Idézet: fLeSs - Dátum: 2009. febr. 21., szombat - 21:18
sztem a demó nagyon könnyen érthető. én kb. 1 perc alatt belerázódtam.

persze az order típusokat érdemes megismerni, de 99%-ban a stop-limitet vagy a sima limitet használom (és sztem más is), a többi az csak a ráadás. a trailing stop meg eladásnál tehet jó szolgálatot, de ezt is ritkán használom.
Na jó, azért nyilván nagy vonalakban érthető volt, de itt a részletekben rejlik a lényeg. Ilyen 20 típusú order mellett azért nem árt mindennel tisztában lenni mielőtt félrenyomok valamit.
Idézet
futuressel nem foglalkozom. az USA piacon létezik egy csomó árupiaci terméket követő ETF, ha olajat/földgázt/aranyat/ezüstöt/gabonát longolok vagy shortolok, akkor ezeken keresztül megtom tenni.
Igazából engem az index futures-ők érdekelnének ebből csak, a többire tényleg jó az ETF.
Idézet
a forex még érdekelne, de rákérdeztem és asszonták, hogy ahhoz külön számlát kell nyitnom amit külön fel kell töltenem pénzzel, ennyire viszont nem érdekel (meg pénzem sincs

).
Nem lenne rossz, itthoni cégeknél is nézegettem már. Bár akivel beszéltem mind azt mondta, hogy mélyvíz a részvénypiachoz képest.

Azért lehet, hogy egy demót arra is kipróbálok, biztos megvannak a nehézségei, de szvsz az előnyei is...
Idézet: fLeSs - Dátum: 2009. febr. 21., szombat - 21:57
egyébként az "indiszkrét kérdésre" te magad is ki tudod számolni, hogy mennyi az annyi.

mondjuk 1000 USD-t teszel fel egy tradere.
veszel 250 db 4 USD-s részvényt, 2,5+2,5 USD a tranzakciós díj (vétel + eladás).
Ki tudom számolni, igen.

Egyébként nem a profitarányos díj érdekelt volna, hanem a kötésmérethez képesti.
Pl. amit én számolgattam: 2000 dolláros kötéshez képest mondjuk egy 2, 4, 20 USD-s részvény.
Ott pl. egy vétel+eladás: 2x0.375%, 2x0.25% illetve 2x0.05%...
Szóval elég nagy a szórás. Bár alapvetően ezek jó díjak szvsz, főleg az utóbbiak... itthon a BÉT-en is 2x0.25%-ért kötök, itt a 4USD feletti árral számolva már jobb. 4 alatt rosszabb, illetve ott kötésméret (darab) függő. (Na jó, igazából 4 dollár felett is darabfüggő a 500+ feletti kedvezmény miatt, de egyrészt egyelőre 4+ USD részvényekből talán nem vásárolnék ezres tételeket

, másrészt meg onnan már mindegy, hisz maximum csak még tovább javít a max 0.25%-os (0.01/4) költségen...)
Amit nem tudok, az az, hogy milyen arányban köt az ember átlagban, ami meg attól függ, hogy milyen árú papírokat vesz. Szóval a kérdésem erre vonatkozott volna igazából. Te longolsz, shortolsz mindenfélét, érdekelt volna az átlag részévnyár (most ebben a jóárasított környezetben azért vannak 1-2-3 dolláros részvények is bőven), és így az átlagos díjszázalék.
Szerkesztette: vipisrac 2009. 02. 21. 23:08 -kor