HWSW Informatikai Kerekasztal: Creative X-Fi - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (126 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 50
  • 51
  • 52
  • 53
  • 54
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Creative X-Fi A "Hangkártya"

#1011 Felhasználó inaktív   avman 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Ellenőrzés alatt

Elküldve: 2006. 12. 29. 20:18

Idézet: SFIJ - Dátum: 2006. dec. 29., péntek - 17:51

na figyelj kispajtás. hamár egyszer anyira képben érzed magad, akkor kezdjük azzal, hogy olyan angol szó, hogy mediablurp nincs.
blah, blah, blah.

mert olyan magyar szó van, h csumpi, igaz... (valahol pedig esküszöm láttam leírva, mert megtetszett, nem magam hoztam össze, a blurpnek elég sajátos jelentései vannak, lsd. urbándiksöneri, ezt most így csak a kedvedért) ésatöbbi. továbbiakhoz is csak az tudom fűzni, h ezzel te kezdtél el elég keményen személyeskédni, miután többször megpróbáltam rávilágítani, h a 2x15e huf, illetve a min. 22-27e huf állításod a legóccsóbb x-fire nem állja meg a helyét. másrészt továbbra is fenntartom, h szövegértésben nem jeleskedsz, vagy csak utálsz igazat adni másoknak. javaslom keress fel egy olyan cihoterapeutát, vagymit. (analógia a krisztalájzerre, amit szintén poénnak szántam, ezt most megmagyarázom, mielőtt kiég az analóg agyad az erőfeszítéstől + kicsiny szentenciámmal sarkítva igazából arra akartam rávilágítani,  ez az egész megint kezd arról szólni, h az egyik konzumidióta az audiofil oldalról magyarázza a másik konzumidiótának a gémer oldalra,  ne vegye meg azt az egyébként egyetlen terméket, amit játékokhoz manapság lehet használni.
felőlem tovább viselheted a keresztesháborút, de továbbra sem értem, miért lenne valakinek kidobott pénz az az + 5-6e forint eax-re (music/gamer), ha valakinek kell. ha már a kidobott péz, az a + 100 ropi nem kidobott mi, amit a júzer nem hall ki? ezt egy kicsit visszásnak érzem így, a te Spóroljunk a Júzernek Szent Küldetésed mellett, amely szerint ne adjunk a gonosz kreatívnak egyáltalán semmit... de te úgyis okosabb vagy a szövegértési problémáid ellenére, én meg hülye...

vista még nyista még magánfelhasználónak... és egyáltalán senki sem kényzseríti az embert xp-ről a váltásra. (magányvélemény: ez vistás dolog valszeg tarthatatlan, így biztos h orvosolni fogják).

Szerkesztette: avman 2006. 12. 29. 20:28 -kor

- Tiszta idegbeteg vagyok mostanában, a legapróbb dolgokon dührohamot kapok. Lehet valami nyugtatót kéne szednem, vagy jógáznom kellene.
- A jóga egy baromság, inkább gyógyszerezd magad.

#1012 Felhasználó inaktív   Ummon 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2006. 12. 29. 21:17

Kész szappanopera ez a topik :D

Idézet: avman - Dátum: 2006. dec. 29., péntek - 20:18

vista még nyista még magánfelhasználónak... és egyáltalán senki sem kényzseríti az embert xp-ről a váltásra. (magányvélemény: ez vistás dolog valszeg tarthatatlan, így biztos h orvosolni fogják).

Csak, hogy megnyugtassak mindenkit :) megoldás van: OpenAl, így nem kell lemondani a hardveres gyorsításról Vista alatt sem.

#1013 Felhasználó inaktív   Orgi 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2006. 12. 29. 21:33

Idézet: Ummon - Dátum: 2006. dec. 29., péntek - 22:17

Kész szappanopera ez a topik :D

Ja, de egy permban szerintem született azért.

#1014 Felhasználó inaktív   donphobos 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 12. 29. 21:46

:offtopic:

sziasztok!

szerintem beszélgessetek inkább a hangkártyákról, mert ki lesz pucolva a téma hamarosan, ha erre jön egy mod. mindenki szívjon el egy pohár tejet (vagy igyon egy haboskávét), nyugodjatok már meg.

legyen inkább szakmai a hozzászólás. mondom én :lama:

:up:  :respect:
.
.
.

#1015 Felhasználó inaktív   nutria 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 12. 29. 21:51

Idézet: ElvisTheKing - Dátum: 2006. dec. 29., péntek - 18:45

Az X-Fi tényleg szar dolog, hisz kvázi SMP DSPje van, ami egy P4 számítási sebességét is megüti, az ipar is elismerte, konkurrencia meg nincs....

Namost kérlek Elvis ismételd utána szótagolva. A Pentium 4 egy ÁL-TA-LÁ-NOS célú processzor. Nem a kedvencem a netburst architektura, de azért a blődségnek is van határa.
Szóval ha a CT is elkészít egy olyan általános céló CPU-t, amely hasonló sebességgel és támogatással bír, akkor majd lesz miről beszélni.
Egy általános célú procival szinte minden meglehet csinálni, még a fourier transzformációkat, laplace transzformációkat, konvoluciókat.. szóval mindent, amit egy DSP végez. De fordítva nem. Szóval ez a lényeg.

Nomeg ha már dsp imádat van, nézd meg már mit tud egy újabb TMS mondjuk. Nomeg CT szokásához híven.. szóval hiába erős a hardware, ha finoman szólva sem tudják a kreatív "szakemberei" töredékét sem kiaknázni.

Idézet

hisz pár embernek itt már PhD-je van "újkori" erősítés technikából....

Legalább valamit eltaláltál. :)
-ElvisTheKing: A DSP a Creative EMU8000-nél kezdődik (anno AWE32)- LOL
-ElvisTheKing:...nézd már meg ennek az "arctalan-online-köcsögnek" az aláírását.... :D
-Ja és "k*cs*gduda patkány" beteheted aláírásba, addig is reklámozol csórikám.....  Muhaha

#1016 Felhasználó inaktív   nutria 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 12. 29. 21:54

Idézet: ElvisTheKing - Dátum: 2006. dec. 29., péntek - 19:48

Ja és "köcsögduda patkány" beteheted aláírásba, addig is reklámozol csórikám.....

Kedves Elvis, idézlek:

Idézet

Aki nem a témához szól, jobb ha qussol.

Csak érted teszem!
Hozzáteszem úgy látszik az állattani ismereteid is hiányosak. A nutria nem egyenlő a patkánnyal.
-ElvisTheKing:...nézd már meg ennek az "arctalan-online-köcsögnek" az aláírását.... :D
-Ja és "k*cs*gduda patkány" beteheted aláírásba, addig is reklámozol csórikám.....  Muhaha

#1017 Felhasználó inaktív   nutria 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 12. 29. 22:00

Idézet: Ummon - Dátum: 2006. dec. 29., péntek - 21:17

Csak, hogy megnyugtassak mindenkit :) megoldás van: OpenAl, így nem kell lemondani a hardveres gyorsításról Vista alatt sem.

Direct X-nek is volt egy ideig alternatívája.. volt Glide, volt Metal stb.
Erős multidőben. Ráadásul enyhán jobb supportal.

Picipuha meg ráfog kényszeríteni a Vistara, hamarosan. Hidd el.

Szerkesztette: nutria 2006. 12. 29. 22:01 -kor

#1018 Felhasználó inaktív   Ummon 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2006. 12. 29. 22:33

Idézet: nutria - Dátum: 2006. dec. 29., péntek - 22:00

Direct X-nek is volt egy ideig alternatívája.. volt Glide, volt Metal stb.
Erős multidőben. Ráadásul enyhán jobb supportal.

Picipuha meg ráfog kényszeríteni a Vistara, hamarosan. Hidd el.

Nem kötekedésképpen, de elolvastad a korábbi hozzászólásomban az "OpenAl"-re kattintva előtűnő oldalt?

#1019 Felhasználó inaktív   avman 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 12. 29. 23:07

:offtopic: áhh, erre próbáltam rávilágítani, miszerint öntudatos audiofüleket vs. önérzetes kreatív tulajok ellenében beszabadítani kreatív topikba csak permanens write only módot (vagy mode-ot) eredményez.
- Tiszta idegbeteg vagyok mostanában, a legapróbb dolgokon dührohamot kapok. Lehet valami nyugtatót kéne szednem, vagy jógáznom kellene.

#1020 Felhasználó inaktív   Hippo 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 12. 29. 23:37

Imádom az XtremeMusic-om! :D BUÉK mindenkinek előre is!
Pioneer DEH-P3630MP hungarian user manual-t keresek!

#1021 Felhasználó inaktív   nutria 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 12. 30. 00:11

Idézet: Ummon - Dátum: 2006. dec. 29., péntek - 22:33

Nem kötekedésképpen, de elolvastad a korábbi hozzászólásomban az "OpenAl"-re kattintva előtűnő oldalt?

Igen. Tisztában vagyok az OpenAL API szerepével. De azthiszem talán pont hogy arra válaszoltam azzal a pár mondattal. Bár lehet nem a legjobban fogalmaztam.

#1022 Felhasználó inaktív   nutria 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 12. 30. 00:14

Idézet: avman - Dátum: 2006. dec. 29., péntek - 23:07

:offtopic: áhh, erre próbáltam rávilágítani, miszerint öntudatos audiofüleket vs. önérzetes kreatív tulajok ellenében beszabadítani kreatív topikba csak permanens write only módot (vagy mode-ot) eredményez.

Már nem azért, de most mondd meg, mire nem válaszoltam?
Belinkelte az OpenAL-t, mint alternativát. Aminek várható jővője éppen annyi mint az S3 metalnak, vagy a 3dfx glide-jének a dx-el szemben volt. De a CT supportját figyelembe véve még annyi esélye sincs a dolognak.

#1023 Felhasználó inaktív   SFIJ 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 12. 30. 00:23

Idézet: avman - Dátum: 2006. dec. 29., péntek - 20:18

mert olyan magyar szó van, h csumpi, igaz... (valahol pedig esküszöm láttam leírva, mert megtetszett, nem magam hoztam össze, a blurpnek elég sajátos jelentései vannak, lsd. urbándiksöneri, ezt most így csak a kedvedért) ésatöbbi. továbbiakhoz is csak az tudom fűzni, h ezzel te kezdtél el elég keményen személyeskédni, miután többször megpróbáltam rávilágítani, h a 2x15e huf, illetve a min. 22-27e huf állításod a legóccsóbb x-fire nem állja meg a helyét. másrészt továbbra is fenntartom, h szövegértésben nem jeleskedsz, vagy csak utálsz igazat adni másoknak. javaslom keress fel egy olyan cihoterapeutát, vagymit. (analógia a krisztalájzerre, amit szintén poénnak szántam, ezt most megmagyarázom, mielőtt kiég az analóg agyad az erőfeszítéstől + kicsiny szentenciámmal sarkítva igazából arra akartam rávilágítani,  ez az egész megint kezd arról szólni, h az egyik konzumidióta az audiofil oldalról magyarázza a másik konzumidiótának a gémer oldalra,  ne vegye meg azt az egyébként egyetlen terméket, amit játékokhoz manapság lehet használni.
felőlem tovább viselheted a keresztesháborút, de továbbra sem értem, miért lenne valakinek kidobott pénz az az + 5-6e forint eax-re (music/gamer), ha valakinek kell. ha már a kidobott péz, az a + 100 ropi nem kidobott mi, amit a júzer nem hall ki? ezt egy kicsit visszásnak érzem így, a te Spóroljunk a Júzernek Szent Küldetésed mellett, amely szerint ne adjunk a gonosz kreatívnak egyáltalán semmit... de te úgyis okosabb vagy a szövegértési problémáid ellenére, én meg hülye...

te figy, ha bajod van a világgal, azt szvsz neitt add ki :D
νιψονανωμηματαμημωνανοψιν

What do stars do? They shine.(Yvaine)

#1024 Felhasználó inaktív   SFIJ 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 12. 30. 00:28

Idézet: Ummon - Dátum: 2006. dec. 29., péntek - 22:33

ez nagyon szép, csak

a) a gámák jelenleg kis része írodott asz OpenAL API-ra
b) a meglévő OpenAL-es XPs game-ek se mennek problémamaentesen wista alatt.
c) Mit tippelsz az OpenAL sorsára az M$ akaratával szemben? Ajánlom figyelmedbe a 3dFx glide-ját és az S3 metal-ját. Lehet nemis tudod/emléxel már mik voltak ezek... A windows AZALAIA-t támogat és host processzált APO-kat. Az EAX-nak ezzel vége, legkésőbb 2007 decemberére. szar ügy, de ez vanik...

#1025 Felhasználó inaktív   Balageeee 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 12. 30. 00:33

Idézet: nutria - Dátum: 2006. dec. 29., péntek - 13:06

Csak kicsit elrémisztésnek:

A7N8X-E Realtek ALC650
Stereo crosstalk
Parameter    L <- R    L -> R
Crosstalk at 100 Hz, dB:    -82    -80
Crosstalk at 1 kHz, dB:    -86    -84
Crosstalk at 10 kHz, dB:    -87    -88

Abit Fatal1ty AA8XE Realtek ALC880
Parameter    L <- R    L -> R
Crosstalk at 100 Hz, dB:    -85    -87
Crosstalk at 1 kHz, dB:    -90    -91
Crosstalk at 10 kHz, dB:    -90    -89

Mekkora poén már, a méregdrága X-fi trágyább értékeket produkál néhol, mint az alaplapi dzsunak ALC650.
LOL  :Đ

forrás:
http://www.mikrobitti.fi/

Hali!

Ez brutális, amit itt műveltek.... :)
Engem különösen nem izgat, hogy kienek melyik audio-cucc jön be, viszont lenne egy kérdésem hozzád!
Ha van két audióeszköz...pl. két hasonló füles, amelyeknek a paraméterlistája a köv.:

1.
Névleges ellenállás: 16 Ohm
Frekvencia átvitel: 18Hz - 21 kHz
Hangnyomás: 112 dB

2.
Névleges ellenállás: 16 Ohm
Frekvencia átvitel: 18Hz -22 KHz
Hangnyomás: 119 dB

... akkor szerinted melyik a jobb? ...nem is! Melyik szól jobban mondjuk 10 féle lejátszó használata mellett?  :think:
Úgy is mindig  nekem van igazam! :)

#1026 Felhasználó inaktív   avman 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 12. 30. 00:38

Idézet: nutria - Dátum: 2006. dec. 30., szombat - 1:14

Már nem azért, de most mondd meg, mire nem válaszoltam?
Belinkelte az OpenAL-t, mint alternativát. Aminek várható jővője éppen annyi mint az S3 metalnak, vagy a 3dfx glide-jének a dx-el szemben volt. De a CT supportját figyelembe véve még annyi esélye sincs a dolognak.

mert ugye a ct-nek nem érdeke, h megoldja.  meg érzésem szerint az ms-nek is bajos lesz ezt így bevállalni. bár én ellentétben veled, nem látok a jövőbe és nem írom le visszakézből. valamint nem kezdek személyeskedni nagyképűen némi techhablattyal körítve átlagjúzereknek, csak mert nem illik bele az általam kialakított vélemény- és értékrendszerbe.
még egyszer tisztázzuk: elvis tévedéseinek kijavítása apropóján alapgémereknek magyarázzátok azt nagyon okosan, h ne vegyenek eax-es kártyát, mert parasztvakítás, minek nekik az igénytelen genius szettjeikre, párezer hufos 5.1 füleseikre. maradjanak a realtek mellett, az való nekik.
továbbmenve úgyis az a vége, h konzumidióták, akik bedőlnek a marketingépezetnek. bezzeg az audiofilek, akik többszázezret vernek el hangcuccra, fanatikusan csüggnek a saját hülyeségükön és techbuzoidak hóttnormális emberek.
majd mikor páran közlik, h köszönik nem kérnek belőle, szokás szerint az egész személyeskedésbe csap át. közben pedig elébb-utóbb azért kiérződik, h az egész belépős xpontakárhányas  pc-s réteg le van sajnálva, mert nem üti meg az audiofilek, hifisták által kialakított magas mércét. és megy a szítás ezerrel, mindenki besértődik, van aki kiakad és kap egy bant.
ennek aztán tényleg sok értelme volt.

#1027 Felhasználó inaktív   Emvy 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 12. 30. 01:00

Azert kerlek, szamold ossze a szemelyeskedeseket, nickrol nickre.
while (!sleep) sheep++;

#1028 Felhasználó inaktív   Ummon 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2006. 12. 30. 03:19

Idézet: SFIJ - Dátum: 2006. dec. 30., szombat - 0:28

ez nagyon szép, csak
a) a gámák jelenleg kis része írodott asz OpenAL API-ra
b) a meglévő OpenAL-es XPs game-ek se mennek problémamaentesen wista alatt.
c) Mit tippelsz az OpenAL sorsára az M$ akaratával szemben? Ajánlom figyelmedbe a 3dFx glide-ját és az S3 metal-ját. Lehet nemis tudod/emléxel már mik voltak ezek... A windows AZALAIA-t támogat és host processzált APO-kat. Az EAX-nak ezzel vége, legkésőbb 2007 decemberére. szar ügy, de ez vanik...

a) Ez még változhat.
b) Jelenleg sok minden nem megy problémamentesen Vista alatt.
c) A jövőt nem tudhatom, de azért esélye van a fennmaradásra.
Azt meg kár feltételezned, hogy nem ismerem a glide és metal neveket. Igaz programozni nem programoztam bennük, csak az OpenGL-lel ismerkedtem egy rövid ideig.

Az EAX-nak vége van a Vista-val ez igaz, de az EAX!=OpenAL mégha ezt így is hiszed. Mert ha tényleg képben lennél, akkor tudnád, hogy még a Loki Software kezdte el az OpenAL fejlesztését 1998-ban, hogy segítse a játékok portolását win-ről linuxra. A Loki megszűnése után egy ideig az open source közösség fejlesztgette, majd ekkor jött a Creative és felkarolta az Apple-lel közösen (az open source közösség továbbra is van beleszólása). Fejlesztése gyakorlatilag a publikus levelezőlistáján keresztül történik.

Támogatott platformok:
Mac OS X, GNU/Linux, BSD, Solaris, IRIX, Microsoft Windows, Sony PlayStation 2, Microsoft Xbox, Nintendo GameCube, MorphOS.

Azt meg nem értem, amikor az AZALIA az Intel az AC97 leváltását célzó fejlesztése (ami hardware), akkor azt miért kell az OpenAL (mert ugye erre gondoltál, nem az EAX-ra) mint API-hoz hasonlítgatni.

#1029 Felhasználó inaktív   SFIJ 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 12. 30. 03:45

Idézet: Ummon - Dátum: 2006. dec. 30., szombat - 3:19

a) Ez még változhat.
b) Jelenleg sok minden nem megy problémamentesen Vista alatt.
c) A jövőt nem tudhatom, de azért esélye van a fennmaradásra.
Azt meg kár feltételezned, hogy nem ismerem a glide és metal neveket. Igaz programozni nem programoztam bennük, csak az OpenGL-lel ismerkedtem egy rövid ideig.

Az EAX-nak vége van a Vista-val ez igaz, de az EAX!=OpenAL mégha ezt így is hiszed. Mert ha tényleg képben lennél, akkor tudnád, hogy még a Loki Software kezdte el az OpenAL fejlesztését 1998-ban, hogy segítse a játékok portolását win-ről linuxra. A Loki megszűnése után egy ideig az open source közösség fejlesztgette, majd ekkor jött a Creative és felkarolta az Apple-lel közösen (az open source közösség továbbra is van beleszólása). Fejlesztése gyakorlatilag a publikus levelezőlistáján keresztül történik.

Támogatott platformok:
Mac OS X, GNU/Linux, BSD, Solaris, IRIX, Microsoft Windows, Sony PlayStation 2, Microsoft Xbox, Nintendo GameCube, MorphOS.

Azt meg nem értem, amikor az AZALIA az Intel az AC97 leváltását célzó fejlesztése (ami hardware), akkor azt miért kell az OpenAL (mert ugye erre gondoltál, nem az EAX-ra) mint API-hoz hasonlítgatni.

Tisztázzunk pár dolgot.
Jelenleg sokminden megy problémamaentesen vista alatt, csak pont az EAX az, ami nem megy (sehogy) :D
a creative-nek egészen addíg a bögyében volt az openAL amíg rá nem jött, hogy az EAX-nek nem terem babér a vista alatt. Ezek után ténykedése kimerült annyiban, hogy belenyomta az EAX feature-öket az openAL-be.

a második megjegyzésed nem értem. én nem hasonlítgattam az azalia-t az EAX-hez, csupán annyit mnondtam, hogy a vista sound architecture a kimenetén kizárólag AZALIA-val számol.

Namost persze, ott lesz alternatívaként (megtűri az MS kernel szinten) az OpenAL-t és az ASIO-t is, csakhát a game devel house-ok nagyrésze DX audio-t jasznál manapság, míg psita alatt WASAPI-t fog, nem pedig OpenAL-t. Elvileg használghatnának a VG-k mais OpenGL-t, mert ezis "megtűrt" a windows platformon úgy ahogy, mégsem ezt teszik, hanem DX-et használnak.

#1030 Felhasználó inaktív   ElvisTheKing 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 12. 30. 10:48

Idézet: Emvy - Dátum: 2006. dec. 30., szombat - 2:00

Azert kerlek, szamold ossze a szemelyeskedeseket, nickrol nickre.

Kedves baratom azt is, hogy ki is kezdte....Bar en inkabb arrol irnek, hogy miert jo es nem arrol, hogy miert nem XtremeMusicot venni peldaul, vagy miert jobb esetleg mas modelleket "bevallalni".

:)
AMD Athlon 1,33 GHz, MSI K7T266Pro RAID, 1 GB RAM (2PQI+1Kingston), Maxtor DiamondMax10 250 Gb/16Mb/PATA HDD, VGA Albatron 6600GT 128Mb (AGP), NEC ND-3520A DVD-RW, Audigy 1@4, 3com PCI NIC, IIYAMA VM Pro 452 19'' CRT, 2Mbit/Cable

Proud 3Dfx Voodoo Graphics owner - "Áj láv háromdéefiksz"

PCMCIA Audigy 2 ZS Notebook es Squeezebox v3 juzer

Téma megosztása:

• (126 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 50
  • 51
  • 52
  • 53
  • 54
  • Utolsó »