HWSW Informatikai Kerekasztal: Creative X-Fi - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (126 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 17
  • 18
  • 19
  • 20
  • 21
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Creative X-Fi A "Hangkártya"

#361 Felhasználó inaktív   Taranis 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2005. 12. 16. 00:35

Én eddig bármilyen Creative szoftvert telepítettem, az mindig úgy ment fel, mint a lajhár. Akár CD-ről, akár HDD-ről, mindegy neki. Szóval szerintem ez nem az X-Fi driver sajátossága.

#362 Felhasználó inaktív   richies 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 12. 16. 09:07

megéri egy audigy 4-eset lecserélni a legalapabb x-fi-re?! :confused:
all bitches

#363 Felhasználó inaktív   gbr 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 12. 16. 14:24

nem hiszem, a sima au4-en ugyanaz a dac mint x-fi extreme music-on csak új dsp van melette. + az au4 drivere kiforottabb.

#364 Felhasználó inaktív   olaj 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 12. 16. 17:29

Idézet: Taranis - Dátum: 2005. dec. 16., péntek - 0:35

Én eddig bármilyen Creative szoftvert telepítettem, az mindig úgy ment fel, mint a lajhár. Akár CD-ről, akár HDD-ről, mindegy neki. Szóval szerintem ez nem az X-Fi driver sajátossága.

Ez bizony tényleg így van... :mad:
Bár szerintem, ha a Cd helyett az új, webről letölthető drivert teszem fel, akkor azért sokkal jobb a helyzet.
Főleg x64 alatt(igaz ott is volt probléma: csak a 1x reboot után jelent meg a Creative Audio Consol...  :o ).

#365 Felhasználó inaktív   Kr4tos 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 12. 25. 07:50

Idézet: Vertigo - Dátum: 2005. dec. 8., csütörtök - 9:52

Ja, es meg a digi kimenetet nem is kerdeztem!

Szoval az hol, merre?

Nehogy ma 30k -ert egy fapados v@cak jarjon, ami melle meg vadaszhatok mindenfele kiveztetest, hogy normalisan tudjam hasznalni?!?!?

...ha igen, akkor telleg platinumra kell beruhaznom, de dragallom majndem 50k -ert :(
(valakinek nincs tavolkeleti rokona, aki a gyarban dolgozik? :D)

u.i.
tm21thc majd ird meg, hogy gyaxiban mivel tud tobbet, mint a mezei verziok!
(mellesleg lehet nem artana kiprobalni, mukodik e, karacsonykor eleg kellemetlen a postan allva feladni az ajit, gariztatasra...)

A line in/mic aljzat másodlagosan digital out-ban műkxik. DE mindez sovány vigasz,MERT mind az Audigy széria,mind az x-fi család csak analógban tudja az 5.1,6.1-eket,digital kimeneten CSAK 2.1-48khz-en,ÉS 2.0 96khz-en!!!!!!!!!!!!!!!!
Ez annyit tesz hogy CSAK a filmek szólnak 5.1ben digitális kábeleken átjátszva(ugye ez a tömörített SPDIF-out) a real-time 3d hang engine csak 2.1-ben,vagy 2.0-ban,hiába csilli-villi külső egység.Én is beugrottam ennek(nekem egy Fatality ed. X-fi-m van) :(
Kép

#366 Felhasználó inaktív   Vertigo 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 12. 25. 09:30

Idézet: Lacee78 - Dátum: 2005. dec. 25., vasárnap - 8:50

A line in/mic aljzat másodlagosan digital out-ban műkxik. DE mindez sovány vigasz,MERT mind az Audigy széria,mind az x-fi család csak analógban tudja az 5.1,6.1-eket,digital kimeneten CSAK 2.1-48khz-en,ÉS 2.0 96khz-en!!!!!!!!!!!!!!!!
Ez annyit tesz hogy CSAK a filmek szólnak 5.1ben digitális kábeleken átjátszva(ugye ez a tömörített SPDIF-out) a real-time 3d hang engine csak 2.1-ben,vagy 2.0-ban,hiába csilli-villi külső egység.Én is beugrottam ennek(nekem egy Fatality ed. X-fi-m van) :(

Immaron en is nehany napja (hete) x-fi -t nyuzok, mar megvan hozza a logitech z-5500 is, es van nehany problemam, igaz ezek mar inkabb a hangfalszetthez kapcsolodnak, ugyohgy lehet majd nyitok egy z-5500 -as temat, ha meg nincs...

Minden esetre az x-fi nagyon sokat dobott az elozo hangcucc (genius ht) hangjan, ezutan a logi mar nem volt akkoranagy seggreules, de azert a melyek szenzeciosak igy is a logiban :)

Lenyeg a lenyeg, igy hogy koaxon egy dvd felvevore van kotve ami lejatszik minden sz@rt (dvd, divx/xvid, mp3, wma, audiocd, ...) es meg tuner is van benne igy foleg a HBO -t (de vegul is majdnem minden stereo jelhez jol jon), szoval a logi prologicII modban a TVzes is k.rva jo, szamitogeprol lassacskan semmit nem fogok hasznalni, max jatek...

Szoval esetleg akinek van egy haosnoloan jo/okos hangfalszettje, lehet nem is hangkarytaba kene olni a fennmarado penzt, hanem legalabb egy jo dvd lejatszoba, de a tuner miatt inkabb felvevobe, leven jobban szol dvd->(coax)->z-5500, mint X-Fi->(analog)->z5500

#367 Felhasználó inaktív   Lala 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 12. 28. 13:20

Idézet: richies - Dátum: 2005. dec. 16., péntek - 10:07

megéri egy audigy 4-eset lecserélni a legalapabb x-fi-re?! :confused:

Max ha erősítőd van és nem megy vele a sub-od rendesen..
ha jól tudom x-fi-vel nincs sub kimenet probléma (legalábbis eddig nem olvastam róla)
ingyombingyom

#368 Felhasználó inaktív   Attila 007 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2006. 01. 02. 22:01

Sziasztok, nekem egy sima régebbi oemes audigy2 esem van Genius GHT-511 házimozihangfallal, de ez nem a D s változat hanem a sima ami annyit tesz hogy nincs benne a hangrendszerben Dolby Digital AC3 dekoder, azt szeretném kérdezni, hogy látom itt mások ugye másfajta hangfalakkal próbálgatták ezt az új kártyát engem a (fatality FPS es verzió érdekelne), és érdemes e lecserélni, kijön e az én "házimozi hangfalrendszeremen" a teljesitmény?Most ugye az audigy2 esembe sima átalakítóval van rákötve a hangfalrendszer. Leröviditve mégegyszer a kérdés de már kettő lett belőle:-): érdemes e lecserélnem a hangkártyát, és hogy ezen hangfalak mellé kellene esetleg valami erősitőt vagy valami mást venni hogy kijöjjön a teljesitmébny vagy ez az átalakitós megoldás ez bőven jó? Válaszokat előre is köszönöm. Üdv.: Attila u.i.: itt egy kép az én hagfalrendszeremről.

Csatolt fájl:

#369 Felhasználó inaktív   zsombor22 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 01. 02. 23:50

Idézet: Attila 007 - Dátum: 2006. jan. 2., hétfő - 21:01

Sziasztok, nekem egy sima régebbi oemes audigy2 esem van Genius GHT-511 házimozihangfallal, de ez nem a D s változat hanem a sima ami annyit tesz hogy nincs benne a hangrendszerben Dolby Digital AC3 dekoder, azt szeretném kérdezni, hogy látom itt mások ugye másfajta hangfalakkal próbálgatták ezt az új kártyát engem a (fatality FPS es verzió érdekelne), és érdemes e lecserélni, kijön e az én "házimozi hangfalrendszeremen" a teljesitmény?Most ugye az audigy2 esembe sima átalakítóval van rákötve a hangfalrendszer. Leröviditve mégegyszer a kérdés de már kettő lett belőle:-): érdemes e lecserélnem a hangkártyát, és hogy ezen hangfalak mellé kellene esetleg valami erősitőt vagy valami mást venni hogy kijöjjön a teljesitmébny vagy ez az átalakitós megoldás ez bőven jó? Válaszokat előre is köszönöm. Üdv.: Attila u.i.: itt egy kép az én hagfalrendszeremről.

Én egy audigy2-öt cseréltem le egy Sound Blaster X-Fi Platinum-ra,és én érzek külömbséget a két kártya között.Logitech Z-5300-as hangrendszerrel használom és nagyon komolyan szól.
Kép
Asus P8z68-VPro,2600K + Noctua NH-D14,Corsair DDR3 1600MHz 16GB Vengeance LP Kit,Sapphire hd 6990 4 GB,Nec AD7261S DVD,2TB Hitachi Deskstar 7K3000,1TB Hitachi Deskstar 7K1000,Sound Blaster X-Fi Platinum,Logitech Z5300 5.1 THX,LG W2600H-PF,Cooler Master Haf-X 942 Ház,Corsair TX 850,Logitech G15,Logitech Mx1000

#370 Felhasználó inaktív   tm21thc 

• Újonc
  • Pipa
  • Blog megtekintése

Elküldve: 2006. 01. 05. 01:01

Na Udv mindenkinek!

Hat kicsit kesve ugyan de mostanra sikerult beloni az elite promat...

Az audigy2Pl utan azt kell hogy mondjam igazan hallhato a kulonbseg igaz azt meg nem dontottem el hogy a crystalizer mindig rajta legyen vagy ne!? Mert ha ez az a 136db SNR akko allandoan rajta lesz!!!! :D
Igaz alltalaban 192-320kbps zeneket hallgatok...
Most akkor mar elertem azt a hangzast amit szerettem volna!
Igaz csak a kulso box mereten lepodtem meg mivel a kepen kicsit csaloka.

Szoval ha nem is mindenki tudja maganak beinvesztalni a csucskarit szerintem mindenkeppen megeri!

A tesztlanyok az alabbiak voltak:

Gemini PS-04 mixer
Gemini CFX-50 dualcd
Creative X-Fi Elite Pro
AMD FX53 ~ AMD 64 X2 3800
Cambridge Soundworks 6.1
Behringer TRUTHB2031

35Giga Vinyl
Quake4
Call Of Duty2
Need for Speed Most Wanted

#371 Felhasználó inaktív   KBB 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2006. 01. 05. 12:46

Crystalizer néha jó, néha nem. Ha eredeti vagy lossless audio zenéket hallgatsz akkor általában nincs rá szükség, viszont mp3 hallgatásnál gyakorlatilag "kötelező" darab. Van persze olyan, amin már a crystalizer se segít, dehát evvan :)
by kbb

#372 Felhasználó inaktív   Attila 007 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2006. 01. 09. 21:45

Sikerült vásárolnom ebből a kártyából egy platinumot, beisraktam, annyi szépséghibával hogy azt az "idekábelnek" tűnő kábelt az egyik végén lejött róla a fekete műanyag egyik része, első kérdés lehet e ilyen kábelt vásárolni, második hogy mi a neve és a harmadik kérdés előtt leírom hogy mit csináltam: feltelepítettem a kártyát, nekem egy erősítőre megy ki a frontpanel részről egy optikai kábelés mikor elkezdte kalibrálni illetve a beállításvarázslóba elkezdte kérdezgetni, csak 2.1 re engedte digitálisan analógba engedte volna 5.1 be, és így összevissza szól az erősítőből kijövő 5.1 es hangfalrendszer, mikor a mode okba váltogattam egyiknél a legalsónál (nevére most nememléxem) sikerült az összes hangfalnak megszólalnia, de összevissza egyszóval a segítségeteket kérném, hogylehetne megszólaltatni 5.1 be a rendszert eme feltételek mellett az erősítő az egy jamaha rx-v357 es és házimozi hangfalrendszerem pedig egy genius ght511 es.A távirányító sem működik az lehet annak az oka, hogy az a kábel ami az ide hez hasonlít megsérült, bár műxik szerintem mert ugye a frontpanelről van az optikai kábel kivezetve az erősítőbe.

#373 Felhasználó inaktív   BigBear 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 01. 09. 21:54

Idézet: Attila 007 - Dátum: 2006. jan. 9., hétfő - 21:45

Sikerült vásárolnom ebből a kártyából egy platinumot, beisraktam, annyi szépséghibával hogy azt az "idekábelnek" tűnő kábelt az egyik végén lejött róla a fekete műanyag egyik része, első kérdés lehet e ilyen kábelt vásárolni, második hogy mi a neve és a harmadik kérdés előtt leírom hogy mit csináltam: feltelepítettem a kártyát, nekem egy erősítőre megy ki a frontpanel részről egy optikai kábelés mikor elkezdte kalibrálni illetve a beállításvarázslóba elkezdte kérdezgetni, csak 2.1 re engedte digitálisan analógba engedte volna 5.1 be, és így összevissza szól az erősítőből kijövő 5.1 es hangfalrendszer, mikor a mode okba váltogattam egyiknél a legalsónál (nevére most nememléxem) sikerült az összes hangfalnak megszólalnia, de összevissza egyszóval a segítségeteket kérném, hogylehetne megszólaltatni 5.1 be a rendszert eme feltételek mellett az erősítő az egy jamaha rx-v357 es és házimozi hangfalrendszerem pedig egy genius ght511 es.A távirányító sem működik az lehet annak az oka, hogy az a kábel ami az ide hez hasonlít megsérült, bár műxik szerintem mert ugye a frontpanelről van az optikai kábel kivezetve az erősítőbe.

ööööööö....tagolnádegypicitamitírtálmertígynemigenlehetkivennibelőlemitisszeretnélésmiaproblémád?  :confused:

Szerkesztette: BigBear 2006. 01. 09. 21:57 -kor

42

#374 Felhasználó inaktív   Vertigo 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 01. 10. 08:57

Idézet: Vertigo - Dátum: 2005. dec. 15., csütörtök - 13:53

Az adatkabel amivel az elolapot az ember osszekoti, eszmeletlen gany, vigyazzatok vele nagyon!!!
Kartyarol csak ugy lehet lehuzni, ha kartyat kiveszed, es csavarhuzoval alanyulsz, kulonben a szalagkabelt a tukre fogo muanyag ponhegesztese/ragasztasa, lazan elereszt!!!

Tom, kesobanat... Elozo oldalon irtam... :(
(En szerencsere meg idoben megalltam a trancsirral)

Amugy igen, a taviranyito a kabel miatt nem megy.

A digi kimenettel meg mar nem tudom mi a helyzet, mert egy masik forumon most meg azt mondtak hogy megy vele a dolgok nagy resze (pl. eax), csak olyan beallitasi parametereket mondtak amit nem talalok...

Tegnap speciel en coax -on kiprobaltam digitalisan, de nem mukodott az eax, sem egyeb dolgok, igy szerintem maradok az analognal, ugy is inkabb asztalin hallgatok "jo minosegu" (CD, DVD) zenet, es filmet...

Probalj meg irni a creative supportnak, masokkal nagyon keszsegesek voltak, hatha megdobnak egy normalis kabellel, vegul is "platinum ugyfelnek" mar kijarna! ;) (ennyi gagyi utan)

Szerkesztette: Vertigo 2006. 01. 10. 08:57 -kor

#375 Felhasználó inaktív   gyerecske 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2006. 01. 12. 00:38

Hi mindenkinek!

Sikerült beszereznem egy  X-Fi Platinum kártyát, de nem igazán úgy szól ahogyan kéne.
Zenehallgatásnál szól frankón az összes hangfal, de amikor filmet néznék akkor már nem.
Hiába állítgatom a cmss 3d-t  nem keveri le a 6 hangfalra.Vagy az elsők vagy a hátsók szólnak.
Az előző kártyám egy Audigy2 zs volt azzal nem volt ilyen gondom.
Tud valaki erre megoldást?
Előre is köszi a segítséget!

#376 Felhasználó inaktív   gyerecske 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2006. 01. 12. 07:37

Amikor a tesztet elindítom akkor jól szól körben minden hangfal, a thx-nél is.Egyszerűen nem értem mi lehet a gond!:-(

#377 Felhasználó inaktív   Vertigo 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 01. 12. 08:58

Idézet: gyerecske - Dátum: 2006. jan. 12., csütörtök - 8:37

Amikor a tesztet elindítom akkor jól szól körben minden hangfal, a thx-nél is.Egyszerűen nem értem mi lehet a gond!:-(

Nem tudom, tobben is problemaznak ilyesmire, nalam egyelore ugy nez ki nincs ilyen iranyu problema...

Anno sem a CDn levo driverrel, se a 3hettel ezelott frissitettel...

#378 Felhasználó inaktív   gyerecske 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2006. 01. 12. 18:21

A francba!Ez így elég gáz, ennyi pénzért és szinte használhatatlan a kártya(számomra)!
Egyedül zenehallgatásra tudom használni, de sokkal több mindenre alapoztam a megvételét.:-(

#379 Felhasználó inaktív   Vertigo 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 01. 12. 20:04

Idézet: gyerecske - Dátum: 2006. jan. 12., csütörtök - 19:21

A francba!Ez így elég gáz, ennyi pénzért és szinte használhatatlan a kártya(számomra)!
Egyedül zenehallgatásra tudom használni, de sokkal több mindenre alapoztam a megvételét.:-(

Hogy smint van osszekotve a cuccal?

Analog, coax, opti? (ugy sejtem analog, leven 5.1 -ben szolo eax -ot is emlegettel)

Milen filmeknel jelentkezik a jelenseg? (DVD, Divx/XviD, stereo/ac3?)

Esetleg DVD -nel erdemes lenne megprobalni valamelyik digitalison osszekotni, egyeb filmeknel meg probalkozz driver reinstallokkal, illetve codec/codecpack reinstallal!

#380 Felhasználó inaktív   gyerecske 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2006. 01. 13. 08:31

Codec-kel nem hiszem hogy gond lenne, mert ugyanazok vannak fent mint az Audigy2 -nél.
Igen analog van összekötve, de amikor körbetesztelem(front left, front right stb. vagy noise)akkor működik rendesen.
Van egy tv tuner kártya is a  gépben és annál sem szól minden hangfal.Olyan mintha ez a cmss 3D nem csinálna semmit.Az Audigy2 -nél amikor bekapcsoltam egyből szétszórta frankón az összes hangfalra.

Téma megosztása:

• (126 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 17
  • 18
  • 19
  • 20
  • 21
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.