HWSW Informatikai Kerekasztal: Creative X-Fi - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (126 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 51
  • 52
  • 53
  • 54
  • 55
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Creative X-Fi A "Hangkártya"

#1041 Felhasználó inaktív   SFIJ 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2006. 12. 30. 15:05

Idézet: Ummon - Dátum: 2006. dec. 30., szombat - 14:03

Akkor szintén tisztázzunk pár dolgot:

Az ASIO-t ne keverjük ide, azt a Steinberg fejlesztette ki a PC-s és MAC-es zeneszerzés számára. A fő cél vele az volt, hogy csökkenjen a latency és ezáltal lehetséges legyen több DSP effektet pontosan időzíteni. De ez igazából profi DSP kártyákhoz lett kitalálva ezért nem hinném, hogy a Vista eljövetelével a CPU-n akarnák ugyanazokat az effekteket számoltatni ráadásul valós időben. Szóval a létjogosultsága megvan csak máshol.
Abból a szempontból érdekes az ASIO, hogy az OpenAL-hez hasonló kernel-architektúrális mechanizmusokkal használható.

Mivel a Vista-ban lévő hangrendszer úgy lett kialakítva, hogy a DirectSound emuláció a mixelt audio folyamot közvetlenül az OS ösvényébe küldi, ergo nincs lehetőség külön-külön elérni a stream-eket és a hardvernek küldeni inkább. Ezzel az összes létező hardveres gyorsítást nullázzák le (mint ahogy ezt már meg is válaszolták neked :) ). Ezáltal az egyetlen lehetőség a hardveres gyorsítás alkalmazására az OpenAL. A mai játékok meg használnak DS3D-t és EAX-ot, a jővőben miért ne módosulhatna ez DS3D-re és OpenAL-re?
Ez megint egy tévhit. Ami történt az annyi, hogy a DSound-ot felváltotta a WASAPI, pont. Szó sincs arról, hogy ne lehetne HW-es WASAPI-képes accelt hw-t készíteni, ami az APO-kat HW-ből implementálja. Ami történt az az, hogy a DSound-ra alapozott EAX gányolásnak vége :)

A második megjegyzésemben meg azért nem értettem, mert kevered a dolgokat. A vista sound architecture a kimenetén kizárólag WASAPI-val számol nem AZALIA-val (másik nevén Intel HD Audio), aminek nincs túl sok köze a térbeli hangzás leképezéséhez. Ez mint korábban is írtam az AC97 audio codec leváltására készül, a fennti ábrát nézve az "Audio Driver" blokknál található meg (ennyit találtam a kettő kapcsolatáról az MSDN-en).
Itt az zavart meg, hogy a bemenet és a kimenet fogalmait összekeverted. A bemenet a WASAPI, míg a kimenet a kodek interfész, vagyis az AZALIA. Ha néha még elis olvasod és megis érted amit találsz, akkor nem állnál le tényeken kötekedni :D

Szerkesztette: SFIJ 2006. 12. 30. 15:26 -kor

νιψονανωμηματαμημωνανοψιν

What do stars do? They shine.(Yvaine)

#1042 Felhasználó inaktív   Kr4tos 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 12. 30. 16:07

Idézet: SFIJ - Dátum: 2006. dec. 30., szombat - 14:53

Figy, ez nagyon zavaros, neki kéne még1x futnod.

erről beszéltem, mármint audio-t tekintve, öröm hallai, hpgy ezt legalább nem vitatjátok már.

igen eztis írtam volt. büszke vagyok, terjed a tudás, na :D

Ez sajnos nem igaz. Az audigy már rég a piacon volt, amikor a háborúk megkezdődtek a creative és a Loki között. A loki végül elbukott, így a kreatív kaparintotta meg az OpenAL-t. A creative most próbálja benyomni az OpenLA-be mindazt amit EAX címen elkövetett + sensaura-t.

KOllega úr az EAX kihalása az ténykérdés, a creative fórumain olvasd le Chaterina post-jait és megfogsz világosodni. azhogy térhangzás/művíz területén kifejlődött egy másik, immár open(ebb) api az nem jelenti azt, hogy az EAX fennmarad.

továbbá valamit áruljatok már el. ti, creative-addiktok mértcsak bubkóparaszt módjára vagytok képesek kommunikálni?

Nem hinném.

Idézet az openal.org-ról:
"On the Windows platform, Creative Labs provides three different OpenAL playback devices. Firstly, there is a native device that ships with soundcards such as the Sound Blaster Audigy® and Sound Blaster X-Fi™ series of card"

"The native OpenAL devices on Sound Blaster Audigy and Sound Blaster X-Fi™ soundcards do not use DirectSound or DirectSound 3D and so they will be completely unaffected. For games that use these devices, nothing will change. The game will continue to enjoy hardware based 3D audio and effects."

Amit tudok "mester" azt nem a fórumokból tudom, r-go NEM tőled!

Indítsd el kérlek a prey-t ill a quake4-et hogy megvilágosodj...(keresgélj 1 X-fi vel arrafelé, ha az nincs akkor hagyd is a fenébe)

Ha kihal az EAX asszem véget is ér a játékos pályafutásom, mert alaplapi szutykokkal fejlett térhang nélkül egy KALAP SZ@R a játékok hangulata/atmoszférája, elég volt anno 1 hónapig alaplapi hangrecsegővel szenvedni....(brrr,pfuj :D )

De mivel az EAX5 az valami brutális, ezt kétlem hogy bekövetkezne...azt pedig hogy nem EAX-nak fogják hívni a ugyanazt a technológiát a LEGKEVÉSBÉ sem fog zavarni. És azt gondolom ez a húzás a Vistában kompatibilásügyileg kőkorszaki visszalépés.

Most akkor neked mivel is van bajod?! A névvel , vagy a technológiával?! Egyáltalán használsz TE ilyet?!(kétlem) Mert akkor sejtened kéne mi ellen kardoskodsz olyan vehemensen! Ha ez így marad az bizony nagy veszteség lenne nekünk, játékosoknak. Akármennyire is útálod a Creative-ot.

Szerkesztette: Lacee78 2006. 12. 30. 16:28 -kor

Kép

#1043 Felhasználó inaktív   Kr4tos 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 12. 30. 16:14

Idézet: SFIJ - Dátum: 2006. dec. 30., szombat - 15:05

EAX gányolásnak vége :)

Egyre biztosabb vagyok benne hogy Te SOHA nem hallottál tisztességes EAX-ot. Akkor mit is szidsz itt tulajdonképpen??! :reklamacio:
Kép

#1044 Felhasználó inaktív   Emvy 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 12. 30. 16:32

Idézet: Lacee78 - Dátum: 2006. dec. 30., szombat - 17:14

Egyre biztosabb vagyok benne hogy Te SOHA nem hallottál tisztességes EAX-ot. Akkor mit is szidsz itt tulajdonképpen??! :reklamacio:

En se, biztos, soha. :) (Mas kerdes, hogy az orszag elso X-Fi tesztjenel en hallgattam be a cuccot, nyilvan azert, mert botfulem van.)
while (!sleep) sheep++;

#1045 Felhasználó inaktív   Kr4tos 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 12. 30. 16:34

Idézet: Emvy - Dátum: 2006. dec. 30., szombat - 16:32

En se, biztos, soha. :) (Mas kerdes, hogy az orszag elso X-Fi tesztjenel en hallgattam be a cuccot, nyilvan azert, mert botfulem van.)

Lehet. :Đ

Akkor nincs is miről beszélnünk....:hello:  :smoker:

De hogy tudd: tavaly szept 22-én kaptam kézhez az enyémet ; a creative márkakereskedésnél rendeltem, és három hetet vártam rá míg ideért, mikor egy bolt listáján se volt látható.

Az első X-fi driver amúgy se szólt túl jól.

Szerkesztette: Lacee78 2006. 12. 30. 17:21 -kor

Kép

#1046 Felhasználó inaktív   Ummon 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2006. 12. 30. 17:59

Mégis mi zavart meg? Az hogy sehol sincs a WASAPI leírásában egy szó sem 3D-ről? Vagy, hogy a WASAPI az alapja a Vistában a következő magasabb szintű API-knak:
-DirectSound (jéé nem fog kihalni)
-DirectMusic
-Windows multimedia waveXxx és mixerXxx funkciók
-Media Foundation
forrás: MSDN

Idézet

Ez megint egy tévhit. Ami történt az annyi, hogy a DSound-ot felváltotta a WASAPI, pont. Szó sincs arról, hogy ne lehetne HW-es WASAPI-képes accelt hw-t készíteni, ami az APO-kat HW-ből implementálja. Ami történt az az, hogy a DSound-ra alapozott EAX gányolásnak vége

Az eddigiek helyett van egy teljesen szoftveres architektúra. Az blődség, hogy egy az egyben leváltja a DirectSound-ot is. Hogy vannak benne APO-k, amik DSP-ként használhatóak? Attól még meg kell írni rá a rutinokat. Jelenleg van APO rutin hangerőszabályzásra, formátum konverzióra, mixelésre, limitálásra, stb. Ebből hogyan lesz térbeli hang  :think: . Akkor írjon mindenki magának rutint vagy biztosítsunk egy egységes felületet (legyen az DS3D vagy OpenAL)?
Egyébként meg ha a DirectSound le lesz váltva, akkor az utódja a Microsoft Cross-Platform Audio Creation Tool lesz (XACT).

Idézet

Itt az zavart meg, hogy a bemenet és a kimenet fogalmait összekeverted. A bemenet a WASAPI, míg a kimenet a kodek interfész, vagyis az AZALIA. Ha néha még elis olvasod és megis érted amit találsz, akkor nem állnál le tényeken kötekedni

A Microsoft a Vistában igenis kivonta a WASAPI-ból a hardver layert, valószínűleg a DRM jobb kézbentarthatósága miatt. Ráadásul a kimeneti interfésznek sem kell kötelezően AZALIA-nak lennie. Mégis szerinted miről tettem be linket? Az Intel HD Audio mint egy hardver támogatásáról Vista alatt, nem arról hogy ez szerves és kikerülhetetlen része a Vista-nak (mert az nem igaz). Ha Te is elolvasnád a linkjeimet tudnád.

Úgy vettem észre eddig én próbáltam meg mások számára is ellenőrizhető módon írni, tehát várom az állításaid biznyítékául szolgáló linkeket.

#1047 Felhasználó inaktív   SFIJ 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 12. 30. 18:10

Idézet: Lacee78 - Dátum: 2006. dec. 30., szombat - 16:14

jájj.  :omg: Nem akarsz elmenni a magyar telesámán mellé padawan-nak :Đ

Szerkesztette: SFIJ 2006. 12. 30. 18:11 -kor

#1048 Felhasználó inaktív   SFIJ 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 12. 30. 18:16

Idézet: Lacee78 - Dátum: 2006. dec. 30., szombat - 16:07

"The native OpenAL devices on Sound Blaster Audigy and Sound Blaster X-Fi™ soundcards do not use DirectSound or DirectSound 3D and so they will be completely unaffected. For games that use these devices, nothing will change. The game will continue to enjoy hardware based 3D audio and effects."

Amit tudok "mester" azt nem a fórumokból tudom, r-go NEM tőled!

Indítsd el kérlek a prey-t ill a quake4-et hogy megvilágosodj...(keresgélj 1 X-fi vel arrafelé, ha az nincs akkor hagyd is a fenébe)

ébmeg arra kérnélek hogy inditsd el a quake4-et pista alatt és csekkold le, hogy mi a valóság.

#1049 Felhasználó inaktív   SFIJ 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 12. 30. 18:30

Idézet: Ummon - Dátum: 2006. dec. 30., szombat - 17:59

Mégis mi zavart meg? Az hogy sehol sincs a WASAPI leírásában egy szó sem 3D-ről? Vagy, hogy a WASAPI az alapja a Vistában a következő magasabb szintű API-knak:
-DirectSound (jéé nem fog kihalni)
-DirectMusic
-Windows multimedia waveXxx és mixerXxx funkciók
-Media Foundation
forrás: MSDN

Az eddigiek helyett van egy teljesen szoftveres architektúra. Az blődség, hogy egy az egyben leváltja a DirectSound-ot is. Hogy vannak benne APO-k, amik DSP-ként használhatóak? Attól még meg kell írni rá a rutinokat. Jelenleg van APO rutin hangerőszabályzásra, formátum konverzióra, mixelésre, limitálásra, stb. Ebből hogyan lesz térbeli hang  :think: . Akkor írjon mindenki magának rutint vagy biztosítsunk egy egységes felületet (legyen az DS3D vagy OpenAL)?
Egyébként meg ha a DirectSound le lesz váltva, akkor az utódja a Microsoft Cross-Platform Audio Creation Tool lesz (XACT).

A Microsoft a Vistában igenis kivonta a WASAPI-ból a hardver layert, valószínűleg a DRM jobb kézbentarthatósága miatt. Ráadásul a kimeneti interfésznek sem kell kötelezően AZALIA-nak lennie. Mégis szerinted miről tettem be linket? Az Intel HD Audio mint egy hardver támogatásáról Vista alatt, nem arról hogy ez szerves és kikerülhetetlen része a Vista-nak (mert az nem igaz). Ha Te is elolvasnád a linkjeimet tudnád.

Úgy vettem észre eddig én próbáltam meg mások számára is ellenőrizhető módon írni, tehát várom az állításaid biznyítékául szolgáló linkeket.

te figyelj az hogy lefordítgatod az MSDN-t szép lassan magyarra és ennek következtében egyre inkább kénytelen vagy azt az álláspontot képviselni, amit én itt megosztottam a topik olvasóival, azzal nem tudok mit kezdeni. olyan emberekkel roppant nehéz vitatkozni, akik úgy ketdik a mondókájukat, hogy Nem! aztán betű szerint mégis egyetértenek veled. De görcsösen ragaszkodsz még néhány dologhoz.
A wasapi-hoz készítettek backendeket, hpgy a MMEX és a DSound alkalmazások működőképesek maradjanak. De mondok még 1 dolgot. A Vistában már nem natív a jól ismert, majd 12 éves WIN32 API sem már, futnak a WIN32 programok vistán, de nem ez a natív API. Azt hiszem, hogy néhány MSDN oldal elolvasása nem elégséges még ahhoz, hogy sw technológiai/architektúrális kédésekben állást foglalj.
Mivel a creatie embere állítja, hogy a creative maga is fog a hw-ein futó APO-kat készíteni a WASAPI-hoz, továbbra sem értem a betonfejűséged okát, hogy sw only audio. Persze, mamég. De ezen a platformon is lehet 3D audio-t csinálni, csak másképp kell, mások az interfészek. Az M$ kitatlált egy új audio platformot a windowshoz, hpgy kézben tartsa fullosan ezt is. A D3D-vel is pont ez volt a cél: sorvadjon el a glide, a metal és a az openGL. Ez lesz az OpenAL sorsa is.

Szerkesztette: SFIJ 2006. 12. 30. 18:32 -kor

#1050 Felhasználó inaktív   Kr4tos 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 12. 30. 19:53

Idézet: SFIJ - Dátum: 2006. dec. 30., szombat - 18:16

ébmeg arra kérnélek hogy inditsd el a quake4-et pista alatt és csekkold le, hogy mi a valóság.

Nézz szét mielőtt írogatsz, "mester".

Az igazság az hogy ilyen téren 5 klasszissal jobb az xp, és Ilyen fos módon mint a Vista alatt van nem is érdekel. :smoker:

Szerkesztette: Lacee78 2006. 12. 30. 19:56 -kor

Kép

#1051 Felhasználó inaktív   Kr4tos 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 12. 30. 20:00

Idézet: SFIJ - Dátum: 2006. dec. 30., szombat - 18:10

jájj.  :omg: Nem akarsz elmenni a magyar telesámán mellé padawan-nak :Đ

Nem igazán , de itt TE vagy a nagy GURU. :D
Lassan te léphetsz erről a topikról ha a fikázáson kívül nem tudsz mást, főleg tapasztalatok híján.....

Terjeszd inkább Jehova Tanúinak az igéjét.., lehet jobban menne.... :D

Szerkesztette: Lacee78 2006. 12. 30. 20:04 -kor

Kép

#1052 Felhasználó inaktív   didyman 

• Tápszag-értő
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Stábtag

Elküldve: 2006. 12. 30. 20:20

Na akkor most utoljára. Fejezzétek ezt itt be. Elvis kirohanásának még lesz következménye, a többiek pedig legyenek oly szívesek megmaradni szakmai jellegű, észérvekkel alátámasztott vitánál. A továbbiakban pedig kéretik mellőzni a hangminőség és a felszertség alaptalanul gyerekes összehasonlítását, valamint örömteli lenne, ha magyar emberek módjára, magyarul próbálnátok meg beszélni, különféle angol magyarítások és káromkodások nélkül. Szégyen, hogy hova fajultok.
Privát helyett email van.
Segíts nekünk, hogy segíthessünk másokon!
(Holnap délelőtt úgysem jó neki, mert nem engedem ki az ágyamból... Tündérvirág)

#1053 Felhasználó inaktív   SFIJ 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 12. 30. 20:25

Idézet: Lacee78 - Dátum: 2006. dec. 30., szombat - 19:53

Nézz szét mielőtt írogatsz, "mester".

Az igazság az hogy ilyen téren 5 klasszissal jobb az xp, és Ilyen fos módon mint a Vista alatt van nem is érdekel. :smoker:

tehát ezt a fikát bebeuktad és elis ismered. progresszzióóóóó :Đ

#1054 Felhasználó inaktív   SFIJ 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 12. 30. 20:26

Idézet: Lacee78 - Dátum: 2006. dec. 30., szombat - 20:00

Nem igazán , de itt TE vagy a nagy GURU. :D
Lassan te léphetsz erről a topikról ha a fikázáson kívül nem tudsz mást, főleg tapasztalatok híján.....

Terjeszd inkább Jehova Tanúinak az igéjét.., lehet jobban menne.... :D

meghajlok nagyságod előtt, nah  :respect:

#1055 Felhasználó inaktív   Kr4tos 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 12. 30. 20:30

Idézet: SFIJ - Dátum: 2006. dec. 30., szombat - 20:25

tehát ezt a fikát bebeuktad és elis ismered. progresszzióóóóó :Đ

bebeuktam?....:nevet2: nem, nem elis ismerem ismerni :Đ  :Đ  :Đ 

Szerkesztette: Lacee78 2006. 12. 30. 20:32 -kor

Kép

#1056 Felhasználó inaktív   Kr4tos 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 12. 30. 20:32

:offtopic:
Kép

#1057 Felhasználó inaktív   didyman 

• Tápszag-értő
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Stábtag

Elküldve: 2006. 12. 30. 20:55

Lacee78, te leszel a következő.
Privát helyett email van.
Segíts nekünk, hogy segíthessünk másokon!
(Holnap délelőtt úgysem jó neki, mert nem engedem ki az ágyamból... Tündérvirág)

#1058 Felhasználó inaktív   nutria 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 12. 30. 22:54

Oké, hagyjuk a dolgokat. Písz, béke..
Próbáljuk meg kulturált formában. Habár a téma eddig is az x-fi-vel volt kapcsolatos, néhány offot eltekintve...
Visszatérve.
Elvis! Neurofire feltett neked egy kérdést, amire én is borzasztóan kiváncsi vagyok.
Mitöl kvázi SMP az X-fi? Meg jó lenne erre valami forrást találni.
-ElvisTheKing: A DSP a Creative EMU8000-nél kezdődik (anno AWE32)- LOL
-ElvisTheKing:...nézd már meg ennek az "arctalan-online-köcsögnek" az aláírását.... :D
-Ja és "k*cs*gduda patkány" beteheted aláírásba, addig is reklámozol csórikám.....  Muhaha

#1059 Felhasználó inaktív   GoodSpeed 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Kitiltott

Elküldve: 2006. 12. 30. 23:16

Idézet: nutria - Dátum: 2006. dec. 30., szombat - 23:54

Oké, hagyjuk a dolgokat. Písz, béke..
Próbáljuk meg kulturált formában. Habár a téma eddig is az x-fi-vel volt kapcsolatos, néhány offot eltekintve...
Visszatérve.
Elvis! Neurofire feltett neked egy kérdést, amire én is borzasztóan kiváncsi vagyok.
Mitöl kvázi SMP az X-fi? Meg jó lenne erre valami forrást találni.

Mi azaz SMP?

#1060 Felhasználó inaktív   sutyi^ 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 12. 30. 23:20

Idézet: GoodSpeed - Dátum: 2006. dec. 30., szombat - 23:16

Mi azaz SMP?

Symmetric MultiProcessing, volt még a legutóbb ha jól emlékszek.
"We are going to hell, so bring your sunblock."
"To borrow the pharse of the ancient philosopher Clarksonius, 4th century B.C. - How hard can it be?"
"Have you ever thought: Oh no, my shoehorn is far too heavy? Well, help is at hand with this special lightweight, carbonfiber ended shoehorn."
"Clarkson you great oaf!"
Twittegylet

Téma megosztása:

• (126 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 51
  • 52
  • 53
  • 54
  • 55
  • Utolsó »