Creative X-Fi A "Hangkártya"
Elküldve: 2007. 01. 29. 22:00
MSI K7N2 DELTA-ILSR /BARTON 2500@3200 / 2X512ddr 400 / HIS EXCALIBUR X800XT PE / 2XHDD (Maxtor 40GB + Maxtor 120GB SATA) / TOSHIBA 1802 DVD-ROM / PIONEER 109 DVD RW/Logitech MX510 / Genius KB 29e / LG 1730S LCD 17" / Genius SW-HF5.1 3000 /
Elküldve: 2007. 01. 29. 22:04
Idézet: mokka - Dátum: 2007. jan. 29., hétfő - 22:00
Nekem van egy, alig használtam. Elcserélem Diamond Monstersound Mx200, Mx100-ra, M80-ra. Vagy esetleg bármilyen jobb Diamond hangkártyára. Mx300 és 400 van.
Persze más érdekes alternatíva is érdekel.
Tőlem ne kérdezd meg milyen, mertha elmondom őszintén a véleményemet nem veszed meg. Egy átlag kreatívfelhasználó számára tökéletes. Semennyivel sem rosszabb vagy jobb a kártya, mint a többi auagyi. (csak éppen anynira fos.
Érdekel?
-ElvisTheKing:...nézd már meg ennek az "arctalan-online-köcsögnek" az aláírását.... :D
-Ja és "k*cs*gduda patkány" beteheted aláírásba, addig is reklámozol csórikám..... Muhaha
Elküldve: 2007. 01. 29. 22:51
Szerkesztette: Lacee78 2007. 01. 29. 22:51 -kor
Elküldve: 2007. 01. 30. 00:04
Elküldve: 2007. 01. 30. 05:57
Idézet: Lacee78 - Dátum: 2007. Jan. 29., Monday - 22:51
Valoszinuleg pillanatnyi elmezavar:>
Elküldve: 2007. 01. 30. 18:38
Idézet: nutria - Dátum: 2007. jan. 29., hétfő - 23:04
Persze más érdekes alternatíva is érdekel.
Tőlem ne kérdezd meg milyen, mertha elmondom őszintén a véleményemet nem veszed meg. Egy átlag kreatívfelhasználó számára tökéletes. Semennyivel sem rosszabb vagy jobb a kártya, mint a többi auagyi. (csak éppen anynira fos.
Érdekel?
Te Nutria, nekem van Monster Sound MX300-asom. Es tudod mi adja rola a hangot? na?..Sigmatel STAC AC97! Aureal Vortexx 8830 v mennyi ide v oda..... :Đ Bar nem szolt/szol rosszul, de meg normalis driver sincs hozza, a PCI "kompatibiliti"-rol nem is beszelve.
Proud 3Dfx Voodoo Graphics owner - "Áj láv háromdéefiksz"
PCMCIA Audigy 2 ZS Notebook es Squeezebox v3 juzer
Elküldve: 2007. 01. 30. 18:40
Idézet: Lacee78 - Dátum: 2007. jan. 29., hétfő - 23:51
Hajjaj, kilog a lolab!
Hat valoszinu a "de-es-pe`" :Đ
Proud 3Dfx Voodoo Graphics owner - "Áj láv háromdéefiksz"
PCMCIA Audigy 2 ZS Notebook es Squeezebox v3 juzer
Elküldve: 2007. 01. 31. 10:10
Idézet: ElvisTheKing - Dátum: 2007. jan. 30., kedd - 18:38
Te Elvis.
Én a monstersoundot gyűjtöm. Nem pedig a hangjára recskázok. Habár a tuner hangját ő viszi tovább. Oda bőven elég. De ha elektronikai szemmel hasonlítod össze a kártyákat, akkor is veri a trágya kreatívokat bármelyik darab.
Ez főleg a VGa kártyáknál volt igaz. Nézz meg mondjuk egy Creative TNT2-t, vagy egy Diamond Viper 770-et. Elég egyértelmű a minőségbeli különbség. Ez a hangkártyák tekintetében is így van.
Node mindegy.
Egyébként normális driver.. hát ez érdekes kérdés. Ugyanis a creativval ellentétben, amikor még futó termék volt, létezett hozzá. Ma is ellehet használni, nem nagy ügy, de vannak alternatív megoldások, mint ahogy az Xfinél is a vistára.
PCI kompatibilitási gondok rendes lapban nincsenek, ez fix. De hát ugye ezzel jónéhány creative trágya is szenved/szenvedett.
Idézet
Hat valoszinu a "de-es-pe`"
Ingyen volt.
A déespéjéről anynit tudok elmondani, hogy a kreatív driverben lenyomtam, pozitívumaként egyből csökkent a zaj, majd biztonság kedvéért jött egy rebút, kreatív drivereiben nem hiszek, aztán az augagyi egy kurvanagy pattanás keretében ismételten meggyőzött arról, hogy bizony creatíve kártya van a gépben és ennyi év után sem ismerik a mute funkciót a "mérnökök" a munkapontba állás idejére. Ezt követően érdekes módon megint nyomta a zajt ezerrrel a kártya, hát mondom ilyen nincs. Fogtam magam, rámentem a déespéeffektek off funkcióra, majd megint csökkent a zaj mértéke. Érdekesen vette a beállításokat.
Ezt követően megállapítottam, hogy az augagyi kártya bizony kevés még egy normális mp3-as zene használatára is. Ez főként a magas zajszint miatt van, aminek következményében magas dinamikájú zenét képtelenség élvezni rajta. Persze didzsétiesztóféleségekre, magyar dídszéknek nevezett tehetségtelen senkik "albumaihoz" tökéletes.
Tömören ennyit használtam.
Végülis próba erejéig, 1-1 szer lett hangkártyahiány miatt másik gépeimbe beépítve.
Jópár CT kártyát próbáltam már. Namost ennek konkluziója az volt, hogy bizony nem az én kártyám, a creatív gyártási szórása miatt rossz, hanem ez globálisan igaz az összes termékére.
Hát tömören ennyi a történet.
De ne offoljunk tovább.
-ElvisTheKing:...nézd már meg ennek az "arctalan-online-köcsögnek" az aláírását.... :D
-Ja és "k*cs*gduda patkány" beteheted aláírásba, addig is reklámozol csórikám..... Muhaha
Elküldve: 2007. 01. 31. 10:45
Elküldve: 2007. 01. 31. 11:15
Habár lehet úgytűnik, hogy ez erő sötét oldalán állunk páran.
De most jobb lenne az, hogy hasonlóan a topik cirka első 20 oldalán csak a töménytelen buzulás menne?
És szerintem az sem túlzás, nem fikázás, hogy az eksztrémaudiót a tökevanamenyasszony kategóriához hasonlítottam, mert nem más.
Az írásaim pedig nem fikázó jellegűek, hanem realisták, természetesen az én szemszögömből az én igényeimmel, nem kell őket elfogadni. Van aki értékeli a kristályosítót és hasonló "nyalánkságokat" én pedig írtózom tőle. A zene szóljon úgy, ahogy megalkották, úgy mint ahogy a koncertteremben., mintha élőben hallgatnád.
Elküldve: 2007. 01. 31. 12:23
Elküldve: 2007. 01. 31. 12:35
Nekem mindeddig CT hangkártyáim voltak, mert jóval többet játszom, mint mondjuk zenélek, zeneszerkesztek. De nincs botfülem, és sok évig tanultam zenét, és az x-fi-nél jelentősen érzem a különbséget zenehallgatás közben. És itt most klasszikus zenehallgatásról beszélek, nem tiestoról. Bár lehet, hogy azért, mert Gigaworksöm van
Lényeg, nem várok el semmi különlegeset a topictól, ismerjük jól a Creative-ot, a jó és rossz tulajdonságait egyaránt. De ha vkinek az igényeit nem tudja kielégíteni, az nem azt jelenti, hogy hulladék a cég. De sztem ezt te sem így gondoltad
Elküldve: 2007. 01. 31. 12:36
Idézet: Lacee78 - Dátum: 2007. jan. 31., szerda - 12:23
Lacee, úgytudom, hogy a személyeskedés nem megengedett a fórumon.
De hát most már legalább azt is tudjuk, hogy az audió terén mutatott gyenge ismereted nem egyedüli, mivel a fórumszabályzattal is így állsz.
Nomeg, legalább ha már leírsz valamit, akkor kérlek! Ne magadnak mondjál ellent. Felesleges mások fikázása, a fórumon nem vevők sem a fórumtársak, sem a moderátorok vevők a "stílusodra".
Elküldve: 2007. 01. 31. 12:43
Idézet: LiGhTSaBeR - Dátum: 2007. jan. 31., szerda - 12:35
Naja.. nem is akartam mondani. De hát álltalában az egyik leggyengébb láncszem a hangdoboz kérdés szokott lenni. Minden tiszteletem a Gigaworks-é, sőt bevallom csak egy g550-et hallottam, nos nem hagyott nagy emléket, de már ejtett sebet egykét ilyen cucc a lelkemen.
Játékosoknak persze tök jó lehet a cucc. Nem vitatom. Én inkább a sztereó zenehallgatást részesítem előnyben.
CT meg olyan amilyen. Főként software fronton kellene rágyúrniuk egy "kicsit". Azt szerintem tudná honorálni a gamer társadalom.
Szerkesztette: nutria 2007. 01. 31. 12:44 -kor
Elküldve: 2007. 01. 31. 12:53
Elküldve: 2007. 01. 31. 14:29
Idézet: nutria - Dátum: 2007. jan. 31., szerda - 12:36
Nomeg, legalább ha már leírsz valamit, akkor kérlek! Ne magadnak mondjál ellent. Felesleges mások fikázása, a fórumon nem vevők sem a fórumtársak, sem a moderátorok vevők a "stílusodra".
Na igen a személyeskedés.....mi a helyzet "az erő sötét oldalával" mit fentebb említettél, mélyentisztelt Nutria ?! Ennyit a személyeskedésről!
Szerintem meg a fórumtársak a Te stílusodra sem vevők. Bár nem értem ezzel miért mondtam magamnak ellent?
Nameg rettentő fárasztó mindig ugyanazt olvasni újra és újra amit te írkálsz itt az X-Fi fórumon! Nem csipázod a Cte termékeket OK! Csak már unalmas. Tényleg Te nem unod?!
Elküldve: 2007. 01. 31. 14:54
Idézet: Lacee78 - Dátum: 2007. jan. 31., szerda - 14:29
Tudod kedves Lacee78... nos létezik egy olyan dolog a világon, hogy poénkodás. Azt annak szántam és szerintem a kicsit gondolkodni tudók számára ez a dolog világossá vált. De kedvedért, ha nem sikerülne még1x sem értelmezni a dolgot, megpróbálom tagoltan és érthetően leírni a "sötét oldal" dolgot.
Idézet
Figy, próbálunk kulturált formában társalogni az Xfi témával kapcsolatban, nemtudom észrevetted-e, ha ezt nem veszi be a gyomrod, akkor sajnálom. Ott a Gamestar fórum, szerintem biztosan jól ellennél, kitombolhatnád magad kedvedre és még egy "nemélhetekeaxnélkül" topikot is nyithatsz.
Idézet
Vázold fel kérlek, hogy milyen az "áhított" xfi topik amire vágysz? De szerintem ki kell ábrándítanom téged, ugyanis főleg a régebbi időkben a hwsw-re tájékozott emberek járnak/jártak, akik nem kajolták be egyből a marketing maszlagot és nem csupán szépnek és jónak próbálták látni a dolgot.
Ha jól gondolom, akkor 29 éves vagy. Nos azt tudnám tanácsolni, hogy ennyi idős korban már illene kinőni abból a játékból, hogy ha nekem xfim van, akkor az a világon a legjobb dolog. Figy, saját cuccaimnak is 1000 és 1000 hibáját feltudom sorolni és ezeket elfogadom. Nem próbálok meg ellene küzdeni, mert csak magamat csapom be. Ha pedig saját hiányosságaim (akár tudásbeli, akár eszköz, anyagi) miatt nem tapasztalom ezeket a dolgokat, nem azt próbálom mondani, hogy ez a dolog nem létezik. Szvsz 29 éves korban elkellene idáig jutni.
Elküldve: 2007. 01. 31. 15:20
Nem kell neki válaszolni, vitatkozni vele, és akkor egy idő után remélhetőleg megunja. Ennyi. Písz.
Szerkesztette: Pietrosz 2007. 01. 31. 15:21 -kor
- Let's go find out.
Elküldve: 2007. 01. 31. 15:39
Idézet: Pietrosz - Dátum: 2007. jan. 31., szerda - 15:20
Nem kell neki válaszolni, vitatkozni vele, és akkor egy idő után remélhetőleg megunja. Ennyi. Písz.
Itt a pont a mondat végén.
Elküldve: 2007. 01. 31. 16:18
Idézet: LiGhTSaBeR - Dátum: 2007. jan. 31., szerda - 12:35
nezd menekules szaga van a dolognak. Van egy kartyajuk amin van egy szinti csip az emu. Ellenben az intel masfele haladt az azaliaval, raadasul az intel sikeresen maga melle allitotta a dolby lab-sot is, igy a retek azalian van dolby live! mig a creative-nak meg nincs. Masik kicsi gond, hogy mivel az emu szinti csip, bevan szepen huzva 48KHz-re, a 44k1 nemigazan megy neki, es HD audio esetere 19kHz 192kHz le kell loniuk a szintit(dsp-t) a kartyan. Egyszeruen ide vezetett a CT evtizedes kvazimonopol helyzete, hogy az intel megunja es alavagjon. az X-Fi a kristalyositoval egy arra tett kiserlet hogy eletben maradjanak az azalia mellett. Az OpenAL-be se jo szivbol leptek be, hanem muszaj volt. Valamier az M$ is nagyon alarakott nekik a pistaval.
Szoval az emberek szarnak a deespere meg mindenre, csak szojon' man' az empeharom - ez szamit manapag. Erre a kreativ eloall azzal, ha az en kartyamat veszed, akkor az empeharom jobban fog szolni, mint a CD
What do stars do? They shine.(Yvaine)

Súgó
A téma zárva.