HWSW Informatikai Kerekasztal: Halott, adatvesztett, hibásan működő merevlemez - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (146 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 42
  • 43
  • 44
  • 45
  • 46
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Halott, adatvesztett, hibásan működő merevlemez Ide írj, ha baj van! Értékeld a témát: -----

#861 Felhasználó inaktív   XC-biker 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2006. 02. 04. 10:27

Idézet: potyo - Dátum: 2006. febr. 4., szombat - 2:41

Szóval van itt egy WD 200-as PATA vinyó, amivel már napok óta szívok. Ma megjelent a smart-ban, a következő:
Reallocated Sector Count        140    199    199    7    Rendben: Az érték normális
Reallocation Event Count            0    199    199    1    Rendben: Mindig rendben
Current Pending Sector Count    0    199    166    62    Rendben: Mindig rendben
Ez már elég ok egy garanciális cseréhez egy 3 hónapos hd-nél? Illetve mivel tudnám letesztelni, hogy most tényleg döglik-e a lelkem? Az az érdekes, hogyha egyedül van a gépben, akkor képes órákig menni a gép, de ha bentvan a gépben a 120-as Maxtorom is(akár másik ide csatornán), akkor megjelennek rejtélyes fagyások, meg egyéb anomáliák. Megjelzem ha a Maxtor van a gépben egyedül, akkor is minden rendben van, de annak a smartja sem jelez semmi gondot. A WD-ről meg néha kerül az eseménynaplóban olyan, hogy bad block-ot tartalmaz. Ha a maxtor ott van, akkor WD Raw Read Error Rate-je igen széles határok között ingadozik, 0 és több 1000 között.

mekkora, milyen tápot használsz és milyen konfiggal?
Adatmentés Fizikailag és Logikailag Sérült Merevlemezekről. Bevizsgálási Díj Nincs! Veszek Rossz HDD-ket is.- Notebook, PC és PDA Javítás. MSN, Mail: adatmentes@hotmail.com

#862 Felhasználó inaktív   XC-biker 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 02. 04. 10:29

Szóval van itt egy WD 200-as PATA vinyó, amivel már napok óta szívok. Ma megjelent a smart-ban, a következő:
Reallocated Sector Count        140    199    199    7    Rendben: Az érték normális
Reallocation Event Count            0    199    199    1    Rendben: Mindig rendben
Current Pending Sector Count    0    199    166    62    Rendben: Mindig rendben
Ez már elég ok egy garanciális cseréhez egy 3 hónapos hd-nél? Illetve mivel tudnám letesztelni, hogy most tényleg döglik-e a lelkem? Az az érdekes, hogyha egyedül van a gépben, akkor képes órákig menni a gép, de ha bentvan a gépben a 120-as Maxtorom is(akár másik ide csatornán), akkor megjelennek rejtélyes fagyások, meg egyéb anomáliák. Megjelzem ha a Maxtor van a gépben egyedül, akkor is minden rendben van, de annak a smartja sem jelez semmi gondot. A WD-ről meg néha kerül az eseménynaplóban olyan, hogy bad block-ot tartalmaz. Ha a maxtor ott van, akkor WD Raw Read Error Rate-je igen széles határok között ingadozik, 0 és több 1000 között.

Adatmentés Fizikailag és Logikailag Sérült Merevlemezekről. Bevizsgálási Díj Nincs! Veszek Rossz HDD-ket is.- Notebook, PC és PDA Javítás. MSN, Mail: adatmentes@hotmail.com

#863 Felhasználó inaktív   XC-biker 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 02. 04. 10:29

#864 Felhasználó inaktív   Lipton 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 02. 04. 17:47

Idézet: Lipton - Dátum: 2006. febr. 3., péntek - 12:03

...
A smart adatok rendben vannak, a device managerben se jelez semmi hibát, a kábeleket átmozgattam, ki-be húztam.
...

Semmi ötlet?

#865 Felhasználó inaktív   potyo 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 02. 04. 22:07

Idézet: XC-biker - Dátum: 2006. febr. 4., szombat - 11:29

300W-os QTEC táp
Abit NF7, XP1800+, 256+512MB RAM, GF4MX440, Leadtek tuner, D-LINK wireless kártya, WD200GB, Maxtor 120GB, Floppy. Ventilátor csak a procin és természetesen a tápban van. A vinyók szellősen elhelyezve. Jelenleg ez van benne, a két vinyó két külön kábelen, mindkettő masterként. Eddig az nForce ide driver volt fenn, de lecseréltem a standard ide driverre, és nem segített. Windows server 2003 az oprendszer. Egyéb esetben a két vinyó a primary kábelen volt, a secondaryn pedig egy LG cd és egy LG dvd író.
Lemértem a feszültségeket(műszerrel): 12V-->11.96V, 5V-->5.13V, 3.3V-->3.35V. Ezek régebben is pontosan ennyik voltak. Tápcsatlakozókat cserélgettem, megszorítottam, de semmi.
Közben jelenleg a raw read error rate 448, és az eseménynaplóba bekerült ismét néhányszor, hogy a vinyó bad block-ot tartalmaz, illetve a mai nap folyamán bekerült három ilyen: The driver has detected that device \Device\Harddisk0\DR0 has predicted that it will fail.  Immediately back up your data and replace your hard disk drive. A failure may be imminent. Lehet, hogy ez régebben is lett volna, csak az nForce driver nem rakott ilyet be.
A vinyó garis még vagy 33 hónapig, csak ha nem megbízható, akkor nem túl hasznos a 200GB kapacitása. Valahogy el kellene érni, hogy ki is cseréljék, márha ennek van baja. De nagyon úgy néz ki, hogy ennek.
Én még nem láttam ilyet, aki ilyen gyorsan ilyen sok időt elpazarol!

#866 Felhasználó inaktív   XC-biker 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 02. 05. 09:29

Idézet: potyo - Dátum: 2006. febr. 4., szombat - 21:07

300W-os QTEC táp
Abit NF7, XP1800+, 256+512MB RAM, GF4MX440, Leadtek tuner, D-LINK wireless kártya, WD200GB, Maxtor 120GB, Floppy. Ventilátor csak a procin és természetesen a tápban van. A vinyók szellősen elhelyezve. Jelenleg ez van benne, a két vinyó két külön kábelen, mindkettő masterként. Eddig az nForce ide driver volt fenn, de lecseréltem a standard ide driverre, és nem segített. Windows server 2003 az oprendszer. Egyéb esetben a két vinyó a primary kábelen volt, a secondaryn pedig egy LG cd és egy LG dvd író.
Lemértem a feszültségeket(műszerrel): 12V-->11.96V, 5V-->5.13V, 3.3V-->3.35V. Ezek régebben is pontosan ennyik voltak. Tápcsatlakozókat cserélgettem, megszorítottam, de semmi.
Közben jelenleg a raw read error rate 448, és az eseménynaplóba bekerült ismét néhányszor, hogy a vinyó bad block-ot tartalmaz, illetve a mai nap folyamán bekerült három ilyen: The driver has detected that device \Device\Harddisk0\DR0 has predicted that it will fail.  Immediately back up your data and replace your hard disk drive. A failure may be imminent. Lehet, hogy ez régebben is lett volna, csak az nForce driver nem rakott ilyet be.
A vinyó garis még vagy 33 hónapig, csak ha nem megbízható, akkor nem túl hasznos a 200GB kapacitása. Valahogy el kellene érni, hogy ki is cseréljék, márha ennek van baja. De nagyon úgy néz ki, hogy ennek.

én a tápra tippelnék.
az hogy a feszültségek annyit mutatnak terhelés nélkül az egy dolog, terhelés alatt kell megfigyelni ezt.
Elképzelhető hogy a winyó is gyengélkedik már de túl sok eszköz van azon a tápon.
eszerint elégnek kellene lenni: http://www.jscustompcs.com/power_supply/Po...tor.php?cmd=AMD
Hozzáteszem a gép is instabil lesz egy nem megfelelő táppal, azaz ha rákerül mégegy hdd akkor, fagyások, véletlenszerű újraindulások lehetnek.

Szerkesztette: XC-biker 2006. 02. 05. 09:43 -kor

#867 Felhasználó inaktív   potyo 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 02. 05. 20:21

Idézet: XC-biker - Dátum: 2006. febr. 5., vasárnap - 10:29

én a tápra tippelnék.
az hogy a feszültségek annyit mutatnak terhelés nélkül az egy dolog, terhelés alatt kell megfigyelni ezt.
Elképzelhető hogy a winyó is gyengélkedik már de túl sok eszköz van azon a tápon.
eszerint elégnek kellene lenni: http://www.jscustompcs.com/power_supply/Po...tor.php?cmd=AMD
Hozzáteszem a gép is instabil lesz egy nem megfelelő táppal, azaz ha rákerül mégegy hdd akkor, fagyások, véletlenszerű újraindulások lehetnek.

Ezek terhelés alatti feszültségek, videót konvertált a gép közben. Terhelés nélkül is csak néhány század az eltérés. Viszont újabb fejlemény van. Amikor a WD vinyó első 12GB-ját nem használom, akkor semmi gond a géppel(egy 12GB-os partíció van az elején, arról fut a windows, amikor arról a vinyóról indul a gép). Most a Maxtor-ról fut a rendszer, és most a WD Raw Read Error Rate-je visszament nullára, valamint az eseménynaplóba se került semmi. Visszaraktam őket azonos kábelre, bedugtam az optikai cuccokat is, és így megy a gép. Egész éjjel és délelőtt töltött le, közben videót konvertált, filmet néztem, és semmi gondja. Úgy néz ki, az elején van a lemeznek valami probléma. Ezt tudja valami tesztelni?
Én még nem láttam ilyet, aki ilyen gyorsan ilyen sok időt elpazarol!

#868 Felhasználó inaktív   XC-biker 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 02. 05. 20:53

Idézet: potyo - Dátum: 2006. febr. 5., vasárnap - 19:21

Ezek terhelés alatti feszültségek, videót konvertált a gép közben. Terhelés nélkül is csak néhány század az eltérés. Viszont újabb fejlemény van. Amikor a WD vinyó első 12GB-ját nem használom, akkor semmi gond a géppel(egy 12GB-os partíció van az elején, arról fut a windows, amikor arról a vinyóról indul a gép). Most a Maxtor-ról fut a rendszer, és most a WD Raw Read Error Rate-je visszament nullára, valamint az eseménynaplóba se került semmi. Visszaraktam őket azonos kábelre, bedugtam az optikai cuccokat is, és így megy a gép. Egész éjjel és délelőtt töltött le, közben videót konvertált, filmet néztem, és semmi gondja. Úgy néz ki, az elején van a lemeznek valami probléma. Ezt tudja valami tesztelni?

a gyártó tesztprogija pl.

#869 Felhasználó inaktív   Simms 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2006. 02. 06. 00:59

Sziasztok! Lenne egy nagy problémám! Szóval van egy 120GB-os maxtor vinyóm, amit 40/80-as patricióra konvertáltam! Minden működött, de egyszercsak simán bekapcsoltam a gépet és nem látta a 80-as meghajtót! Csak gondolt 1et és vége! Amikor még kikapcsoltam a gépet semmi baja nem volt, de mikor bekapcsoltam nem lehet belépni rá! Látja a gép csak nem lehet belépni, azt írja hogy hibás elérési út! Mit lehet vele csinálni? Valaki segítsen, mert tele volt számomra nagyon fontos dokumentumokkal! Adatmentés még lehetséges?
Előre is köszi! Hi!

Most vettem észre hogy ami program meg játék arra a patricióra van telepítve az meg megy! Akkor hogy lehet ez?

Szerkesztette: Simms 2006. 02. 06. 01:08 -kor

konfig: ASUS Maximus Extreme - Intel Core 2 Quad Q9450 @ 3.0Ghz(1,096v) - OCZ 4GB DDR3 1600Mhz Gold kit - Sapphire HD4850 @ Accelero S1 + 2db 12cm-es venti - NEC AD-7203S - LEADTEK PxDVR3200 H - Samsung 750GB sata2 - Samsung 250GB sata2 - Cooler Master CM690 - powered by: Corsair PSU-650 TX

#870 Felhasználó inaktív   Freddy001 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 02. 06. 02:58

Leírhatnád kicsit konkrétabban is, operációs rendszer, milyen programmal próbáltad és mi a pontos hibaüzenet.

#871 Felhasználó inaktív   Simms 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2006. 02. 06. 10:30

Akkor most kifejtem konkrétabban!
Van egy 120GB-os IDE-s maxtor vinyó (7200rpm), amit 2db patricióra bontottam(30 és egy 90 GB-os -az elozőnél rosszul írtam- ), Windows XP Professional SP2 van rajt! A hiba az hogy tegnap kb este 8 fele kikapcsoltam a gépet (addig minden működött) de mikor bekapcsoltam azt írja ki hogy d nem olvasható, az elérési út hibás, nincs ilyen meghajtó! De!!!!!
Ami program arra a meghajtóra van telepítve az meg elindul, meg a játék is simán megy! A játék az a Counter Strike 1.6, a program meg pl a CPU-Z ami onnan megy! Mi lehet a baj? Lehetséges az adatmentés ha netán nem lehet megcsinálni? Mert tényleg nagyon fontos dokumentumok vannak rajt! Légyszi segítsetek! Köszi!
konfig: ASUS Maximus Extreme - Intel Core 2 Quad Q9450 @ 3.0Ghz(1,096v) - OCZ 4GB DDR3 1600Mhz Gold kit - Sapphire HD4850 @ Accelero S1 + 2db 12cm-es venti - NEC AD-7203S - LEADTEK PxDVR3200 H - Samsung 750GB sata2 - Samsung 250GB sata2 - Cooler Master CM690 - powered by: Corsair PSU-650 TX

#872 Felhasználó inaktív   Lipton 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 02. 06. 14:00

A milyen transfer mode a "Multi-Word DMA Mode 2"?
Valamiért ilyen módban mennek a vincsik.

#873 Felhasználó inaktív   tsongezz 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2006. 02. 06. 18:34

Sziasztok!!
Fiúk,lányok!Nagy segitségre lenne szükségem!A mult héten elszált két vinyóm,egy 30-as és egy 80-as maxtor,sulyos táphiba miatt.Sajna arra nincs lóvém,hogy felküldjem Pestre a Kürt kft-hez,hogy visszahozassam az anyagokat.Arra kérném az erre tehetőseket,hogy ha van rossz kidobásra szánt vinyója,de még nem tette meg,keressen meg Pm-ben.Szeretném az én két vinyómat ha lehet többől össze-,visszahozni.Tanácsot és segitségeket is szeretnék kérni.A vinyók adatai:
Maxtor 30-as,Modell:5T030H3,HDA:33A,PCBA:04A,Unique:11A,Code:TAH71DPO,Manuf:18 aug 2001,DiamondMax Plus 60 7200 RPM 30 GB AT DISK DRIVE

Maxtor 80-as,DiamondMax Plus 9 80GB ATA/133 HDD,Mfg.Date:29feb2004,Code:YAR41BWO
Előre is nagyon köszi!!Plíízz!!! :respect:  :respect:  :respect:

#874 Felhasználó inaktív   Janek 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2006. 02. 07. 14:41

Üdvözletem,
Újraraktam a rendszert. Nero telepítője leállt, mert nem tud írni a saját magának létrehozott temp könyvtárba. Ekkor tűnt fel, hogy minden (!!!) könyvtáram read only lett. C és D meghajtón egyaránt (e kettő van csak). Azok is, amiket tesztből csinálok, kvázi üres, semmi nem nyúlt még hozzá. Próbáltam minden általam ismert módszerrel orvosolni a problémát, sajnos kevés sikerrel...

XP beépített - bootoláskor futó - scandisk (nem talált hibát). Norton Partition Magic boot flopijával csekkoltattam a filerendszert (nem talált hibát). Próbáltam a Microsoft oldalán közzétett registry hacket is, de ez sem használt. Úgyis telepítgetés közben voltam, gondoltam már úgyis mindegy, elkezdtem előről. Megformáztam a C meghajtót, de a hiba nem hárult el. Innen már tudtam, hogy nem szoftveres lesz a probléma, legalábbis erős megérzés... Újra legyalultam a meghajtót, ezúttal formázás előtt újrapatricionáltam a vinyót. Vindózt még fel sem raktam rá, az üres vinyón is jelentkezett a dolog, bebootoltam WinPE alól, csináltam egy könyvtárat és egyből read only attribútumot kapott... Talán érdemes még hozzátenni a tiszta kép miatt, hogy a vindóz Acronis True Image nevű programmal lett mentésből visszaállítva. Én kicsit erre a programra gyanakszom, hogy elcseszett nekem valamit, mert most először használtam, és ezelőtt hasonló dolog nem történt...

Egy viszonylag öreg (durván 5 éves), 30 gigás, Samsung vinyóról van szó. Eddig nagyon szépen dolgozott, sajnálnám kiállítani a csatasorból. Bár adattárolásra még így is jó lenne, de rendszer alá már nem, hacsak valakinek nincs valami ötlete, hogyan lehetne megszűntetni az írásvédelmet...?

#875 Felhasználó inaktív   Prometheus 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 02. 07. 15:04

Ha jól értem akkor az Acronis nélküli partición létrehoztál egy könyvtárat, és az is readonly lett  :confused:
Akkor nem a partició kezelő progi a hibás !

#876 Felhasználó inaktív   Janek 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2006. 02. 07. 15:08

Idézet: Prometheus - Dátum: 2006. febr. 7., kedd - 15:04

Ha jól értem akkor az Acronis nélküli partición létrehoztál egy könyvtárat, és az is readonly lett  :confused:
Akkor nem a partició kezelő progi a hibás !

Ez az Acronis nem partició kezelő program, hanem olyan, mint a Norton Ghost. Egyébként igen, egy árva bájt sem volt a vinyón, és egy Live XP-ről bootolva már egyből read only lett minden könyvtár (amit természetesen az alól, akkor kreáltam).

#877 Felhasználó inaktív   KisBundi 

• Újonc
  • Pipa

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2006. 02. 07. 21:05

Sziasztok.Talált a HD Tune két kis négyzetet.Ezt a két kis nyégyzetet mivel tudnám elültüntetni? Lehetőleg olyan progival amiért nem kell pénzt kiadnom.  Azt se bánom ha nem tudja kijavítani csak csináljon vele valamit hogy ne fagyassza meg a gépemet és ne kezdjen el kattogni. 
:respect:  :confused:
AsRock 939 Dual SATA2, AMD A64 939 X2 5000+, AeroCool HT-101, 2x512 MB DDR 400,Sapphire X1650XT @(621/1540),Maxtor DM10 250GB SATA2, Maxtor DM10 80GB SATA, Leadtek WinFast TV2000 XP RM, Q-tec 500W, Fujitsu Siemens 17'' TFT 8ms

#878 Felhasználó inaktív   nyunyu 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 02. 08. 00:09

Ugyes vagyok.

Ma potom 2 ora alatt sikerult kicserelnem egy 3 ev koruli, doglodo 40GB-s Seagate vinyot egy 40GB Samsungra, gepen levo mind a 10MB adat learchivalasaval. :banghead:

Hja, jo dolog a mindent egybe ipari PC, amire max USB-n dug ra az ember kulso meghajtot. Oprendszer meg kokemeny DOS :)

Igy utolag vegiggondolva sokkal egyszerubben jartam volna kapasbol az USB-s floppymeghajto+bootlemez komboval, mint a DOS-sal felszerelt bootolhato pendrive-val szerencsetlenkedni. :omg:
Hulye fdisk csak nem akarta a D: meghajtot bootolhatova tenni, de legalabb gallyra vagta a pendrive-om bootszektorat :reklamacio: Utana meg USB floppyrol bootolva sem latszott a pendrivera archivalt adathalmaz. :mad:

Szerkesztette: nyunyu 2006. 02. 08. 00:10 -kor

#879 Felhasználó inaktív   Prometheus 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 02. 08. 08:47

Idézet: KisBundi - Dátum: 2006. febr. 7., kedd - 20:05

Sziasztok.Talált a HD Tune két kis négyzetet.Ezt a két kis nyégyzetet mivel tudnám elültüntetni? Lehetőleg olyan progival amiért nem kell pénzt kiadnom.  Azt se bánom ha nem tudja kijavítani csak csináljon vele valamit hogy ne fagyassza meg a gépemet és ne kezdjen el kattogni. 
:respect:  :confused:

hdd regenerator a megoldás bár a demo csak az első bad secet fogja kijavítani, de egy megfelelő serial mindent megold  :cool:

#880 Felhasználó inaktív   Socket 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 02. 08. 16:10

Leledzik egy 80 GB-es Samsung Sata I-es winchester, egy SP2-vel egybeintegrált Windows XP került rá, 3 felhasználó volt.
Az admin, egy user, második user.
Userenként volt egy particiójuk 20-on valahány gigával, maradék területre ment a Windows illetve a programok.
És ez volt az admin dokumentum területe is.
A particiókra a userek dokumentumai voltak, átjárás nem volt, így egyik user sem tudodd a másik particióra nyulni, mert jelszóval volt védve.

Egy nap csak nem akart bebootolni a gép, viszont a vinyón lehet látni az adatokat egy másik gépben, bár nem lehet megnyitni mindent az említett jelszóvédettség miatt.
Lehetséges-e az, hogy valamilyen hardware-s hiba folytán nem tud bebootolni, vagy ez csak a windows hibája, és már nem először vannak vele problémák.

A bebbootolást kissé rosszul határoztam meg, a Windows Xp logó látszik ahogy tölt de utána eltünik és semmi.
A vinyót raktam másik gépbe is, ott sem ment, viszont más vinyóról meg ment a win az adott gépben amiből ki lett szedve a rossznak titulát winchester.

Szerkesztette: Socket 2006. 02. 08. 16:20 -kor

http://tet-halo.ning.com/
TeT háló-Tanulást segítő technológiák.
Pedagógus mentor rendszer.

Téma megosztása:

• (146 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 42
  • 43
  • 44
  • 45