HWSW Informatikai Kerekasztal: Tőzsde, befektetés - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (157 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Tőzsde, befektetés pénz, kockázat, mi és hogy.... Értékeld a témát: -----

#101 Felhasználó inaktív   mizsepizse22 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2005. 06. 10. 15:05

Idézet: Drummaster - Dátum: 2005. jún. 10., péntek - 15:43

:offtopic: :D :fear:

:down:

Egyébként nevetséges, hogy párom számláján (Raiffeisen) mennyi szar költség van amit havonta úgy vonnak hogy 1 forintot nem rakunk rá vagy nem veszünk le! Számlavezetési díj 150ft, 60ft 2x ilyen nem tudom micsoda kész! Rablás! OTP nél van nekem szerintem 1000x jobb!

#102 Felhasználó inaktív   Arp 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 06. 10. 15:58

Addig amíg nem akarsz valami egészen egyszerű ügyet elintézni...  :p

#103 Felhasználó inaktív   lorenzo 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 06. 10. 17:41

Idézet: Buga_Laci - Dátum: 2005. jún. 10., péntek - 13:34

Nyár végére lesz félretéve ilyen 300-500ezer közötti összeg! Mit csináljak akkor vele? :D De most komolyan? Hol tarstam? Hol kössem le? Mit vegyek? Év végéig szeretném lekötni! Nem az egészet kicsit több mint a felét!

Befektetési alap :)
KONFIG: GA-MA78GM-S2H A62X2_6000+ 4GBDDR2_800 HD4850_512+AC_S1 Antec_Sonata Corsair_HX450 BENQ_E2200HD

#104 Felhasználó inaktív   vipi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 06. 10. 17:55

Idézet: Arp - Dátum: 2005. jún. 10., péntek - 11:11

Az a 10% elég soknak tűnik egy sima lekötött betéthez

egyetértek
7,25%-höz képest, nomeg ahhoz, hogy általában csak igen nagy összegű betétekre szoktak normális kamatot adni...

#105 Felhasználó inaktív   vipi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 06. 10. 18:02

Idézet: Buga_Laci - Dátum: 2005. jún. 10., péntek - 16:05

:down:

Egyébként nevetséges, hogy párom számláján (Raiffeisen) mennyi szar költség van amit havonta úgy vonnak hogy 1 forintot nem rakunk rá vagy nem veszünk le! Számlavezetési díj 150ft, 60ft 2x ilyen nem tudom micsoda kész! Rablás! OTP nél van nekem szerintem 1000x jobb!

nem reklámként, de nekem az Első Lakáshitelnél van számlám (vállalkozói és magán is)
nincs számlavezetési díj meg egyáltalán semmilyen (ez főleg a vállalkozói számlánál nagy szó), korrekt az átutalási díj is, a netes elérésre sem lehet panasz...

a sima folyószámla kamat tavaly még 7% környékén volt. lekötés nélkül. természetesen a kamatvágással ez is lement. jelenleg 3 illetve 5%, ha jól tudom, de a többi folyószámla kamathoz képest még ez is többszöröse.

egyetlen hátrány a pénzfelvétel. az nem olcsó, de van akinek ez kevésbé fontos.

#106 Felhasználó inaktív   Miki2 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 06. 10. 18:46

Idézet: Arp - Dátum: 2005. jún. 10., péntek - 11:11

Az a 10% elég soknak tűnik egy sima lekötött betéthez

Sávos kamatozású lesz az....
Tárgyi tudástól nem elhomályosított éleslátással tekintek a világra.

#107 Felhasználó inaktív   Yoisten 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 06. 10. 20:06

Nekem már vagy jó 5éve van a Budapestbanknál befkártyám. 50k a deposit, amit csak szerződésbontáskor lehet felvenni 30nap múlva és évi 3ezer a kártyadíj (dombor EC/MC). Más sarc nincs.
Nincsenek rajta milliók, úgyhogy a pénzpiaci alap kamatozása teljesen jó, viszont bármikor hozzáférek a pénzhez, ha jól emléxem 75 kemény forintért lehet kivenni az ótómatából. Ilyenkor nincs semmilyen kamatvesztés. Ha a kártyával fizetek jön az sms is egyből, a neten régebben elég gyakran használtam, anno ezért csináltattam.
Nem egy atom befektetés (pláne most), de ha jól megnézzük nem is annak szántam :)
Van egy negyedéves minimum, ami kint lóg a bankban. Annál kevesebb nem lehet, több igen. Év elején 8% felé volt, most 5.

Ezen kívül engem is befűztek egy ilyen fizess be havi x pénzt jellegű CS aranyesőre (5év fix), inkább megcsináltam, mint hogy naponta hivogasson a zügynök:) Azóta csináltam egy egyösszegűt is (3év), majd meglátjuk mekkorát bukok :p

Tavaly már a családot is sikerült átállítanom a sötét oldalról (OTP), ahol komoly pénzeket nem adtak, ellnben volt külön számlavezetés meg kártya díj is (ami nem is volt használva soha).

Szerkesztette: Yoisten 2005. 06. 10. 20:06 -kor

#108 Felhasználó inaktív   mizsepizse22 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 06. 11. 08:31

Budapest Bankot is ajánlották Nekem többen, hogy nagyon kedvező nála minden! És CIB Bank? Azt is dícsérték itt páran!  :think:

#109 Felhasználó inaktív   mizsepizse22 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 06. 12. 12:46

Jövő hét folyamán megszűntetjük párom Raiffeisen kártyáját és átmegyünk máshova! Szerintem OTP! :D Vélemény?

#110 Felhasználó inaktív   lorenzo 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 06. 12. 16:07

Idézet: Yoisten - Dátum: 2005. jún. 10., péntek - 19:06

Tavaly már a családot is sikerült átállítanom a sötét oldalról (OTP), ahol komoly pénzeket nem adtak, ellnben volt külön számlavezetés meg kártya díj is (ami nem is volt használva soha).

Azon a sötét oldalon van ma Magyarországon a legtöbb automata.
Itt nálunk a városban (60000 lakossal) 7 darab OTP automata van és 1 darab Budapest bankos. Ennyit az infrastruktúráról. Ha meg idegen automatából veszel ki pénzt - azér' mer' azaz egy nem műxik - akkor már elbuktad a számlavezetési különbözetet. :D

Amúgy meg kinek a pap, kinek a papné.
De nem nevezném az otp-t a sötét oldalnak. :)
KONFIG: GA-MA78GM-S2H A62X2_6000+ 4GBDDR2_800 HD4850_512+AC_S1 Antec_Sonata Corsair_HX450 BENQ_E2200HD

#111 Felhasználó inaktív   mizsepizse22 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 06. 12. 16:35

Idézet: lorenzo - Dátum: 2005. jún. 12., vasárnap - 17:07

Azon a sötét oldalon van ma Magyarországon a legtöbb automata.
Itt nálunk a városban (60000 lakossal) 7 darab OTP automata van és 1 darab Budapest bankos. Ennyit az infrastruktúráról. Ha meg idegen automatából veszel ki pénzt - azér' mer' azaz egy nem műxik - akkor már elbuktad a számlavezetési különbözetet. :D

Amúgy meg kinek a pap, kinek a papné.
De nem nevezném az otp-t a sötét oldalnak. :)

Mondjuk Nekem is ott van számlám és szerintem nagyon jó! Mindenhol tudok pénzt felvenni, netbankjuk is korrekt, és egyszerű az ügyintézés! Akárki akármit mondd, én minden bankkal kapcsolatban állok (cégnél én fizetem be számlákra a díjakat! :D ) mondjuk próbáljon valaki befizetni Citibankba vagy Raiffeisen bankba és utána OTP-be! Citibanknál még a személyimet is lefénymásolják hogy tudjak egy számlára befizetni, miért kié a lóvé stb... OTP-nél semmi sem kell! Szóval nem tom! Párom is szerintem áthozza a számláját OTPhez! :D

#112 Felhasználó inaktív   lorenzo 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 06. 12. 16:52

Idézet: Buga_Laci - Dátum: 2005. jún. 12., vasárnap - 15:35

mondjuk próbáljon valaki befizetni Citibankba vagy Raiffeisen bankba és utána OTP-be! Citibanknál még a személyimet is lefénymásolják hogy tudjak egy számlára befizetni, miért kié a lóvé stb... OTP-nél semmi sem kell!

Ahelyett, hogy örülnének, hogy oda viszi valaki a lóvét. Röhelyes.

Máskülönben az OTP az egyik leginnovatívabb bank. Bár a "régi rendszerből maradt itt", de ennek ellenére az elsők között vezetnek be újdonságokat. (webkártya, mobil aláírás stb.)

Annak idején a legelső voltam a városban, akinek az akkori westelnél mobilbankos kártyája lett. Ez egy olyan domino kártya, amellyel ugyanazokat a műveleteket lehet elvégezni, mint a neten, csak mobilról. Akkor a westel ezt az otp-vel közösen csinálta.
Szal' a sötétség odaát van, nem az otp-nél. :D

#113 Felhasználó inaktív   mizsepizse22 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 06. 12. 17:17

Idézet: lorenzo - Dátum: 2005. jún. 12., vasárnap - 17:52

Máskülönben az OTP az egyik leginnovatívabb bank. Bár a "régi rendszerből maradt itt", de ennek ellenére az elsők között vezetnek be újdonságokat. (webkártya, mobil aláírás stb.)

Annak idején a legelső voltam a városban, akinek az akkori westelnél mobilbankos kártyája lett. Ez egy olyan domino kártya, amellyel ugyanazokat a műveleteket lehet elvégezni, mint a neten, csak mobilról. Akkor a westel ezt az otp-vel közösen csinálta.
Szal' a sötétség odaát van, nem az otp-nél. :D

:up: Én is ugyanígy gondolom! :D

#114 Felhasználó inaktív   Arp 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 06. 13. 10:01

Idézet: vipisrac - Dátum: 2005. jún. 10., péntek - 19:02

nem reklámként, de nekem az Első Lakáshitelnél van számlám (vállalkozói és magán is)

A cégemé nekem is az ELLA-nál van, nagyon jó hogy nincs havi számlavezetési díj mivel forgalmam sincs egyáltalán :)

#115 Felhasználó inaktív   Miki2 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 06. 13. 10:36

Idézet: lorenzo - Dátum: 2005. jún. 12., vasárnap - 17:52

Teljesen érthető, hogy nem örülnek, hiszen a nyugati betétesek 2-3%-os kamatra tartják náluk a (számolatlan) pénzüket (szemben a magyar betéteseknek fizetendő 7%-kal). A nyugati bankok arra koncentrálnak, hogy minél több (nyugati) pénzt tudjanak hitelként kihelyezni. Dugig fel vannak töltve áruval (betétes lóvéval), amit el kell adni (hitel). Ennek tudható be az, hogy kedvesebb vendég a hiteligénylő ügyfél, ugyanis ő a vásárló. A betétes pedig "beszállító", akivel tele van a padlás.  :D
Tárgyi tudástól nem elhomályosított éleslátással tekintek a világra.

#116 Felhasználó inaktív   mizsepizse22 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 06. 13. 11:13

Idézet: Miki2 - Dátum: 2005. jún. 13., hétfő - 11:36

Teljesen érthető, hogy nem örülnek, hiszen a nyugati betétesek 2-3%-os kamatra tartják náluk a (számolatlan) pénzüket (szemben a magyar betéteseknek fizetendő 7%-kal). A nyugati bankok arra koncentrálnak, hogy minél több (nyugati) pénzt tudjanak hitelként kihelyezni. Dugig fel vannak töltve áruval (betétes lóvéval), amit el kell adni (hitel). Ennek tudható be az, hogy kedvesebb vendég a hiteligénylő ügyfél, ugyanis ő a vásárló. A betétes pedig "beszállító", akivel tele van a padlás.  :D

Hát sajnos így van, ahogyan írod! De hitelnél is csak addig vagy Te a Kedves ügyfél amíg felveszed a zsírt! :D Miután felvetted nagy ívből sz**nak RÁD. :D

#117 Felhasználó inaktív   lorenzo 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 06. 13. 14:58

Idézet: Miki2 - Dátum: 2005. jún. 13., hétfő - 9:36

Ennyire nem vagyok otthon a bankok belügyeiben - mivel nem tudom, hogy mennyi a nyugati ügyfél, meg ilyesmi - de így már érthető.
Aztat én is tudom, hogy a bankok a hitelből élnek. :)

#118 Felhasználó inaktív   mizsepizse22 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 06. 13. 15:13

Idézet: lorenzo - Dátum: 2005. jún. 13., hétfő - 15:58

Ennyire nem vagyok otthon a bankok belügyeiben - mivel nem tudom, hogy mennyi a nyugati ügyfél, meg ilyesmi - de így már érthető.
Aztat én is tudom, hogy a bankok a hitelből élnek. :)

Hát pedig sajnos abból élnek! :(

#119 Felhasználó inaktív   mizsepizse22 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 06. 16. 03:16

Idézet: Arp - Dátum: 2005. jún. 13., hétfő - 11:01

A cégemé nekem is az ELLA-nál van, nagyon jó hogy nincs havi számlavezetési díj mivel forgalmam sincs egyáltalán :)

Itt Győrben azt sem tudom van e fiókjuk?!  :think:

#120 Felhasználó inaktív   mizsepizse22 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 06. 20. 17:20

Úgy néz ki, hogy kötök az OTP Garancia biztosítóval egy ilyen megtakarításos mókát! Havi 5000 körül fizetnék, 5 évig az ugye 300 ezer forint 5 év alatt, hölgy szerint akár 350 körül is kaphatok vissza! Vélemény? Havi 5-10ezer között tudok félrerakni, befizetni? Mihez kezdjek vele? :D

Téma megosztása:

• (157 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.