HWSW Informatikai Kerekasztal: Creative X-Fi - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (126 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 16
  • 17
  • 18
  • 19
  • 20
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Creative X-Fi A "Hangkártya"

#341 Felhasználó inaktív   st_viktor 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2005. 11. 29. 23:12

Idézet: Orgi - Dátum: 2005. nov. 29., kedd - 23:52

Köszi :)
És tényleg javít egy ilyen erősítő annyit a hangon ahhoz képest, hogy csak simán rádugom a fülest, hogy megéri megvenni?

#342 Felhasználó inaktív   TCr 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2005. 11. 30. 09:03

Nah, megvan a kicsike, minden szép és jó, tényleg vmi iszonyat szépen szól! És műxik SP2 nélkül is! :)
Csak egy nyűgöm van: zenehallgatásnál (winamp, windows media player) nem szól az összes hangfal. Először csak a front szólt, aztán egy kis kattintgatással elértem, hogy szóljon a sub is (bevallom őszintén nem is tudom, hogy ezt hogy értem el).

Genius Home Theater 5.1 analógon van - az előző hangkarival (Realtek AC97), ha winampban az output/directsound-nál bepipáltam a hardware accelerationt, akkor minden további nélkül szólt mind a 6 hangfal, most nem.

Szerintetek mi lehet a megoldás?
ELADÓ: MSI 7800GS agp, GARIVAL!

#343 Felhasználó inaktív   Orgi 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2005. 11. 30. 10:00

Idézet: st_viktor - Dátum: 2005. nov. 29., kedd - 23:12

És tényleg javít egy ilyen erősítő annyit a hangon ahhoz képest, hogy csak simán rádugom a fülest, hogy megéri megvenni?

Még sose volt ilyenre szükségem, így nem tudom, de biztos nem javít a hangon, hanem nem ront úgy erősít :D

#344 Felhasználó inaktív   lepmah 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 11. 30. 10:15

Idézet: TCr - Dátum: 2005. nov. 30., szerda - 8:03

Nah, megvan a kicsike, minden szép és jó, tényleg vmi iszonyat szépen szól! És műxik SP2 nélkül is! :)
Csak egy nyűgöm van: zenehallgatásnál (winamp, windows media player) nem szól az összes hangfal. Először csak a front szólt, aztán egy kis kattintgatással elértem, hogy szóljon a sub is (bevallom őszintén nem is tudom, hogy ezt hogy értem el).

Genius Home Theater 5.1 analógon van - az előző hangkarival (Realtek AC97), ha winampban az output/directsound-nál bepipáltam a hardware accelerationt, akkor minden további nélkül szólt mind a 6 hangfal, most nem.

Szerintetek mi lehet a megoldás?

Gondolom, a Speaker Selectionben beállítottad az 5.1-es hangszórót. :)
A SUB csak akkor működik (legalábbis nálam), ha a THX Setup Console/Bass Managementben az Enable Bass Redirection be van kapcsolva és a Speaker Size Selection beállításban a hangszórók mérete Small.
Ha sztereo/mono hangot hallgatsz, a többi hangszóró használatához a  CMSS-3DSurround/Upmix mode-ot is be kell állítani a mixerben.

Ha ez sem segít, akkor jöhet a gép baltával való megközelítése.  :D

#345 Felhasználó inaktív   arn 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 11. 30. 10:25

Idézet: st_viktor - Dátum: 2005. nov. 29., kedd - 15:16

Üdv. mindenkinek!

Az utóbbi időben elgondolkodtam azon, hogy le kéne cserélni a hangkártyámat. Jelenleg egy Audigy player van itthon. Két lehetőség jutott eszembe. Az egyik, hogy veszek egy X-Fi Extreme Music-ot, a másik, hogy megtartom a mostani Audigy-t és vennék egy EMU 0404-et mellé. A két kártya hasonló árban van. Játékokhoz igazából jó még a sima audigy is nekem, a csere oka inkább a zenehallgatás közbeni hangminőség növelése lenne. Elolvastam pár fórumot és azok alapján az EMU jobb lenne zenehallgatásra, de ez a különbség vajon kijön-e egy Sennheiser HD555 fejhallgatón is?  :think:

az xfi es az emu nem kompatibilis. a doksiban olvastam.

hely szukeben az a2 nalam is kikerult (emu 0404 maradt)... azt hittem szarabb lesz a jatekokban a "hangelmeny", de nem nagyon vettem eszre differenciat. igaz nem jatszom sokat.

elobb utobb ugyis kulso da vagy squeezebox lesz a vege... de az ara visszatart. akkor majd visszaterek vmi jatekkartyahoz.

#346 Felhasználó inaktív   whiskey 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 11. 30. 16:20

Idézet: st_viktor - Dátum: 2005. nov. 30., szerda - 2:12

Az Y kabellel az a gond, hogy a fejesed ellenallasa 50 v 120 Ohm, az E-Mu meg ennel tobbet szeret a kimeneten.Ez hosszutavon megterheli az aramkort, bar ahogy olvasom elbirja a kartya szoval nem akkora gond.
A fejhallgatoerositok pedig valoban javithatnak az elmenyen, mivel a fejesek kiemelkedoen jo atviteli karakterisztikajanak es erzekenysegenek a figyelembevetelevel tervezik oket.Igy pl meghallhatsz olyan reszleteket, amiket amugy eszre sem veszel.Ehhez persze kell egy jo fejes es jo minosegu hanganyag (nem mp3).Raadasul az sem mindegy, hogy melyik fejest es erositot parositod ossze, vannak amik jol szolnak egyutt, vannak amik nem.
A hivox-ot nem ismerem, de jokat hallok rola.Asszem meg lehet veluk dumalni, hogy 3 napon belul visszavegyek a cuccost, ha nem tetszik.
Sok szerencset . :)
Whiskey

#347 Felhasználó inaktív   st_viktor 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2005. 11. 30. 16:29

Idézet: whiskey - Dátum: 2005. nov. 30., szerda - 17:20

Az Y kabellel az a gond, hogy a fejesed ellenallasa 50 v 120 Ohm, az E-Mu meg ennel tobbet szeret a kimeneten.Ez hosszutavon megterheli az aramkort, bar ahogy olvasom elbirja a kartya szoval nem akkora gond.
A fejhallgatoerositok pedig valoban javithatnak az elmenyen, mivel a fejesek kiemelkedoen jo atviteli karakterisztikajanak es erzekenysegenek a figyelembevetelevel tervezik oket.Igy pl meghallhatsz olyan reszleteket, amiket amugy eszre sem veszel.Ehhez persze kell egy jo fejes es jo minosegu hanganyag (nem mp3).Raadasul az sem mindegy, hogy melyik fejest es erositot parositod ossze, vannak amik jol szolnak egyutt, vannak amik nem.
A hivox-ot nem ismerem, de jokat hallok rola.Asszem meg lehet veluk dumalni, hogy 3 napon belul visszavegyek a cuccost, ha nem tetszik.
Sok szerencset . :)

Thanx!
Azt hiszem maradok az e-mu 0404-es változatnál és ha meglesz a kártya lehet beszerzek egy ilyen erősítőt is.

#348 Felhasználó inaktív   TCr 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2005. 11. 30. 17:59

Idézet: lepmah - Dátum: 2005. nov. 30., szerda - 11:15

Gondolom, a Speaker Selectionben beállítottad az 5.1-es hangszórót. :)
A SUB csak akkor működik (legalábbis nálam), ha a THX Setup Console/Bass Managementben az Enable Bass Redirection be van kapcsolva és a Speaker Size Selection beállításban a hangszórók mérete Small.
Ha sztereo/mono hangot hallgatsz, a többi hangszóró használatához a  CMSS-3DSurround/Upmix mode-ot is be kell állítani a mixerben.

Persze, be van kapcsolva az 5.1. :)
Műxik a SUB a Redirection nélkül is, igazából már csak az a kínom, hogy a REAR-re nem keveri ki a sztereó jelet.
CMSS-3D-t azért nem kapcsolom be, mert kikever hangot a centerre is, és onnantól már nem igazán beszélhetünk sztereó hangról.

A baltás dolog néha nekem is eszembe jut, de van már egy pár forint a vasban, és igyekszem tűrtőztetni magam.
:typing::doom: :)

Szerkesztette: TCr 2005. 11. 30. 18:00 -kor

ELADÓ: MSI 7800GS agp, GARIVAL!

#349 Felhasználó inaktív   lepmah 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 11. 30. 18:18

Idézet: TCr - Dátum: 2005. nov. 30., szerda - 16:59

Persze, be van kapcsolva az 5.1. :)
Műxik a SUB a Redirection nélkül is, igazából már csak az a kínom, hogy a REAR-re nem keveri ki a sztereó jelet.
CMSS-3D-t azért nem kapcsolom be, mert kikever hangot a centerre is, és onnantól már nem igazán beszélhetünk sztereó hangról.

A baltás dolog néha nekem is eszembe jut, de van már egy pár forint a vasban, és igyekszem tűrtőztetni magam.
:typing::doom:   :)

A sztereo hangot csak akkor keveri a hátsó hangszórókra, ha bekapcsolod a CMSS-3D - van olyan lehetőség ezen belül, hogy ugyanazt adja sztereóban hátul is, mint elöl. Vagy esetleg próbálkozhatsz a NEO:6-tal (Ez is 3D hangzást biztosít, a hangkártya lejátszójában kapcsolható be).

#350 Felhasználó inaktív   tm21thc 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2005. 12. 03. 19:51

Udv!

Na ugy latszik a creative betartja a 3-8 napos szallitast! Ugyhogy jovo het szerdan megerkezik a kicsike!!! :D

Most csereltem cd dj  lejatszot ugyhogy nagyon "creation mode" leszek! :cool:

#351 Felhasználó inaktív   Vertigo 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 12. 07. 13:22

...lenne 1 kerdesem!

Van ugyebar a legegyszerubb kartya...

Ott en 4db jack aljzatot latok (gondolom a 7.1 -nek)

Hova dugom a mikit, meg a line-in -t?

Ugye nem olyan SW -bol megosztos baromsag, hogy vagy 5.1 vagy mikrofon?!?! (mar, ha nincs elolapi kivezetesem)

Adnak legalabb valami 1 slotot elfogalalo kis hatlapot amin rajta van meg az a 2 aljzat? (nem akarnam vegyiteni az integralttal a rendszert)

#352 Felhasználó inaktív   Kenobi 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 12. 07. 17:02

Idézet: Vertigo - Dátum: 2005. dec. 7., szerda - 12:22

...lenne 1 kerdesem!

Ugye nem olyan SW -bol megosztos baromsag, hogy vagy 5.1 vagy mikrofon?!?! (mar, ha nincs elolapi kivezetesem)

Adnak legalabb valami 1 slotot elfogalalo kis hatlapot amin rajta van meg az a 2 aljzat? (nem akarnam vegyiteni az integralttal a rendszert)

Ugyan nekem csak egy Audigy 2 ZS-m van es az is marad egy ideig, megneztem egy-ket kepet a karirol es valoban 4 jack aljzat van rajta. Szerintem a mic es a line-in van osszekeverve igy vagy microfont dugsz bele v. valami mas kulso hangforrast. En mas kabelrol ill. egyeb tartozekrol nem tudok. A dobozban csak a kari, hasznalati utasitas es telepito CD talalhato.
Azert valaki erositsen meg, akinek mar van ilyen.
Kozelebbi kepeket itt talalsz:

http://www.newegg.com/Product/Product.asp?...N82E16829102188
ASUS P5W DH DELUXE, Intel Core 2 Duo E6700, G.SKILL 4GB (4x 1GB)DDR2 800,SAPPHIRE HD 4670, Sapphire Theathrix 550, ENERMAX Liberty ELT620AWT ATX12V, COOLER MASTER CM Stacker STC-T01-UWK, ViewSonic VX2025WM, Klipsch Pro Ultra 5.1

#353 Felhasználó inaktív   tm21thc 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2005. 12. 08. 01:24

Hello!

Nos hat a UPS-is ugy akarta es megerkezet az elite pro! :respect:
De mivel karacsonyra kapom az asszonytol igy csak szenteste lesz doboztepes! :(

Erdekes az aljara az van irva:

Contents of this box are from USA, Singapore and Malaysia!

Vegre valami ami nem made in china!

Ugyhogy mar csak 17nap :eek:

#354 Felhasználó inaktív   Vertigo 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 12. 08. 08:52

Idézet: Vertigo - Dátum: 2005. dec. 7., szerda - 14:22

...lenne 1 kerdesem!

Ja, es meg a digi kimenetet nem is kerdeztem!

Szoval az hol, merre?

Nehogy ma 30k -ert egy fapados v@cak jarjon, ami melle meg vadaszhatok mindenfele kiveztetest, hogy normalisan tudjam hasznalni?!?!?

...ha igen, akkor telleg platinumra kell beruhaznom, de dragallom majndem 50k -ert :(
(valakinek nincs tavolkeleti rokona, aki a gyarban dolgozik? :D)

u.i.
tm21thc majd ird meg, hogy gyaxiban mivel tud tobbet, mint a mezei verziok!
(mellesleg lehet nem artana kiprobalni, mukodik e, karacsonykor eleg kellemetlen a postan allva feladni az ajit, gariztatasra...)

Szerkesztette: Vertigo 2005. 12. 08. 08:54 -kor

#355 Felhasználó inaktív   tm21thc 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2005. 12. 09. 01:09

Hat az alap verziokhoz kepest nem tudom neked majd megmondani milyen a kulonbseg!
De a jelenlegi audigy2Pl-hez kepest megirom a valltozast!
Most negy jatek van felinhalva meg jovo het kedden osszeall az occso studiocuccom ugyhogy mar csak 16nap... :D

Szerkesztette: tm21thc 2005. 12. 09. 01:09 -kor

#356 Felhasználó inaktív   Deo 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 12. 14. 16:59

Hétvégén jött haza haver amcsiból meglepett engem is egy elite pro-val  :) Nagyon király cuccos. Talán csak annyi a gondom hogy a paneloldalon lévő mikrofonbemenetet nem tudtam életre kelteni, de lehet hogy csak én vagyok béna.kb annyi beállítás van rajta mint egy F22 vadászgépen,főleg audio creation módban. Távirányítója űber, videó/mp3/fotó/minden  :D  irányítható a mediacenterben vele.
A64 3200+ (0450) 2700Mhz/MSI K8N Diamond/2GB A-Data 600/2*MSI 7800GTX256/2*74GB WD Raptor/Enermax EG-701AX SLI/Creative X-Fi Elite pro/CM Stacker

#357 Felhasználó inaktív   Deo 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 12. 14. 17:01

Ja és mégvalami a doboza akkora mint egy 17-19" CRT moncsié  :D
A64 3200+ (0450) 2700Mhz/MSI K8N Diamond/2GB A-Data 600/2*MSI 7800GTX256/2*74GB WD Raptor/Enermax EG-701AX SLI/Creative X-Fi Elite pro/CM Stacker

#358 Felhasználó inaktív   Gallagher 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 12. 15. 12:29

wow! Grat a szerzeményhez. Valamikor meglehet lesni? :think:  :smoker:
Képand on the sixth day, God created ManchesterMotherboard:Gigabyte GA-H61M-D2-B3 | CPU:Intel i3-2120 3.30Ghz | VGA:VTX3D Radeon HD5670/1GB
RAM:4GB 1333Mhz/DDR3 | Power:Chieftec 400W | Display: Fujitsu Siemens 19" Wide-LCD & LG 42" LED TV
HDD/SSD: Transcend 128GB[SandForce SF-2281VB1] no HDD. Only Cloud-storage
Operating System: Windows 8.1/64 & OSX 10.8.2

#359 Felhasználó inaktív   Vertigo 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 12. 15. 12:53

Nah, nalam is mar egy X-Fi zajong...

Tegnap sikerult egy X-Fi Platinumot beszereznem.

Kb. 3 orat szivtam mire uzemkepes lett :(

Nem tudom, mit javitottak ezen a revizion, miert lett vissszahivva minden?!?!
Betettem a gepbe 12 unknown device post -nal, oprendszer rogton reset...

Nagynehezen sikerult a BIOS frissites (TV -tol nem hallottam, hogy a floppy olvasassal szenved :D -> uj lemez, frissites, fain)

Szoval 3x szedtem szet es raktam ossze a gepet, eloszor a kartyara nem dugtam tapot, aztan a elolapra...

Mellesleg csak 1 tapeloszto kabel van hozza, es jack atalakitobol is csak 1 van a dobozban!!! :(

Az adatkabel amivel az elolapot az ember osszekoti, eszmeletlen gany, vigyazzatok vele nagyon!!!
Kartyarol csak ugy lehet lehuzni, ha kartyat kiveszed, es csavarhuzoval alanyulsz, kulonben a szalagkabelt a tukre fogo muanyag ponhegesztese/ragasztasa, lazan elereszt!!!

Driver CD installalasa fenyevekbe telik... :(

Este 8 -ra sikerult minden gatyabarazni.

Egyelore egy Genius HT -vel megy (elvileg nehany napon belul jon a Logitech Z-5500).
Kartya elott egy audiomax rtl850 (asszem) chipes minikartya volt (integralt feleseg, de ahhoz kepest eleg tiszta, volt elotte mar tobbek kozott LIVE -om is, annal jobban szolt, sozval "nem rossz")

Arra szamitottam, hogy valamelyest eszreveheto difi lesz (de nem tul nagy), picit tisztabb hang,  ilyesmik...

Ellenben most jon a pozitivum, elkezdtem allitani (ugyebar melylada nem sozlt, stb), nyomgattam a kapcsolokat, tekertem a potikat, stb, es kib@szott jot szol a karesz!!!

1 pillanatra megfordult a fejemben, hogy bizti, hogy kell a Z-5500 nekem?!? (persze csak koltoi kerdes volt, nana, hogy kell :D )

Szoval eddig sokat szoptam vele, de a vegeredmeny igencsak kellemes...

u.i.
creative -eknak azert 1-2 seggberugast kuldenek a terkepszeru "fuzet", sz@r osszerakasi leiras, meg selejtes kabel miatt...

#360 Felhasználó inaktív   KBB 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2005. 12. 15. 23:07

Hehe, ez a Driver CD szopás nálam is volt.
Én a "value editon"-t vettem. Csak ugye a creative már mégse hív Value-nak egy 30k-s hangkártyát, szal lett belőle Xtreme Music :)

Egy Pioneer 110D DVD íróval kb fél óráig tartott mire felszenvedte a drivert. A CD-t kb olyan lassan olvasta, mint anno a 2x-es cd olvasóm. Nemtudom mit csináltak, de valamit keményen elszúrtak vele :)

Amúgy a többi dolog nálam pozitív, csak francért kellett akkora dobozba rakni, ha csak a kártya meg egy boríték van benne...
by kbb

Téma megosztása:

• (126 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 16
  • 17
  • 18
  • 19
  • 20
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.