HWSW Informatikai Kerekasztal: Halott, adatvesztett, hibásan működő merevlemez - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (146 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 39
  • 40
  • 41
  • 42
  • 43
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Halott, adatvesztett, hibásan működő merevlemez Ide írj, ha baj van! Értékeld a témát: -----

#801 Felhasználó inaktív   Macska 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2006. 01. 14. 20:47

Szerintem használható, de ez majd a használat során kiderül. Egyenlőre csak olyan adatokat tegyél fel rá, ami, ha netán elveszik, nem nagy gond. Ha egy ideig stabil, ok, akkor tehetsz rá rendes adatot is. Valószínű a partíciós tábla valamiért beadta a kulcsot.
Nekem 2X esett szét a partíciós tábla a 40GB-os IBM-n, FAT 32 volt XP alatt, ezután áttértem NTFS-re. Ma is használom a régi gépemben, semmi gond vele.
P3 Versus K7 ; p4 Versus K8 :) :)
Rögös a macskaköves út....

#802 Felhasználó inaktív   pauz 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 01. 16. 14:36

udv,

nekem az lenne a gondom, hogy van egy notebookom. van hozza egy rejtett particio, amin van egy image ha a bootolasnal megnyomom a ctrl+f11 et, akkor visszasetupolja a gyari alapotot. na marmost amikor en megkaptam a gepet, ujraprticionaltam, a rejtett particiot meghygatm. gondolom ez felul irta az MBR-t, es nem reagal a ctrl+f11 re az elejen. xp se latja, partition magic latja, de nem lehet benne tallozni ilyesmi...

hogy tudnam elerni hogy ujra bootolhato legyen? vagy hogy kitudjam menteni egy dvd-re az adatokat?

plz help

#803 Felhasználó inaktív   Prometheus 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 01. 16. 15:08

Idézet: brd - Dátum: 2006. jan. 9., hétfő - 17:25

Igen, többnyire fizikai probléma (főleg akkor, ha a SMART jelzi :) ), javítani magát a bad blockot nem lehet (mágnesesen nem teljesíti az adattárolási követelményeket az ilyen block), ám létezik egy fizetős program, HDD Regenerator néven, ami valahogyan elfedi ezeket a blockokat és az ezzel való kezelés után (ha nem fizikai sérülés miatt keletkeztek ezek a blockot, pl. elszabadult fémpor, vagy ilyesmi a winyón belül, és emiatt ugye nem növekszik folyamatosan a számuk) tökéletesen használható marad a winyó.

Értsük úgy, hogy fizikailag sérült marad a sector,de nem írunk rá adatot .
Vagyis nincs adatvesztés  :think:

#804 Felhasználó inaktív   brd 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 01. 16. 21:12

Első mondat igen, másodikat nem értem egészen, miért kérdés. Nyilván, ha a hibás blokkokon van értékes adat, az elveszik/megsérül(het/het), ha pedig nincs rajta...
Soha ne bízz olyanban, aki 5 napig vérzik és nem hal meg! :)

#805 Felhasználó inaktív   potyo 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 01. 17. 02:43

Van egy adatvesztést megelőző kérdésem. Szóval berendeztem egy 200GB-os WD-t. A BIOS-t(NF7) automatikus felismerésre állítottam, partícionáltam a vinyót a windows partícionálójával, minden rendben van. Csakhogy két hét után vettem észre, hogy a bios az automatikus felismerés eredményeképpen CHS hozzáférési módot használ. Nem LBA-nak kellene lennie egy mai vinyónál? Átállítottam LBA-ra, de akkor a pqmagic szólt, hogy ez így nem lesz jó.
Én még nem láttam ilyet, aki ilyen gyorsan ilyen sok időt elpazarol!

#806 Felhasználó inaktív   szepi23 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 01. 17. 17:35

Idézet: Macska - Dátum: 2006. jan. 14., szombat - 20:47

Szerintem használható, de ez majd a használat során kiderül. Egyenlőre csak olyan adatokat tegyél fel rá, ami, ha netán elveszik, nem nagy gond. Ha egy ideig stabil, ok, akkor tehetsz rá rendes adatot is. Valószínű a partíciós tábla valamiért beadta a kulcsot.
Nekem 2X esett szét a partíciós tábla a 40GB-os IBM-n, FAT 32 volt XP alatt, ezután áttértem NTFS-re. Ma is használom a régi gépemben, semmi gond vele.

Köszi a választ!

Megpróbálom használni, azt meglátjuk. :smoker:

#807 Felhasználó inaktív   vkrisz81 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 01. 21. 19:27

hi nekem az lenne a kerdesem hogy ha a gep indulaskor azt irja a winyora "disk drive fails..." es utana mar nem lesz benne a gepben nem latja a win.. akkor mi van? mert elotte a bios felismeri...
egyik naprol a masikra adta elo ezt egy 80as... javithato ez? az adatok ugye meg vannak meg rajta???

masik: mitol van az egy regebbi maxtor adta elo hogy egyszer csak elkezdett kopogni mint amikor ,abdat ejtunk le vagy vasgolyot... csinalta ezt par honapig aztan egyszer behalt.. mitol van ez? mert azota talalkoztam mar mas szetszedett beszart winyoval ami szinten ezt adta elo.. ott ugy lattam vmitol a fej bevagodik a motorhoz(hozza nem er mert van neki fizikai korlatja..)

#808 Felhasználó inaktív   potyo 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 01. 21. 22:13

Idézet: vkrisz81 - Dátum: 2006. jan. 21., szombat - 20:27

hi nekem az lenne a kerdesem hogy ha a gep indulaskor azt irja a winyora "disk drive fails..." es utana mar nem lesz benne a gepben nem latja a win.. akkor mi van? mert elotte a bios felismeri...
egyik naprol a masikra adta elo ezt egy 80as... javithato ez? az adatok ugye meg vannak meg rajta???

Első körben cseréld ki a kábeleket a vinyón(adat- és tápkábelt is).
Én még nem láttam ilyet, aki ilyen gyorsan ilyen sok időt elpazarol!

#809 Felhasználó inaktív   JA!KA 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 01. 21. 23:05

En meg eletemben csak egy HDDt vesztettem el:
3.9 gigas Maxtort, ami 6 eves  volt, szerintem ha mindegyik lemez igy birna, nem lenne problema! :cool:
|||---[Thermaltake Soprano Silver]---[Thermaltake PurePower 480W]---[AMD Athlon 64 3000+ S754]---[MSI K8T800 Neo]---[1024 MB Kingston CL2.5]---[Thermaltake Hardcano 13]---[Chameleon Panel]---[MSI Ati Radeon X800 256MB DDR3]---[LG 4120B]---[Leadtek Winfast TVR 2000 Xp]---[HD0-Seagate Barracuda 160 GB]---[6*320 GB Western Digital Sata]---[StLabs PCI Sata 4 port]---||| ---[Microsoft Explorer 4.0]---[MS Multimedia keyboard]---[Philips 109B5]---[Creative 5.1]---|||

#810 Felhasználó inaktív   vkrisz81 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 01. 22. 15:12

Idézet: potyo - Dátum: 2006. jan. 21., szombat - 22:13

Első körben cseréld ki a kábeleket a vinyón(adat- és tápkábelt is).

probalkoztam vele hogy masik vinyo helyrere rajktam be meg dvdrom helyere de mindig ugyanazt irta ki... brrrrrrrrrr

#811 Felhasználó inaktív   Rocketjump 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 01. 22. 23:31

höj

Egy kérdésem lenne: a Hitachi vinyók mennyire megbízhatók? Statisztikailag  :D

vinyóvásár előtt állok, és ez az egyik legfontosabb szempont.

#812 Felhasználó inaktív   csimasz5 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 01. 24. 22:09

Egy kis segítségre lenne szükségem.
Most vettem egy satás vinyot,hitachi250sata2) de nem épp ugy működik mint vártam.
A régi vinyomon három particiot raktam ,elsö kettö winxp(internet,game) utolso raktár.
Ezt akartam átklonozni (Acronissal),amit meg is csinált de a második particio nem volt indíthato.
Legyalultam ,megprobáltam a hagyományos uton egyik felment az elsőre, a második telepítés kötben kékhalállal elszált.(mindig )
Most ez sata sajátosság ,vagy rossz a hdd-m?

Szerkesztette: csimasz5 2006. 01. 24. 22:11 -kor

#813 Felhasználó inaktív   Prometheus 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 01. 24. 22:20

Idézet: csimasz5 - Dátum: 2006. jan. 24., kedd - 21:09

Egy kis segítségre lenne szükségem.
Most vettem egy satás vinyot,hitachi250sata2) de nem épp ugy működik mint vártam.
A régi vinyomon három particiot raktam ,elsö kettö winxp(internet,game) utolso raktár.
Ezt akartam átklonozni (Acronissal),amit meg is csinált de a második particio nem volt indíthato.
Legyalultam ,megprobáltam a hagyományos uton egyik felment az elsőre, a második telepítés kötben kékhalállal elszált.(mindig )
Most ez sata sajátosság ,vagy rossz a hdd-m?

Vagy az Acronis szarakodik  :(
Nekem speciel csinált jópár hamis image-t.....
Szóval inkább csinálj képfájlt ellenőriztesd le vele és ha gut akkor mehet a restore  :smoker:

#814 Felhasználó inaktív   Prometheus 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 01. 24. 22:24

Az én szitum a köv:
samsung 120 sata jó ideje fut majd találtam -6-9kByte BadSec-et.
Persze garis így viszem is vissza....
De ami van rajta anyag az gyorsan lement......és a particiót töröltem.
Csak poénból új partició a régire majd chkdsk.
De a bad sec hirtelen nulla lett  :eek:
Ez most mit jelent?
Reménykedjek , hogy mindez csupán logikailag volt jelent és nem fizikai bad sectorról beszélünk?
Vagy van hitelesebb progi a bad sec felkutatására?

#815 Felhasználó inaktív   csimasz5 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 01. 25. 20:07

Vagy az Acronis szarakodik  frown.gif
Nekem speciel csinált jópár hamis image-t.....
Szóval inkább csinálj képfájlt ellenőriztesd le vele és ha gut akkor mehet a restore  smoker.gif/QUOTE]

Nemérted, hagyományos uton sem megy fel két win.
A hitachi saját tesztprogija sem jelez hibát.
Pass.

Szerkesztette: csimasz5 2006. 01. 25. 20:10 -kor

#816 Felhasználó inaktív   jamy79 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2006. 01. 26. 12:42

Sziasztok!

Van egy maxtor 160gb/7200rpm/8mb/pata vinyóm ami ketté van particionálva /40-120/.
Sajna a 40gb-os partició (rajta volt az op rendszer) elszállt, még forrmázni se lehet, mert 39%-nál megáll (fura hangokkal kísérve)!

Viszont hála égnek a 120gb partíció ép maradt ,és most le szeretném menteni róla az adatokat.
Vettem egy új samsung vinyót, felraktam rá a a windows-t, bedugtam slave-ként a maxtort! Látszik is windows alatt a maxtor két particiója!

Csak valamiért nem enged hozzáférni a dokumentum mappához (minden más mappát le tudtam menteni)! Azt írja ki, hogy hozzáférés megtagadva! Tudtok vmi megoldást ajánlani?

Előre is köszönöm!

#817 Felhasználó inaktív   Zolcsi Baba 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 01. 26. 13:44

Idézet: jamy79 - Dátum: 2006. jan. 26., csütörtök - 12:42

Sziasztok!

Van egy maxtor 160gb/7200rpm/8mb/pata vinyóm ami ketté van particionálva /40-120/.
Sajna a 40gb-os partició (rajta volt az op rendszer) elszállt, még forrmázni se lehet, mert 39%-nál megáll (fura hangokkal kísérve)!

Viszont hála égnek a 120gb partíció ép maradt ,és most le szeretném menteni róla az adatokat.
Vettem egy új samsung vinyót, felraktam rá a a windows-t, bedugtam slave-ként a maxtort! Látszik is windows alatt a maxtor két particiója!

Csak valamiért nem enged hozzáférni a dokumentum mappához (minden más mappát le tudtam menteni)! Azt írja ki, hogy hozzáférés megtagadva! Tudtok vmi megoldást ajánlani?

Előre is köszönöm!

A Document and settings mappát vedd saját használatba.
Mappán jobbklatty->Megosztás és biztonság->Biztonság fül->Speciális->Tulajdonos fül->jelenlegi tulajdonost lecseréled a jelenlegi önmagadra (beklattyolva alul az altárolós csekkbokszot is ! )->leokéz.
Mindez akkor müx, ha a Vezérlőpult->Mappa beállításai->Egyszerű fájlmegosztás ki van klattyolva.
Ha titkosítva voltak a fájljaid, és nincs jelszókulcslemezed, akkor viszont örökre pá-pá.

#818 Felhasználó inaktív   jamy79 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2006. 01. 27. 08:01

Idézet: Zolcsi Baba - Dátum: 2006. jan. 26., csütörtök - 13:44

A Document and settings mappát vedd saját használatba.
Mappán jobbklatty->Megosztás és biztonság->Biztonság fül->Speciális->Tulajdonos fül->jelenlegi tulajdonost lecseréled a jelenlegi önmagadra (beklattyolva alul az altárolós csekkbokszot is ! )->leokéz.
Mindez akkor müx, ha a Vezérlőpult->Mappa beállításai->Egyszerű fájlmegosztás ki van klattyolva.
Ha titkosítva voltak a fájljaid, és nincs jelszókulcslemezed, akkor viszont örökre pá-pá.

Kedves Zolcsi baba!

Ez volt a megoldás! Sikerült lementenem! Örök hála!

#819 Felhasználó inaktív   Cecy 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 01. 28. 13:27

Sziasztok!

Vettem a héten egy samsung sata-s vinyót névszerint egy HD160JJ-t. Gondoltam
felteszem rá az oprendszert, úgyis gyorsabb a 120-as maxtoromnál. Sajnos sehogy
sem tudtam ezt megtenni mert a telepítés első újraindtásakor - mikor már újraindult
a gép - megáll és nem fojtatja a telepítést.

A vinyónak látszólag semmi baja. Ez most a sata miatt lehet vagy más lehet a gond??
Ahhoz, hogy ki tudd húzni, néha beljebb kell dugni egy kicsit...

#820 Felhasználó inaktív   Eisenhower 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 01. 28. 14:24

hali. lenne egy kis gondom. elvittem ismerősömhöz  a rackemet. egy két dolgot átmásolt róla. hazahoztam azóta minden indításnál végignézi ezt a chkdsk ellenőrzést , ellenőrizni kell a konzisztenciát vagy mit. nem tudok töredezettségmentesítést csinálni...  van esetleg vmi progi amivel meg tudom ezt csinálni? vmi hdd karbantartó vagy ilyesmi
ASUS P5K-E Wifi App Edition : C2D E8500 @ 4300 : 2x2GB G.Skill 1000 : Sapphire Radeon HD4870 512MB  : Nec AD7170S : Pioneer DVR-215 : Logitech G5 : Antec P182 Case : SB X-Fi Music  250GB Hitachi Sata

ERROR: A Windows nemtalálja a Windows-t A folytatáshoz inditsa el a Windows-t!

Téma megosztása:

• (146 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 39
  • 40
  • 41
  • 42
  • 43
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.