HWSW Informatikai Kerekasztal: Creative X-Fi - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (126 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 9
  • 10
  • 11
  • 12
  • 13
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Creative X-Fi A "Hangkártya"

#201 Felhasználó inaktív   arn 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2005. 09. 21. 17:01

Idézet: lepmah - Dátum: 2005. szept. 21., szerda - 16:59

A telepítője nem szereti a Quicktime Alternative 1.61-et. Miután ezt leszedtem, símán felmentek a programjai. Utána jött az automata frissítés a Creative honlapjáról, 75MB-ot töltött le.
Újraindít, 8 hangszórót bekapcs. A hangszórókat 20-30% közötti hangerővel szoktam hallgatni, elfelejtettem, hogy esetleg max. hangerő az alapbeállítás, így aztán befoghattam a fülemet az első indításkor. Remélem, a szomszéd nem volt otthon.

Szépen szól, még az Audigy2ZS-hez képest is.

melyik kartya?

#202 Felhasználó inaktív   didyman 

• Tápszag-értő
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Stábtag

Elküldve: 2005. 09. 21. 18:29

Idézet: lepmah - Dátum: 2005. szept. 21., szerda - 16:59

Szépen szól, még az Audigy2ZS-hez képest is.

Nekem egy ilyen megállapításhoz a kategóriát ismerve (mégsem egy alc650 után hallgatod) napok, vagy hetek áldásos zenehallgatása kéne. De ha vaktesztben kiszúrod a két kártyát, nem szóltam semmit :)
/kötekedés ki
Privát helyett email van.
Segíts nekünk, hogy segíthessünk másokon!
(Holnap délelőtt úgysem jó neki, mert nem engedem ki az ágyamból... Tündérvirág)

#203 Felhasználó inaktív   Kenobi 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 09. 21. 19:51

Idézet: didyman - Dátum: 2005. szept. 21., szerda - 17:29

Nekem egy ilyen megállapításhoz a kategóriát ismerve (mégsem egy alc650 után hallgatod) napok, vagy hetek áldásos zenehallgatása kéne. De ha vaktesztben kiszúrod a két kártyát, nem szóltam semmit :)
/kötekedés ki

Valamilyen szinten egyet ertek. Kivancsi vagyok, mert en is terveztem a lecserelest(ugyanarrol a hangkartyarol), de elhalasztom meg egy darabig, mert inkabb egy A64 X2 4400+-ra ruhazok be a jovo honap elejen :)
Szoval Lepmah ha van idod es energiad, igazan irhatnal egy kicsit bovebb beszamolot az uj szerzemenyedrol ;)
ASUS P5W DH DELUXE, Intel Core 2 Duo E6700, G.SKILL 4GB (4x 1GB)DDR2 800,SAPPHIRE HD 4670, Sapphire Theathrix 550, ENERMAX Liberty ELT620AWT ATX12V, COOLER MASTER CM Stacker STC-T01-UWK, ViewSonic VX2025WM, Klipsch Pro Ultra 5.1

#204 Felhasználó inaktív   lepmah 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 09. 21. 23:28

Először az Elite Pro-t néztem ki, de
- kb. 25e Ft a különbség a két kártya között
- egyiknek sincs firewire csatlakozója (Az Audigy2ZS Platinum kártyámon 2 is volt és mindkettőt használtam + még az alaplapit is) -> mivel az összes slot foglalt, külső firewire elosztót kell vennem, amit 12eFt-ért láttam a MMarktban,
- az Elite Pronál kilóg egy doboz a géből olyan be- és kimenetekkel, amiknek nagy részét nem használtam volna
így aztán Fatal1ty lett belőle.

Egyelőre csak Entertainment módban végeztem egy 2 órás gyorstesztet, a többire várni kell, mert határidős munkáim vannak:
Nos, teszteltem MIDI-vel (korábban letöltöttem egy 76MB-os soundfontot). Hallható különbség nincs az Audigy2ZS-hez képest, viszont van 3D Midi - minden hangszer helyzetét meg lehet adni és a hangszerek mozgást is be lehet állítani.
AC3, MP3, WAV, DVD audio: jó minőségűnél nem hallottam nagy különbséget. (Mintha a mély hangok jobbak lennének, a hangok jobban elkülönülnek.)
Kipróbáltam gyenge minőségű MP3 fájlokkal: a Crystalizer nem csodaszer, nem mindig segít, sőt.
Ami sokat javult: a CMSS 3D. Ott "vakon" is meg tudom állapítani a különbséget a két kártya között. TV-ből szoktam digitalizálni (Hauppauge WinTV PVR 350  és Realmagic X-Carddal ki a tévére, digitális bemenet a hangkártyába). Sokkal jobb a hang, segít a Crystalyzer és a CMSS 3D is. A sztereó fejhallgató is érdekes élmény, nem olyan jó, mintha 7.1-es rendszeren szólna, de közelít.

Hangfalak: 6 db Sony SA-H7900, 1 Magnat középső hangsugárzó (nincs ráírva a típuszám, a dobozát meg kidobtam), 1 Magnat mélynyomó - teljesen átlagos paraméterekkel, szóval semmi extra.

#205 Felhasználó inaktív   arn 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 09. 22. 16:26

sztereo hangminosegben - ha nem az elite prot vetted, akkor olyan hudenagy difi nem lehet kozte, mivel az atalakitojuk hasonlo... egyedul az elite pro ugrik ki a mezonybol ilyen szempontbol, igaz ezek az atalalkitok messze nem ugy szolnak itt, mint egy emun. kar :(

Szerkesztette: arn 2005. 09. 22. 16:27 -kor

#206 Felhasználó inaktív   lepmah 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 09. 22. 16:29

Idézet: arn - Dátum: 2005. szept. 22., csütörtök - 15:26

sztereo hangminosegben - ha nem az elite prot vetted, akkor olyan hudenagy difi nem lehet kozte, mivel az atalakitojuk hasonlo... egyedul az elite pro ugrik ki a mezonybol ilyen szempontbol, igaz ezek az atalalkitok messze nem ugy szolnak itt, mint egy emun. kar :(

Milyen EMU kártyád van?

#207 Felhasználó inaktív   arn 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 09. 23. 17:07

0404... es epp ez a bibi, hogy elvileg gyengebb atalakitokkal is jobb eredmenyt hozott a loopback tesztekben, mint a legdragabb xfi. egy hasonlo atalakitos emutol (1212m) >10db lemaradasban van.

Szerkesztette: arn 2005. 09. 23. 17:08 -kor

#208 Felhasználó inaktív   arn 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 09. 23. 17:09

jah igen... es ez a kartya egy eve sem volt netto 25e. kar hogy a gyorsitasokat letiltotta benne a creative.

#209 Felhasználó inaktív   lepmah 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 09. 23. 18:19

Na igen. Ez a szemétség... vagy nevezzük üzletpolitikának.

#210 Felhasználó inaktív   GI 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 09. 24. 21:58

..

Szerkesztette: GI 2005. 09. 24. 21:59 -kor

-sata és az ata a számítógép rákja, megállíthatatlanul terjed tovább, elpusztítva környezetét
-ha mondják, hogy SCSI, akkor rávágom, hogy adattárolás
-ha mondják, hogy S/ATA, akkor rávágom, hogy CRC és bad sector

#211 Felhasználó inaktív   lepmah 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 09. 25. 06:09

Van-e még valaki, aki beszerzett egy ilyen kártyát?

#212 Felhasználó inaktív   BigBear 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 09. 30. 16:22

Idézet: lepmah - Dátum: 2005. szept. 25., vasárnap - 7:09

Van-e még valaki, aki beszerzett egy ilyen kártyát?

Ugyan nem olyat mint a tiéd, de egy X-Fi XtremeMusic kártyát beszereztem. Kellett valami normális hangkártya, s mivel ez durván annyi, mint amennyiért itt vidéken egy Au2 ZS lenne, ezért rendeltem egyet egy barátom segédletével. Hétfőn rendeltük meg délután 5 körül, csütörtökön jött a DHL-es kocsi, csak sajna senki se tudta átvenni, így ma jutott hozzám. Remélem, müxik, még a beszerelés hátravan.
A doboz mondjuk úgy néz ki, mint amivel egy vadállatcsordát vertek vissza, szét van nyomódva rendesen, ahol lehet, mindenhol megnyomorgatva, kibontva, szétszedve, gondolom a vámosok alkottak.  :reklamacio:  :mad:
A kártyán levő egy szem nagyobb méretű kondi, aminek némileg hosszabbak a lábai is, némileg elhajolva, de legalább nincs letörve.  :mad:

Szerkesztette: BigBear 2005. 09. 30. 16:26 -kor

42

#213 Felhasználó inaktív   lepmah 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 09. 30. 17:55

Idézet: BigBear - Dátum: 2005. szept. 30., péntek - 15:22

Ugyan nem olyat mint a tiéd, de egy X-Fi XtremeMusic kártyát beszereztem. Kellett valami normális hangkártya, s mivel ez durván annyi, mint amennyiért itt vidéken egy Au2 ZS lenne, ezért rendeltem egyet egy barátom segédletével. Hétfőn rendeltük meg délután 5 körül, csütörtökön jött a DHL-es kocsi, csak sajna senki se tudta átvenni, így ma jutott hozzám. Remélem, müxik, még a beszerelés hátravan.
A doboz mondjuk úgy néz ki, mint amivel egy vadállatcsordát vertek vissza, szét van nyomódva rendesen, ahol lehet, mindenhol megnyomorgatva, kibontva, szétszedve, gondolom a vámosok alkottak.  :reklamacio:  :mad:
A kártyán levő egy szem nagyobb méretű kondi, aminek némileg hosszabbak a lábai is, némileg elhajolva, de legalább nincs letörve.  :mad:

A kondi alakja úgy "normális". Nálam is ilyen.
A doboz állapota már nem oké. Én teljesen sértetlenül kaptam meg, még a külső védőcsomagoláson sem volt semmi sérülés.
Kaptam a kártyához egy piros gumigyűrűt is, rajta Fatal1ty felirattal - gondolom ezt csuklóra lehet felhúzni, mármint kisgyerek (vagy kis kínai) csuklójára. Hurrá, ez hiányzott még az életemből. Ha valakinek minden vágya ennek megszerzése, szívesen odaadom. Lehet rá licitálni. :)
Sőt az én kártyám még világít is. Biztos nagyon jól mutat a lezárt fémházban. :)

De legalább szépen szól.

Szerkesztette: lepmah 2005. 09. 30. 17:59 -kor

#214 Felhasználó inaktív   BigBear 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 09. 30. 21:14

Na, közben a kártya bekerült a gépbe, eddig minden oké (kop-kop-kop).
A hangja szép, tiszta, drivertelepítés abszolut zökkenőmentesen zajlott. Elégedettség vagyon.  :)
42

#215 Felhasználó inaktív   kerti 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2005. 10. 01. 08:40

Kipróbáltátok már, hogy mi a különbség játékok alatt az alap X-FI és a Fatality között?  Valahogy a tesztekben ezt szemérmesen elhallgatják. FPS-t elemzik, 128 hang, de arról hogyha megveszem a drágábbat milyen pluszt kapok arról semmit sem írnak. Ok, van rajta memória. A Battlefield2 megjelenésekor támogatta az X-FI-t, Doom3 is patchelhető. Nekem egy Audigy2 (ModelN:0240) van a gépemben, amennyiben jobb megyek rendelni. Még sohasem rendltem a neten keresztül, de a Day of Defeat:Source elindított a lejtőn, ezért segíthetnétek egy kicsit. Meg lehet adni az időtartamot és másik címet rendeléskor pl:8-16 óra között, mert szeretném ha a munkahelyemre jönne. Ott munkaidőben megtalálnak, az az egy hely ahol 8 óra hosszat megszakítás nélkül elérhető vagyok. Vámmentes? Levonják a webkártyáról és ennyi? Garancia ügyintézés? Van Magyarországon szerződésük vagy postán kell intézni? Kösz Kerti

#216 Felhasználó inaktív   BigBear 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 10. 01. 09:34

Idézet: kerti - Dátum: 2005. okt. 1., szombat - 9:40

Kipróbáltátok már, hogy mi a különbség játékok alatt az alap X-FI és a Fatality között?  Valahogy a tesztekben ezt szemérmesen elhallgatják. FPS-t elemzik, 128 hang, de arról hogyha megveszem a drágábbat milyen pluszt kapok arról semmit sem írnak. Ok, van rajta memória. A Battlefield2 megjelenésekor támogatta az X-FI-t, Doom3 is patchelhető. Nekem egy Audigy2 (ModelN:0240) van a gépemben, amennyiben jobb megyek rendelni. Még sohasem rendltem a neten keresztül, de a Day of Defeat:Source elindított a lejtőn, ezért segíthetnétek egy kicsit. Meg lehet adni az időtartamot és másik címet rendeléskor pl:8-16 óra között, mert szeretném ha a munkahelyemre jönne. Ott munkaidőben megtalálnak, az az egy hely ahol 8 óra hosszat megszakítás nélkül elérhető vagyok. Vámmentes? Levonják a webkártyáról és ennyi? Garancia ügyintézés? Van Magyarországon szerződésük vagy postán kell intézni? Kösz Kerti

Játékokhoz nem igazán tudok hozzászólni. Nagyon keveset játszom, nem érdekel (már) úgy a dolog, mint régen.
A rendelés nagyon egyszerűen ment. Creative shop, normál webáruház, adatok megad, rendel. Amúgy meg van adva a kártya alap és az adóval "dúsított" ára is. Ez utóbbit vonják le a kártyádról, gyakorlatilag azonnal a rendelést követően. Majd elkezdik ellenőrizni, hogy vajon jó -e a bankkártya. (Ez azért elég érdekes. Levonás után ellenőrzés  :confused:  ) Itthon nem fizetsz pluszban semmit.
Ezután szépen elküldik, s a DHL hozza a cuccost. Nekem legalábbis így volt. Az egész úgy 3 napot vett igénybe.
42

#217 Felhasználó inaktív   lepmah 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 10. 01. 09:52

Idézet: kerti - Dátum: 2005. okt. 1., szombat - 7:40

Ha OTP webkártyával rendelsz:
Az összeget azonnal zárolják, de nem vonják le. Nálam pl. a következő történt (megértés érdekében lassan olvasni :) )
A Creative Europe Online Shopban megrendeltem a kártyát szept. 15-én éjszaka, azonnal zárolták a pénzt. A maradékot visszautaltam a folyószámlámra.
5 napig tartott, míg leellenőrizték, hogy rendben van-e a kártya (ebbe beleesett 1 hétvége is).
Szept. 20-án írt a Creative, hogy fizetés rendben, küldi a kártyát.
Szept. 21-én megérkezett a hangkártya.
A tényleges pénzutalás a zárolás után 6 nappal később (szept. 22.) történt, de nem azt az összeget utalták, amit zároltak(!), hanem néhányszáz forinttal többet. A számlám egyenlege negatív lett azzal a néhányszáz forinttal - hiszen nem volt rajta több pénz, mivel a nem zárolt összeget visszaraktam a folyószámlára.
Hogy érdekesebb legyen a dolog, a számlaösszesítésben nem csak ez a néhányszáz forint szerepel a negatív egyenlegben, hanem a hangkártyáért kifizetett összeg is, tehát valamivel több, mint 61e Ft volt mínuszban.
Miután ezt észrevetem, (szept. 27.) átutaltam azt a néhányszáz forintot a webkártyára, amivel többet utaltak, így a számlatörténetben már pozitív az egyenlegem, de az összesítésben még mindig összességében negatív (-60eFt körül).
Tegnap voltam bent az OTP-nél. Azt mondták, hogy ne aggódjak, ez az off-line fizetés miatt van, majd a hónap elején átvezetik, könyvelik az összegeket és eltűnik a negatív egyenleg. Na, kíváncsi leszek...
(Egyébként a webkártya negatív egyenlege után fizetendő kamat 30%.)

Vám: a Creative Europe Online Shop Írországban van, EU tagállam, garancia ügyintézés is ott. Van egy Magyarországról felhívható szám is, de e-mailben is készségesen segítenek, írhatsz magyarul is.

Egyébként több, mint 10 éve használok különböző Creative hangkártyákat és eddig egyikkel sem volt gond. (Kivéve az Audigy-t, ami Win2K magyar változatával nem ment. Én voltam az első, aki emiatt írt nekik - talán még itt, a fórumon is olvasható a történet. Módosították a drivereket és elküldték cd-n.)

#218 Felhasználó inaktív   lepmah 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 10. 01. 09:57

Matrox Parhelia VGA kártyám van, ami hardveresen nem DX9 kompatibilis, úgyhogy BF2 kiesik. (Bár van egy beta DX9 driver). Néhány napon belül kipróbálom játék közben, de ne számítsatok olyan tesztre, hogy ha ilyen és olyan beállításokat használok, akkor x, vagy y fps-sel mennek a játékok.

Szerkesztette: lepmah 2005. 10. 01. 09:57 -kor

#219 Felhasználó inaktív   Piftuka 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2005. 10. 01. 10:25

Idézet: lepmah - Dátum: 2005. szept. 30., péntek - 18:55

Kaptam a kártyához egy piros gumigyűrűt is, rajta Fatal1ty felirattal - gondolom ezt csuklóra lehet felhúzni, mármint kisgyerek (vagy kis kínai) csuklójára.

Esetleg egy péniszgyűrű nem annyira kisgyerek (vagy nem annyira "kis" kínai) hímtagjára! :Đ

Komolyra fordítva...

Mi a különbség a Platinum és a Fatality verziók között?
"If i could fly, like the king of the sky..."

"A magad tetteiért akkor is te vagy a felelős, ha más a hibás."

#220 Felhasználó inaktív   lepmah 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 10. 01. 11:01

Idézet: Piftuka - Dátum: 2005. okt. 1., szombat - 9:25

Esetleg egy péniszgyűrű nem annyira kisgyerek (vagy nem annyira "kis" kínai) hímtagjára! :Đ

Komolyra fordítva...

Mi a különbség a Platinum és a Fatality verziók között?

A platina és a fatál között annyi a különbség, hogy az előbbihez egy gépből kilógó dobozt, az utóbbihoz pedig gépbe építhető dobozt adnak. A gépből kilógó doboznak több csatlakozása van, és valamivel jobb az SNR-je. A fatál kiegészíthető, vagyis arra is csatlakoztatható gépből kilógó doboz - ha majd egyszer a platinától függetlenül, külön is meg lehet vásárolni.

Téma megosztása:

• (126 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 9
  • 10
  • 11
  • 12
  • 13
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.