HWSW Informatikai Kerekasztal: Creative X-Fi - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (126 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 50
  • 51
  • 52
  • 53
  • 54
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Creative X-Fi A "Hangkártya"

#1021 Felhasználó inaktív   nutria 

• Tag
  • PipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2006. 12. 30. 00:11

Idézet: Ummon - Dátum: 2006. dec. 29., péntek - 22:33

Nem kötekedésképpen, de elolvastad a korábbi hozzászólásomban az "OpenAl"-re kattintva előtűnő oldalt?

Igen. Tisztában vagyok az OpenAL API szerepével. De azthiszem talán pont hogy arra válaszoltam azzal a pár mondattal. Bár lehet nem a legjobban fogalmaztam.
-ElvisTheKing: A DSP a Creative EMU8000-nél kezdődik (anno AWE32)- LOL
-ElvisTheKing:...nézd már meg ennek az "arctalan-online-köcsögnek" az aláírását.... :D
-Ja és "k*cs*gduda patkány" beteheted aláírásba, addig is reklámozol csórikám.....  Muhaha

#1022 Felhasználó inaktív   nutria 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 12. 30. 00:14

Idézet: avman - Dátum: 2006. dec. 29., péntek - 23:07

:offtopic: áhh, erre próbáltam rávilágítani, miszerint öntudatos audiofüleket vs. önérzetes kreatív tulajok ellenében beszabadítani kreatív topikba csak permanens write only módot (vagy mode-ot) eredményez.

Már nem azért, de most mondd meg, mire nem válaszoltam?
Belinkelte az OpenAL-t, mint alternativát. Aminek várható jővője éppen annyi mint az S3 metalnak, vagy a 3dfx glide-jének a dx-el szemben volt. De a CT supportját figyelembe véve még annyi esélye sincs a dolognak.
-ElvisTheKing:...nézd már meg ennek az "arctalan-online-köcsögnek" az aláírását.... :D
-Ja és "k*cs*gduda patkány" beteheted aláírásba, addig is reklámozol csórikám.....  Muhaha

#1023 Felhasználó inaktív   SFIJ 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 12. 30. 00:23

Idézet: avman - Dátum: 2006. dec. 29., péntek - 20:18

mert olyan magyar szó van, h csumpi, igaz... (valahol pedig esküszöm láttam leírva, mert megtetszett, nem magam hoztam össze, a blurpnek elég sajátos jelentései vannak, lsd. urbándiksöneri, ezt most így csak a kedvedért) ésatöbbi. továbbiakhoz is csak az tudom fűzni, h ezzel te kezdtél el elég keményen személyeskédni, miután többször megpróbáltam rávilágítani, h a 2x15e huf, illetve a min. 22-27e huf állításod a legóccsóbb x-fire nem állja meg a helyét. másrészt továbbra is fenntartom, h szövegértésben nem jeleskedsz, vagy csak utálsz igazat adni másoknak. javaslom keress fel egy olyan cihoterapeutát, vagymit. (analógia a krisztalájzerre, amit szintén poénnak szántam, ezt most megmagyarázom, mielőtt kiég az analóg agyad az erőfeszítéstől + kicsiny szentenciámmal sarkítva igazából arra akartam rávilágítani,  ez az egész megint kezd arról szólni, h az egyik konzumidióta az audiofil oldalról magyarázza a másik konzumidiótának a gémer oldalra,  ne vegye meg azt az egyébként egyetlen terméket, amit játékokhoz manapság lehet használni.
felőlem tovább viselheted a keresztesháborút, de továbbra sem értem, miért lenne valakinek kidobott pénz az az + 5-6e forint eax-re (music/gamer), ha valakinek kell. ha már a kidobott péz, az a + 100 ropi nem kidobott mi, amit a júzer nem hall ki? ezt egy kicsit visszásnak érzem így, a te Spóroljunk a Júzernek Szent Küldetésed mellett, amely szerint ne adjunk a gonosz kreatívnak egyáltalán semmit... de te úgyis okosabb vagy a szövegértési problémáid ellenére, én meg hülye...

vista még nyista még magánfelhasználónak... és egyáltalán senki sem kényzseríti az embert xp-ről a váltásra. (magányvélemény: ez vistás dolog valszeg tarthatatlan, így biztos h orvosolni fogják).

te figy, ha bajod van a világgal, azt szvsz neitt add ki :D
νιψονανωμηματαμημωνανοψιν

What do stars do? They shine.(Yvaine)

#1024 Felhasználó inaktív   SFIJ 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 12. 30. 00:28

Idézet: Ummon - Dátum: 2006. dec. 29., péntek - 22:33

Nem kötekedésképpen, de elolvastad a korábbi hozzászólásomban az "OpenAl"-re kattintva előtűnő oldalt?

ez nagyon szép, csak

a) a gámák jelenleg kis része írodott asz OpenAL API-ra
b) a meglévő OpenAL-es XPs game-ek se mennek problémamaentesen wista alatt.
c) Mit tippelsz az OpenAL sorsára az M$ akaratával szemben? Ajánlom figyelmedbe a 3dFx glide-ját és az S3 metal-ját. Lehet nemis tudod/emléxel már mik voltak ezek... A windows AZALAIA-t támogat és host processzált APO-kat. Az EAX-nak ezzel vége, legkésőbb 2007 decemberére. szar ügy, de ez vanik...

#1025 Felhasználó inaktív   Balageeee 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 12. 30. 00:33

Idézet: nutria - Dátum: 2006. dec. 29., péntek - 13:06

Csak kicsit elrémisztésnek:

A7N8X-E Realtek ALC650
Stereo crosstalk
Parameter    L <- R    L -> R
Crosstalk at 100 Hz, dB:    -82    -80
Crosstalk at 1 kHz, dB:    -86    -84
Crosstalk at 10 kHz, dB:    -87    -88

Abit Fatal1ty AA8XE Realtek ALC880
Parameter    L <- R    L -> R
Crosstalk at 100 Hz, dB:    -85    -87
Crosstalk at 1 kHz, dB:    -90    -91
Crosstalk at 10 kHz, dB:    -90    -89

Mekkora poén már, a méregdrága X-fi trágyább értékeket produkál néhol, mint az alaplapi dzsunak ALC650.
LOL  :Đ

forrás:
http://www.mikrobitti.fi/

Hali!

Ez brutális, amit itt műveltek.... :)
Engem különösen nem izgat, hogy kienek melyik audio-cucc jön be, viszont lenne egy kérdésem hozzád!
Ha van két audióeszköz...pl. két hasonló füles, amelyeknek a paraméterlistája a köv.:

1.
Névleges ellenállás: 16 Ohm
Frekvencia átvitel: 18Hz - 21 kHz
Hangnyomás: 112 dB

2.
Névleges ellenállás: 16 Ohm
Frekvencia átvitel: 18Hz -22 KHz
Hangnyomás: 119 dB

... akkor szerinted melyik a jobb? ...nem is! Melyik szól jobban mondjuk 10 féle lejátszó használata mellett?  :think:
Úgy is mindig  nekem van igazam! :)

#1026 Felhasználó inaktív   avman 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Ellenőrzés alatt

Elküldve: 2006. 12. 30. 00:38

Idézet: nutria - Dátum: 2006. dec. 30., szombat - 1:14

Már nem azért, de most mondd meg, mire nem válaszoltam?
Belinkelte az OpenAL-t, mint alternativát. Aminek várható jővője éppen annyi mint az S3 metalnak, vagy a 3dfx glide-jének a dx-el szemben volt. De a CT supportját figyelembe véve még annyi esélye sincs a dolognak.

mert ugye a ct-nek nem érdeke, h megoldja.  meg érzésem szerint az ms-nek is bajos lesz ezt így bevállalni. bár én ellentétben veled, nem látok a jövőbe és nem írom le visszakézből. valamint nem kezdek személyeskedni nagyképűen némi techhablattyal körítve átlagjúzereknek, csak mert nem illik bele az általam kialakított vélemény- és értékrendszerbe.
még egyszer tisztázzuk: elvis tévedéseinek kijavítása apropóján alapgémereknek magyarázzátok azt nagyon okosan, h ne vegyenek eax-es kártyát, mert parasztvakítás, minek nekik az igénytelen genius szettjeikre, párezer hufos 5.1 füleseikre. maradjanak a realtek mellett, az való nekik.
továbbmenve úgyis az a vége, h konzumidióták, akik bedőlnek a marketingépezetnek. bezzeg az audiofilek, akik többszázezret vernek el hangcuccra, fanatikusan csüggnek a saját hülyeségükön és techbuzoidak hóttnormális emberek.
majd mikor páran közlik, h köszönik nem kérnek belőle, szokás szerint az egész személyeskedésbe csap át. közben pedig elébb-utóbb azért kiérződik, h az egész belépős xpontakárhányas  pc-s réteg le van sajnálva, mert nem üti meg az audiofilek, hifisták által kialakított magas mércét. és megy a szítás ezerrel, mindenki besértődik, van aki kiakad és kap egy bant.
ennek aztán tényleg sok értelme volt.
- Tiszta idegbeteg vagyok mostanában, a legapróbb dolgokon dührohamot kapok. Lehet valami nyugtatót kéne szednem, vagy jógáznom kellene.
- A jóga egy baromság, inkább gyógyszerezd magad.

#1027 Felhasználó inaktív   Emvy 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 12. 30. 01:00

Azert kerlek, szamold ossze a szemelyeskedeseket, nickrol nickre.
while (!sleep) sheep++;

#1028 Felhasználó inaktív   Ummon 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2006. 12. 30. 03:19

Idézet: SFIJ - Dátum: 2006. dec. 30., szombat - 0:28

ez nagyon szép, csak
a) a gámák jelenleg kis része írodott asz OpenAL API-ra
b) a meglévő OpenAL-es XPs game-ek se mennek problémamaentesen wista alatt.
c) Mit tippelsz az OpenAL sorsára az M$ akaratával szemben? Ajánlom figyelmedbe a 3dFx glide-ját és az S3 metal-ját. Lehet nemis tudod/emléxel már mik voltak ezek... A windows AZALAIA-t támogat és host processzált APO-kat. Az EAX-nak ezzel vége, legkésőbb 2007 decemberére. szar ügy, de ez vanik...

a) Ez még változhat.
b) Jelenleg sok minden nem megy problémamentesen Vista alatt.
c) A jövőt nem tudhatom, de azért esélye van a fennmaradásra.
Azt meg kár feltételezned, hogy nem ismerem a glide és metal neveket. Igaz programozni nem programoztam bennük, csak az OpenGL-lel ismerkedtem egy rövid ideig.

Az EAX-nak vége van a Vista-val ez igaz, de az EAX!=OpenAL mégha ezt így is hiszed. Mert ha tényleg képben lennél, akkor tudnád, hogy még a Loki Software kezdte el az OpenAL fejlesztését 1998-ban, hogy segítse a játékok portolását win-ről linuxra. A Loki megszűnése után egy ideig az open source közösség fejlesztgette, majd ekkor jött a Creative és felkarolta az Apple-lel közösen (az open source közösség továbbra is van beleszólása). Fejlesztése gyakorlatilag a publikus levelezőlistáján keresztül történik.

Támogatott platformok:
Mac OS X, GNU/Linux, BSD, Solaris, IRIX, Microsoft Windows, Sony PlayStation 2, Microsoft Xbox, Nintendo GameCube, MorphOS.

Azt meg nem értem, amikor az AZALIA az Intel az AC97 leváltását célzó fejlesztése (ami hardware), akkor azt miért kell az OpenAL (mert ugye erre gondoltál, nem az EAX-ra) mint API-hoz hasonlítgatni.

#1029 Felhasználó inaktív   SFIJ 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 12. 30. 03:45

Idézet: Ummon - Dátum: 2006. dec. 30., szombat - 3:19

a) Ez még változhat.
b) Jelenleg sok minden nem megy problémamentesen Vista alatt.
c) A jövőt nem tudhatom, de azért esélye van a fennmaradásra.
Azt meg kár feltételezned, hogy nem ismerem a glide és metal neveket. Igaz programozni nem programoztam bennük, csak az OpenGL-lel ismerkedtem egy rövid ideig.

Az EAX-nak vége van a Vista-val ez igaz, de az EAX!=OpenAL mégha ezt így is hiszed. Mert ha tényleg képben lennél, akkor tudnád, hogy még a Loki Software kezdte el az OpenAL fejlesztését 1998-ban, hogy segítse a játékok portolását win-ről linuxra. A Loki megszűnése után egy ideig az open source közösség fejlesztgette, majd ekkor jött a Creative és felkarolta az Apple-lel közösen (az open source közösség továbbra is van beleszólása). Fejlesztése gyakorlatilag a publikus levelezőlistáján keresztül történik.

Támogatott platformok:
Mac OS X, GNU/Linux, BSD, Solaris, IRIX, Microsoft Windows, Sony PlayStation 2, Microsoft Xbox, Nintendo GameCube, MorphOS.

Azt meg nem értem, amikor az AZALIA az Intel az AC97 leváltását célzó fejlesztése (ami hardware), akkor azt miért kell az OpenAL (mert ugye erre gondoltál, nem az EAX-ra) mint API-hoz hasonlítgatni.

Tisztázzunk pár dolgot.
Jelenleg sokminden megy problémamaentesen vista alatt, csak pont az EAX az, ami nem megy (sehogy) :D
a creative-nek egészen addíg a bögyében volt az openAL amíg rá nem jött, hogy az EAX-nek nem terem babér a vista alatt. Ezek után ténykedése kimerült annyiban, hogy belenyomta az EAX feature-öket az openAL-be.

a második megjegyzésed nem értem. én nem hasonlítgattam az azalia-t az EAX-hez, csupán annyit mnondtam, hogy a vista sound architecture a kimenetén kizárólag AZALIA-val számol.

Namost persze, ott lesz alternatívaként (megtűri az MS kernel szinten) az OpenAL-t és az ASIO-t is, csakhát a game devel house-ok nagyrésze DX audio-t jasznál manapság, míg psita alatt WASAPI-t fog, nem pedig OpenAL-t. Elvileg használghatnának a VG-k mais OpenGL-t, mert ezis "megtűrt" a windows platformon úgy ahogy, mégsem ezt teszik, hanem DX-et használnak.

#1030 Felhasználó inaktív   ElvisTheKing 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 12. 30. 10:48

Idézet: Emvy - Dátum: 2006. dec. 30., szombat - 2:00

Azert kerlek, szamold ossze a szemelyeskedeseket, nickrol nickre.

Kedves baratom azt is, hogy ki is kezdte....Bar en inkabb arrol irnek, hogy miert jo es nem arrol, hogy miert nem XtremeMusicot venni peldaul, vagy miert jobb esetleg mas modelleket "bevallalni".

:)
AMD Athlon 1,33 GHz, MSI K7T266Pro RAID, 1 GB RAM (2PQI+1Kingston), Maxtor DiamondMax10 250 Gb/16Mb/PATA HDD, VGA Albatron 6600GT 128Mb (AGP), NEC ND-3520A DVD-RW, Audigy 1@4, 3com PCI NIC, IIYAMA VM Pro 452 19'' CRT, 2Mbit/Cable

Proud 3Dfx Voodoo Graphics owner - "Áj láv háromdéefiksz"

PCMCIA Audigy 2 ZS Notebook es Squeezebox v3 juzer

#1031 Felhasználó inaktív   nutria 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 12. 30. 11:12

Idézet: Balageeee - Dátum: 2006. dec. 30., szombat - 0:33

Ha van két audióeszköz...pl. két hasonló füles, amelyeknek a paraméterlistája a köv...

Privátban megbeszélhetjük részletesebben. De ezt ennyiből nem lehet. Továbbá ha olcsóbb árkategóriájú cuccokról van szó, akkor akár a paraméterek sem biztos hogy igazak. Nem ritka hogy hazudnak.
Első körben én a meghalgatásukat javasolnám ha lehetséges.
Éppen tegnap vett ismerősöm egy Fostex FE206E-t. Ami kiváló hangszóró és szinte biztos ha csalódni nem fog benne, de egy párra 60e-t adott ki úgy, hogy meg sem halgatta, hanem csak a paraméterekre támaszkodott. Szerintem hibát követett el, de majd a sors eldönti.
Mert lehetséges, hogy akár a töredéke áron is vehetett volna az ő fülének megfelelőbb drivereket.

#1032 Felhasználó inaktív   nutria 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 12. 30. 11:15

Idézet: ElvisTheKing - Dátum: 2006. dec. 30., szombat - 10:48

Bar en inkabb arrol irnek, hogy miert jo es nem arrol, hogy miert nem XtremeMusicot venni peldaul, vagy miert jobb esetleg mas modelleket "bevallalni".

Az hiszem személyeskedéseidet leszámítva erről szól a topik. Erről szól a most vitatott apik témája, és erről szólt a sztereó áthallásos dolog is. Remélem így már képben vagy kicsit. Örülök, hogy segíthettem.

#1033 Felhasználó inaktív   donphobos 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 12. 30. 11:35

sziasztok!

próbálok nem  :offtopic: lenni. szeretnék majd Q1 2007-ben egy hangkártyát venni. az lenne a kérdés, hogy milyet. rögtön az elején: próbálok nem X-FI kártyát venni, mert annyi pénzt nem tudok szánni rá. az ár/érték arány számomra nem megfelelő. leírom előre, hogy nem játékra kell, zenét hallgatnék rajta és sztereó játszanék csak régebbi szimulátorokkal. a modern játékok kiesnek teljesen.

mivel a régebbi (kiforrottabb) hardvereket szeretem, ezért felmerült pár megoldás.

- Terratec Aureon Space (horribile dictu), Prodigy biosszal zenére kiváló
- Audigy 2, még a sima teljes értékűre gondolok
- Audigy 2 ZS, ez nagyon birizgálja a csőrömet
- Audigy 4

mivel nincsen abszolút hallásom, de azért elég jól hallok, így nem kell valami űber kártya nekem. a gépen van egy AKG-K66 füles, ami bár nem az élvonal, de meglepően jól szól. nyitott füles, klasszikus zenére kimondottan ajánlott. elég műanyag kinézete van, de szép a hangja, nem egy 1 cm-es membrán küzd benne. mivel érzékeny, ezért sajnos mindenféle zajt is hallok benne. jelenleg az összes olyan elektromos zavart, ami az integrált "hangkártyán" átjön. az egér mozgása, a vinyó műveletei, az optikai meghajtók, egyszerűen minden. ezen felül pedig van egy folyamatos sistergés (talán a táp?), a dinamika pedig kimagaslóan pocsék. nos, ezen szeretnék változtatni.

Kép

valószínűleg nekem az lenne a fontos, hogy a THD legyen alacsony, a zajszint szintén, a dinamika pedig magas. olvastam a napokban sok review-t az Audigy 2 ZS-ről ( :respect: ), az Audigy 4 PRO-ról és az X-FI kártyákról. sajnos az utóbbi nekem túl drága és egyszerűen nincs is szükségem rá. a Terratec nagyon tetszene, de használtan nem igazán látok (érthető módon nem nagyon adják el), a konvertálható Space kártyák pedig X-FI áron kaphatók (kábé 30e HUF)

az lenne a kérdés, hogy a "sima" Audigy 4 megegyezik-é kártya szinten az Audigy 4 PRO-val? mert akkor nekem jó lenne talán az is. kicsit viszolygok a sokszáz megás driver-től, de létezik valami alternatív megoldás is, ha jól értem.

erről tudtok mondani infót? köszönöm előre is!
üdv!

:up:
.
.
.

#1034 Felhasználó inaktív   Kr4tos 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 12. 30. 13:18

Idézet: SFIJ - Dátum: 2006. dec. 29., péntek - 16:51

Ráadásul mint eme oldalak tanusítják, még a konzumenlektronikai audiolejátszók hangminőségét sem kapom meg a kreatívtól. a helyzetet tovább bonyolítja, hogy a vista audio alatt az xfi/audigy/live haszontalanná válik

Ez egyenesen marhaság szakikám. :nevet2:
Az összes addig támogatott 3d hardverelérés lesz nullázva Vista alatt, az Open Al éri el csak direktben a vasat, és  az Audigy 1-től az összes Creative hangkártya natív OPEN AL -t használ(játék viszont annál kevesebb) sőt amit az EAX kihalásáról hablatyoltál az akkora okosság volt hogy a fal adta a másikat!! Megsúgok valamit.....: igazán jó EAX hatások OPEN AL alatt vannak. :smoker:

Szerkesztette: Lacee78 2006. 12. 30. 13:27 -kor

Kép

#1035 Felhasználó inaktív   Kr4tos 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 12. 30. 13:23

Idézet: GoodSpeed - Dátum: 2006. dec. 29., péntek - 14:43

Keress egy Realtek fórumot talán, és dicsekedj vele :)

Sarkított vélemény, szerintem nem igaz, vagy ha mégis, van kb 50 feature amit nem tud a NAGY ALC szutyok, az X-fi meg igen!!

Szerkesztette: Lacee78 2006. 12. 30. 13:24 -kor

Kép

#1036 Felhasználó inaktív   Ummon 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2006. 12. 30. 14:03

Idézet: SFIJ - Dátum: 2006. dec. 30., szombat - 3:45

Tisztázzunk pár dolgot.
Jelenleg sokminden megy problémamaentesen vista alatt, csak pont az EAX az, ami nem megy (sehogy) :D
a creative-nek egészen addíg a bögyében volt az openAL amíg rá nem jött, hogy az EAX-nek nem terem babér a vista alatt. Ezek után ténykedése kimerült annyiban, hogy belenyomta az EAX feature-öket az openAL-be.

a második megjegyzésed nem értem. én nem hasonlítgattam az azalia-t az EAX-hez, csupán annyit mnondtam, hogy a vista sound architecture a kimenetén kizárólag AZALIA-val számol.

Namost persze, ott lesz alternatívaként (megtűri az MS kernel szinten) az OpenAL-t és az ASIO-t is, csakhát a game devel house-ok nagyrésze DX audio-t jasznál manapság, míg psita alatt WASAPI-t fog, nem pedig OpenAL-t. Elvileg használghatnának a VG-k mais OpenGL-t, mert ezis "megtűrt" a windows platformon úgy ahogy, mégsem ezt teszik, hanem DX-et használnak.

Akkor szintén tisztázzunk pár dolgot:

Az ASIO-t ne keverjük ide, azt a Steinberg fejlesztette ki a PC-s és MAC-es zeneszerzés számára. A fő cél vele az volt, hogy csökkenjen a latency és ezáltal lehetséges legyen több DSP effektet pontosan időzíteni. De ez igazából profi DSP kártyákhoz lett kitalálva ezért nem hinném, hogy a Vista eljövetelével a CPU-n akarnák ugyanazokat az effekteket számoltatni ráadásul valós időben. Szóval a létjogosultsága megvan csak máshol.

Amiről mi eddig vitatkozunk az a térbeli hangzás leképezése Vista alatt. Ez pedig a DirectSound3D és az OpenAL (habár ennek van 2D része is) területe. A WASAPI egy szinttel alacsonyabban van. A feladata az, hogy vezérelje a hangfolyamot a program és a leképező eszköz között (lásd MSDN-t a WASAPI-ról és a Creative-ot úgy az egész témáról :)).

Mivel a Vista-ban lévő hangrendszer úgy lett kialakítva, hogy a DirectSound emuláció a mixelt audio folyamot közvetlenül az OS ösvényébe küldi, ergo nincs lehetőség külön-külön elérni a stream-eket és a hardvernek küldeni inkább. Ezzel az összes létező hardveres gyorsítást nullázzák le (mint ahogy ezt már meg is válaszolták neked :) ). Ezáltal az egyetlen lehetőség a hardveres gyorsítás alkalmazására az OpenAL. A mai játékok meg használnak DS3D-t és EAX-ot, a jővőben miért ne módosulhatna ez DS3D-re és OpenAL-re?

Kép
[ Kattints ide a teljes méretű képhez ]

A második megjegyzésemben meg azért nem értettem, mert kevered a dolgokat. A vista sound architecture a kimenetén kizárólag WASAPI-val számol nem AZALIA-val (másik nevén Intel HD Audio), aminek nincs túl sok köze a térbeli hangzás leképezéséhez. Ez mint korábban is írtam az AC97 audio codec leváltására készül, a fennti ábrát nézve az "Audio Driver" blokknál található meg (ennyit találtam a kettő kapcsolatáról az MSDN-en).

#1037 Felhasználó inaktív   Kr4tos 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 12. 30. 14:12

Ja és a legnagyobb: az EAX 5-öt csak OPEN AL alatt lehet elérni! ÉS MÁR működő példányok is vannak, de ezt már említettem jópár oldallal feljebb...
Kép

#1038 Felhasználó inaktív   kovacs_istv 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 12. 30. 14:50

Idézet: SFIJ - Dátum: 2006. dec. 28., csütörtök - 0:13

Mivan elviske, elgurult a cavinton? :Đ nem járja ám, hogy a fórumokat járva kelve, full, hülyeségeket, ordas csúsztatásokat terjesztesz laikusoknak a modern (digitális) hangtechnikáról. nem nézzük a jövőben jó szemmel ezt már.

Cavington? Xanax lesz az, vagy rivotril..

#1039 Felhasználó inaktív   SFIJ 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 12. 30. 14:53

Figy, ez nagyon zavaros, neki kéne még1x futnod.

Idézet: Lacee78 - Dátum: 2006. dec. 30., szombat - 13:18

Az összes addig támogatott 3d hardverelérés lesz nullázva Vista alatt,
erről beszéltem, mármint audio-t tekintve, öröm hallai, hpgy ezt legalább nem vitatjátok már.

az Open Al éri el csak direktben a vasat,
igen eztis írtam volt. büszke vagyok, terjed a tudás, na :D

és  az Audigy 1-től az összes Creative hangkártya natív OPEN AL -t használ
Ez sajnos nem igaz. Az audigy már rég a piacon volt, amikor a háborúk megkezdődtek a creative és a Loki között. A loki végül elbukott, így a kreatív kaparintotta meg az OpenAL-t. A creative most próbálja benyomni az OpenLA-be mindazt amit EAX címen elkövetett + sensaura-t.

(játék viszont annál kevesebb) sőt amit az EAX kihalásáról hablatyoltál az akkora okosság volt hogy a fal adta a másikat!! Megsúgok valamit.....: igazán jó EAX hatások OPEN AL alatt vannak.   :smoker:
KOllega úr az EAX kihalása az ténykérdés, a creative fórumain olvasd le Chaterina post-jait és megfogsz világosodni. azhogy térhangzás/művíz területén kifejlődött egy másik, immár open(ebb) api az nem jelenti azt, hogy az EAX fennmarad.

továbbá valamit áruljatok már el. ti, creative-addiktok mértcsak bubkóparaszt módjára vagytok képesek kommunikálni?

Szerkesztette: SFIJ 2006. 12. 30. 15:29 -kor

#1040 Felhasználó inaktív   nutria 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 12. 30. 15:03

Az összes addig támogatott 3d hardverelérés lesz nullázva Vista alatt, az Open Al éri el csak direktben a vasat, és  az Audigy 1-től az összes Creative hangkártya natív OPEN AL -t használ(játék viszont annál kevesebb) sőt amit az EAX kihalásáról hablatyoltál az akkora okosság volt hogy a fal adta a másikat!! Megsúgok valamit.....: igazán jó EAX hatások OPEN AL alatt vannak.   :smoker:

Már nem azért, de szerintem éppen erröl beszélt SFIJ..
Most látom csak, hogy megelőzött.

Szerkesztette: nutria 2006. 12. 30. 15:03 -kor

Téma megosztása:

• (126 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 50
  • 51
  • 52
  • 53
  • 54
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.