HWSW Informatikai Kerekasztal: Tőzsde, befektetés - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (157 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9
  • 10
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Tőzsde, befektetés pénz, kockázat, mi és hogy.... Értékeld a témát: -----

#141 Felhasználó inaktív   Miki2 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2005. 09. 20. 21:45

Idézet: Buga_Laci - Dátum: 2005. szept. 20., kedd - 22:11

Ez a tőzsde baxa a fantáziám, de azért van benne rizikó is ugye... :D

Egyre nagyobb kockázatot jelent most beszállni, ilyen erős félév után. Szerintem most a csatlakozásra váró országok (pl Románia) piacát megcélzó befektetési alapokra érdemes figyelni. Kegyetlen emelkedés vár rájuk (csak az a kérdés, mikor kezdődik).

Szerkesztette: Miki2 2005. 09. 20. 21:48 -kor

Tárgyi tudástól nem elhomályosított éleslátással tekintek a világra.

#142 Felhasználó inaktív   blabla* 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 09. 20. 23:11

Idézet: Miki2 - Dátum: 2005. szept. 20., kedd - 22:45

Egyre nagyobb kockázatot jelent most beszállni, ilyen erős félév után. Szerintem most a csatlakozásra váró országok (pl Románia) piacát megcélzó befektetési alapokra érdemes figyelni. Kegyetlen emelkedés vár rájuk (csak az a kérdés, mikor kezdődik).

Egyetértek. eléggé fenn van most a BUX.
Románia a mellett még a bolgár és a török papírokat emlegetik, de legfeljebb egy bef. alapot javasolnék én is (EURban hátha gyengül még a HUF is  :D )
(jó alternatíva még egy európai ingatlanalap is a kevésbé kockázatos kategóriában  :idea: )

Szerkesztette: blabla* 2005. 09. 20. 23:13 -kor

"A lélek úgy teljes ha testtelen.           
A test akkor egész ha meztelen."   

Daily Calvin and Hobbes     Minél pontosabban tervezel, annál keményebben talál el a véletlen.

#143 Felhasználó inaktív   Miki2 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 09. 21. 11:26

Az alábbi linken ki lehet számolni az összes alap hozamát, tetszőleges időszakokra.
Nagy különbségek vannak az egyes alapok között: például az elmúlt hat hónapra vetítve 20% és 60% között mozog az éves hozam a különféle nemzetközi részvényalapoknál.

BAMOSZ

#144 Felhasználó inaktív   mizsepizse22 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 09. 21. 11:43

Idézet: Miki2 - Dátum: 2005. szept. 21., szerda - 12:26

Az alábbi linken ki lehet számolni az összes alap hozamát, tetszőleges időszakokra.
Nagy különbségek vannak az egyes alapok között: például az elmúlt hat hónapra vetítve 20% és 60% között mozog az éves hozam a különféle nemzetközi részvényalapoknál.

BAMOSZ

Hát igen, van eltérés...

#145 Felhasználó inaktív   blabla* 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 09. 21. 22:30

Idézet: Miki2 - Dátum: 2005. szept. 21., szerda - 12:26

BAMOSZ

azért az nagyon nem mindegy hogy milyen piacra játszik (USA, EUR, Ázsia stb.)
ja és tegyétek hozzá a zártvégű alapokat is, többnyire azok is nemz. részvényalaphoz vannak kötve

Daily Calvin and Hobbes     Minél pontosabban tervezel, annál keményebben talál el a véletlen.

#146 Felhasználó inaktív   mizsepizse22 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 09. 24. 08:30

Idézet: blabla* - Dátum: 2005. szept. 21., szerda - 23:30

azért az nagyon nem mindegy hogy milyen piacra játszik (USA, EUR, Ázsia stb.)
ja és tegyétek hozzá a zártvégű alapokat is, többnyire azok is nemz. részvényalaphoz vannak kötve

Ez így van!  :up:

#147 Felhasználó inaktív   mizsepizse22 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 10. 11. 21:44

Kérdésem lenne. Szeretnék MOL részvényt venni 300ezer forint értékben. Hol tudom ezt megtenni? És mennyibe kerül a vásárlás / eladás?

#148 Felhasználó inaktív   Arp 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 10. 12. 21:02

Idézet: Buga_Laci - Dátum: 2005. okt. 11., kedd - 22:44

Kérdésem lenne. Szeretnék MOL részvényt venni 300ezer forint értékben. Hol tudom ezt megtenni? És mennyibe kerül a vásárlás / eladás?

Brókercégeknél, meg szinte minden banknál. Jutalék változó, általában fél-1% megbízásonként. Kérdezd meg a bankban ahol számlád van. Megmondod mit akarsz, mennyiért, leveszik a számládról a lóvét és kész. Már ha eléri azt az árfolyamot amit megadtál.
Csak szólok hogy most lejtmenetben van a tőzsde. Persze akkor kell venni amikor olcsó, de én azt hiszem még nem vagyunk a lejtő alján. Amíg megy ez a cirkusz, sz@rkavarás meg hazudozás a költségvetéssel addig nem sok jóra számítok. Ha meg mégis kiböki a kormány hogy tovább csúszik az euró bevezetése, akkor még rosszabb lesz. Kisebb pozitív korrekcióra lehet játszani egy nagyobb esés után, de hosszútávú emelkedés most nem várható.
A MOL-t most állította az egyik brókercég "tartás"-ról "eladás"-ra.

#149 Felhasználó inaktív   Arp 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 10. 13. 15:11

Jól mondtam, figyeld a mai buxot!
MOL, MTELEKOM majdnem -7%, OPT -5, hatalmas bukás!
Talán ezután lesz egy kis korrekció, pár napra be lehet vásárolni, holnap hátha javít pár százalékot, de az adás-vétel jutaléka után alig marad hasznod.

#150 Felhasználó inaktív   mizsepizse22 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 10. 13. 15:39

Jól mondtad...

Honnan vagy ilyen jól informált? Melyik oldalt nézed? Honnan informálódsz? Híreket honnan nézed?

#151 Felhasználó inaktív   Arp 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 10. 13. 20:50

Gazdasági híreket a napi.hu-n szoktam, általános híreket meg az indexen.  Bár a legfontosabb infók utólag jelennek meg :) pl hogy a MOL megint megnyert valamit vagy ilyesmi, de az általános piaci hangulatról nagyjából össze lehet rakni a képet. Egyébként ma egész Európa esett. A holnapi napra nem kötnék fogadásokat, ekkora esés után elő szokott fordulni egy kis emelkedés (korrekció), de ez függ a külföldi tőzsdéktől is, meg holnap péntek van, ilyenkor nem szoktak csodák történni, általában enyhe esés, kis forgalom. Én még várnék a vétellel.

#152 Felhasználó inaktív   vipi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 10. 13. 21:09

Idézet: Arp - Dátum: 2005. okt. 13., csütörtök - 16:11

Jól mondtam, figyeld a mai buxot!
MOL, MTELEKOM majdnem -7%, OPT -5, hatalmas bukás!
Talán ezután lesz egy kis korrekció, pár napra be lehet vásárolni, holnap hátha javít pár százalékot, de az adás-vétel jutaléka után alig marad hasznod.

:up:

ezt már egy ideje lehetett sejteni...
kötvénypiac és szépet alakított az elúlt 2-3 hétben. :down:

sztem még sajnos bőven lefelé tartunk
egyetértünk: a vétellel szintén várnék...nem is kicsit
;)

Szerkesztette: vipisrac 2005. 10. 13. 21:10 -kor

#153 Felhasználó inaktív   Arp 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 10. 13. 21:57

Én már az eddigi emelkedést se igazán értettem, szerintem nem volt reális alapja. Lehet h volt valami machináció a háttérben, spekik, kamu pletykák vagy ilyesmi. Vételben csak 20 ezres bux alatt gondolkoznék, de ott is csak ha nagyon nem kell másra az a pénz. Amim most volt azt elköltöttem lakásfelújításra, amim év végéig lesz az meg megy autófelújításra :)
Ami még erősen befolyásolja az árfolyamot az a külföldi befektetők hozzáállása, ők meg most paráznak az euro csatlakozás további elnyújtásán, meg kiderült ez az autópálya elszámolás is és megrendült a bizalom. Itton viszont nem tudjuk hogy ezekből a hírekből mi jut el külföldre, mert előlünk igyekezenk részben elhallgatni, részben elbagatellizálni az ilyen baklövéseket, mintha mi sem történt volna, meg a kampány is beindul lassan mindkét oldalon, aztán döntsd el mi igaz és mi nem...
Ja, a legdurvább hogy a tőzsde most akar kampányt indítani azzal a majom Gesztivel, hogy megnyerjék a lakosság bizalmát eziránt a befektetési forma iránt mert az átlagember nagyon elutasító a tőzsdei befektetésekkel kapcsolatban. Behülyítenek egy csomó szerencsétlen kisembert még a lejtő elején, akik elkezdenek beszállni, talán egy darabig megtartják az árfolyamot, aztán amikor elkezd minden esni akkor aztán végképp elfordul a lakosság a tőzsdétől, a szerencsétlenek meg zakóznak egy nagyot mert megijednek és kiszállnak, realizálva a veszteséget...
Hát, kíváncsi leszek, hogy fog ez elsülni.

#154 Felhasználó inaktív   vipi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 10. 14. 21:56

Idézet: Arp - Dátum: 2005. okt. 13., csütörtök - 22:57

Én már az eddigi emelkedést se igazán értettem, szerintem nem volt reális alapja. Lehet h volt valami machináció a háttérben, spekik, kamu pletykák vagy ilyesmi. Vételben csak 20 ezres bux alatt gondolkoznék, de ott is csak ha nagyon nem kell másra az a pénz. Amim most volt azt elköltöttem lakásfelújításra, amim év végéig lesz az meg megy autófelújításra :)
Ami még erősen befolyásolja az árfolyamot az a külföldi befektetők hozzáállása, ők meg most paráznak az euro csatlakozás további elnyújtásán, meg kiderült ez az autópálya elszámolás is és megrendült a bizalom. Itton viszont nem tudjuk hogy ezekből a hírekből mi jut el külföldre, mert előlünk igyekezenk részben elhallgatni, részben elbagatellizálni az ilyen baklövéseket, mintha mi sem történt volna, meg a kampány is beindul lassan mindkét oldalon, aztán döntsd el mi igaz és mi nem...
Ja, a legdurvább hogy a tőzsde most akar kampányt indítani azzal a majom Gesztivel, hogy megnyerjék a lakosság bizalmát eziránt a befektetési forma iránt mert az átlagember nagyon elutasító a tőzsdei befektetésekkel kapcsolatban. Behülyítenek egy csomó szerencsétlen kisembert még a lejtő elején, akik elkezdenek beszállni, talán egy darabig megtartják az árfolyamot, aztán amikor elkezd minden esni akkor aztán végképp elfordul a lakosság a tőzsdétől, a szerencsétlenek meg zakóznak egy nagyot mert megijednek és kiszállnak, realizálva a veszteséget...
Hát, kíváncsi leszek, hogy fog ez elsülni.

sztem sehogy.
eddig sem mertek beszállni, ezután sem fognak, főleg ilyen időkben...
ez a kampány most elég nagy melléfogás

egyébként a többivel egyetértek. én sem (és ehhez nálam sokkal jobban értő emberek sem) értették az emelkedést. már a 20000-21000-es szint óta elég passzív/pesszimista a hozzáállás...

#155 Felhasználó inaktív   blabla* 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 10. 14. 23:47

4-5% nem olyan nagy korrekcio - mar a buxnal.
a kotvenypiaci zako (meg a HUF is) a regios emelkedesnek koszonheto. a lengyeleknel/cseheknel is ugyanez tortenik, es jellemzoen ezt a penzugyi nagycapak csinaljak.
lakossag meg ne tozsdezzen, hanem vegyen befektetesi alapot. kenyelmesebb, olcsobb, es sokkal kisebb a kockazata, a tozsdei nagy emelkedeseket meg igy is meg lehet nyerni  :cool:

#156 Felhasználó inaktív   Arp 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 10. 19. 08:24

A BUX esett, a forint gyengült, de miért? (elemzői vélemények)
A tegnapi, 2,2 százalékos pozitív korrekciót követően ma 1,4 százalékkal esett a BUX, de gyengült a forint is az euróhoz, illetve a dollárhoz viszonyítva. A BÉT indexe az amerikai ipari árak emelkedéséről szóló statisztika megjelenésekor váltott esésbe.
...

#157 Felhasználó inaktív   mizsepizse22 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 10. 19. 10:05

Nagyon fura világ ez a tőzsde...

De az aranyrudakon gondolkodom. Ha csak egy rudat veszek poénból, mert milyen szép, az is csak drágább lesz olcsóbb nem, nincs igazam? 100e körül van ugye ?:D

#158 Felhasználó inaktív   Arp 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 10. 19. 11:16

Járai: Túlterhelné az országot a 2010-es euró

Járai Zsigmond és a londoni elemzők is úgy vélik, hogy már lehetetlen a 2010-es magyar euró, figyelembe véve hogy sem idén, sem jövőre nem várhatók komoly megszorítások. Két év alatt meg nem lehet 1300 milliárdot lespórolni.
...

#159 Felhasználó inaktív   Larson 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 10. 19. 11:42

Idézet: Arp - Dátum: 2005. okt. 19., szerda - 12:16

Járai: Túlterhelné az országot a 2010-es euró

Járai Zsigmond és a londoni elemzők is úgy vélik, hogy már lehetetlen a 2010-es magyar euró, figyelembe véve hogy sem idén, sem jövőre nem várhatók komoly megszorítások. Két év alatt meg nem lehet 1300 milliárdot lespórolni.
...

OFF
Még nyáron horvátban lefotóztam neked egy nissan 300-ast. Csak minden elfelejtem megmutatni, remélem ha hazaérek még ezsemben lesz.

Ha te vagy UFO onnét  :D

#160 Felhasználó inaktív   Miki2 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 10. 19. 12:20

Idézet: Buga_Laci - Dátum: 2005. okt. 19., szerda - 11:05

Nagyon fura világ ez a tőzsde...

De az aranyrudakon gondolkodom.

:reklamacio:  :D  :D  :omg:

Baszod alásan, percre pontosan akkor foglalkoztál MOL-vétellel, amikor beindult a zuhanás. Az ilyen embereket elégették a középkorban  :D
Most pedig jössz az arannyal. Figyi! Az arany árfolyammozgása szinte pontosan a dollár inverze, és a dolcsi most pattant el sokéves mélypontjáról, tehát az elkövetkező egy-két évben majdnem ugyanolyan mértékű aranyár-csökkenés várható, amennyi dolláremelkedés (20-40%).

Mindjárt szerzek egy gold-chartot.

Téma megosztása:

• (157 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9
  • 10
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.