HWSW Informatikai Kerekasztal: Halott, adatvesztett, hibásan működő merevlemez - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (146 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 45
  • 46
  • 47
  • 48
  • 49
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Halott, adatvesztett, hibásan működő merevlemez Ide írj, ha baj van! Értékeld a témát: -----

#921 Felhasználó inaktív   Zolcsi Baba 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2006. 02. 20. 14:16

Idézet: [EARTHQUAKE] - Dátum: 2006. febr. 20., hétfő - 12:26

Nekem 221gb-s particióm volt sp2vel :) De úgyláttom mostmár annak nemjelent gondot. SP1-em amikor volt akkor még nemvolt meg a nagyvinyóm. Úgytűnik getdataback recoveryvel sikerül visszamenteni a cuccokat, most másolja. Tegnap szivatott, letöltöttem az oldaláról 3.02 verzió demo... lefut 2 óra alatt, megtalál mindent és rámegyek hogy copy és kiirja hogy csak a teljes tud. Ma reggel rögtön rohantam megvenni :D és most megy a cucc másolása. Remélem sikerül a fontos cuccokat megmenteni.

Elküldenéd priviben, hogy melyik shopban találtál rá ? A szokásos szlovák és kínai bótokba' még nem láttam...  ;)

#922 Felhasználó inaktív   edk 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 02. 20. 18:19

Idézet: Zolcsi Baba - Dátum: 2006. febr. 20., hétfő - 0:09

Ha bármelyik partíciód is nagyobb 137 gigánál, akkor ohne sp xp-nél Te a sors egyik különösen kiemelt kegyeltje lehetsz...  ;)

Nem, nincs ekkora particiom, a legnagyobb 72GB (az is fat32, csak, hogy borzoljam a kedelyeket :) ).

#923 Felhasználó inaktív   brd 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 02. 20. 19:21

Brr... bátor ember vagy. :)
Egyébként nem a partícióméret a probléma, hanem a winyóé, a ~130GB-nál nagyobb részt nem tudja megcímezni egy javítócsomagok nélküli XP.
Soha ne bízz olyanban, aki 5 napig vérzik és nem hal meg! :)

#924 Felhasználó inaktív   edk 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 02. 20. 19:57

Hmm, de elvileg a fentebb belinkelt microsoftos linken pont ezt javitjak ki, ha jol ertelmezem.

#925 Felhasználó inaktív   XC-biker 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 02. 20. 21:19

Idézet: edk - Dátum: 2006. febr. 20., hétfő - 18:57

Hmm, de elvileg a fentebb belinkelt microsoftos linken pont ezt javitjak ki, ha jol ertelmezem.

persze, nem kell a teljes sp, ha az ehhez a témakörhöz tartozó javitast feltetted. neked valszeg ezert megy.
Adatmentés Fizikailag és Logikailag Sérült Merevlemezekről. Bevizsgálási Díj Nincs! Veszek Rossz HDD-ket is.- Notebook, PC és PDA Javítás. MSN, Mail: adatmentes@hotmail.com

#926 Felhasználó inaktív   abraham 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 02. 21. 07:26

Üdv

Nem az enyém, de:

a hibajelenség:
Konfig: Abit NF7 S2_Sempron2500+_2x512DDR400_Radeon9550.256Mb_350WMerkúrium

Vinyó:80 GB Maxtor (ATA) 7200 rpm

Új vinyó: Maxtor 6B200M0, Sata

A régi vinyót rackbe rakva, az újat sata 1 v. 2-re kötve, tökmindegy hova, csak minden második-harmadik indításra képes bebutulni."IDE detecting drives..." és semmi, töksötét, kuka.Resetre uez, csak a leállítás, majd indítás segít.

Sztem:
tápra nem gyanakszom, igaz nem egy csúcs, de ezt a konfigot, bírnia kéne nem?(kb. 4 hónapos)
vkari pláne nem csúcs, de (korábban nekem is volt) sztem megbízható?
alaplap eddig nem hülyült, ramok memtest szt RB, proci prime95-el nyúzva melegszik, de nem hibázik.
BIOS gyári, sajna erre nem emlékszem milyen számú.

Csak a vinyóra gyanakszom, mert semmi más nem lett cserélve (kiegészítve) a gépben.
Hasonlót se láttam még, pedig legalább 5-6 maxtor vinyóm volt már, nekem mindig megérték az árukat.

Kb. ennyi.
Ha nem jó helyre írtam, irányítsatok lécci a megfelelő helyre, segítségeteket előre is köszönöm.

abraham
"A komputeren hibátlanul muködik a Q 3. De az utobi idöben utána kutattam jobban az Aptivák után és rájöttem hogy nem anyira szivesen vánék meg etöl az utólsó darabtól.
"  - Pokeas

\\GigabyteP35-DS3L\C2D.E6420@3.2@AC Freezer 7 Pro\4GB_DDR2\Gigabyte 260 GTX OC SP 216\\

COD MW2 in game:[HWSW]EBI

#927 Felhasználó inaktív   Redbike 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2006. 02. 21. 08:02

Nekem egyToshiba SD-M1612 16x32x DVD olvasóm van.
Az olvasót egy XP prof. AMD 1.6MHz, 512RAM -Abit alaplap, WD 80GB ATA-100 gépben használom.
Az a problémám az olvasóval, hogy DVD-R irt lemezeket (típustól és írótól függetlenül) csak kb 2.4x sebességen képes beolvasni.
Újsághoz kapott melléklet DVD-Rom lemezt is max csak 3.5x sebességen.
Kábelt cseréltem , az olvasó egy LG cd íróval(master) közös kábelen van slave módban. UDMA2 módban üzemelnek.
A gépet újra is telepítettem és különben a gép és a HDD sebessége megfelelő.
Teszteltem a Nero6 CD-Speed és a Sandra programokkal is, de csak 2-2.4x sebességet ér el. A Sandra2005 2x DVD olvasónak ismeri fel.
Mi lehet a probléma a dvd olvasóval, hogy nem képes a gyárilag megadott sebességen működni?
Várom válaszuk.
Üdvözlettel
Hajdu Péter

#928 Felhasználó inaktív   Zolcsi Baba 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 02. 21. 13:29

Idézet: Redbike - Dátum: 2006. febr. 21., kedd - 8:02

Nekem egyToshiba SD-M1612 16x32x DVD olvasóm van.
Az olvasót egy XP prof. AMD 1.6MHz, 512RAM -Abit alaplap, WD 80GB ATA-100 gépben használom.
Az a problémám az olvasóval, hogy DVD-R irt lemezeket (típustól és írótól függetlenül) csak kb 2.4x sebességen képes beolvasni.
Újsághoz kapott melléklet DVD-Rom lemezt is max csak 3.5x sebességen.
Kábelt cseréltem , az olvasó egy LG cd íróval(master) közös kábelen van slave módban. UDMA2 módban üzemelnek.
A gépet újra is telepítettem és különben a gép és a HDD sebessége megfelelő.
Teszteltem a Nero6 CD-Speed és a Sandra programokkal is, de csak 2-2.4x sebességet ér el. A Sandra2005 2x DVD olvasónak ismeri fel.
Mi lehet a probléma a dvd olvasóval, hogy nem képes a gyárilag megadott sebességen működni?
Várom válaszuk.
Üdvözlettel
Hajdu Péter

Ha riplock-os gyári firmware-e van, akkor ne is csodálkozz...

Menj ide , keresd meg a tiédhez passzoló, nolimit-es, 48x cd-st (valszeg a Rev.B-s lesz egyébként), és frissítsd vele.

Revízió megállapítás:
"If you have a drive with a firmware 1004 dated 09/01/01 or 1806 dated 10/19/01 (check with CDVDinfo), you have a revA drive.
If you have a drive with a firmware 1004 dated 12/26/01 or 01/23/02 or 1806 dated 11/09/01, you have a revB drive.
If you have a drive with a firmware 1002, you have a revC drive."

Szerkesztette: Zolcsi Baba 2006. 02. 21. 13:30 -kor

#929 Felhasználó inaktív   Charlie0329 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2006. 02. 21. 18:17

Charlie0329 privát | 2006.02.15. 21:31 | válasz 
Kedves Mindenki!

Maxtor D540X-4K 40GB névnek örvendő, nagyszerű winchesterem rövid szenvedés után kimúlt (majdnem 100% hogy elektronikus baja van, a BIOS nem látja, de a motorja pörög)... Ahogy ez ilyenkor lenni szokott, van rajta néhány pótolhatatlan fénykép, amit még nem írtam ki CD-re, és amit nagyon szeretnék valahogyan előbányászni. Első felindulásomban elmentem egy adatmentéssel foglalkozó Kft.-hez, ahol nagyon kedvesek voltak, de amikor a várható költségeket is ismertették, (6 jegyű szám, nem 1-el kezdődik...) gyorsan elment a kedvem a profi adatmentéstől mert ennyi pénzből újra nyaralok egyet ugyanott, és csinálhatok új képeket... Mégis azt gondoltam, hogy néhány ezer forintot rászánnék egy használt, de még működőképes (lehet szektorhibás is) testvérre, hátha szervátültetés után annyi időre életet tudnék lehelni imádott merevlemezembe, amíg a kérdéses képeket leszedem. Ha valaki tud ebben segíteni, kérem írjon a bbadsl49@t-online.hu-ra. Előre is köszi, és minden egyéb ötletet is szivesen fogadok az adatok visszanyeréséhez.

Köszi és üdv.

Charlie

#930 Felhasználó inaktív   XC-biker 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 02. 21. 21:23

Idézet: Charlie0329 - Dátum: 2006. febr. 21., kedd - 17:17

Charlie0329 privát | 2006.02.15. 21:31 | válasz 
Kedves Mindenki!

Maxtor D540X-4K 40GB névnek örvendő, nagyszerű winchesterem rövid szenvedés után kimúlt (majdnem 100% hogy elektronikus baja van, a BIOS nem látja, de a motorja pörög)... Ahogy ez ilyenkor lenni szokott, van rajta néhány pótolhatatlan fénykép, amit még nem írtam ki CD-re, és amit nagyon szeretnék valahogyan előbányászni. Első felindulásomban elmentem egy adatmentéssel foglalkozó Kft.-hez, ahol nagyon kedvesek voltak, de amikor a várható költségeket is ismertették, (6 jegyű szám, nem 1-el kezdődik...) gyorsan elment a kedvem a profi adatmentéstől mert ennyi pénzből újra nyaralok egyet ugyanott, és csinálhatok új képeket... Mégis azt gondoltam, hogy néhány ezer forintot rászánnék egy használt, de még működőképes (lehet szektorhibás is) testvérre, hátha szervátültetés után annyi időre életet tudnék lehelni imádott merevlemezembe, amíg a kérdéses képeket leszedem. Ha valaki tud ebben segíteni, kérem írjon a bbadsl49@t-online.hu-ra. Előre is köszi, és minden egyéb ötletet is szivesen fogadok az adatok visszanyeréséhez.

Köszi és üdv.

Charlie

nem elkeseríteni akarlak, de ez a típus legtöbbször fejhibás lesz.
mellesleg ha nálam próbálkozol 20-100e közt úszod meg.
Adatmentés Fizikailag és Logikailag Sérült Merevlemezekről. Bevizsgálási Díj Nincs! Veszek Rossz HDD-ket is.- Notebook, PC és PDA Javítás. MSN, Mail: adatmentes@hotmail.com

#931 Felhasználó inaktív   stol 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 02. 21. 21:34

Idézet: XC-biker - Dátum: 2006. febr. 21., kedd - 21:23

nem elkeseríteni akarlak, de ez a típus legtöbbször fejhibás lesz.
mellesleg ha nálam próbálkozol 20-100e közt úszod meg.

Pontosabban, 80%-ban fejerősítő hibás.
Ami, az LCT szériánál, csak "bemelegedés" után jelentkezik először csak spontán, majd gyakori fejcsapkodással. :smoker:
De, nyugodtan javíts ki, ha tévedek :D , én csak egy mezitlábas elektroműszerész vagyok.

#932 Felhasználó inaktív   Zolcsi Baba 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 02. 21. 21:36

Idézet: abraham - Dátum: 2006. febr. 21., kedd - 7:26

Üdv

Nem az enyém, de:

a hibajelenség:
Konfig: Abit NF7 S2_Sempron2500+_2x512DDR400_Radeon9550.256Mb_350WMerkúrium

Vinyó:80 GB Maxtor (ATA) 7200 rpm

Új vinyó: Maxtor 6B200M0, Sata

A régi vinyót rackbe rakva, az újat sata 1 v. 2-re kötve, tökmindegy hova, csak minden második-harmadik indításra képes bebutulni."IDE detecting drives..." és semmi, töksötét, kuka.Resetre uez, csak a leállítás, majd indítás segít.

Sztem:
tápra nem gyanakszom, igaz nem egy csúcs, de ezt a konfigot, bírnia kéne nem?(kb. 4 hónapos)
vkari pláne nem csúcs, de (korábban nekem is volt) sztem megbízható?
alaplap eddig nem hülyült, ramok memtest szt RB, proci prime95-el nyúzva melegszik, de nem hibázik.
BIOS gyári, sajna erre nem emlékszem milyen számú.

Csak a vinyóra gyanakszom, mert semmi más nem lett cserélve (kiegészítve) a gépben.
Hasonlót se láttam még, pedig legalább 5-6 maxtor vinyóm volt már, nekem mindig megérték az árukat.

Kb. ennyi.
Ha nem jó helyre írtam, irányítsatok lécci a megfelelő helyre, segítségeteket előre is köszönöm.

abraham

Én meg inkább BIOS (legfőképp a sata-raid-es+bútsorrend) és/vagy vinyódzsamper-beállításra, IDE-kábel cserére, esetleg BIOS-frissítésre gondolnék először a helyedben... :confused:

Még ami bezavarhat esetleg, hogy mindkét vinyó bútpartíciója aktívra van állítva.
Ptedit32-vel 80-ról 00-ra kell állítani a 80-ast xp alól, így az nem lesz aktív.

#933 Felhasználó inaktív   abraham 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 02. 22. 13:41

Idézet: Zolcsi Baba - Dátum: 2006. febr. 21., kedd - 22:36

Én meg inkább BIOS (legfőképp a sata-raid-es+bútsorrend) és/vagy vinyódzsamper-beállításra, IDE-kábel cserére, esetleg BIOS-frissítésre gondolnék először a helyedben... :confused:

Még ami bezavarhat esetleg, hogy mindkét vinyó bútpartíciója aktívra van állítva.
Ptedit32-vel 80-ról 00-ra kell állítani a 80-ast xp alól, így az nem lesz aktív.

BIOS csere mindenképp meglesz, köszi.

Mindkét vinyó aktív bootpartícióját azért zárnám ki, mert kikapcsolt rackel is uezt csinálja.

Mindenesetre köszi a tippet.

abraham
"A komputeren hibátlanul muködik a Q 3. De az utobi idöben utána kutattam jobban az Aptivák után és rájöttem hogy nem anyira szivesen vánék meg etöl az utólsó darabtól.
"  - Pokeas

\\GigabyteP35-DS3L\C2D.E6420@3.2@AC Freezer 7 Pro\4GB_DDR2\Gigabyte 260 GTX OC SP 216\\

#934 Felhasználó inaktív   Zolcsi Baba 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 02. 22. 13:53

Idézet: abraham - Dátum: 2006. febr. 22., szerda - 13:41

BIOS csere mindenképp meglesz, köszi.

Mindkét vinyó aktív bootpartícióját azért zárnám ki, mert kikapcsolt rackel is uezt csinálja.

Mindenesetre köszi a tippet.

abraham

Feltételezve, hogy csak szóhasználat: kikapcsolt alatt kihúzottat értesz, ugye ?
Mert, ha nem, akkor máris van egy újabb 'bűnös-jelöltünk'...  ;)

#935 Felhasználó inaktív   abraham 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 02. 23. 12:30

Idézet: Zolcsi Baba - Dátum: 2006. febr. 22., szerda - 14:53

Feltételezve, hogy csak szóhasználat: kikapcsolt alatt kihúzottat értesz, ugye ?
Mert, ha nem, akkor máris van egy újabb 'bűnös-jelöltünk'...  ;)

Ja, ja IDE kábel és tápos is kicibálva a keretből.

abraham
"  - Pokeas

#936 Felhasználó inaktív   vlxe 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2006. 02. 23. 18:43

hello mindenki!!!
Egy kis problémám lenne a Maxtor 40 gigás vínyóm elfűstölt és engem az érdekelne,hogy ha szerzek egy ugyanolyan tipusú vínyóról panelt akkor az úgy képes-e vezérelni a wincsit?
A másik,hogy igen durva az eset,mert hát a vínyó külső usb-s rackbe volt és a vínyó panelje égett meg de az usb-s panelnek semmi baja sincs!!Hozzáteszem,hogy az adapter lehet a lúdas mert azzal az adapterrel nem égett a led ami az állapotot mutatta volna és mégis a vínyó szarrá égett!! :think:
Tehát ha valaki tud okosat mondani azt szivesen várom :)
CPU:Intel® Core2 Duo T7300,CHIPSET:Intel® PM965 Express,GPU:NVIDIA® GeForce Go 8600M-GT 256MB,2GB RAM 667MHZ,160GB S-ATA,

#937 Felhasználó inaktív   Uterus 

• Újonc
  • Pipa

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2006. 02. 25. 21:45

Helló Mindenki :(
Volna egy problémám:Vettem decemberben egy Western digital Caviar 200GB 8MB S-ATA winyót amit egy fél hónappal régebbi Gigabyte K8NSC NF3-250GB alaplapba tettem
1 Hónap problémamentes működés után a total commanderrel nézelődtem a winyón amikor a könyvtárakba nem tudtam belépni(megadott elérési út nem létezik).Restart....eltűnt az F meghajtó.
A partition magic látta a winyót de mintha ketté lett volna szedve(egyik fele emi üres másik meg a foglalt része)+még azt irta nincs megformázva.Getdataback for NTFS meg tudott menteni 3db MP+-at a 130GB adatból.2 nap szenvedés után beletörődtem hogy ez van és ujraparticionáltam,ujraformáztam és minden rendbejött.1-1.5 hónap után a múlt héten ugyanez előállt,megint elhunyt ost "csak" 50GB adattal.Beszéltem a bolttal ahol a szervizes kolléga azt mondja vigyem be a szervizbe de személyesen lehet csak és vigyem a gépet is mert biztos a winyó jó a gép meg rossz.Győrből nem fogok elmenni Pestre ezért.Ma újraparticionálnám mert most felraktam a win2k sp4-et +a biost is frissitettem a legujabbra igy adnék még1 esélyt neki mielőtt rádobom a kazánra.A mostani probléma hogy 200GB-helyett csak 137GB-ot lát a winyóból.Biosban 200GB-nak látja de a pmagic meg nem.Ez meg miért lehet?Valaki adjon valami értelmes tanácsot mert nemtom mitévő legyek...
Előre is kösz :reklamacio: 

#938 Felhasználó inaktív   charlie 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 02. 25. 21:54

menj le windowsupdatere és rakj fel minden peccset, meg olvas, le van irva hogy kell elővarázsolni a többit, bár sp4-el mennie kéne...
MikroVPS | Xen VPS | OpenVZ VPS | SSD VPS

#939 Felhasználó inaktív   brd 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 02. 25. 22:10

Uterus:

Az első eset milyen SP-vel történt? A BIOS a legfrissebb az alaplapban?
Ugyanis a jelek alapján az történt, hogy a géped valamelyik komponense (tipikusan BIOS, eszközvezérlő, vagy ennek meghajtóprogramja, ill. az operációs rendszer) nem képes a ~137GB-nál nagyobb winyóterületet megcímezni.
A win2000 az SP3 óta (bár SP4 javasolt), az xp pedig SP1 óta (bár 2 patch még ide is kell, pl. ha hibernálni szoktál, egyébként nem, emiatt én SP2-t javaslok inkább, ha az egyébként nem okoz más miatt gondot) kezeli a ~137GB-nál nagyobb területet.
Ha a PQMagic nem látja (attól függ, melyik verzió persze, szóval melyik? :) ) a teljes méretét, az BIOS, ill. eszközvezérlő probléma lehet leginkább.
Soha ne bízz olyanban, aki 5 napig vérzik és nem hal meg! :)

#940 Felhasználó inaktív   Uterus 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2006. 02. 26. 10:50

Az első és a második is sp nélkül volt:(
Most olvastam hogy emiatt lehetett a gond ugyhogy ezért adnék még1 esélyt neki sp4-el.
Csakhogy most meg 135GB-osnak látja.
A bios a legfrissebb,biosban 200GB-osnak detektálja.
tegnap a pqmagic 200gbosnak látta,elkezdtem vele megformázni de megfagyott 12%nál
Újraindítás óta 135GB-os.Felteszem a legujabb pqmagicot de sztem ez sem segit mert a HDtool is meg minden csak ekkorának látja...
:omg:

Téma megosztása:

• (146 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 45
  • 46
  • 47
  • 48
  • 49
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.