Creative X-Fi A "Hangkártya"
Elküldve: 2008. 03. 25. 09:58
Ja, közben megnéztem, az én régi Live!om a HD EAX-os dolgoknál hal meg teljesen és marad hang helyett a durva recsegés.
Elküldve: 2008. 03. 25. 12:36
Elküldve: 2008. 03. 29. 21:17
Idézet: Hankyaku - Dátum: 2008. márc. 25., kedd - 10:58
De annyira hogy köze nincs az X-FI-hez
Elküldve: 2008. 03. 29. 21:22
Idézet: M@Xtreme - Dátum: 2008. márc. 29., szombat - 21:17
De van, csak a lényeg hiányzik belőle. :Đ
"To borrow the pharse of the ancient philosopher Clarksonius, 4th century B.C. - How hard can it be?"
"Have you ever thought: Oh no, my shoehorn is far too heavy? Well, help is at hand with this special lightweight, carbonfiber ended shoehorn."
"Clarkson you great oaf!"
Twittegylet
Elküldve: 2008. 03. 31. 23:44
Maga ellen hergelte a Creative Labs a saját ügyfeleit, amikor jogi lépéseket helyezett kilátásba egy szorgalmas fejlesztővel szemben, akinek a fő bűne az volt, hogy használható drivereket írt. A csupán daniel_k néven ismert fejlesztőt megkérték, ne lopja a kódjaikat.
Elküldve: 2008. 04. 01. 05:20
A Creative helyében inkább felvettem volna a kapcsolatot a sráccal, (már h a driverek tényleg jobbak lettek) és esetelegesen munkát ajánlottam volna neki..
Most majd a kreatív is jól letölti ezt drivert, és a következő meghajtóprogiban elregélik mekkora királyok, ugyanis a driver fő ujdonsága hogy no more crashes with Windows Vista.
Szerkesztette: M@Xtreme 2008. 04. 01. 05:29 -kor
Elküldve: 2008. 04. 01. 07:40
Idézet: Lacee78 - Dátum: 2008. márc. 15., szombat - 7:23
Épp új rendszert rakok, és tegnap vakartam a creative oldalát, mert igen távol helyezkedek el az x-fi cd-imtől... driver még van, de az Audio Console vagy hogy hívják azt a kék izét, meg a többit, olyat honnan szedek? Mert azt valahogy nem találom a cuccok közt
szerk. elfeledém írni, hogy "mezei" xp32-höz kéne...
szerk2. torrent van, de a uT szerint még 6-7 óra, amíg lejön...
Szerkesztette: alvaro 2008. 04. 01. 08:20 -kor
May God have mercy on our dirty little hearts
Elküldve: 2008. 04. 01. 08:48
Idézet: M@Xtreme - Dátum: 2008. ápr. 1., kedd - 6:20
A Creative helyében inkább felvettem volna a kapcsolatot a sráccal, (már h a driverek tényleg jobbak lettek) és esetelegesen munkát ajánlottam volna neki..
Nagy anyagi érvágás lehetett a Creative-nak, hogy a userek így nem fizettek az Audigy Vista driverekért ...
Lehet supportálni kéne értelmesen a saját cuccaikat?
Ellenben csak az én fantáziámat izgatta, hogy a srác honnan vette már 2007 elején azokat az X-Fi 2 drivereket amiket átdolgozott?
Minden estere az eset után remélem a Creative kap az arcába az online és offline sajtóban annyi, hogy dolgozni kezdjen érdemi suporton. Ha már kinyírta az összes érdemi konkurenciát.
(Asusnak is most esett neki, mert azok rámerték írni az Oxigen2-es karijukra, hogy tud EAX-ot. Persze csak 1.0-át. De azért a Creative sajtónyilatkozatokat adott ki, hogy ez a kártya nem tud EAX 2, 3, 4 és 5 verziót. Lol.)
Elküldve: 2008. 04. 01. 10:59
1. Mivel a srác ingyen és bérmentve tette közzé a drivereket, ebből neki semmiféle nyeresége nem származott, ill a creativnak pedig nem okozott vele anyagi kárt.
2 Mivel a drivert a creative kártyáihoz használta fel, és nem pl: valami alaplapi szemétre ruházta át softwaresen a tudását (nyilván nem is lehetne) ezért sem értem a felháborodást.
3. A Creativenak ha úgy vesszük ez csak jó lett volna ha valaki besegít. Köztudott dolog hogy nem tudnak drivert írni, de ha esetleg elterjedt volna hogy valakinek a tökéletesített drivereivel mindenféle gond nélkül müxik az adott os, lehet még jobban is fogyna a kártyájuk..
Elküldve: 2008. 04. 01. 11:07
Idézet: Inquisitor - Dátum: 2008. ápr. 1., kedd - 9:48
Lehet supportálni kéne értelmesen a saját cuccaikat?
Ellenben csak az én fantáziámat izgatta, hogy a srác honnan vette már 2007 elején azokat az X-Fi 2 drivereket amiket átdolgozott?
Minden estere az eset után remélem a Creative kap az arcába az online és offline sajtóban annyi, hogy dolgozni kezdjen érdemi suporton. Ha már kinyírta az összes érdemi konkurenciát.
(Asusnak is most esett neki, mert azok rámerték írni az Oxigen2-es karijukra, hogy tud EAX-ot. Persze csak 1.0-át. De azért a Creative sajtónyilatkozatokat adott ki, hogy ez a kártya nem tud EAX 2, 3, 4 és 5 verziót. Lol.)
2.0-át még az alaplapi chipek is támogatják, lévén hogy az volt utoljára licenszelhető.
ASUS-nak pedig van ez a DS3G GX, ami olyasmi mint creativenak az ALchemy, és az lefordítja a DS3D, EAX & OpenAL hívásokat a kártyának emészthető formára. 128 hangot képes kezelni a kártya innentől fogva elvileg simán megy rajta a legnagyobb EAX is. Persze kérdés hogy van-e egyáltalán hallható különbség az ASUS és a Creative féle megoldás között.
Creative pedig azért esett neki az ASUS-nak mert ők nem vettek tőlük se softwaret, se hardwaret ehez a mókához. Valamint ez eddig csak az ő felség területük volt, így pedig mondhatni van konkurencia.
"To borrow the pharse of the ancient philosopher Clarksonius, 4th century B.C. - How hard can it be?"
"Have you ever thought: Oh no, my shoehorn is far too heavy? Well, help is at hand with this special lightweight, carbonfiber ended shoehorn."
Twittegylet
Elküldve: 2008. 04. 01. 11:08
Idézet: M@Xtreme - Dátum: 2008. ápr. 1., kedd - 11:59
1. Mivel a srác ingyen és bérmentve tette közzé a drivereket, ebből neki semmiféle nyeresége nem származott, ill a creativnak pedig nem okozott vele anyagi kárt.
2 Mivel a drivert a creative kártyáihoz használta fel, és nem pl: valami alaplapi szemétre ruházta át softwaresen a tudását (nyilván nem is lehetne) ezért sem értem a felháborodást.
3. A Creativenak ha úgy vesszük ez csak jó lett volna ha valaki besegít. Köztudott dolog hogy nem tudnak drivert írni, de ha esetleg elterjedt volna hogy valakinek a tökéletesített drivereivel mindenféle gond nélkül müxik az adott os, lehet még jobban is fogyna a kártyájuk..
Jahát elég szomorú valóban hogy egy ember gyorsabban és jobban dolgozott mint az egész fejlesztő gárda...
Twittegylet
Elküldve: 2008. 04. 01. 11:20
Idézet: sutyi^ - Dátum: 2008. ápr. 1., kedd - 11:07
Creative pedig azért esett neki az ASUS-nak mert ők nem vettek tőlük se softwaret, se hardwaret ehez a mókához. Valamint ez eddig csak az ő felség területük volt, így pedig mondhatni van konkurencia.
Ez így ebben a formában távol áll valóságtól. Nem attól nagyobb verziójú 1 eax/openal mert 128 hangot tud, az CSAK 1 dolog. A különbség a hangzásterek és átmosások kezelésében keresendő, ezen nem segit 1 szimpla fordítókód. Tehát elvileg sem tudja.
azt meg hogy miért támadják a ASUS-t nem igazán értem, nem komoly konkurencia a Xonar 1 X-Fi hez képest, leginkább csak annyira mint 1 X-Meridian.
Az audigy-s driveres buli szvsz meg azért van, mert sok gyártónál a kódok módosítása is törvényellenes(az M$-nél is) és a fószer álítólag pénzt is elfogadott támogatás gyanánt.
A krejatív írna drivert, de több esetben is kijelentették hogy nem akarnak. Nincs ebben semmi különös
az NV sem támogatja már a régebbi fx kártyáit.
Szerkesztette: Lacee78 2008. 04. 01. 11:24 -kor
Elküldve: 2008. 04. 01. 11:33
Idézet: Lacee78 - Dátum: 2008. ápr. 1., kedd - 12:20
azt meg hogy miért támadják a ASUS-t nem igazán értem, nem komoly konkurencia a Xonar 1 X-Fi hez képest, leginkább csak annyira mint 1 X-Meridian.
Az audigy-s driveres buli szvsz meg azért van, mert sok gyártónál a kódok módosítása is törvényellenes(az M$-nél is) és a fószer álítólag pénzt is elfogadott támogatás gyanánt.
A krejatív írna drivert, de több esetben is kijelentették hogy nem akarnak. Nincs ebben semmi különös
az NV sem támogatja már a régebbi fx kártyáit.
Hang disztrakció és átmosás már ezer éve van, szvsz simán lekezeli az ASUS zsugája is ha normálisan oldják meg. Mindesetre nem soká kiderül mi merre, mert ha minden igaz TechReportnál van egy DX.
A támogatás, meg a fizetés / árusítás között elég nagy szakadék van. Igazából Creativenak a legnagyobb baja az, hogy Vista alatt az Audigy funkciói meg vannak nyirbálva és a kiszedett funkciókat emberünk visszarakta és mennek.
Szerkesztette: sutyi^ 2008. 04. 01. 11:35 -kor
Twittegylet
Elküldve: 2008. 04. 01. 12:18
Idézet: sutyi^ - Dátum: 2008. ápr. 1., kedd - 11:33
Mondom hogy nem tudja. Az 1 idejű maximális realttime környezet amiből ugye a fejlettebb verziók 4-5öt kezelnek+ ezek levágásai(sound occlusion). Ezeket nem tudja az eax2 és nem is fogja, akármilyen fordítót írnak openal alá. Ami ugye nem egyenlő azzal ha OpenAL alól hívnak be EAX5 és EFX effekteket.
Elküldve: 2008. 04. 01. 12:44
Idézet: Lacee78 - Dátum: 2008. ápr. 1., kedd - 13:18
Kimondta hogy ezt EAX2 tudja? Amíg szimpla számításokról van szó azt szinte bármin futathatod ha van elegendő kapacitása és ha megtudod vele etetni. Majd egy-két review után többet tudunk, hogy mekkorát hazudott az ASUS.
Twittegylet
Elküldve: 2008. 04. 04. 14:09
Létezik olyan x-fi kártya amin van gameport (joystick port ha igy jobban tetszik)?
Előre is köszi.
Üdv
szabi
BF2 /
/ BF31103hrs / 1042hrs / 66hrs
Elküldve: 2008. 04. 04. 14:40
Idézet: szabi - Dátum: 2008. ápr. 4., péntek - 15:09
Létezik olyan x-fi kártya amin van gameport (joystick port ha igy jobban tetszik)?
Előre is köszi.
Üdv
szabi
...hát, a fatal1tym hátulján van egy izé, ami úgy néz ki, de őszintén szólva az everestben nem látom, meg így most azt se tudom, mit keressek
Van olyan device, hogy x-fi, oszt' jónapot...
May God have mercy on our dirty little hearts
Elküldve: 2008. 04. 04. 16:00
Idézet: alvaro - Dátum: 2008. ápr. 4., péntek - 14:40
Van olyan device, hogy x-fi, oszt' jónapot...
Idézet
A manual-ból idézve. Csak olyan, mintha, de nem az...
Elküldve: 2008. 04. 04. 16:10
Infót keresgélve az utolsó kártya amin gameport volt az audigy 2 zs.
Ugyan egy két audigy 4 képen is látszik ilyen 15 tűs csatlakozó, de leirásokban nem leltem infót erről.
X-Fi képeken egyiken sem láttam ilyet és leirásokban sem találkoztam vele, de gondoltam ti jobban tudhatjátok.
Üdv
szabi
BF2 /
/ BF31103hrs / 1042hrs / 66hrs

Súgó
A téma zárva.