HWSW Informatikai Kerekasztal: Creative X-Fi - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (126 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 7
  • 8
  • 9
  • 10
  • 11
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Creative X-Fi A "Hangkártya"

#161 Felhasználó inaktív   kcsaba 

• Tag
  • PipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2005. 08. 31. 20:22

Idézet: Kenobi - Dátum: 2005. aug. 31., szerda - 2:40

El tudod kuldeni az e-mail cimemre? ( bensezsolt@aol.com )
A meret nem szamit :D

Megpróbáltam.File méret meghaladta a kiszolgálón engedélyezett méretet,hibával le áll.
Ftp cím ?

#162 Felhasználó inaktív   Herr 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 08. 31. 20:34

Valalki mondja már meg nekem, hogy a frekvencia átitelnél miért csökken 30 Hz alatt a jel?

#163 Felhasználó inaktív   Taranis 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 09. 01. 01:22

Idézet: Herr - Dátum: 2005. aug. 31., szerda - 21:34

Valalki mondja már meg nekem, hogy a frekvencia átitelnél miért csökken 30 Hz alatt a jel?

A "csökken" szó nem a legjobb. :) -0.5 dB-en belüli szórása van abban a tartományban, amit a tesztprogram effektive nem is mér (hiszen Frequency response (from 40 Hz to 15 kHz), dB).

Lehet, hogy a tesztprogram miatt lejt mindhárom hangkártya mérési eredménye abban a tartományban, és nem a hangkártyák a bűnösök.

#164 Felhasználó inaktív   arn 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 09. 01. 11:34

min hallgatod, hogy ez nalad szempont? :)

#165 Felhasználó inaktív   ElvisTheKing 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 09. 01. 17:07

És miért nem dolgozik helyettem a munkahelyemen? Ez kb. ilyen kaliberű kérdés. Az a tesztprogram nem egy referencia, biztos lehetsz benne hogy bármely komoly cucc átviteli görbéjét veri a sima X-Fi. Már az Audigy 1 is súrolta, az utódókról nem beszélve. Az a tesztprogram -komoly mérőműszer híjan- "kaki".....
AMD Athlon 1,33 GHz, MSI K7T266Pro RAID, 1 GB RAM (2PQI+1Kingston), Maxtor DiamondMax10 250 Gb/16Mb/PATA HDD, VGA Albatron 6600GT 128Mb (AGP), NEC ND-3520A DVD-RW, Audigy 1@4, 3com PCI NIC, IIYAMA VM Pro 452 19'' CRT, 2Mbit/Cable

Proud 3Dfx Voodoo Graphics owner - "Áj láv háromdéefiksz"

PCMCIA Audigy 2 ZS Notebook es Squeezebox v3 juzer

#166 Felhasználó inaktív   ElvisTheKing 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 09. 01. 17:09

Idézet: ElvisTheKing - Dátum: 2005. szept. 1., csütörtök - 18:07

És miért nem dolgozik helyettem a munkahelyemen? Ez kb. ilyen kaliberű kérdés. Az a tesztprogram nem egy referencia, biztos lehetsz benne hogy bármely komoly cucc átviteli görbéjét veri a sima X-Fi. Már az Audigy 1 is súrolta, az utódókról nem beszélve. Az a tesztprogram -komoly mérőműszer híjan- "kaki".....

Audio Performance (Rated Output @ 2Vrms)

Signal-to-Noise Ratio (20kHz Low-pass filter, A-Weighted)
Stereo Output: 109dB
Front and Rear Channels: 109dB
Center, Subwoofer and Side Channels: 109dB
Total Harmonic Distortion + Noise at 1kHz (20kHz Low-pass filter) = 0.004%
Frequency Response (-3dB, 24-bit/96kHz input ) = <10Hz to 46kHz
Frequency Response (-3dB, 24-bit/192kHz input) = <10Hz to 88kHz (Stereo only)

Ez már High-End, nem Hi-Fi..... :smoker: Én elhiszem nekik, ha nem is annyi akkor is jobb mint bármi más....
AMD Athlon 1,33 GHz, MSI K7T266Pro RAID, 1 GB RAM (2PQI+1Kingston), Maxtor DiamondMax10 250 Gb/16Mb/PATA HDD, VGA Albatron 6600GT 128Mb (AGP), NEC ND-3520A DVD-RW, Audigy 1@4, 3com PCI NIC, IIYAMA VM Pro 452 19'' CRT, 2Mbit/Cable

#167 Felhasználó inaktív   lepmah 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 09. 01. 17:28

Na igen, műszerrel, különösen ha szoftver is van hozzá :), bármit ki lehet mutatni. Ezért hiszek inkább a fülemnek...

Néhány éve olvastam egy magyar nyelvű újságcikket, sajnos már nem emlékszem hol. A téma az volt, hogy egyes gyártók "füllentenek" a hardverük műszaki paramétereit illetően. Köztük voltak olyan nagy cégek is, mint az IBM, a CREATIVE - igen, ez is - és még sok neves gyártó. Amikor megkeresték ezeket a cégeket az üggyel kapcsolatban, azzal védekeztek, hogy a többi (hamisítványt, rossz minőségű terméket stb. gyártó) cég úgy próbál meg piaci részesedést szerezni, hogy valótlan adatokat tüntet fel a termékein. Próbálkoztak jogi eszközökkel, de  a cégek nagy száma miatt ez reménytelen volt, így hát ők is elkezdtek csalni, de termékeik még így is jobbak (műszakilag, minőségben), mint a többi gyártóé.

#168 Felhasználó inaktív   arn 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 09. 02. 07:48

Idézet: ElvisTheKing - Dátum: 2005. szept. 1., csütörtök - 18:09

Audio Performance (Rated Output @ 2Vrms)

Signal-to-Noise Ratio (20kHz Low-pass filter, A-Weighted)
Stereo Output: 109dB
Front and Rear Channels: 109dB
Center, Subwoofer and Side Channels: 109dB
Total Harmonic Distortion + Noise at 1kHz (20kHz Low-pass filter) = 0.004%
Frequency Response (-3dB, 24-bit/96kHz input ) = <10Hz to 46kHz
Frequency Response (-3dB, 24-bit/192kHz input) = <10Hz to 88kHz (Stereo only)

Ez már High-End, nem Hi-Fi..... :smoker: Én elhiszem nekik, ha nem is annyi akkor is jobb mint bármi más....

ez szepen hangzik, csak sajnos a tesztjel nem sokat mutat a tenyleges hangminosegbol. pl egy salos cuccbol is kilehet hasonlo jelleggorbet illetve parametereket hozni, mint egy dynos vagy focalos hangszorobol. de a vegeredmeny megsem ua.

persze ettol szolhat szepen az xfi, de a szamok elott ne essetek hasra. vannak pl csodaszep hangu regi atalakitok is, pedig ilyen tekintetbol sehol se lennenek. sajnos a hangminoseg meresere max torekvesek vannak.

#169 Felhasználó inaktív   arn 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 09. 02. 07:53

Idézet: lepmah - Dátum: 2005. szept. 1., csütörtök - 18:28

Na igen, műszerrel, különösen ha szoftver is van hozzá :), bármit ki lehet mutatni. Ezért hiszek inkább a fülemnek...

Néhány éve olvastam egy magyar nyelvű újságcikket, sajnos már nem emlékszem hol. A téma az volt, hogy egyes gyártók "füllentenek" a hardverük műszaki paramétereit illetően. Köztük voltak olyan nagy cégek is, mint az IBM, a CREATIVE - igen, ez is - és még sok neves gyártó. Amikor megkeresték ezeket a cégeket az üggyel kapcsolatban, azzal védekeztek, hogy a többi (hamisítványt, rossz minőségű terméket stb. gyártó) cég úgy próbál meg piaci részesedést szerezni, hogy valótlan adatokat tüntet fel a termékein. Próbálkoztak jogi eszközökkel, de  a cégek nagy száma miatt ez reménytelen volt, így hát ők is elkezdtek csalni, de termékeik még így is jobbak (műszakilag, minőségben), mint a többi gyártóé.

ez meg a masik... a creative az a2nel pl eloszeretettel adta meg azt a zajszintet, amit a atalakito akkor produkalt, amikor jel hijjan automatikusan muteba kapcsolta az atalakitot.

a loopback tesztek masik hatranya, hogy az da es ad aramkorok mukodhetnek komplementer modban, tehat a ket jel kiegesziti egymast. igy a lejatszasi oldalrol nincs konkret kep. javasolt lenne analogban is masik forrasra kotni.

ps: viszont ne felejtsuk el az a tenyt, hogy ez egy atlag felhasznalo igenyeit bosegesen kielegiti...

#170 Felhasználó inaktív   Herr 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 09. 04. 15:49

Idézet: arn - Dátum: 2005. szept. 1., csütörtök - 10:34

min hallgatod, hogy ez nalad szempont? :)

Tudod, mániám az, hogy a görbe egyenes legyen.
A legtöbb hangszóró így is elég gyengén muzsikál 30 alatt.
De ha azt mondjátok, ne adjak az adatokra, akkor nem adok rá :D

#171 Felhasználó inaktív   Herr 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 09. 04. 15:54

Ezek a mai hangkártyák mekkora impedanciát viselnek el? Régen tudom, hogy eléggé bírták, most nem tudom, mi a helyzet.
Ne kérdezzétek, minek az alacsony impedancia, ez csak egyfajta okoskodás/kíváncsiság :)

#172 Felhasználó inaktív   ElvisTheKing 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 09. 05. 16:28

Idézet: Herr - Dátum: 2005. szept. 4., vasárnap - 16:54

Ezek a mai hangkártyák mekkora impedanciát viselnek el? Régen tudom, hogy eléggé bírták, most nem tudom, mi a helyzet.
Ne kérdezzétek, minek az alacsony impedancia, ez csak egyfajta okoskodás/kíváncsiság :)

Ennek semmi értelme.....
Ki nem xarja le a line-out impedanciáját, talán 4 Ohm-os hangfalat akarsz kötni vonal-kimenetre?!  :omg:
Be kellene már látni, h az X-Fi nem vita tárgya és nincs helye kétkedő kérdéseknek. ÚGY TÖKÉLETES AHOGY MEGTERVEZTÉK!

Valszeg 250 mV - 2 V a fesz....impedancia.... :omg: Esetleg a fejhallgatónál van jeletősége, de köztudott h a X-Fi többek között erre is lett optimizálva....

#173 Felhasználó inaktív   arn 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 09. 05. 17:02

Idézet: ElvisTheKing - Dátum: 2005. szept. 5., hétfő - 17:28

Be kellene már látni, h az X-Fi nem vita tárgya és nincs helye kétkedő kérdéseknek. ÚGY TÖKÉLETES AHOGY MEGTERVEZTÉK!

ez azert nem tulzas? :D

#174 Felhasználó inaktív   arn 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 09. 05. 17:03

Idézet: Herr - Dátum: 2005. szept. 4., vasárnap - 16:54

emunal megadjak. 0404nel pl:

Idézet

ANALOG LINE OUTPUTS
Type Unbalanced, low-noise circuitry
Level Consumer: -10dBV nominal, 6.4dBV maximum
Frequency Response +0.05/-0.10 dB, (20 Hz - 20 kHz)
THD + N -100 dB (.001%) 1kHz signal at -1dBFS
SNR 116 dB (A-weighted, 22 kHz BW)
Dynamic Range 116 dB (1 kHz, A-weighted, 22 kHz BW)
Stereo Crosstalk < -109 dB, (1 kHz signal at -1 dBFS)
Output Impedance 560 ohms

#175 Felhasználó inaktív   lepmah 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 09. 05. 17:25

Idézet: arn - Dátum: 2005. szept. 5., hétfő - 16:02

De csak addig lesz tökéletes, amíg meg nem jelenik az X-Fi II Gold Platinum Titanium Ultra. :)

#176 Felhasználó inaktív   -=RelakS=- 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 09. 05. 19:47

Kérdés: Az X-Fi-ben is meg van szivatva a júzer, ha 7.1-es hangrendszert akar csatlakoztatni? Az Audigy 2 ZS-nél ugyanis csak a Creative féle hangrendszer jó, vagy szerel az ember egy egyszerű átalakítót, hgoy a szélső hangszórók jeleit levegye a hátsó, illetve a Center/Sub csatiról :(
Gondolkodom, tehát nemtom.
レラクス

#177 Felhasználó inaktív   Herr 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 09. 05. 20:42

Idézet: arn - Dátum: 2005. szept. 5., hétfő - 16:02

De, elég nagy. Mondjuk játékra jó.

#178 Felhasználó inaktív   lepmah 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 09. 05. 21:08

A Creative fórumában olvastam, hogy az X-fi Elite Pro Európában várhatóan csak szeptember végén jelenik meg. Én meg már szeptember közepére elígértem az Audigy2ZS Platinum kártyámat valakinek.  :mad: Néhány hétig majd hallgathatom az alaplapi hangkeltőmet.

Szerkesztette: lepmah 2005. 09. 05. 21:13 -kor

#179 Felhasználó inaktív   lepmah 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 09. 14. 18:54

Creative Europe Shop:

X-Fi Elite Pro
X-Fi Fatal1ty
X-Fi Platinum

Hamarosan? :confused:

Szerkesztette: lepmah 2005. 09. 14. 18:58 -kor

#180 Felhasználó inaktív   eddie 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 09. 14. 21:24

Idézet: arn - Dátum: 2005. szept. 2., péntek - 7:48

ez szepen hangzik, csak sajnos a tesztjel nem sokat mutat a tenyleges hangminosegbol. pl egy salos cuccbol is kilehet hasonlo jelleggorbet illetve parametereket hozni, mint egy dynos vagy focalos hangszorobol. de a vegeredmeny megsem ua.

persze ettol szolhat szepen az xfi, de a szamok elott ne essetek hasra. vannak pl csodaszep hangu regi atalakitok is, pedig ilyen tekintetbol sehol se lennenek. sajnos a hangminoseg meresere max torekvesek vannak.

Nos ez igaz. A tesztjel még nem mutat meg mindent. Melóhelyen van néhány szalagos magnó a jobb fajtából, bár már némelyik döglődni kezdett (magasak hiányoznak). Toltam rajtuk egy átviteli tesztet, nos a teszt alapján teljesen jónak minősíthető. Fülre simán kiszúrod, hogy valami gáz van a magasakkal. Szóval fenntartással kezelendők a különböző számértékek.
Például az én hangfalaim csak 85dB érzékenységűek, lehet valaki erre azt mondja, hogy az övé bübü 95dB-es. Viszont nekem tettszik a hangjuk. Ennyi.

Üdv,
eddie

Téma megosztása:

• (126 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 7
  • 8
  • 9
  • 10
  • 11
  • Utolsó »