HWSW Informatikai Kerekasztal: Creative X-Fi - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (126 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 118
  • 119
  • 120
  • 121
  • 122
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Creative X-Fi A "Hangkártya"

#2381 Felhasználó inaktív   SFIJ 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2008. 02. 24. 14:24

Idézet: Lacee78 - Dátum: 2008. febr. 24., vasárnap - 14:19

Eheh meglepi

nem meglepi, tudok róla hogy a kreatív próbálozott ezzel. csakhát az m$ féle sdk lic-ben ott a dolby live, ami a funkcióit tekinte elégséges, nem roszabb semmivel sem mint az OpenAL. ezek után kevesen olyan merészek meg hüjék hogy még a kreatívnak is fizessenek sápot minden 1es eladott konzolos játék kópiáért...
νιψονανωμηματαμημωνανοψιν

What do stars do? They shine.(Yvaine)

#2382 Felhasználó inaktív   donphobos 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 02. 24. 14:48

Idézet: SFIJ - Dátum: 2008. febr. 24., vasárnap - 13:54

.
.
.

@phobos. E-Mu = creative :D Az Auzen x-fi kártyáját azért érdemesebb megvenni, mert
.
.
.

Tudom, olvastam még korábban. De akkor is az a kártya inkább való nekem, mint az X-Fi. Ha pedig végképp belecsömörlök a monopóliumba, akkor veszek egy Terratec Aureon vagy Sky kártyát, megmoddolom és lesz belőle Prodigy :)

Aztán lehet hallgatni akármit, mondjuk például Prodigy-t is :)

Üdv!
.
.
.

#2383 Felhasználó inaktív   SFIJ 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 02. 24. 15:08

Idézet: donphobos - Dátum: 2008. febr. 24., vasárnap - 14:48

Tudom, olvastam még korábban. De akkor is az a kártya inkább való nekem, mint az X-Fi. Ha pedig végképp belecsömörlök a monopóliumba, akkor veszek egy Terratec Aureon vagy Sky kártyát, megmoddolom és lesz belőle Prodigy :)

Aztán lehet hallgatni akármit, mondjuk például Prodigy-t is :)

Üdv!

azokkal az a baj, hogy via envy 24-en alapulnak. ez önmagában nem lenne baj, csak sajnos vista alatt nuku support.

Szerkesztette: SFIJ 2008. 02. 24. 15:09 -kor

νιψονανωμηματαμημωνανοψιν

What do stars do? They shine.(Yvaine)

#2384 Felhasználó inaktív   donphobos 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 02. 24. 15:41

Idézet: SFIJ - Dátum: 2008. febr. 24., vasárnap - 15:08

azokkal az a baj, hogy via envy 24-en alapulnak. ez önmagában nem lenne baj, csak sajnos vista alatt nuku support.

Azt a rendszert én sem supportálom, tehát nem gond. Egyébként a Terratec témában tudnak gyógyírt azt hiszem az új rendszer alá is. Mindjárt megnézem.

Szerk.: elvileg megy. Van hozzá valami kezdeményezés. Nekem még nagyon nem aktuális a Vista, semmi igényem rá. Amíg gépet nem cserélek, addig rendszert sem. Ha rajtam múlna, akkor még mindig NT4+SP6a menne a masinán, konzervatív vagyok :)

Üdv!

Szerkesztette: donphobos 2008. 02. 24. 15:49 -kor

.
.
.

#2385 Felhasználó inaktív   Kr4tos 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 03. 15. 06:23

X-Fi drájver 08.03.14

Szerkesztette: Lacee78 2008. 03. 15. 06:24 -kor

Kép

#2386 Felhasználó inaktív   M@Xtreme 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 03. 15. 06:30

el sem hiszem :look: :D

Thx az infót

#2387 Felhasználó inaktív   Pietrosz 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 03. 15. 06:35

És még mindig :Đ

Idézet

Known Issues:
When adjusting the master volume in any of the Mode Console, there is no sound output in the rear speakers. (Use the Microsoft Volume Control panel to adjust the master volume)

Hát a k**** a****** :reklamacio:
Újabb 1 év múlva talán kijavítják, vagy mi? :omg:
(Ez eddig, nem is volt bug, tehát ez valami új feature lehet igazából :lol: )

Szerkesztette: Pietrosz 2008. 03. 15. 06:37 -kor

- Where are we going?
- Let's go find out.

#2388 Felhasználó inaktív   Kr4tos 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 03. 15. 07:05

Na egen.... így véglegesíteni valamit azért hanyag hozzáállás. :evil:

Szerkesztette: Lacee78 2008. 03. 15. 07:05 -kor

Kép

#2389 Felhasználó inaktív   M@Xtreme 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 03. 15. 07:10

Mit vársz tőlük most őszintén? 
Sosenem' arról a userbarát és segítőkész hozzáállásukról voltak híresek  :D

#2390 Felhasználó inaktív   Pietrosz 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 03. 15. 07:17

Mindegy, majd csak leszokok valahogy a Mode Consolokban a hangerő tekergetésről. De a távirányítóm elveszti egyik legfontosabb tulajdonságát, a master volume állítása ugyanúgy nem megy :(
Erre nem nagyon van megoldás, bár Media Player Classicban már találtam rá workaroundot, de akkor se tetszik, hogy ilyenkre kell rászokni...
Azért pozitívum is van :D
Tényleg érezhetően jobban szól az új driver, nem tudom mit hegesztettek rajta, de jól eltalálták.  :up:
- Where are we going?
- Let's go find out.

#2391 Felhasználó inaktív   donphobos 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 03. 16. 10:49

Idézet: Pietrosz - Dátum: 2008. márc. 15., szombat - 7:17

Tényleg érezhetően jobban szól az új driver, nem tudom mit hegesztettek rajta, de jól eltalálták.  :up:

Sziasztok!

Lehet, hogy feladom a góliáttal folytatott imaginárius küzdelmemet és beállok a sorba idővel én is. A használt cuccokkal eddig mindig megjártam, így nem igazán mernék használtan hangkártyát venni. Tehát újat kell majd, amiből meg a legegyszerűbb megoldás a "góliát" márka.

Ez a termékük még a jó Music?

Ez az elvileg...

Ha nem érdekel a játék, meg a térhang, de az integrált hangnál jobb hangzást szeretnék, akkor ez a magamfajtának megfelel, nem?

Be lehet a csoda drivert úgy állítani, hogy egyszerűen csak szól? Arra gondolok, hogy nem kell kapcsolgatni mindenféle üzemmódok között, hanem egyszerűen kiadja a hangot a fülesre és a hangszóróra és kész?

Üdv!
.
.
.

#2392 Felhasználó inaktív   Kr4tos 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 03. 16. 12:27

Idézet: donphobos - Dátum: 2008. márc. 16., vasárnap - 10:49

Sziasztok!

Lehet, hogy feladom a góliáttal folytatott imaginárius küzdelmemet és beállok a sorba idővel én is. A használt cuccokkal eddig mindig megjártam, így nem igazán mernék használtan hangkártyát venni. Tehát újat kell majd, amiből meg a legegyszerűbb megoldás a "góliát" márka.

Ez a termékük még a jó Music?

Ez az elvileg...

Ha nem érdekel a játék, meg a térhang, de az integrált hangnál jobb hangzást szeretnék, akkor ez a magamfajtának megfelel, nem?

Be lehet a csoda drivert úgy állítani, hogy egyszerűen csak szól? Arra gondolok, hogy nem kell kapcsolgatni mindenféle üzemmódok között, hanem egyszerűen kiadja a hangot a fülesre és a hangszóróra és kész?

Üdv!

Kb 2 üzemmód is alkalmazható az igényeidhez, az entertainment és a creation( ebben található  bithamatched playback ).

Igényel némi finomhangolást míg megleled a számodra legszimpatikusabbat, mivel elég sok lehetőség van a felhasználói felületen, de utána akár el is felejtheted a hangolgatást.
Kép

#2393 Felhasználó inaktív   donphobos 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 03. 16. 15:17

Idézet: Lacee78 - Dátum: 2008. márc. 16., vasárnap - 12:27

Kb 2 üzemmód is alkalmazható az igényeidhez, az entertainment és a creation( ebben található  bithamatched playback ).

Igényel némi finomhangolást míg megleled a számodra legszimpatikusabbat, mivel elég sok lehetőség van a felhasználói felületen, de utána akár el is felejtheted a hangolgatást.

Sziasztok!

Köszönöm! Számomra olyasmi is elég, amikor ugyanaz kimegy a hangszóróra és a fejhallgatóra. Amolyan clone üzemmód.

Üdv!
.
.
.

#2394 Felhasználó inaktív   Pang 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2008. 03. 16. 21:42

Idézet: SFIJ - Dátum: 2008. febr. 24., vasárnap - 16:08

Envy24 support.

#2395 Felhasználó inaktív   M@Xtreme 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 03. 17. 21:24

Ezzel az új driverrel nálam gázok vannak, nem kicsi.  :reklamacio:
A Tv kártyám hangja 1 az 1ben megszűnt létezni mióta ez a meghajtó progi van fent.  :mad:

Valakinek nincs meg esetleg a beta?  Sajna én letöröltem.

szerk: Mégse, hál istennek kiírtam lemezre.
szerk2: Juhé, ez visszafelé nem updateli magát. Na akkor majd az egészet le, fel az originalt, aztán béta.

Szerkesztette: M@Xtreme 2008. 03. 17. 21:35 -kor

#2396 Felhasználó inaktív   M@Xtreme 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 03. 17. 22:05

Noh visszaállt a rend a béta driverrel.
Akinek Leadtek winfast 2000 xp expert típusú tv Tunerje van, fel ne tegye ezt a drivert.

#2397 Felhasználó inaktív   Belph 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2008. 03. 22. 15:05

Sziasztok!

Egy kis tanácsra lenne szükségem különböző összekötésekben, remélem tudtok segíteni.
Szóval elsőként van egy SB x-fi Xtrame Gamer hangkárty a gépembe, mellé van egy Megaworks 5.1-es hangrendszerem, össze vannak kötve gyönyörűen szól.
Most vettem egy Samsung 1080P7 asztali DVD-t amit szeretnék összekötni a hangrendszeremmel,
viszont az a gond hogy a hangrendszeren csak analóg bemenetek vannak, a Samsungon meg analóg kimenet csak stereoban van,digita koaxial, meg digital optikal kimenete van ami gondolom kihasználná az 5.1-et. És most jön a kérdés:-) a hangkártyán van egy mikrofon bemenet, amit talán lehet konfigurálni.
Meg tudom azt oldani hogy egy kábellel összekötöm az asztali digitalis koaxial kimenetét a hangkártya bemenetével valahogy konfigurálva, a gép meg kinyomja a hangrendszernek az 5.1es hangot?
Vagy valami egyéb ötletetek van, hogy tudnám összekötni őket?

Köszi
Belph

#2398 Felhasználó inaktív   Hankyaku 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2008. 03. 24. 20:06

Sziasztok!

Elnézést, ha már írták, nem volt energiám végignézni az egész topikot.
Szóval az X-Fi sorozat különböző tagjairól szeretnék információt kérni. Van per pill egy SBLive!-om, amit már vagy 5 éve (vagy több) megelégedve használok. A driver support azonban valami tragikus, és manapság sajnos igencsak érdekes bajok vannak 1-2 softwarenél. (Crysis, Assasins) Hang helyett hangos kerregés, és semmi más. Lényeg a lényeg, arra gondoltam, hogy veszek valami új vasat a gépbe.

Elkezdtem nézegetni a jelenlegi SB cuccokat, de sajnos számomra nem teljesen tiszta, hogy mi a különbség ennek a szériának az adott típusai között. Audio, Gamer, Music, Platinum, Fatal1ty.... sajnos a creative oldalas infok nem túl jók. Egyetlen tiszta info, amit ki tudtam venni belőle az a 64MB RAMos megoldás 1-2 kártyánál. De pl. hogy mi a különbség az Audio és a Gamer között, az már nem világos (DirectX support?)?
Esetleg volt már esélyetek összehasonlítani ezeket a kártyákat?

Személy szerint főképp játszanék, illetve esetleg egy kis szintizés (amit felvennék jobb cuccal, csak a jel/zaj viszony gázos most a Live!-nél).
Előre is köszi, link is jó, ha tudtok egy jó kis tesztet.

#2399 Felhasználó inaktív   Kr4tos 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 03. 24. 21:50

Idézet: Belph - Dátum: 2008. márc. 22., szombat - 15:05

Sziasztok!

Egy kis tanácsra lenne szükségem különböző összekötésekben, remélem tudtok segíteni.
Szóval elsőként van egy SB x-fi Xtrame Gamer hangkárty a gépembe, mellé van egy Megaworks 5.1-es hangrendszerem, össze vannak kötve gyönyörűen szól.
Most vettem egy Samsung 1080P7 asztali DVD-t amit szeretnék összekötni a hangrendszeremmel,
viszont az a gond hogy a hangrendszeren csak analóg bemenetek vannak, a Samsungon meg analóg kimenet csak stereoban van,digita koaxial, meg digital optikal kimenete van ami gondolom kihasználná az 5.1-et. És most jön a kérdés:-) a hangkártyán van egy mikrofon bemenet, amit talán lehet konfigurálni.
Meg tudom azt oldani hogy egy kábellel összekötöm az asztali digitalis koaxial kimenetét a hangkártya bemenetével valahogy konfigurálva, a gép meg kinyomja a hangrendszernek az 5.1es hangot?
Vagy valami egyéb ötletetek van, hogy tudnám összekötni őket?

Köszi
Belph

A megoldás 1 külső egység beszerzése amit össze kell kötni a hangkártyával és meg is lesz a digi bemeneted.  A kártya mikrofon/digi out kimenete sajna csak kimenet.
Gondod ezután is lehet mert az Xtreme gamer csak DD-t dekódol DTS-t nem (itt lehetne azért próbálkozni 1-2 szoftos dekódolóval pl AC3 filter).
Az általad kért megoldáshoz 1 teljes értékű Xtreme Music verzióra lenne szükséged, vagy A Fatality Platinum Editionre, vagy az Auzen X-Fi megoldására.

Szerkesztette: Lacee78 2008. 03. 24. 21:52 -kor

Kép

#2400 Felhasználó inaktív   sutyi^ 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 03. 24. 22:23

Idézet: Hankyaku - Dátum: 2008. márc. 24., hétfő - 20:06

Sziasztok!

Elnézést, ha már írták, nem volt energiám végignézni az egész topikot.
Szóval az X-Fi sorozat különböző tagjairól szeretnék információt kérni. Van per pill egy SBLive!-om, amit már vagy 5 éve (vagy több) megelégedve használok. A driver support azonban valami tragikus, és manapság sajnos igencsak érdekes bajok vannak 1-2 softwarenél. (Crysis, Assasins) Hang helyett hangos kerregés, és semmi más. Lényeg a lényeg, arra gondoltam, hogy veszek valami új vasat a gépbe.

Elkezdtem nézegetni a jelenlegi SB cuccokat, de sajnos számomra nem teljesen tiszta, hogy mi a különbség ennek a szériának az adott típusai között. Audio, Gamer, Music, Platinum, Fatal1ty.... sajnos a creative oldalas infok nem túl jók. Egyetlen tiszta info, amit ki tudtam venni belőle az a 64MB RAMos megoldás 1-2 kártyánál. De pl. hogy mi a különbség az Audio és a Gamer között, az már nem világos (DirectX support?)?
Esetleg volt már esélyetek összehasonlítani ezeket a kártyákat?

Személy szerint főképp játszanék, illetve esetleg egy kis szintizés (amit felvennék jobb cuccal, csak a jel/zaj viszony gázos most a Live!-nél).
Előre is köszi, link is jó, ha tudtok egy jó kis tesztet.

XtremeAudio-ban nincs semmiféle HW3D audio keverés.
"We are going to hell, so bring your sunblock."
"To borrow the pharse of the ancient philosopher Clarksonius, 4th century B.C. - How hard can it be?"
"Have you ever thought: Oh no, my shoehorn is far too heavy? Well, help is at hand with this special lightweight, carbonfiber ended shoehorn."
"Clarkson you great oaf!"
Twittegylet

Téma megosztása:

• (126 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 118
  • 119
  • 120
  • 121
  • 122
  • Utolsó »