Creative X-Fi A "Hangkártya"
Elküldve: 2007. 01. 31. 12:23
Elküldve: 2007. 01. 31. 12:35
Nekem mindeddig CT hangkártyáim voltak, mert jóval többet játszom, mint mondjuk zenélek, zeneszerkesztek. De nincs botfülem, és sok évig tanultam zenét, és az x-fi-nél jelentősen érzem a különbséget zenehallgatás közben. És itt most klasszikus zenehallgatásról beszélek, nem tiestoról. Bár lehet, hogy azért, mert Gigaworksöm van
Lényeg, nem várok el semmi különlegeset a topictól, ismerjük jól a Creative-ot, a jó és rossz tulajdonságait egyaránt. De ha vkinek az igényeit nem tudja kielégíteni, az nem azt jelenti, hogy hulladék a cég. De sztem ezt te sem így gondoltad
Elküldve: 2007. 01. 31. 12:36
Idézet: Lacee78 - Dátum: 2007. jan. 31., szerda - 12:23
Lacee, úgytudom, hogy a személyeskedés nem megengedett a fórumon.
De hát most már legalább azt is tudjuk, hogy az audió terén mutatott gyenge ismereted nem egyedüli, mivel a fórumszabályzattal is így állsz.
Nomeg, legalább ha már leírsz valamit, akkor kérlek! Ne magadnak mondjál ellent. Felesleges mások fikázása, a fórumon nem vevők sem a fórumtársak, sem a moderátorok vevők a "stílusodra".
-ElvisTheKing:...nézd már meg ennek az "arctalan-online-köcsögnek" az aláírását.... :D
-Ja és "k*cs*gduda patkány" beteheted aláírásba, addig is reklámozol csórikám..... Muhaha
Elküldve: 2007. 01. 31. 12:43
Idézet: LiGhTSaBeR - Dátum: 2007. jan. 31., szerda - 12:35
Naja.. nem is akartam mondani. De hát álltalában az egyik leggyengébb láncszem a hangdoboz kérdés szokott lenni. Minden tiszteletem a Gigaworks-é, sőt bevallom csak egy g550-et hallottam, nos nem hagyott nagy emléket, de már ejtett sebet egykét ilyen cucc a lelkemen.
Játékosoknak persze tök jó lehet a cucc. Nem vitatom. Én inkább a sztereó zenehallgatást részesítem előnyben.
CT meg olyan amilyen. Főként software fronton kellene rágyúrniuk egy "kicsit". Azt szerintem tudná honorálni a gamer társadalom.
Szerkesztette: nutria 2007. 01. 31. 12:44 -kor
-ElvisTheKing:...nézd már meg ennek az "arctalan-online-köcsögnek" az aláírását.... :D
-Ja és "k*cs*gduda patkány" beteheted aláírásba, addig is reklámozol csórikám..... Muhaha
Elküldve: 2007. 01. 31. 12:53
Elküldve: 2007. 01. 31. 14:29
Idézet: nutria - Dátum: 2007. jan. 31., szerda - 12:36
Nomeg, legalább ha már leírsz valamit, akkor kérlek! Ne magadnak mondjál ellent. Felesleges mások fikázása, a fórumon nem vevők sem a fórumtársak, sem a moderátorok vevők a "stílusodra".
Na igen a személyeskedés.....mi a helyzet "az erő sötét oldalával" mit fentebb említettél, mélyentisztelt Nutria ?! Ennyit a személyeskedésről!
Szerintem meg a fórumtársak a Te stílusodra sem vevők. Bár nem értem ezzel miért mondtam magamnak ellent?
Nameg rettentő fárasztó mindig ugyanazt olvasni újra és újra amit te írkálsz itt az X-Fi fórumon! Nem csipázod a Cte termékeket OK! Csak már unalmas. Tényleg Te nem unod?!
Elküldve: 2007. 01. 31. 14:54
Idézet: Lacee78 - Dátum: 2007. jan. 31., szerda - 14:29
Tudod kedves Lacee78... nos létezik egy olyan dolog a világon, hogy poénkodás. Azt annak szántam és szerintem a kicsit gondolkodni tudók számára ez a dolog világossá vált. De kedvedért, ha nem sikerülne még1x sem értelmezni a dolgot, megpróbálom tagoltan és érthetően leírni a "sötét oldal" dolgot.
Idézet
Figy, próbálunk kulturált formában társalogni az Xfi témával kapcsolatban, nemtudom észrevetted-e, ha ezt nem veszi be a gyomrod, akkor sajnálom. Ott a Gamestar fórum, szerintem biztosan jól ellennél, kitombolhatnád magad kedvedre és még egy "nemélhetekeaxnélkül" topikot is nyithatsz.
Idézet
Vázold fel kérlek, hogy milyen az "áhított" xfi topik amire vágysz? De szerintem ki kell ábrándítanom téged, ugyanis főleg a régebbi időkben a hwsw-re tájékozott emberek járnak/jártak, akik nem kajolták be egyből a marketing maszlagot és nem csupán szépnek és jónak próbálták látni a dolgot.
Ha jól gondolom, akkor 29 éves vagy. Nos azt tudnám tanácsolni, hogy ennyi idős korban már illene kinőni abból a játékból, hogy ha nekem xfim van, akkor az a világon a legjobb dolog. Figy, saját cuccaimnak is 1000 és 1000 hibáját feltudom sorolni és ezeket elfogadom. Nem próbálok meg ellene küzdeni, mert csak magamat csapom be. Ha pedig saját hiányosságaim (akár tudásbeli, akár eszköz, anyagi) miatt nem tapasztalom ezeket a dolgokat, nem azt próbálom mondani, hogy ez a dolog nem létezik. Szvsz 29 éves korban elkellene idáig jutni.
Elküldve: 2007. 01. 31. 15:20
Nem kell neki válaszolni, vitatkozni vele, és akkor egy idő után remélhetőleg megunja. Ennyi. Písz.
Szerkesztette: Pietrosz 2007. 01. 31. 15:21 -kor
- Let's go find out.
Elküldve: 2007. 01. 31. 15:39
Idézet: Pietrosz - Dátum: 2007. jan. 31., szerda - 15:20
Nem kell neki válaszolni, vitatkozni vele, és akkor egy idő után remélhetőleg megunja. Ennyi. Písz.
Itt a pont a mondat végén.
Elküldve: 2007. 01. 31. 16:18
Idézet: LiGhTSaBeR - Dátum: 2007. jan. 31., szerda - 12:35
nezd menekules szaga van a dolognak. Van egy kartyajuk amin van egy szinti csip az emu. Ellenben az intel masfele haladt az azaliaval, raadasul az intel sikeresen maga melle allitotta a dolby lab-sot is, igy a retek azalian van dolby live! mig a creative-nak meg nincs. Masik kicsi gond, hogy mivel az emu szinti csip, bevan szepen huzva 48KHz-re, a 44k1 nemigazan megy neki, es HD audio esetere 19kHz 192kHz le kell loniuk a szintit(dsp-t) a kartyan. Egyszeruen ide vezetett a CT evtizedes kvazimonopol helyzete, hogy az intel megunja es alavagjon. az X-Fi a kristalyositoval egy arra tett kiserlet hogy eletben maradjanak az azalia mellett. Az OpenAL-be se jo szivbol leptek be, hanem muszaj volt. Valamier az M$ is nagyon alarakott nekik a pistaval.
Szoval az emberek szarnak a deespere meg mindenre, csak szojon' man' az empeharom - ez szamit manapag. Erre a kreativ eloall azzal, ha az en kartyamat veszed, akkor az empeharom jobban fog szolni, mint a CD
What do stars do? They shine.(Yvaine)
Elküldve: 2007. 01. 31. 21:07
Idézet: LiGhTSaBeR - Dátum: 2007. Jan. 31., Wednesday - 10:45
Na, akkor egy kis kreativ dicseret a kreativ topicban, bar meg igy is offnak szamit, mert egy videokartyarol van szo:D
Par honapja hozzajutottam egy Creative 3D Blaster Annihilator Pro grafikus kartyahoz (GF256 alapu:), es legangyobb meglepetesemre semmi baj nincs vele. A kepe nem szarabb a tobbi GF256-os kartyanal, a venti meg mindig nem zorog (pedig azert 6 eves kartyarol van szo...), rendes hutese van, nem ugy mint vmi asus kartyanak amin a hutoborda egy hajtogatott femlemez volt (volt is vagy 90 fokos a chip uzem kozben), szoval tetszik. (Mar elore latom mit kapok ezert nutriatol icq-n:D)
Idézet
Nem csak a gamerek, sot.
En peldaul vennek E-MU kartyat. (Tudom, kit erdekel:)
Elküldve: 2007. 02. 01. 14:38

Léci mondjátok már meg, hogy alaplapi AC97-nél, SB Live! 5.1 Digitalnál, Creative X-fi XtremeMUsic-nál a PCM-et mennyire célszerű állítani?
Gondolom az első kettőnél 16 a következőnél pedig 24-re .
https://www.youtube.com/gsprof
Elküldve: 2007. 02. 01. 16:54
Idézet: GoodSpeed - Dátum: 2007. febr. 1., csütörtök - 14:38
tuttommal az AC3 16 bites csatikat ad ki
Elküldve: 2007. 02. 01. 18:34
Creative SB Audigy SE ki mit tudna nekem erről mondani érdemes e megvenni...zene és filmnézésre?!
olcsóbb mint az xtreme audio....
Szerkesztette: mokka 2007. 02. 01. 18:39 -kor
MSI K7N2 DELTA-ILSR /BARTON 2500@3200 / 2X512ddr 400 / HIS EXCALIBUR X800XT PE / 2XHDD (Maxtor 40GB + Maxtor 120GB SATA) / TOSHIBA 1802 DVD-ROM / PIONEER 109 DVD RW/Logitech MX510 / Genius KB 29e / LG 1730S LCD 17" / Genius SW-HF5.1 3000 /
Elküldve: 2007. 02. 01. 19:22
Elküldve: 2007. 02. 01. 20:32
Idézet: GoodSpeed - Dátum: 2007. febr. 1., csütörtök - 19:22
tudna, csak nem teszi, mert a kreativ nem akar lic-et fizetni a dolby labs.-nak.
Elküldve: 2007. 02. 01. 20:56
Idézet: Lacee78 - Dátum: 2006. dec. 18., hétfő - 12:08
Na, dede
Elküldve: 2007. 02. 01. 21:07
Idézet: mokka - Dátum: 2007. febr. 1., csütörtök - 18:34
Creative SB Audigy SE ki mit tudna nekem erről mondani érdemes e megvenni...zene és filmnézésre?!
olcsóbb mint az xtreme audio....
Saját tapasztalatomon alapulva lebeszélnélek róla.
"To borrow the pharse of the ancient philosopher Clarksonius, 4th century B.C. - How hard can it be?"
"Have you ever thought: Oh no, my shoehorn is far too heavy? Well, help is at hand with this special lightweight, carbonfiber ended shoehorn."
"Clarkson you great oaf!"
Twittegylet
Elküldve: 2007. 02. 01. 21:21
Szerkesztette: Lacee78 2007. 02. 01. 21:27 -kor
Elküldve: 2007. 02. 02. 22:58
Lenne egy kérdésem, ti valószínűleg tudtok majd válaszolni rá.
Szóval:
én elsősorban zenehallgatásra keresek hangkártyát, de fontos, hogy filmnézés vagy akár játékok alatt se legyen probléma a hanggal, de ott nincsenek különösebb elvárásaim, a lényeg, hogy szóljon.
Kizárólag fejhallgatót használok, tehát -szerintem- szükségtelen két csatornánál több, a legfontosabb, hogy a zenék a lehető legjobban szóljanak és ne legyenek folyton kompatibilitási problémát, tehát megbízható legyen. Zenéket szerkeszteni és hasonlókat egyáltalán nem akarok. Az ára max 40e legyen, de jó lenne ha ennél jelentősen olcsóbban meg tudnám úszni, tehát távolról sem profi kártyát keresek.
Én -mint szerintem mindenki aki nincs ott a témán- a soundblastereket nézegettem, de lehet, hogy van jobb megoldás is. Ott úgy nézem kizárólag többcsatornás kártyák vannak, de azt úgy sem használnám ki soha. Már majdnem vettem egy extreme audiot, amikor itt láttam, hogy egyesek lehúzzák, szóval elhalasztottam a dolgot. (Nem tudom mire vonatkozik ez a "hardveres gyorsítás", de ha csak játékoknál számít akkor engem nem érdekel, úgy sem nagyon játszom)
Szóval mit tudnátok ajánlani?
Előre is köszi mindenkinek a választ!

Súgó
A téma zárva.