sziasztok!
próbálok nem

lenni. szeretnék majd Q1 2007-ben egy hangkártyát venni. az lenne a kérdés, hogy milyet. rögtön az elején: próbálok nem X-FI kártyát venni, mert annyi pénzt nem tudok szánni rá. az ár/érték arány számomra nem megfelelő. leírom előre, hogy nem játékra kell, zenét hallgatnék rajta és sztereó játszanék csak régebbi szimulátorokkal. a modern játékok kiesnek teljesen.
mivel a régebbi (kiforrottabb) hardvereket szeretem, ezért felmerült pár megoldás.
- Terratec Aureon Space (horribile dictu), Prodigy biosszal zenére kiváló
- Audigy 2, még a sima teljes értékűre gondolok
- Audigy 2 ZS, ez nagyon birizgálja a csőrömet
- Audigy 4
mivel nincsen abszolút hallásom, de azért elég jól hallok, így nem kell valami űber kártya nekem. a gépen van egy AKG-K66 füles, ami bár nem az élvonal, de meglepően jól szól. nyitott füles, klasszikus zenére kimondottan ajánlott. elég műanyag kinézete van, de szép a hangja, nem egy 1 cm-es membrán küzd benne. mivel érzékeny, ezért sajnos mindenféle zajt is hallok benne. jelenleg az összes olyan elektromos zavart, ami az integrált "hangkártyán" átjön. az egér mozgása, a vinyó műveletei, az optikai meghajtók, egyszerűen minden. ezen felül pedig van egy folyamatos sistergés (talán a táp?), a dinamika pedig kimagaslóan pocsék. nos, ezen szeretnék változtatni.
valószínűleg nekem az lenne a fontos, hogy a THD legyen alacsony, a zajszint szintén, a dinamika pedig magas. olvastam a napokban sok review-t az Audigy 2 ZS-ről (

), az Audigy 4 PRO-ról és az X-FI kártyákról. sajnos az utóbbi nekem túl drága és egyszerűen nincs is szükségem rá. a Terratec nagyon tetszene, de használtan nem igazán látok (érthető módon nem nagyon adják el), a konvertálható Space kártyák pedig X-FI áron kaphatók (kábé 30e HUF)
az lenne a kérdés, hogy a "sima" Audigy 4 megegyezik-é kártya szinten az Audigy 4 PRO-val? mert akkor nekem jó lenne talán az is. kicsit viszolygok a sokszáz megás driver-től, de létezik valami alternatív megoldás is, ha jól értem.
erről tudtok mondani infót? köszönöm előre is!
üdv!
.
.
.