HWSW Informatikai Kerekasztal: Tőzsde, befektetés - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (157 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 37
  • 38
  • 39
  • 40
  • 41
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Tőzsde, befektetés pénz, kockázat, mi és hogy.... Értékeld a témát: -----

#761 Felhasználó inaktív   vipi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2008. 11. 12. 20:13

Idézet: obersmith - Dátum: 2008. nov. 12., szerda - 15:29

Az eszközalap mögöttes termékei (mögöttes termékek) az alábbi értékpapírokból állnak:

Mondjuk ebből még nekem nem derült ki hogy hogyan lesz tőkegarantált az egész struktúra.
Igazából az érdekelt volna. :)

#762 Felhasználó inaktív   obersmith 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 11. 12. 20:30

Idézet: vipisrac - Dátum: 2008. nov. 12., szerda - 21:13

Mondjuk ebből még nekem nem derült ki hogy hogyan lesz tőkegarantált az egész struktúra.

nos hogy konkrétan hogy oldják meg azt nemtudom, lényeg az hogy lejáratkor legrosszabb esetben is (ha a 10 év során végig mínuszban lennének még a kötvényalap részei is), akkoris legalább a befizetett tőkédet visszakapod. az már az ő gondjuk hogy ezt hogycsinálják.

de ha nagyon piszkálja a csőröd a részletek, kérdezd meg a Generali-t :D

Szerkesztette: obersmith 2008. 11. 12. 20:38 -kor

Idézet (*Iguana*)
Ennek kb. annyi köze van a bringázáshoz, mint Obersmithnek.

---------------------------------
aamási szerint világít a szemem ha tökönvernek.

#763 Felhasználó inaktív   perzecutor 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 11. 12. 20:46

Idézet: obersmith - Dátum: 2008. nov. 12., szerda - 21:30

kérdés, h 2019-ben hol lesz a generali. :think:  :)
Business as usual. We fucked up everything.

#764 Felhasználó inaktív   obersmith 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 11. 12. 21:13

Idézet: perzecutor - Dátum: 2008. nov. 12., szerda - 21:46

kérdés, h 2019-ben hol lesz a generali.   :think:  :)

biztosítók nem dőlnek be :) az aig is csak azért dőlt be mert viszontbiztosítóként működött a hitelpiacon (jó hülyék voltak, dehát amerikai cég....istenem :D)  Generali már 165 éve létezik.
Idézet (*Iguana*)

#765 Felhasználó inaktív   Sipi- 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 11. 12. 22:03

Engem inkább az érdekelne, hogy mikor jön már megint valami határozott emelkedés? Van olyan otp-m, amit 3300 felett vettem :omg:

Szerkesztette: Sipi- 2008. 11. 12. 22:04 -kor

#766 Felhasználó inaktív   obersmith 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 11. 12. 22:16

Idézet: Sipi- - Dátum: 2008. nov. 12., szerda - 23:03

Engem inkább az érdekelne, hogy mikor jön már megint valami határozott emelkedés? Van olyan otp-m, amit 3300 felett vettem :omg:

pár hónapig még sztem várhatsz rá
Idézet (*Iguana*)

#767 Felhasználó inaktív   WiZARD 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 11. 12. 22:32

nem kell imho annyit várni, 3300 környéke hamar meglehet.

viszont usa szépet esett megint.
lassan megvan a duplaalj. csak az a baj hogy szinte mindenki arra vár...
pár nap és lesz egy 1-2 napos ralli, aztán pár hetes oldalazás, bázisépítés. legalábbis én erre számítok
Soha ne vitatkozz idiótákkal! Lesüllyedsz az ő szintjükre és legyőznek a rutinjukkal.

#768 Felhasználó inaktív   Misi_D 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 11. 12. 23:12

Idézet: obersmith - Dátum: 2008. nov. 12., szerda - 21:13

biztosítók nem dőlnek be :) az aig is csak azért dőlt be mert viszontbiztosítóként működött a hitelpiacon (jó hülyék voltak, dehát amerikai cég....istenem :D)  Generali már 165 éve létezik.

Jaj, ezt te sem gondoltad komolyan. Ezt a "hű de régen fönn áll a cég, biztosan nem fog becsődölni" szöveget esetleg hozzá nem értők előtt marketingszövegnek be lehet vetni, de aki picit is tájékozott a pénzügyekben (nem nagyon, csak picit...), az tudja, hogy ez tényleg nem több, mint marketing. A Lehman (tudom, nem biztosító) 158 éves volt...
A katonai behívó azt jelenti, hogy a fehér ember elküldi a feketét a sárga ellen harcolni azért a földért, amit a vörösbőrűtől lopott el.

A halott Jedi a jó Jedi!  (Sith közmondás)

#769 Felhasználó inaktív   FakeJack 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 11. 12. 23:30

Idézet: Sipi- - Dátum: 2008. nov. 12., szerda - 22:03

Nem irigyellek. En 2400 korul vettem, de mar azzal is szopoagon vagyok.

#770 Felhasználó inaktív   vipi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 11. 12. 23:38

Idézet: obersmith - Dátum: 2008. nov. 12., szerda - 20:30

nos hogy konkrétan hogy oldják meg azt nemtudom, lényeg az hogy lejáratkor legrosszabb esetben is (ha a 10 év során végig mínuszban lennének még a kötvényalap részei is), akkoris legalább a befizetett tőkédet visszakapod. az már az ő gondjuk hogy ezt hogycsinálják.

Hát eddigi tudásom alapján csak opciós termékekkel lehet összehozni. Persze lehet, hogy a felsoroltak közül 1-2 ilyen konstrukció és nem sima rv index pl, ahogy írták.

Idézet

Generali?  :omg:  Akkor kérdeznem sem kell... megtudom hamarosan. :)

Idézet: Sipi- - Dátum: 2008. nov. 12., szerda - 22:03

A mai nap elég csúnya lett. Persze nem annyira nekünk, inkább kint. Usa rendeset esett, devizák is bezúgtak, shortra állnak. Olaj is brutálisat esett, tegnap is 5%, ma is. Egyik sem jó jel, de így együtt... sztem reggel ázsia is vérvörös lesz.

Ezután pedig kétesélyes:
Szinte minden a kb. 1 hónapja elért alj közelében van újra. DJIA

Ha fordul, akkor jöhet a Wizard féle ralli, esetleg több napos is.
Ha tovább esik és új, alacsonyabb aljra megy, akkor szívás van. Nem kicsi. Onnan új mélységek nyílnának. Pl. egy jóval 10k alatti BUX...

OTP. A fentiek irányítják ezt is. Mondjuk ami hosszú távú probléma lehet, hogy fundamentálisan azért látszik némi gond az OTP-nél. Jönnek a külföldi leányoknál a leminősítési hírek és a tőkeemelések. Viszik a pénzt. :( Itthon az állami bankmentő csomagok festenek rossz képet rá nézve (meg a többi bankra, de inkább az OTP-re, tekintve, hogy a többieknél van külföldi anyabank is.).

#771 Felhasználó inaktív   FakeJack 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 11. 12. 23:46

MOL-ra mit mondtok? Erdemes venni?

#772 Felhasználó inaktív   Hasse 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 11. 13. 01:14

Idézet: WiZARD - Dátum: 2008. nov. 12., szerda - 19:13

nem vagyok otthon adózás terén, nincs kamatadó, de árfolyamnyereség után kell itt is adózni 10 év múlva nem?

Egy 10+ éves biztosítás mögé rakva szerintem az SZJA minden formájától mentesülünk (az más kérdés, hogy a konstrukció járulékos költsége több is tud lenni, mint a kamatadó lenne, erre nem árt figyelni). Befalap esetében egyébként kamatadó lenne az irányadó.

Szerkesztette: Hasse 2008. 11. 13. 01:15 -kor

#773 Felhasználó inaktív   Sipi- 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 11. 13. 02:10

Idézet: FakeJack - Dátum: 2008. nov. 12., szerda - 23:30

Nem irigyellek. En 2400 korul vettem, de mar azzal is szopoagon vagyok.

Miért is? Eladhattad volna amikor 3000 körül volt napokig, nyertél volna rajta. Azthiszem nekem sokáig fog még abban a pénzem állni :( Vettem Richter-t is, erre leesett. Abban kicsit jobban bízok, hogy visszamegy, mint az OTP-ben.

#774 Felhasználó inaktív   vipi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 11. 13. 08:10

Idézet: Hasse - Dátum: 2008. nov. 13., csütörtök - 1:14

Egy 10+ éves biztosítás mögé rakva szerintem az SZJA minden formájától mentesülünk (az más kérdés, hogy a konstrukció járulékos költsége több is tud lenni, mint a kamatadó lenne, erre nem árt figyelni). Befalap esetében egyébként kamatadó lenne az irányadó.

Igen, befalap az kamatadó kategória. És létezik valami megkötés, hogy hosszú távú (10+ év) befektetésekre nincs kamatadó. Nem tudom pontosan, de gyanítom, hogy zártvégű alapokra működik.

Idézet: Sipi- - Dátum: 2008. nov. 13., csütörtök - 2:10

Miért is? Eladhattad volna amikor 3000 körül volt napokig, nyertél volna rajta. Azthiszem nekem sokáig fog még abban a pénzem állni :( Vettem Richter-t is, erre leesett. Abban kicsit jobban bízok, hogy visszamegy, mint az OTP-ben.

3200-ig visszaesve volt idő eladni bőven és 2400-ról az is 2-3 év hozama napok alatt.

MOL: Olajcég, olaj szakad, hosszú távon nyilván a recessziós hatás itt is jelentős lesz (ahogy az olaj árán is látszik) de ezen kívül más saját hír rossz nem nagyon érintette, nekem most szimpibb, mint az OTP. Szigorúan szvsz.

Azért amilyen sz*rul most a piac áll ránézésre, érdemes talán megvárni mi is lesz - új alj vagy nem - és utána vételeken gondolkodni.

#775 Felhasználó inaktív   obersmith 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 11. 13. 08:46

Idézet: vipisrac - Dátum: 2008. nov. 13., csütörtök - 9:10

Igen, befalap az kamatadó kategória. És létezik valami megkötés, hogy hosszú távú (10+ év) befektetésekre nincs kamatadó. Nem tudom pontosan, de gyanítom, hogy zártvégű alapokra működik.

3200-ig visszaesve volt idő eladni bőven és 2400-ról az is 2-3 év hozama napok alatt.

MOL: Olajcég, olaj szakad, hosszú távon nyilván a recessziós hatás itt is jelentős lesz (ahogy az olaj árán is látszik) de ezen kívül más saját hír rossz nem nagyon érintette, nekem most szimpibb, mint az OTP. Szigorúan szvsz.

Azért amilyen sz*rul most a piac áll ránézésre, érdemes talán megvárni mi is lesz - új alj vagy nem - és utána vételeken gondolkodni.

nyíltvégűre is működik. persze ott "technikailag" meg kell adni neki hogy legalább 10 évre akarod kötni.
Idézet (*Iguana*)

#776 Felhasználó inaktív   WiZARD 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 11. 13. 08:55

Idézet: FakeJack - Dátum: 2008. nov. 12., szerda - 23:46

MOL-ra mit mondtok? Erdemes venni?

Vipivel egyetértek.
lassan érdemes is lesz venni, de még nem. én még várnék valami "jelre" (mondjuk hogy elinduljon felfele), mert simán eshet még, ha minden más esik...
OTP-től én is jobban félek, de lehet hogy fogok tenni bele. mindenesetre ma inkább short.
Soha ne vitatkozz idiótákkal! Lesüllyedsz az ő szintjükre és legyőznek a rutinjukkal.

#777 Felhasználó inaktív   blabla* 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 11. 13. 09:41

Idézet: obersmith - Dátum: 2008. nov. 12., szerda - 19:16

legrosszabb eset az hogy a tőkédet 100%-ban visszakapod :D de ez még eddig egyetlen ilyen terméknél sem fordult elő soha, amióta ilyeneket csinálnak.

árfolyamnyereség után adózni? nemtudok róla hogy kellene.

nem olyan időket élünk mint eddig.

van árfolyamnyereségadó is. mértéke megegyezik a kamatadóval.

Szerkesztette: blabla* 2008. 11. 13. 09:56 -kor

"A lélek úgy teljes ha testtelen.           
A test akkor egész ha meztelen."   

Daily Calvin and Hobbes     Minél pontosabban tervezel, annál keményebben talál el a véletlen.

#778 Felhasználó inaktív   blabla* 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 11. 13. 09:43

Idézet: vipisrac - Dátum: 2008. nov. 12., szerda - 20:13

opciós ügyletekkel szokták tőkegarantálttá tenni. a legegyszerűbb pld mondjuk egy long call mindegyik alaptermékekre. a kifizetési struktúrát is általában az opciós ügyletek adják. de már rég nem foglalkoztam ilyesmivel, azóta valszeg sokat fejlődött a piac. :)

szerk: közben látom h te is írtad. :) ha lesz vmi közelebbi infód, az engem is érdekelne akár priviben is. :)

Szerkesztette: blabla* 2008. 11. 13. 09:56 -kor

Daily Calvin and Hobbes     Minél pontosabban tervezel, annál keményebben talál el a véletlen.

#779 Felhasználó inaktív   blabla* 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 11. 13. 09:45

Idézet: obersmith - Dátum: 2008. nov. 12., szerda - 20:30

vagy vegyél rá CDS-t :Đ

#780 Felhasználó inaktív   blabla* 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 11. 13. 09:53

Idézet: Sipi- - Dátum: 2008. nov. 13., csütörtök - 2:10

nem akarok nagyon okoskodni, de szerintem aki
- nem ért profi szinten a részvényekhez annak egy ilyen volatilitású piacon inkább nyugton kéne maradnia, kivéve ha
- profi technikai elemző és egész nap a piaci mozgásokat figyeli
- vagy rohadt nagy a kockázatviselő képessége. értsd: az sem nyugtalanítja ha a teljes összeg amit 'feltett' odalesz.

értem, hogy nem 'konyhapénz' de ha mondjuk néhány hónap múlva el akarod költeni a pénzed valami másra akkor gyakorlatilag az 1-2 napos hullámokat tudod meglovagloni, annak meg laikus outsiderként túl sok értelme sincs, meg nagy mázlistának kell lenni hogy időben belenyúlj és közben ne forduljon meg a piac. amit most csinálnak néhányan az kb azzal egyenértékű h bemegy egy kaszinóba és felteszi a pénzét piros vagy feketére, csak az utóbbinak h bejön valamivel nagyobb a valószínűsége.

Téma megosztása:

• (157 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 37
  • 38
  • 39
  • 40
  • 41
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.