IDE-laptop winyó adaptert, most arra vadászok, mert asztali géppel összekötve már könnyebben megy a dolog.

Üdv!
proszta

Ja igen, azthittem nem vetted ki a laptopból. Sok sikert!

#424 Felhasználó inaktív   proszta 

• Újonc
  • Pipa
  • Blog megtekintése

Elküldve: 2005. 09. 25. 15:47

Idézet: Freddy001 - Dátum: 2005. szept. 25., vasárnap - 15:38

Ja igen, azthittem nem vetted ki a laptopból. Sok sikert!

Szia !

Nincs más megoldás !

Köszi a bíztatást!
Majd beszámolok az esetleges sikerről!
Üdv!
proszta

#425 Felhasználó inaktív   Eperkutyus 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 09. 25. 21:49

Sziasztok !

Nos:

- WinXP Vezérlőpult - számítógép kezelés ... -ben valahol előjött a lemezkezelő. Én így fogom hívni, mert angol az XP-m. 160-as vinyómon volt két partíció, egy 9G-s C: és egy 140G-s Extended (kiterjesztett), ami tartalmazta a D: E: F: G: logikai meghajtóimat.

Direkt mindent ide mentettem D: -re, hogy ha C: meghal, meglegyen ami fontos.

Erre a lemezkezelővel partíciót akartam törölni (lusta voltam Partition Magic-et tenni), XP a mentéskor dobott egy reset hátast, és mire beboot-olt újra, csak C: meghajtóm van !!!

Szóval törlődött az egész komplett 140G-s Extended partícióm, rajta természetesen az összes logikai meghajtóval együtt - 90G mp3, 30G movie, és a maradék az életem - levelezés backup, képek, logok, anyámék cégének képei stb.. minden nyavalya.

Tudtok segíteni, melyik programmal nyerhetem vissza úgy a partíciókat, hogy ne kelljen másolni másik vinyóra az adatokat ?

- Jelenleg GetDataBack-el próbálkoztam, sok hülyeséget felhozott. Az értelmezhető könyvtárak közül csak másolni lehet a fájlokat és alkönyvtárakat más helyre, olyat nem tud, hogy a particiót visszaállítja. :(

- Stellar Phoenix FAT & NTFS : tizedannyi idő alatt kiadja a korrekt eredményeket az eltűnt extended és logikai meghajtókra, belenéztem és minden fájl stb. megvan ottvan, de ez is csak úgy menti meg őket, hogy ki lehet jelölni a kellő fájlokat (vagy mindent) és kimásolni máshova.

Namost, 2 problémám van :

1) nincsen másik 160-as vinyóm, amire kimentek mindent, aztán megcsinálom az új partíciókat ezen, és vissza

2) progmatos haverom holnap este megnézi, de igazából ma este szeretnék valamit elérni, ha lehet. Ő azt mondja, és igen esélyes szerintem is, hogy csak a partíciós tábla bejegyzései lettek felülírva, és fizikailag megvan minden adatom - gondolom, ezért is ismeri fel az eltűnteket korrektül ez a program kb. 1 percnyi scan után.

1-es eset kilőve. 2-es esetben mivel tudnám azt megcsinálni, hogy kitt-katt és "restore partition" bigyót nyomnék neki, és az általa korrektül detektált partíciót visszaélesztené a lemezre ? ??

A haverom, aki segítene, holnap diskedit-tel nyúl a particiós táblába, állítása szerint nem sok idő, és megvan minden, reboot és látja a gép az adatokat.

Tudtok tippet adni esetleg programra, ami nem a kimásolós verziót tudja, hanem ugyanezt elvégzi nekem MOST ?  :(

Szar nagyon az ügy :(

Most 140G free space látszik .. :(
Om mani peme hung.

#426 Felhasználó inaktív   XC-biker 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 09. 25. 22:15

Idézet: Eperkutyus - Dátum: 2005. szept. 25., vasárnap - 20:49

Sziasztok !

Nos:

- WinXP Vezérlőpult - számítógép kezelés ... -ben valahol előjött a lemezkezelő. Én így fogom hívni, mert angol az XP-m. 160-as vinyómon volt két partíció, egy 9G-s C: és egy 140G-s Extended (kiterjesztett), ami tartalmazta a D: E: F: G: logikai meghajtóimat.

Direkt mindent ide mentettem D: -re, hogy ha C: meghal, meglegyen ami fontos.

Erre a lemezkezelővel partíciót akartam törölni (lusta voltam Partition Magic-et tenni), XP a mentéskor dobott egy reset hátast, és mire beboot-olt újra, csak C: meghajtóm van !!!

Szóval törlődött az egész komplett 140G-s Extended partícióm, rajta természetesen az összes logikai meghajtóval együtt - 90G mp3, 30G movie, és a maradék az életem - levelezés backup, képek, logok, anyámék cégének képei stb.. minden nyavalya.

Tudtok segíteni, melyik programmal nyerhetem vissza úgy a partíciókat, hogy ne kelljen másolni másik vinyóra az adatokat ?

- Jelenleg GetDataBack-el próbálkoztam, sok hülyeséget felhozott. Az értelmezhető könyvtárak közül csak másolni lehet a fájlokat és alkönyvtárakat más helyre, olyat nem tud, hogy a particiót visszaállítja. :(

- Stellar Phoenix FAT & NTFS : tizedannyi idő alatt kiadja a korrekt eredményeket az eltűnt extended és logikai meghajtókra, belenéztem és minden fájl stb. megvan ottvan, de ez is csak úgy menti meg őket, hogy ki lehet jelölni a kellő fájlokat (vagy mindent) és kimásolni máshova.

Namost, 2 problémám van :

1) nincsen másik 160-as vinyóm, amire kimentek mindent, aztán megcsinálom az új partíciókat ezen, és vissza

2) progmatos haverom holnap este megnézi, de igazából ma este szeretnék valamit elérni, ha lehet. Ő azt mondja, és igen esélyes szerintem is, hogy csak a partíciós tábla bejegyzései lettek felülírva, és fizikailag megvan minden adatom - gondolom, ezért is ismeri fel az eltűnteket korrektül ez a program kb. 1 percnyi scan után.

1-es eset kilőve. 2-es esetben mivel tudnám azt megcsinálni, hogy kitt-katt és "restore partition" bigyót nyomnék neki, és az általa korrektül detektált partíciót visszaélesztené a lemezre ? ??

A haverom, aki segítene, holnap diskedit-tel nyúl a particiós táblába, állítása szerint nem sok idő, és megvan minden, reboot és látja a gép az adatokat.

Tudtok tippet adni esetleg programra, ami nem a kimásolós verziót tudja, hanem ugyanezt elvégzi nekem MOST ?  :(

Szar nagyon az ügy :(

Most 140G free space látszik .. :(

én inkább szereznék egy winyót a helyedben minthogy ügyeskedjek és úgy mentsek.
Örülj neki hogy a warez segít! Szerezz be egy vinyót és uccu néki! :D
Adatmentés Fizikailag és Logikailag Sérült Merevlemezekről. Bevizsgálási Díj Nincs! Veszek Rossz HDD-ket is.- Notebook, PC és PDA Javítás. MSN, Mail: adatmentes@hotmail.com

#427 Felhasználó inaktív   Pietrosz 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 09. 25. 22:23

Én már megoldottam a bajom azóta:
format, majd win reinstall.
De azért megkérdezném, hogy meg lehetett-e volna valahogy gyógyítani a partíciómat?
Csak annyit írt a chkdsk, hogy sérült MFT, majd leállt. getdataback nem talált rajta semmit. Valahogy vissza lehetett volna hozni?
- Where are we going?
- Let's go find out.

#428 Felhasználó inaktív   Eperkutyus 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 09. 25. 22:50

Meg lehetett volna.

http://www.partition-recovery.com/

ezzel.

felismert minden eltűnt partíciómat. esc-nél megkérdezte, hogy elégedett vagyok-e, mentheti-e a vinyóra a változásokat .. nyomtam egy Y-t és egy ENTER-t és kész csók reboot és ITT AZ ÖSSZES MEGHAJTÓM !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

:D :D :D !!!!! :sandor:

EGY 170 KBYTE-os DOS-OS PROGRAM !!! PR.EXE

NAGYON DURVA !!! :)

:respect:

MINDEN MEGY, filmek, mp3-ak, HIBÁTLAN !!!!!!!!!!!!!!!!
Om mani peme hung.

#429 Felhasználó inaktív   Eperkutyus 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 09. 25. 22:51

Még valami:

nem a honlapon található demo verzióval csináltam.

De ezt zárójelben.
Om mani peme hung.

#430 Felhasználó inaktív   Eperkutyus 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 09. 25. 22:53

Idézet: Pietrosz - Dátum: 2005. szept. 25., vasárnap - 21:23

Én már megoldottam a bajom azóta:
format, majd win reinstall.
De azért megkérdezném, hogy meg lehetett-e volna valahogy gyógyítani a partíciómat?
Csak annyit írt a chkdsk, hogy sérült MFT, majd leállt. getdataback nem talált rajta semmit. Valahogy vissza lehetett volna hozni?

Ez is valami MTF-et írt ki meg mittomén mit.  Szektoronként átfésülte a vinyómat, bele is nézhettem a visszaállításra kijelölt partíciókba, hogy tényleg az kell-e nekem (ne szemét legyen).. Á NAGYON BABA !

Teljesen DOS-os Norton Utilities 8 feeling !!!

Ó A RÉGI SZÉP IDŐK !!!

DOS POWA !
Om mani peme hung.

#431 Felhasználó inaktív   Onderon 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 09. 26. 12:31

Hali!

Sikerült a mai napon a szívgörcsöt hoznia rám a rendszervinyómnak (SATA Maxtor Diamondmax10 200Gb). Gépbekapcs után rendszer nem találta. Ház oldala leszed, hallgatózás, vinyó pörög de mintha csak félig pörgöt volna fel. Kikapcs, várok kicsit, vissza, ugyanaz, felpörög, de csak félgázzal. Most úgy sikerült életet lehelnem bele, hogy pár gyors gép ki-bekapcsolás után felpörgött, rendszer elindult, látszólag minden oké, de nem merem kikapcsolni, mert félek többet nem lesz ilyen mákom hogy elinduljon. Most elkezdek archiválgatni, de közben azért megkérdezem hogy vajon mivel van a gond? Visszavinném gariba, de ha ott meg elindul simán csak hülyének fognak nézni. Mindenféle tanácsot, 5letet szivesen fogadok!

köszi

parasite

#432 Felhasználó inaktív   nitrousa 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 09. 28. 08:26

Sziasztok!

Következő a probléma:

A haveromnak reinstall volt és azóta a 2. vinyó nem látszik a my computer-ben. a Computer managementben látszik, de nincs betűjele és csak formattálást enged. A bios is látja.
Hogy a bánatba lehetne előcsalogatni? Azon volt minden mentés.

THX
"..Ahogy aztán jelezték, az első kör végére már 34 másodperc volt az előnyöm. VB-futamon ilyenre nem igen volt példa... Brno, 1971
1    DRAPAL, Janos     HUN    Yamaha    57' 43.500"   
2    SZABO, Lazlo     HUN    Yamaha    58' 23.200"   
3    SAARINEN, Jarno     FIN    Yamaha    59' 45.200"

#433 Felhasználó inaktív   Raynes 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 09. 28. 14:51

Idézet: Parasite - Dátum: 2005. szept. 26., hétfő - 13:31

Hali!

Sikerült a mai napon a szívgörcsöt hoznia rám a rendszervinyómnak (SATA Maxtor Diamondmax10 200Gb). Gépbekapcs után rendszer nem találta. Ház oldala leszed, hallgatózás, vinyó pörög de mintha csak félig pörgöt volna fel. Kikapcs, várok kicsit, vissza, ugyanaz, felpörög, de csak félgázzal. Most úgy sikerült életet lehelnem bele, hogy pár gyors gép ki-bekapcsolás után felpörgött, rendszer elindult, látszólag minden oké, de nem merem kikapcsolni, mert félek többet nem lesz ilyen mákom hogy elinduljon. Most elkezdek archiválgatni, de közben azért megkérdezem hogy vajon mivel van a gond? Visszavinném gariba, de ha ott meg elindul simán csak hülyének fognak nézni. Mindenféle tanácsot, 5letet szivesen fogadok!

köszi

parasite

Kissé megkésve reagálok, de látom, hogy nem volt hozzászólás.
A hány fokos a kicsike? Hűtve van?

Azóta mi van vele? Sztem ha lementetted az adatokat máshová, küldjed rá PowerMax-ot (Burn in Test min. 2 ciklussal), ha hibát jelez (amit floppy-s verzió esetén log file-ba ment), akkor irány a log file-al a gari.
Én is voltam hasonlóképp mint te, a Maxtor vinyómról néha rafináltan lenullázódtak a fájlok tartalmai. Én sem mertem először visszavinni, pont ugyanezt gondoltam, hogy mi van, ha ott jó lesz és én pattogtam feleslegesen. Ez a TÉVES logika!
Vissza kell vinni ha PowerMax hibát jelez, a leírásodból is arra lehet következtetni, hogy nem megbízható a vinyó. Nem szabad vele bajlódni, 99%, hogy nem nálad van a hiba (IDE vezérlő, kábelelek hibája, táp hibája).

Nincs más ötletem, ezen nincs mit okoskodni, tipikus tömeghiba.

------------------------------------------------
Nem tartozik szorosan a válaszhoz...
Eleinte, e jeles céget szidtam csak, hogy miért gyártanak ilyen hulladékokat és hogyan kerülnek ezek a csodák a boltok polcaira, de sajnos egyre több vinyamárka megbízhatatlan, nem tudom ez hová fog vezetni... Egy boltban meg is kérdeztem, hogy miért árulják, ha ilyen szarok M-betűsék, minden akárhányadik gariidőn belül kampó, de a többi se soká él gari után. A válasz az volt, hogy ha megdöglenek is gariidőn belül, akkor is pénzt hoznak a konyhára, mert a szervíz munkadíjhoz jut. Olcsó, sokan veszik mint a cuckrot (ár/teljesítményarányban a legjobb, csakhát ez nem minden), ha meg gariidőn túl krepál be, akkor triplán megérte forgalmazni.
Kerülne akár 3-5x annyiba egy átlag (S)ATA vinyó (akármilyen márka), de lenne normális és megbízható, de ezek szerint hülyék lennének normálisat gyártani, ha a sok balf*sz fogyasztó így is megveszi, a piacon kelendőek ezek a csodaszerkezetek.... nem csak M-betűsékről van szó.
Lassan már én sem látok más kiutat, mint az SCSI, bár arról nincs túl sok egyéni tapasztalatom.
„The volume of a pizza of thickness a and radius z can be described by the following formula: pi zz a.”

#434 Felhasználó inaktív   acu 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 09. 28. 19:54

ha valakinek eltünt, hibás particiója van az esetleg megpróbálkozhat a Testdisk nevü progival, nekem két partíciómat hozta vissza (nyomorék mobilrack elbaszta). de csak óvatosan vele.  :)
8 állat utazik egy kisbuszban. De csak 7 ülés van. A nyolcadik utas, a hal áll.

#435 Felhasználó inaktív   dave85 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2005. 09. 29. 13:55

Idézet: Freddy001 - Dátum: 2005. szept. 20., kedd - 18:57

Ezzel csak particionálni tudod, vagy teljesen gyári állapotra legyakni. Formázni az OS saját formázó programjával kell.

Szia!

Remélem elékszel még rám, sajnos mostanában nem sok időm volt a problémámmal foglalkozni, úgyhogy csak most jutottam el idáig.
Win 98 boot lemezzel leformáztam a 120-as vinyó 5 gigás C-jét, de nem oldódott meg a probléma, még mindig nem bootol be a win xp. Szóval azt szeretném kérni tőled, hogy töltsd fel valahová, légy szíves ezt a bizonyos debian-t vagy mit, és megpróbálnám azzal elintézni a dolgot.
Korábban írtad valakinek, hogy a ezzel sok ideig tart a formázás, mert nincs DMA, de legalbb jót csinál?Ez alatt mit értesz?

Köszönettel,
Dave

#436 Felhasználó inaktív   Freddy001 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 09. 29. 14:02

Idézet: dave85 - Dátum: 2005. szept. 29., csütörtök - 14:55

Szia!

Remélem elékszel még rám, sajnos mostanában nem sok időm volt a problémámmal foglalkozni, úgyhogy csak most jutottam el idáig.
Win 98 boot lemezzel leformáztam a 120-as vinyó 5 gigás C-jét, de nem oldódott meg a probléma, még mindig nem bootol be a win xp. Szóval azt szeretném kérni tőled, hogy töltsd fel valahová, légy szíves ezt a bizonyos debian-t vagy mit, és megpróbálnám azzal elintézni a dolgot.
Korábban írtad valakinek, hogy a ezzel sok ideig tart a formázás, mert nincs DMA, de legalbb jót csinál?Ez alatt mit értesz?

Köszönettel,
Dave

Feltöltöm szívesen, de ezzel inkább zerofill-t tudsz csinálni vagyis gyári állapotúra hozni a vinyót. Ettől nem fog megjavulni, csak ha vissza akarod vinni garanciában előtte célszerű legyakni valamivel üresre. Ha kell szólj és feltöltöm (némi instrukcióval). Szerintem nálad más lesz a gond.

#437 Felhasználó inaktív   chadi 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2005. 09. 29. 20:32

Sziasztok!

Szerintetek ez vinyó hiba?

samsung250Gb sataII. megpartícionáltam 3 particoóra.látszólag minden ok.
1.jelenség:az egyik partícióra való írás során win kiírja "nem sikerült a késleltetett írás mentse máshova az adatokat"pfff.Gondoltam egyet letörlöm ezt a partíciót,ujralétrehoz, ujraformáz,hátha.......nem engedi csak 10 gigásra(amúgy 100gb) puff neki.
2. jelenség: innentől fogva már a bios is rosszul látja a winyót.250gb helyett csak 130gb.
kikapcsol, lehúz sata csati,visszadug,s lőn ujra 250gb.hurrá
na akkor most particó stb. , de ismét vissza 130gb.
vagy alaplapi vezérlő lenne?

köszke

#438 Felhasználó inaktív   didyman 

• Tápszag-értő
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Stábtag

Elküldve: 2005. 09. 29. 23:19

Lehet, hogy a hibás kontaktus, kábel miatt eleve kutyultak a partíciók bejegyzései. Ha kábelcsere nem oldja meg és a BIOS-ban minden rendben, lehet vinyó. Milyen lap? Milyen táp?

diskedit és hasonló, a FAT-ot, MFT-t közvetlenül buheráló progikhoz:
Ezekkel gyakran olyan változtatásokat lehet eszközölni, amik nem visszavonhatóak, nem garantálhatóak, hszen nem biztos, hogy a hibát kiváltó ok ismert, vagy jól ismert. Legyetek nagyon óvatosak a kézi szerkesztéssel! Akárhogyis alakul, az XC-bicajozó által javasolt metódus sokkal biztonságosabb! Nem lehet olyan drága egy másik vinyó, akár kölcsön is, mint az elszúrt partíciós tábla kiegyengetése pl. az előbb emléített úriembernél, vagy a Kürtnél!

Nitrousa: Ha nem volt tömörített, vagy dinamikus kötet előtte, akkor valószínűleg klasszikus eset. A szokásos R-studio/getdataback szoftverek valamelyike segíteni fog.

MFT: Master File Table. Az NTFS fájlrendszer lelke. Ez egy adatbázisként fogható fel, melyben minden fájl egy-egy rekordként szerepel. Érdekesség, hogy a másfél kB-nál kisebb fájlok és a könyvtárbejegyzések eleve itt foglalhatnak helyet. Minden rekord számára fix fenntartott terület van, ahol a fájljellemzők kerülnek tárolásra, a fájlhoz tartozó index-ekkel egyetemben. A módszer legnagyobb érdeme, hogy gyors, ahogy kérést intézel felé, az "ott van", szemben a FAT láncolt listához hasonló elrendezésével, ahol ki kell keresni a fájlhoz tartozó allokációs egységeket a láncolatból.
Az MFT biztonsági másolatot is tart fennt saját magáról (mirror record), ez rögtön a második rekordból elérhető fájl.
Az MFT igyekszik fix, egybefüggő lenni, azaz a rendszer számára fix helyet foglal le. Ez, ha időközben sok fájl keletkezik, elkezd növekedni és újabb helyfoglalás történhet-az MFT töredezik. Sok töredék esetén teljesítménye jelentősen romlik. Fontos, hogy ha ezután kevesebb fájl lesz benne rögzítve, nem fog csökkenni a mérete, így extrém esetben elég derekasan elhízik.

A CHKDSK egyik gyakori hibaüzenete ennek az MFT adatbázisnak a hibája. Ezt a CHKDSK meghajtó: /F kapcsolóval lehet javítani (alapértelmezés szerint a Checkdisk csak olvasható módban kezeli a lemezt).
Privát helyett email van.
Segíts nekünk, hogy segíthessünk másokon!
(Holnap délelőtt úgysem jó neki, mert nem engedem ki az ágyamból... Tündérvirág)

#439 Felhasználó inaktív   chadi 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2005. 09. 30. 06:59

Idézet: didyman - Dátum: 2005. szept. 30., péntek - 0:19

Lehet, hogy a hibás kontaktus, kábel miatt eleve kutyultak a partíciók bejegyzései. Ha kábelcsere nem oldja meg és a BIOS-ban minden rendben, lehet vinyó. Milyen lap? Milyen táp?

diskedit és hasonló, a FAT-ot, MFT-t közvetlenül buheráló progikhoz:
Ezekkel gyakran olyan változtatásokat lehet eszközölni, amik nem visszavonhatóak, nem garantálhatóak, hszen nem biztos, hogy a hibát kiváltó ok ismert, vagy jól ismert. Legyetek nagyon óvatosak a kézi szerkesztéssel! Akárhogyis alakul, az XC-bicajozó által javasolt metódus sokkal biztonságosabb! Nem lehet olyan drága egy másik vinyó, akár kölcsön is, mint az elszúrt partíciós tábla kiegyengetése pl. az előbb emléített úriembernél, vagy a Kürtnél!

Nitrousa: Ha nem volt tömörített, vagy dinamikus kötet előtte, akkor valószínűleg klasszikus eset. A szokásos R-studio/getdataback szoftverek valamelyike segíteni fog.

MFT: Master File Table. Az NTFS fájlrendszer lelke. Ez egy adatbázisként fogható fel, melyben minden fájl egy-egy rekordként szerepel. Érdekesség, hogy a másfél kB-nál kisebb fájlok és a könyvtárbejegyzések eleve itt foglalhatnak helyet. Minden rekord számára fix fenntartott terület van, ahol a fájljellemzők kerülnek tárolásra, a fájlhoz tartozó index-ekkel egyetemben. A módszer legnagyobb érdeme, hogy gyors, ahogy kérést intézel felé, az "ott van", szemben a FAT láncolt listához hasonló elrendezésével, ahol ki kell keresni a fájlhoz tartozó allokációs egységeket a láncolatból.
Az MFT biztonsági másolatot is tart fennt saját magáról (mirror record), ez rögtön a második rekordból elérhető fájl.
Az MFT igyekszik fix, egybefüggő lenni, azaz a rendszer számára fix helyet foglal le. Ez, ha időközben sok fájl keletkezik, elkezd növekedni és újabb helyfoglalás történhet-az MFT töredezik. Sok töredék esetén teljesítménye jelentősen romlik. Fontos, hogy ha ezután kevesebb fájl lesz benne rögzítve, nem fog csökkenni a mérete, így extrém esetben elég derekasan elhízik.

A CHKDSK egyik gyakori hibaüzenete ennek az MFT adatbázisnak a hibája. Ezt a CHKDSK meghajtó: /F kapcsolóval lehet javítani (alapértelmezés szerint a Checkdisk csak olvasható módban kezeli a lemezt).

konfig
gigabyte 8N SLI PRO
a táp pedig 400w mercury
P4 3,2Ghz
Gigabyte GV-NX66T256D vga
1Gb ram
dvd rw
dvd r
hdd sata 80giga
hdd sataII 250 giga

Szóval a ta pápcsati okozhat ilyen problémákat? Hmm
Akkor miért csak az az  egy bizonyos partíció rakoncátlankodik?

#440 Felhasználó inaktív   Dark 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 09. 30. 07:36

Én magát a tápot keveslem. Nekem is volt egy ilyen és egy áramszünet után nem éledt fel. Megjavították, de beszámíttattam egy chieftec-be. Szerintem neked sem ártana egy erősebb, minőségi táp.

Téma megosztása:

• (146 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 20
  • 21
  • 22
  • 23
  • 24
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.