Idézet: avman - Dátum: 2006. dec. 29., péntek - 16:25
ha már fikázol vmit, akkor legalább arra ügyelhetnél, h a termékpalettát ismerd (audio, extrem music, gamer, fatality, istenfasza). esetleg a creative oldal mediablurpjével is megismerkedhetnél jelen esetben ennek kapcsán. mert így csak beszélsz össze-vissza ezzel kapcsolatosan. mind árakról, mind "csumpi" kártyákról. a többi része nem különösebben érdekel, esetleg a puding próbája az evés. itt is eltérőke voltak ezzel kapcsolatosan a vélemények. a crystality-t, vagy mi a faxt sokan ajnározzák. a hómjúzer meg úgyis megveszi, mert bedől a marketingépezetnek. a sznob ugrálása a kockáknak megspékelve rongyrázással és a drága motyóikkal meg úgyis visszatetsző az egységsugarúnak, még ha igaza is van adott technikai kérdésekben vagy minőségben.
általában az egyik fél nem hajlandó elfogadni, h az övénél létezik jobb rendszer, a másik meg nem hiszi el, h az emberek 90%-a nem hall ki akkora különbséget egy éppen ár/érték arányban "trendi", nem 6 számjegyes hangcucca és az audiofil űbercucca között. sőt, az esetek nagy részében egyáltalán nem hallja a különbséget.
azt is megfigyeltem már,- főleg a saját zenész ismerőseim között (és akad köztük szessönzenész is, jazz imádattal, de zenetanár, kiemelt a katos jazzdobosból vendéglátóssá csúszott lagzizenész is), h zenehallgatásra egyik sem használ többmillás, többszázezer hufos cuccot. sőt, középszerű kis hifiket, persze nem a kínairól, de igazából 10 évesnél fiatalabb hangcucca egyiknek sincsen. tény h piszok sokat elisznak, mulatnak a keresményükből. anno, már az mp3 bejövetelkor is megmosolyogták az audiofilek hozzáállását.
szóval mindenkinek megvan a hobbija, de ahogy egy audiofil, hifista topikba nem esik be az ember sznobrongyrázós buzizni, úgy meglehetősen udvariatlan dolog arra célozgatni egy ilen topikban, h az átlagfelhasználó egy igénytelen fasz, mert az 5,1 valamilyen genius cucca mellé creativ hangkártáyt vesz.
na figyelj kispajtás. hamár egyszer anyira képben érzed magad, akkor kezdjük azzal, hogy olyan angol szó, hogy
mediablurp nincs. nem kéne villantani ott, ahol nem megy. meg magyarul is lehet ám mondani ezt, azzal, hogy beragozod az angolt max csak bunkónak foglak tartani...
beszélek össze vissza, mondod. Namost ha megnézed nekem eddig érveim vannak, forrásokat hoztam az xfi kártyák gyenge zenei teljesítményére te megcsak személyeskedést, fikát tudtál produkálni.
írod: "a crystality-t, vagy mi a faxt sokan ajnározzák." nah ezt pölö crystalyzer-nek híjják kreatívék, szal hogyis állsz te azzal a marketingblurb-bal? :Đ
mondok neked valamit: az eladott PCk 70%-a nemlát diszkrét VGA kártyát, és kb 85%-a diszkrét hangkártyát. no ennyit arról hogy a hóme júzer megy a boltba kreatívot venni. Írod: "a másik meg nem hiszi el, h az emberek 90%-a nem hall ki akkora különbséget egy éppen ár/érték arányban "trendi", nem 6 számjegyes hangcucca és az audiofil űbercucca között. " és pontosan erröl van szó. Ha egyszer igénytelen vagyok úgyis, akkor minek költenék még súlyos 14 ezreket (sic!) amikor az alaplapi realtek is untig jó nekem. Ráadásul mint eme oldalak tanusítják, még a konzumenlektronikai audiolejátszók hangminőségét sem kapom meg a kreatívtól. a helyzetet tovább bonyolítja, hogy a vista audio alatt az xfi/audigy/live haszontalanná válik, mert a vista csak AZALIA szinten támogat hangkeltő hw-t, EAX1-2-3-4-5 nem megy alatta, stb, stb, stb..
"szessönzenész" - az ilyen fonetikus szarokat is légyszi hanyagold...
Írod:" de ahogy egy audiofil, hifista topikba nem esik be az ember sznobrongyrázós buzizni, úgy meglehetősen udvariatlan dolog arra célozgatni egy ilen topikban, h az átlagfelhasználó egy igénytelen fasz, mert az 5,1 valamilyen genius cucca mellé creativ hangkártáyt vesz."
ad 1) a melegeket hagyd békén, szvsz nem ártottak neked.
ad 2) ha nemvagy funkcionális analfabéta (sajnos egyre inkább úgyérzem, hogy de) én nem a topikba írogatókkal foglakoztam veled ellentétben, hanem a termék(családdal). Aprócska de nem elhanyagolható különbség.
ad 3) én azt nem tartom elítélendőnek, ha valaki, kicsit hozzáértőbb felhívja a figyelmemet arra, hogy drága pénzért, rossz minőségű terméket akarnak rámsózni. úgylátszik te nem ilyen vagy, te a brand-fétisben hiszel és saját pénztárcád ellensége vagy.
ad 4) célszerű venni valami jobb recivert egy jobb hangfal szettel, mondjuk 120-150k között, ami kiszolgálja a házimozit és a pc-t is. ez sokkal bölcsebb dolog mint venni 70k-ért valami dvd-indegrált szart, a pc mellé 30kért 1 szett geniust.
Szerkesztette: SFIJ 2006. 12. 29. 16:54 -kor