Idézet: Buga_Laci - Dátum: 2005. aug. 16., kedd - 18:12
De ez hogy van? Elmondanád a konkrét lépéseket? Mert részvény adás vételnél is vannak lóvék nem? Nekem mindenki azt mondja, hogy 700ezer alatt nem éri meg befektetést. Akkor ez nem igaz!
Részvény alapú befektetési alapnál nincs olyan megbízási díj mintha direkt részvényt veszel. CIB netbank, benyomom hogy mennyi zsetonért akarok venni, milyen alapból (vegyes részvény, indexkövető stb), OK gomb és kész. Másnapra kiszámolja hogy mi volt a vételi árfolyam, aztán csak ülni kell és várni. Ha úgy érzed esni fog vagy elég ami összejött akkor bemész az eladás menüpontba és eladod, két nap múlva megjön a számládra a lóvé.
A vétel ingyenes, az eladás ezer ft. Tehát ha 100-at raktál be 1% növekedés fölött van nyereséged. És ez adómentes. Mivel a tranazkciós díj fix, minél nagyobb összeggel csinálod annál jobb, de szerintem így akár 100-200-zal is lehet, bár annak a hozamával nem sokra mész. De legalább nem költötted el hülyeségre, már az is valami. Próbálkozásnak, tapasztalatszerzésnek is jó, nagyot nem bukhatsz vele. Bár a tőzsdén most észnél kell lenni ...
Direktbe részvényt én is csak 700 fölött vennék, akinek nincs annyi vagy nem akar akkora kockázatot annak jó a bef. alap.