Idézet: WiZARD - Dátum: 2009. febr. 16., hétfő - 15:10
ma azon kivételes napok egyike van, hogy OTP-t és MOL-t tökéletesen, szopatás, és stop kiütés nélkül lehetett volna nap elejétől shortolni... (legalábbis eddig)
kár hogy reggel nem volt merszem, nem hittem benne eléggé. (bár felmerült gondolatként)
fLeSs ha megnézed, a brazilok is több mint 33%-ot emelkedtek az október végi mélypont óta... kis túlzással bullnak is mondható. erre még etf is van EWZ tickerrel. 29$-ról feljött 39-40$-ra. bár közben november 20-án volt egy 26,8 környéki "leszúrás"
stooq - bovespa
na de mi lesz holnap itt, euban, és usában?
a brazilok még nagyon messzi vannak a 200SMA-tól, és náluk a 45000 lesz az első komoly ellenállás. 45-ről 30-ra zuhanórepülésben estek egy kis ellenállás volt arrafelé.
a shanghai átment a 2320-2330-on és a 200SMA már közel van (a 150SMA-n már át is ment, ami ráadásul elkezdett kiegyenesedni). de csodálkoznék ha most a 2500-on is simán átmenne, sztem korrigálni fog 2100-2200-ig.
itt egy link:
http://finance.yahoo.com/echarts?s=^DJI#ch...ource=undefined
nemtok nektek bejön-e majd.
a DJIA 1937.04.01-től 1938.10.01-ig.
a középső rész eléggé hasonlatos a mostani helyzethez, 1937.okt és ami utána jön, most elvileg kb. 1938. febr. elején vagy március közepén vagyunk, a fej-váll nyakvonalán tengődünk.

kíváncsi vagyok, hogy a történelem megismétli-e önmagát.

ha igen, akkor még egy nagy zuhé áll előttünk, és ott lesz a mélypont.
szerk: sztem holnap nem lesz semmi különös, a makrók nem olyan érdekesek
http://biz.yahoo.com/c/e.html, szal oldalazás.
szerk2: bár asszem Obama holnap ismerteti a jelzálogadósokkal kapcsolatos mentőcsomagját, vagy vmi ilyesmit.

lehet, hogy arra rallizni fognak. de lehet, hogy zuhanni. ki tudja? :confused:
szerdán kijön egy csomó adat, arra már lehet mindenféle reakció.
az SP500 pénteken a trendvonalon végzett, talán egy picivel alatta. nem mintha érdekelne a trendvonal, mert ezek csak megszivatnak.

a DJIA egy eső csatornában mozog lefelé. a Nasdaq egy szimm. háromszög csúcsa felé közelít, és megközelítette a 100SMA-t, 80%, hogy lefelé folytatja az irányt.
Szerkesztette: fLeSs 2009. 02. 16. 16:29 -kor