HWSW Informatikai Kerekasztal: Creative X-Fi - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (126 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 56
  • 57
  • 58
  • 59
  • 60
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Creative X-Fi A "Hangkártya"

#1141 Felhasználó inaktív   Emvy 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2006. 12. 31. 14:07

Idézet: Pietrosz - Dátum: 2006. dec. 31., vasárnap - 14:08

:D
Én ezen már csak röhögni tudok. Azt nem érted, hogy kurvára nem érdekel a szakszöveg, mert nem értek hozzá. 1 dolog érdekel, hogy szól a cucc. És ha berakok pl egy flac system of a downt vagy akármi mást, akkor sokkal jobb hangélményben van részem, ha megy a hátsó két hangszóró is, mintha nem menne. Ennyi. Ezt kéne felfogni.

Azt szerettuk volna mondani, hogy a sokhangszorora gyurmazott sztereo hang joval alacsonyabb objektiv minoseget kepvisel, mintha sztereoban hallgatnad. Ennyi. Az, hogy neked jobb igy, szerintem mindenkinek el kell fogadnia. Mindenki ugy elvez, ahogy tud es ahogy akar.

Es tovabbra is:

- semmi gond az X-Fi-vel
- semmi gond az 5.1-re kevert szteroval
- semmi gond a loudnessel

Az egyetlen, amiert itt megy a hercehurca az az, hogy ez egy szakmai forum, ami arrol szol, hogy tajekoztassuk az idetevedoket. Ha valaki laikus benez ebbe a forumba, es meg szeretne tudni, hogy objektive milyen az X-Fi hangminosege, akkor azt kell latnia, hogy

- kurva jo a DSP
- jo 3D-s effekteket tud a kartya
- a Vistas tamogatas nem idealis
- sima zenehallgatasra teljesen felesleges ezt venni, mert vannak jobbak, olcson
- 3D-s jatekra, mozizasra jo vetel.

Aki ezekkel nem ert egyet, erveljen, kerem.

Szerk.:

Es meg valami:

A hanghuseget nem lehet elerni ugy, ha belemaszatolsz a hangkepbe. Se a 2.0->5.1 keveressel, se Crystallizerrel, se massal. Ezek mind rontanak a hangon. Persze elektronikus zenenel majdnem mindegy, mert ott nincs referencia. Akusztikus zenen viszont _csak_ ronthatsz. Ha javulaskent eled meg, akkor hallgasd igy, de ne javasold masnak, ugyanis a te iteleted hibas, objektive.

Szerkesztette: Emvy 2006. 12. 31. 14:11 -kor

while (!sleep) sheep++;

#1142 Felhasználó inaktív   didyman 

• Tápszag-értő
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Stábtag

Elküldve: 2006. 12. 31. 14:10

Csodálatosak vagytok. Blue-mod majd alkalomadtán erre jár és kihúzza a strigulákat.
További kellemes évet.
Privát helyett email van.
Segíts nekünk, hogy segíthessünk másokon!
(Holnap délelőtt úgysem jó neki, mert nem engedem ki az ágyamból... Tündérvirág)

#1143 Felhasználó inaktív   Emvy 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 12. 31. 14:12

Idézet: Pietrosz - Dátum: 2006. dec. 31., vasárnap - 14:09

És mi van akkor, ha történetesen nekem be van állítva?

Olyan nincs. Szamolj utana.
while (!sleep) sheep++;

#1144 Felhasználó inaktív   Pietrosz 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 12. 31. 14:17

szerk.: kiszálltam :D

Szerkesztette: Pietrosz 2006. 12. 31. 14:23 -kor

- Where are we going?
- Let's go find out.

#1145 Felhasználó inaktív   Pietrosz 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 12. 31. 14:19

Idézet: Emvy - Dátum: 2006. dec. 31., vasárnap - 14:12

Olyan nincs. Szamolj utana.

Számol a halál. Te tényleg nem érted? Olvasd el BlueDeath vagy avman hszeit.
- Where are we going?
- Let's go find out.

#1146 Felhasználó inaktív   SFIJ 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 12. 31. 14:23

Idézet: Pietrosz - Dátum: 2006. dec. 31., vasárnap - 14:17

Én meg csak egy egyszerű duplázásról beszéltem, miszerint a hátsó hangszórókra is ugyanaz a jel megy mint a frontra.
Hogy ez mitől "joval alacsonyabb objektiv minoseget" azt nem tudom, de biztos én vagyok a hülye ahogy SFIJ is írta többször is. Bocs hogy élek :D

azért mert write-only júzer vagy.
szépen leírtam 2 fontos dolgot.
a) a hátsó csatik átvitele 200Hz-16kHz, mig a fronté 20Hz-20kHz
b) aztis leírtam, hogy fontos a sztereónál nemcsak a hangosság, hanem a fázisviszony is. A hátsó gyenge, surround hangfalakkal, szétvered ezt a fázisviszonyt, szétpicsázod a szeteró hangképet. A Moziban sem teszik ki a zenét a surroundra, hanem mindig a Frontokból jön a film alatt.

Szerkesztette: SFIJ 2006. 12. 31. 14:33 -kor

νιψονανωμηματαμημωνανοψιν

What do stars do? They shine.(Yvaine)

#1147 Felhasználó inaktív   Emvy 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 12. 31. 14:24

Idézet: Pietrosz - Dátum: 2006. dec. 31., vasárnap - 15:17

:offtopic:
Ezt kurva fontos volt még egyszer így leírni :D
Szerintem te még mindig azt hiszed, hogy valami olyan szintű felkeverés történik ami teljesen hazavágja a hangzást.

------------

Számol a halál. Te tényleg nem érted? Olvasd el BlueDeath vagy avman hszeit.

En nem hiszek semmit. Egyreszt hallottam X-Fi-t, masreszt elvileg lehetetlen nem rosszabbra keverni a hangot. Amit ket mikrofonnal vesznek pl. fel, abbol hogy csinal 5x annyi informaciot?

Itt ti nem ertetek valamit (semmit), es n. hozzaszolas, erveles utan azt gondolom, hogy szimplan azert, mert butak vagytok. Nem lehet mindenkinek 150 feletti IQ-ja, na, evvan. :respect: (Ha erre azt mondod, h en vagyok a hulye, eskuszom bescannelem neked a mensa tagsagi igazolvanyomat  :Đ )

Miutan ez kiderult, orultem a szerencsenek. :)

Modoknak: a hsz-em szemelyeskedos reszeert termeszetesen bevallalom a figyelmeztetest, ha ugy erzitek.
while (!sleep) sheep++;

#1148 Felhasználó inaktív   avman 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Ellenőrzés alatt

Elküldve: 2006. 12. 31. 14:25

Idézet: nutria - Dátum: 2006. dec. 31., vasárnap - 15:05

Namost.. a középszerű kis átlaguser kategória nemtom nálad mit és kiket takar. De szerintem ők sem X-fit, sem high-end cuccokat nem használnak.
Kár lenne beállítani magatokat középszerű usernek, mikoris nem vagytok azok. Ez ilyen egyszerű.
Fogalmam sincs, hogy hogy viszonyulnak az átlaguserek az audiofilekhez és arról sincs fogalmam hogy viszonyulnak a ct "buzikhoz", már elnézést a kifejezésért.
De hogy nekem hányingerem van a ct "buzik"-tól, az hótziher. :)

igazából nekem nincs ct-n, csak tök véletlenül keveredtem ide, mert  htcp-be kerestem valami hangkártyát. mp3/ac3/aac/stb. másnak. analóg vonalra, egyelőre. csak ezen a szinten nem kevés ilyen vitának voltam tanúja és kb. az is lett, amire számoltam.
a középszerű kis átlagjúzer azt takarja, akit eccerűen nem érdekelnek azok a szempontok, amiket ti itt felsoroltok. vagy mert nem érti a technikai részét (amit ti igazi tolvajnyelven adtok elő, amiből a beavatottak talán megértenek valamit). ***ideszerkesztve alant
amúgy rendeltem, hálistennek lehet nem jön meg, mert annyit elértetek, h a cmédiás sima pci terrateket felveszem a listára.
még valami, ez az egész a triumvirátusotok részéről is tele van övön aluli piszkálódással, kezdve duplaregges felvetéstől a kavingtonon át a nyelvtanóráig, a sima leidiótázással és igénytelenezéssel bezárólag.
az általam kicsit elfogultnak tartott prüderatúra meg itt most kimerült abban, h befenyítse - mellesleg teljesen jogosan - elvist (aki nem hiányzott a nyelvtanórákról, lévén asszem határontúli), aki alá szépen pakolgattátok (szerk: aka adtátok alá) a lovat, szakmaiság ide és oda. (látszott, h szándékosan bőszítitek). halványan utalgasson valami megfoghatatlanra magyarításokkal, anglicizmusokkal és egyebekkel kapcsolatosan (mintha csak azért lenne, h a fórum magas stilisztikai követelményeit betartassa). meg h nem beszéljünk csúnyán. illetve a szigorú szakmai szempontokra célozgat. holotta legelején le kellett volna állítani az egész szítást, mert itt, így ebben a totyikban teljesen értelmetlen.
szerk: *** vagy mert ugyanolyan elkötelezett "konzumidióta" costumer irényba, mint az audiofil

Szerkesztette: avman 2006. 12. 31. 14:33 -kor

- Tiszta idegbeteg vagyok mostanában, a legapróbb dolgokon dührohamot kapok. Lehet valami nyugtatót kéne szednem, vagy jógáznom kellene.
- A jóga egy baromság, inkább gyógyszerezd magad.

#1149 Felhasználó inaktív   Pietrosz 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 12. 31. 14:30

Idézet: Emvy - Dátum: 2006. dec. 31., vasárnap - 14:24

En nem hiszek semmit. Egyreszt hallottam X-Fi-t, masreszt elvileg lehetetlen nem rosszabbra keverni a hangot. Amit ket mikrofonnal vesznek pl. fel, abbol hogy csinal 5x annyi informaciot?

Itt ti nem ertetek valamit (semmit), es n. hozzaszolas, erveles utan azt gondolom, hogy szimplan azert, mert butak vagytok. Nem lehet mindenkinek 150 feletti IQ-ja, na, evvan. :respect: (Ha erre azt mondod, h en vagyok a hulye, eskuszom bescannelem neked a mensa tagsagi igazolvanyomat  :Đ )

Miutan ez kiderult, orultem a szerencsenek. :)

Modoknak: a hsz-em szemelyeskedos reszeert termeszetesen bevallalom a figyelmeztetest, ha ugy erzitek.

:omg:  :Đ
Erre mit lehet írni?
Eljött hozzánk a megváltó, örvendjünk :respect:
(az IQ-dat tetováltasd a homlokodra, de amolyan börtöntetkós módon ám :Đ)
- Where are we going?
- Let's go find out.

#1150 Felhasználó inaktív   SFIJ 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 12. 31. 14:32

Idézet: avman - Dátum: 2006. dec. 31., vasárnap - 14:25

igazából nekem nincs ct-n, csak tök véletlenül keveredtem ide, mert  hctp-be kerestem valami hangkártyát.

akkor bocs miről beszélsz? nekem legalább terméktapasztalatom van. a hosszú idők alatt a CT teljes termékpalettája megfordult a kezeim között, és állítom neked a legegyszerűbb CT termékek szólnak a legjobban. Volt egy fapad Sb16C "vibra", amin volt egy 2x3W-os erősítő. Rendes hangfallal csodaszép hangja volt. Minek utána szépen átkondiztam egy live! 24-et, annak is teljesen tistességes lett a hangja, bár annyira azért nemvolt rossz. a műveleti erősítőt is kicseréltem rajta. filléres picsa ügyek, kb anyagköltségen extra 800Ft ha volt. Az Audigy fellet magasztalva. Na azt visszavittem a mistrálba, mert iszonyat zajos volt és brummos. a mistrálos arc is elismerte. Az Audigy 2ZS-em konzoljában halott volt az MM erősítő, pedig azért vettem, hogymajd szépen bedigizek vele dolgokat. Teljesen paff voltam, mondtam ilyen nincs. és ekkor OLVASGATTAM ITTEN, HOGY IGEN, VAN OLYAN, HOGY TISZTESSÉGESEN MEGCSINÁLT HANGKÁRTYA. Vettem egy treeatec dmx6 Fire-t, és a mai napig örömöm van benne.

#1151 Felhasználó inaktív   avman 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 12. 31. 14:35

Idézet: SFIJ - Dátum: 2006. dec. 31., vasárnap - 15:32

akkor bocs miről beszélsz?

eddig is képtelen voltál felfogni miről beszélek.
- Tiszta idegbeteg vagyok mostanában, a legapróbb dolgokon dührohamot kapok. Lehet valami nyugtatót kéne szednem, vagy jógáznom kellene.

#1152 Felhasználó inaktív   SFIJ 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 12. 31. 14:36

Idézet: Pietrosz - Dátum: 2006. dec. 31., vasárnap - 14:30

:offtopic:  te figy. ha ilyen választékosan beszólsz valakinek, aki emberi hangnemben beszélget veled, akkor nem faja elmenni hisztizned az az azonnali intézkedéses topikba...

#1153 Felhasználó inaktív   SFIJ 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 12. 31. 14:37

Idézet: avman - Dátum: 2006. dec. 31., vasárnap - 14:35

eddig is képtelen voltál felfogni miről beszélek.

:offtopic:  hár való igaz, sértegetésen, meg  püziben elkövetett ordas zsidózáson kívűl érdemi mondanivalód nem volt...

#1154 Felhasználó inaktív   Pietrosz 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 12. 31. 14:38

Emberi hangnemben közölte velünk hogy igénytelen hülye bunkók vagyunk, kb ez volt a lényege. Mint ahogy a tiédnek is egyfolytában ez. Hát ebből nem kérek, köszönöm. :down:
- Where are we going?
- Let's go find out.

#1155 Felhasználó inaktív   SFIJ 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 12. 31. 14:41

Idézet: Pietrosz - Dátum: 2006. dec. 31., vasárnap - 14:38

Emberi hangnemben közölte velünk hogy igénytelen hülye bunkók vagyunk, kb ez volt a lényege.

:offtopic:  szerintem mi előtt eszkalálnád, mutasd meg azt az idézetet, ahol Emvy ilyet tett.

#1156 Felhasználó inaktív   nutria 

• Tag
  • PipaPipa

Idézet: Pietrosz - Dátum: 2006. dec. 31., vasárnap - 14:30

Eljött hozzánk a megváltó, örvendjünk :respect:

Szerintem, főleg miután a visszabeszélőben "jelentetted" a topikot, nem lenne célszerű személyeskedni másokkal.
-ElvisTheKing: A DSP a Creative EMU8000-nél kezdődik (anno AWE32)- LOL
-ElvisTheKing:...nézd már meg ennek az "arctalan-online-köcsögnek" az aláírását.... :D
-Ja és "k*cs*gduda patkány" beteheted aláírásba, addig is reklámozol csórikám.....  Muhaha

#1157 Felhasználó inaktív   avman 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Idézet: SFIJ - Dátum: 2006. dec. 31., vasárnap - 15:37

:offtopic:  hár való igaz, sértegetésen, meg  püziben elkövetett ordas zsidózáson kívűl érdemi mondanivalód nem volt...

izé. nem zsidóztam. és tényleg nagyon komoly problémáid vannak a szövegértéssel, ha nem érted miért kezdtem azzal a tirádával. de innentől kezdve hiteltelen hazug vagy. pedig épp azt akartam mondani h az előző postoddal a kreatív tapasztalataidról több és hitelesebb, használhatóbb infóhoz juttattad az olvasóközönséget mint az eddig elkövetett postjaiddal.

Szerkesztette: avman 2006. 12. 31. 14:46 -kor

#1158 Felhasználó inaktív   SFIJ 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 12. 31. 14:44

Idézet: avman - Dátum: 2006. dec. 31., vasárnap - 14:41

izé. nem zsidóztam

:offtopic: tod öreg az az egytlen szerencséd, hogy nem idézhetek be püzit a fórumszabályzat miatt. ha tehetném repülnél innen percek alatt.

Szerkesztette: SFIJ 2006. 12. 31. 14:45 -kor

#1159 Felhasználó inaktív   avman 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 12. 31. 14:48

Idézet: SFIJ - Dátum: 2006. dec. 31., vasárnap - 15:44

:offtopic: tod öreg az az egytlen szerencséd, hogy nem idézhetek be püzit a fórumszabályzat miatt. ha tehetném repülnél innen percek alatt.

nyugodtan beidézheted azt részt, ahol zsidóztam. mellesleg a címzett rendelkezik a nyilvánosságra hozatal jogával. de még csak le sem írtam azt a szót. vagy bármit ami azzal lenne kapcsolatos.

Szerkesztette: avman 2006. 12. 31. 14:48 -kor

#1160 Felhasználó inaktív   nutria 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 12. 31. 14:53

Idézet

nyugodtan beidézheted azt részt, ahol zsidóztam. mellesleg a címzett rendelkezik a nyilvánosságra hozatal jogával.

SFIJ, kiváncsi vagyok. Várom a privát üzenetet. :)

Szerkesztette: nutria 2006. 12. 31. 14:57 -kor

-ElvisTheKing: A DSP a Creative EMU8000-nél kezdődik (anno AWE32)- LOL
-ElvisTheKing:...nézd már meg ennek az "arctalan-online-köcsögnek" az aláírását.... :D
-Ja és "k*cs*gduda patkány" beteheted aláírásba, addig is reklámozol csórikám.....  Muhaha

Téma megosztása:

• (126 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 56
  • 57
  • 58
  • 59
  • 60
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.