HWSW Informatikai Kerekasztal: XBOX 360 - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

• (124 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 94
  • 95
  • 96
  • 97
  • 98
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

XBOX 360 A Microsoft második konzolja...

#1901 Felhasználó inaktív   special 

• project 2501
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Stábtag

Elküldve: 2006. 05. 22. 12:29

Idézet: Samott - Dátum: 2006. máj. 22., hétfő - 13:23

Na az a masik... ;) Kivancsi vagyok, a blu-ray csatlakozik-e a tobbi kudarcba fulladt sony szabvanyhoz... mert meg az is elofordulhat.

Samott

Kudarcba fulladt, mint a minidisc, ugye? :D

#1902 Felhasználó inaktív   max-pain 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2006. 05. 22. 12:30

Idézet: Samott - Dátum: 2006. máj. 22., hétfő - 13:23

Kivancsi vagyok, a blu-ray csatlakozik-e a tobbi kudarcba fulladt sony szabvanyhoz... mert meg az is elofordulhat.

Azert a Blu-ray mellett sokkal tobben allnak mint a HD DVD mogott. Ez kozel sem Sony only szabvany (a Matsushita szinte ugyanugy nyakig benne van).

#1903 Felhasználó inaktív   Laa-Yosh 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 05. 22. 12:32

Nehéz kibányászni az igazi célokat ebből a nappalis "entertainment hub" koncepciós kavarodásból...

A Sony esetében például a konzolon keresztül online vásárolható és vinyóra lementhető tartalommal teljesen ellentétes érdek (legalábbis a filmek terén biztosan az) a BluRay aggresszív támogatása a PS3-ban.
A Microsoftnál meg legalább ennyire vicces a HDCP támogatás hiánya, valamint a 20 gigás vinyó - egy jobbfajta HD videó óránként 4-5 GB méretű - és a hozzá tartozó árazás.

Ráadásul mindkét esetben akkora sávszélességre lesz szükség, amihez sztem még pont azt a 4-5 évet kell kivárni, amíg ez a mostani konzol generáció is szinte teljesen kifutja magát. Version makacsul nyomja, hogy a PS3 életciklusát 10 évre tervezi a Sony - de az MS garantáltan 5 évet fog erőltetni. Márpedig ha bejön nekik az X360, akkor hiába lesz csak 4 éve piacon a Sony nextgen konzolja, kénytelenek lesznek egy éven belül követni, különben akkor már a piacvezető szerepüket tehetik majd kockára...

Ja igen, a vinyó SZVSZ egyértelműen az X360-énál is lassabb BD miatt került bele minden PS3-ba, mert ha nem cache-elik az adatokat a fejlesztők, akkor 1-2-3 perces töltögetésekkel kellene büntetni a játékosoakt...
LY

#1904 Felhasználó inaktív   Laa-Yosh 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 05. 22. 12:35

Idézet: special - Dátum: 2006. máj. 22., hétfő - 13:29

Még hogy azért lépett be, hogy ügyesen kaszáljon...ehh. -4 milliárd.

Biztos lehetsz benne hogy nem szándékosan bukták el azt a pénzt... az Nvidia és az Intel szivatta meg őket, mert marha gyorsan akartak hardvert és az nem ment volna egyedi tervezésű chipekkel. Így a jogok nem kerültek az MS-hez, és nem bírták még nullszaldósra se kihozni magát a konzolt (főleg úgy, hogy az árát azért folyamatosan csökkenteni kellett a versenyképesség miatt).

Meg lehet nézni, hogy a 360-nál meg szinte átestek a ló túlsó oldalára az előre betervezett takarékossággal. Valószínűleg az eltapsolt milliárdok után csúnya nagy leb***ást és ultimátumokat kaptak a nyakukba a divízió illetékesei felülről...
LY

#1905 Felhasználó inaktív   max-pain 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 05. 22. 12:38

Idézet: Laa-Yosh - Dátum: 2006. máj. 22., hétfő - 13:35

Meg lehet nézni, hogy a 360-nál meg szinte átestek a ló túlsó oldalára az előre betervezett takarékossággal.

Itt konkretan mire gondolsz?

#1906 Felhasználó inaktív   special 

• project 2501
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Stábtag

Elküldve: 2006. 05. 22. 12:41

LY, nyilván nem vigyorogva küldtek el annyit a süllyesztőba, de szerintem nagyjából azért a megfelelő emberek képben voltak a várható pénzügyi vonzattal kapcsolatban, persze lehet, hogy többre sikeredett a veszteség, mint eleinte számolták. És még így is bőven megérte nekik. Marha gyorsan akartak hardvert, pontosan. Ez mit is támaszt alá és mit cáfol akkor ebben az aktuális pöttöm vitában?

#1907 Felhasználó inaktív   Laa-Yosh 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 05. 22. 12:41

Például a belső vinyó, a HDCP hiányára, valamint a borzasztó hangos (tehát valszleg a lehető legolcsóbb) DVD meghajtóra... De kiemelhetném a PS3-hoz képest lényegesen szerényebb CPU számítási kapacitást is. Meg hogy már hónapok óta dolgozik az ATI és az IBM a 65 nanométeres chipeken :)
LY

#1908 Felhasználó inaktív   max-pain 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 05. 22. 12:44

Idézet: Laa-Yosh - Dátum: 2006. máj. 22., hétfő - 13:41

Például a belső vinyó, a HDCP hiányára, valamint a borzasztó hangos (tehát valszleg a lehető legolcsóbb) DVD meghajtóra... De kiemelhetném a PS3-hoz képest lényegesen szerényebb CPU számítási kapacitást is. Meg hogy már hónapok óta dolgozik az ATI és az IBM a 65 nanométeres chipeken :)

Szerintem ezek nagyreszben tok ertheto lepesek voltak a Microsoft reszerol. Legtobbszor jo kompromisszumokat kotottek.
Persze igy utolag konnyu oket kritizalni, de egy-ket eve sokminden maskepp festett...

Szerkesztette: max-pain 2006. 05. 22. 12:46 -kor

#1909 Felhasználó inaktív   Krinyo 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 05. 22. 13:14

Idézet

Reeves nem aggódik az első hat hónap miatt, mondván a Playstation márka elég erős ahhoz, hogy játékokkal vagy anélkül, de az első öt millió játékos úgyis megveszi a konzolt.

Ez komoly strategia. Csak nehogy utana pofaraeses legyen. :D

Krinyo
72792 óra, 6649 anyag, 11 376 878 karakter (6772 A4-es oldal) = az én HWSW-m

#1910 Felhasználó inaktív   Krinyo 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 05. 22. 13:17

Idézet

Hogy milyen online szolgáltatások a Sony részéről? Ti melyik E3-at néztétek? smile2.gif Browser, beépített kommunikációs kliensek, gamer profile-ok, zene-, videó-, és játékletöltések, online vásárlás.

Ez mind csak igeret, amibol eddig is volt mar eppen eleg. Melyeknek egy reszerol ugye mar most is lemondhattunk.

Krinyo

#1911 Felhasználó inaktív   Samott 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 05. 22. 13:24

Szóval nem a nyúl viszi a vadászpuskát, még mindig.

En is pont ezt mondtam... a vita csak azon van, melyik fel a nyul. ;)

Samott
(There is always a last time for everything.) Overhead, without any fuss, the stars were going out. | exHWSW - Értünk mindenhez IS @ PH!

#1912 Felhasználó inaktív   Samott 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 05. 22. 13:27

Kudarcba fulladt, mint a minidisc, ugye? :D

Peldaul. Sikernek semmikeppen se neveznem... Az MD megmaradt nehany fanatikus jatekszerenek... nem lett belole sikeres tomegtermek.

Samott

Szerkesztette: Samott 2006. 05. 22. 14:03 -kor

(There is always a last time for everything.) Overhead, without any fuss, the stars were going out. | exHWSW - Értünk mindenhez IS @ PH!

#1913 Felhasználó inaktív   Laa-Yosh 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 05. 22. 13:45

Szerintem meg nagyrészt csak anyagi fronton érthető lépések; egy 5 dollárral olcsóbb DVD meghajtó, egy kispórolt IC százmilliókat jelenthet a konzol 5 éves életciklusa alatt, főleg mert a CPU-GPU-RAM komponensekkel ellentétben ezeknek a költsége nem fog érdemben lefelé mozdulni.
Viszont mennyit ér a presztízsveszteség a zajos Xbox miatt, mekkora hátrányt jelent majd ha 2 év múlva nem lehet HD-DVD filmeket nézni rajta? Ezt nehéz pénzre váltani és a könyökvédősök elé rakni, hogy "ennyit hoz és ennyit visz, nettóban tehát nyereség/vesztség". Szóval én úgy látom hogy ezeknek a döntéseknek a nagy részét csak és kizárólag pénzügyi szempontok alapján hozták...

Szerkesztette: Laa-Yosh 2006. 05. 22. 13:46 -kor

LY

#1914 Felhasználó inaktív   max-pain 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 05. 22. 13:58

Szerintem a DVD meghajto inkabb csak a gyarto miatt lett olyan hangos, nem az ara miatt. Ketlem, hogy a Toshiba-Samsung akar csak 2 dollarral is dragabb lenne a Hitachi-hoz kesest.
HDCP-s digit kimenet pedig szerintem felesleges. Egyreszt nincs alapkiepitesben next-gen optikai olvasoja, masreszt ahogy Te is irtad (es ahogy en is regebben utaltam mar erre), mire a HD-s filmletoltes tenyleg beindul mar a kovetkezo Xbox is itt lesz.
HD-DVD pedig mar csak azert sem lehet benne, mert el se keszultek vele az Xbox 360 gyartasanak az elindulasaig. De ha megis osszejott volna, akkor a HD-DVD-s jatekok jobban szenvedtek volna a toltesi idok miatt (mert abbol is csak max 2x-es van most).
Szoval szerintem sok dolgot azert nem leptek meg, mert nem keszultek el vele/nem ert be, vagy egyszeruen nem volt ra szukseg.

A HDD pedig szvsz a PS3 miatt nem lett alap. Nem tudtak pontosan, hogy a Sony mit lep, igy ovatosak voltak, hogy hosszutavon meg ne szivjak. Persze ha lett volna eszuk, akkor kezdetben csak a premium pack-ek szallitottak volna...

Szerkesztette: max-pain 2006. 05. 22. 14:02 -kor

#1915 Felhasználó inaktív   Krinyo 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 05. 22. 14:04

Idézet

Egyreszt nincs alapkiepitesben next-gen optikai olvasoja, masreszt ahogy Te is irtad (es ahogy en is regebben utaltam mar erre), mire a HD-s filmletoltes tenyleg beindul mar a kovetkezo Xbox is itt lesz.

Nem tudom, az senkiben fel sem merul, hogy en szeretnem a konzolomat HDMI-kabellel osszekotni a HD-tevevel? Fuggetlenul attol, hogy mozifilmet le lehet-e jatszani vele, vagy sem. Minek szorakozni a komponens atalakitoval, amikor ott az az atkozott HDMI/DVI-I csatlakozo az LCD-teveken. Es egy nextgen konzolrol beszelunk. Komponens kabelem van a PS2-hoz is, jatszom is progresszivben a PoP-t, de az egy igen idos gep. Ideje lett volna tovabblepni.

Krinyo

#1916 Felhasználó inaktív   vers 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Blog megtekintése

Elküldve: 2006. 05. 22. 14:04

a legnagyobb sporolás a memorián volt, nem képes framenként bolvasni igy a memoriát
legalábbis 60 fps-nél,  lászik hogy 30-ra van csinálva a konzol, nem is fogtok látni játékot ami 60-on fut , legalábbis jot nem
M-12 technology

www.m12technology.com

I'm CEO bitch

#1917 Felhasználó inaktív   Laa-Yosh 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 05. 22. 14:11

Idézet: vers - Dátum: 2006. máj. 22., hétfő - 15:04

a legnagyobb sporolás a memorián volt, nem képes framenként bolvasni igy a memoriát

Ezt lécci fejtsd már ki bővebben is, mert én speciel nem értem így elsőre az elképzelésedet...
LY

#1918 Felhasználó inaktív   max-pain 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 05. 22. 14:11

Idézet: Krinyo - Dátum: 2006. máj. 22., hétfő - 15:04

Nem tudom, az senkiben fel sem merul, hogy en szeretnem a konzolomat HDMI-kabellel osszekotni a HD-tevevel?

Biztos felmerult, de ugy dontottek, hogy ez a kis kenyelmi? plusz nem eri meg azt a tobb 10 millio dollar minuszt szamukra :) En peldaul fontosabbnak tartottam volna a beepitett Wi-fi-t...
Ha lesz HD DVD-vel egybeepitett X360, akkor azon gondolom lesz HDMI kimenet :)

#1919 Felhasználó inaktív   SFIJ 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 05. 22. 14:49

Idézet: special - Dátum: 2006. máj. 22., hétfő - 11:46

A Sony kulcsfontosságú online szolgáltatásai ugyanúgy megjelentek volna a Microsoft nélkül is, legfeljebb az olnine játék kicsit később, lassabb ütemben fejlődött volna fel, mert mondjuk a PS2 esetében kevésbé foglalkoztak volna vele.

a box eseteben ez alapkoncepico volt. hogya sonynal ez automatice megjelent volna, verseny nelkul, hat nemis tudom. a dan startum 1-es NTp szerver kapcsan lathato volt, milyen sokba kerul am egy ilyen mass-service infrastruktura felallitasa es uzeme. az online infrastruktura meg meg tovabb rontja a konzol megterulesi mutatoit. az ms-nek, valljuk be testhossznyi elonye van mar eteren, es itt az uzemeltetesi tapsztalat is nagyon fontos, mikozben a sonynak csak lilakodos, kamaszlanyos almai. ps2-n azert foglalkoztak vel keveset, mert egy ilyen online homokozo rohadt draga am, es a PS2 sem egy olcso hw...
In a nutshell - verseny nelkul nincs innovacio.
νιψονανωμηματαμημωνανοψιν

What do stars do? They shine.(Yvaine)

#1920 Felhasználó inaktív   SFIJ 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 05. 22. 14:51

Idézet: Krinyo - Dátum: 2006. máj. 22., hétfő - 12:10

A 360-WMCE egyuttmukodes semmivel sem izzadsagszagubb, mint a Sony erolkodese, hogy nagyot mondjon, mindent beigerjen, aztan vegul abbol ne valositson meg semmit. Kivancsi leszek az online-ra, nagyon hallgatnak rola. Mostanaban a "confirmed" infokrol is kiderul, hogy kamu es "felreertes", lasd eppen a legutobbi para, az olcsobbik verzio HD-tamogatasa.
Sajnos hazudnak. :(

Vegulis akkor mit tudunk az online-rol? Ingyen lehet majd jatszani? Ingyen ebed, ingyen konzol nem lesz?

Krinyo

jol szoltal, uff. 3 GBE csatibol lesz most egy es 2 independent HDMI-bol jo esetben csak egy. nagyotmondas, majd fallback. ujabb nagyotmondas - ujabb fallback.
νιψονανωμηματαμημωνανοψιν

What do stars do? They shine.(Yvaine)

Téma megosztása:

• (124 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 94
  • 95
  • 96
  • 97
  • 98
  • Utolsó »