HWSW Informatikai Kerekasztal: Creative X-Fi - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (126 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 123
  • 124
  • 125
  • 126
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Creative X-Fi A "Hangkártya"

#2481 Felhasználó inaktív   Eisenhower 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2008. 04. 18. 15:27

Idézet: Pietrosz - Dátum: 2008. ápr. 18., péntek - 15:06

Te kérdezted a különbséget :D
Amúgy sem értem min megy a vita, mivel már csak az egyiket kapni ha jól tévedek. A gamer pedig gagyinak tűnik a music mellett szvsz. :Đ
Ha tényleg javított a Gamer, ahogy írtad, akkor a platinumból meg a gamer fatál edisönből miért nincs új verzió? Szvsz faragtak neki új nyákot, hogy minél olcsóbb legyen nekik gyártani, aztán a minőség meg vagy maradt vagy nem.

de lehet kapni music-ot most rendeltem egyet ph-n srác elvileg creative-tol veszi 2 év garral árulja.
ASUS P5K-E Wifi App Edition : C2D E8500 @ 4300 : 2x2GB G.Skill 1000 : Sapphire Radeon HD4870 512MB  : Nec AD7170S : Pioneer DVR-215 : Logitech G5 : Antec P182 Case : SB X-Fi Music  250GB Hitachi Sata

ERROR: A Windows nemtalálja a Windows-t A folytatáshoz inditsa el a Windows-t!

#2482 Felhasználó inaktív   Pietrosz 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 04. 18. 15:33

Idézet: Eisenhower - Dátum: 2008. ápr. 18., péntek - 16:27

de lehet kapni music-ot most rendeltem egyet ph-n srác elvileg creative-tol veszi 2 év garral árulja.

ph-s bazárokban nincs ebből indultam ki. De ha onnan akkor így már érthető :)
- Where are we going?
- Let's go find out.

#2483 Felhasználó inaktív   Eisenhower 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 04. 18. 15:46

Idézet: Pietrosz - Dátum: 2008. ápr. 18., péntek - 15:33

ph-s bazárokban nincs ebből indultam ki. De ha onnan akkor így már érthető :)

írtam egy privit ha esetleg érdekel. ha nem akkor sorry az msg-ért :)
ASUS P5K-E Wifi App Edition : C2D E8500 @ 4300 : 2x2GB G.Skill 1000 : Sapphire Radeon HD4870 512MB  : Nec AD7170S : Pioneer DVR-215 : Logitech G5 : Antec P182 Case : SB X-Fi Music  250GB Hitachi Sata

#2484 Felhasználó inaktív   Kr4tos 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 04. 18. 16:54

Idézet: avman - Dátum: 2008. ápr. 18., péntek - 15:03

tyűha. mintha nem lenne több ingyéres kodek dts-hez, ami kiszórja az optikán is akár. illetve a számítási igénye az egeket súrolná. vagy épp ingyéres lejáccóból ne lenne. merhogy lejáccó nélkül ugyanvajon mégis h lehetne megvizuálni már a kép részt? gondókoggyunk emberek  :Đ
nem inkább arról van szó, h bármit ki tud szarni dts-ben pl. játékokból, tv tunerből, mittoménmégmiből  digitálisan, h a motyó csinálja meg a konverziót a hangfalak felé? mert ennek még lenne értelme, de h kodek nélkül hardveresen dolgozza fel a dts-t, az kb. a szántóföldi szakipari munkás vakítgatása kategória.

Szerintem félreértettél. A DVD lejátszó progiban DTS decoding> spdif out, a hangari beállításokbál use bulilt in decoding. Ennyi. A különbségről volt szó csak.

Nem DTS enkódolásról volt szó hanem dekódolásról.A driverben van a dekóder, ha nincs dvd lejátszó program csak valami ingyenes xar, akkor is van dts dekódolás(driveres) a fent irt módszerrel. Nemtom miért vagy kiütközve ezen, már az Audigyben is benne volt.
Kép

#2485 Felhasználó inaktív   avman 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Ellenőrzés alatt

Elküldve: 2008. 04. 18. 18:21

Idézet: Lacee78 - Dátum: 2008. ápr. 18., péntek - 16:54

A driverben van a dekóder, ha nincs dvd lejátszó program csak valami ingyenes xar, akkor is van dts dekódolás(driveres) a fent irt módszerrel. Nemtom miért vagy kiütközve ezen, már az Audigyben is benne volt.

én nem vagyok kiütközve rajta, csak így kábé t mínusz nullányi fícsör konzumidiótáknak és lámáknak.
- Tiszta idegbeteg vagyok mostanában, a legapróbb dolgokon dührohamot kapok. Lehet valami nyugtatót kéne szednem, vagy jógáznom kellene.
- A jóga egy baromság, inkább gyógyszerezd magad.

#2486 Felhasználó inaktív   FelixP 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2008. 04. 18. 20:23

Idézet: Lacee78 - Dátum: 2008. ápr. 18., péntek - 16:54

Szerintem félreértettél. A DVD lejátszó progiban DTS decoding> spdif out, a hangari beállításokbál use bulilt in decoding. Ennyi. A különbségről volt szó csak.

Nem DTS enkódolásról volt szó hanem dekódolásról.A driverben van a dekóder, ha nincs dvd lejátszó program csak valami ingyenes xar, akkor is van dts dekódolás(driveres) a fent irt módszerrel. Nemtom miért vagy kiütközve ezen, már az Audigyben is benne volt.

Üdv!
Logikus amit mondasz, én azt nem értem ebben, hogy ha beállítjuk így ahogy mondtad, és az X-fi  saját maga alakítja a jelet DTS-é, attól az még mindig nem fog DTS-ben hangzani (elvileg), ha nem digitálisba kötjük össze a karit a hangrendszerrel, mivel analóg jelen ha megszakad akkor se tudja továbbítani a DTS-sé alakított hangot, esetleg a DVD lejátszó progi ad rá szoftveres effectet, de az attól még nem lesz igazi DTS
De lehet, hogy most irtó nagy ostobaságot mondtam, csak most mélyülök el ezekben, és várom a felvilágosításotokat pont ezért. Most vettem egy Logitech Z5500 rendszert X-fi Gamerrel.
DVD filmekre Power DVD 8 Ultrát használok, és ha a filmen van DTS hangsáv(márpedig legyen:-) akkor nekem a SoundTouch vezérlő felismeri a DTS jelet és az dekódolja (Dolby Digital-nál ugyanígy) mindehez a progiban spd/if -en van ügye.
:respect:

#2487 Felhasználó inaktív   avman 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 04. 19. 00:23

a dts nem más, mint egy viszonylag nagy bitrétesű adatfolyam, mely jobbára 6 csatornával rendelkezik. mint ahogy az ac3 vagy mp3 is csak egy adatfolyam. lehet egy dts hangzás is szar és egy mp3 is jó. igazából majdnem tökmindegy neki, h milyen kodekkel lövöd ki digitálisan. sőt, manapság majdhogynem az is, milyen hangkártya digitális kimenetén. hacsak nem rendelkezel denevréfülekke és milliós hangcuccokkal.
ha ez az adatfolyam digitális jelként megy ki a motyódra, és ott történik a hardveres dekódolása, akkor megúszol egy digitális/analóg konverziót.
ennyi dióhéjban.

Szerkesztette: avman 2008. 04. 19. 00:25 -kor

- Tiszta idegbeteg vagyok mostanában, a legapróbb dolgokon dührohamot kapok. Lehet valami nyugtatót kéne szednem, vagy jógáznom kellene.

#2488 Felhasználó inaktív   Kr4tos 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 04. 19. 07:08

Azért azt hozzátenném hogy az elektronika vagy a dekóder chipek eltérése  igencsak számít, pl.: teljesen más egy hangkép a hangkarival dekódolva vagy pedig az erősítőmmel kibontva.
Kép

#2489 Felhasználó inaktív   FelixP 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2008. 04. 19. 10:47

Idézet: Lacee78 - Dátum: 2008. ápr. 19., szombat - 7:08

Azért azt hozzátenném hogy az elektronika vagy a dekóder chipek eltérése  igencsak számít, pl.: teljesen más egy hangkép a hangkarival dekódolva vagy pedig az erősítőmmel kibontva.

Értem..
Azt viszont nem, hogy DTS-be miért nem enkódolnak zenét, attól még, hogy az mp3 minősége elég jó attól még mindig csak közvetlen 5.1-en tudom hallgatni és hangfalváltások csak a stereo szintjén valósulnak meg.
Vagy ha mégis létezik, mi a kiterjesztése???

#2490 Felhasználó inaktív   avman 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 04. 19. 11:17

dvd audio a neve, de elég sikertelen lett. hd-s torrentoldalakon látok még egyéb dts/dts-hd/lpcm cuccokat, jobbára koncertfelvételek. ugyan nem értem itt mi értelme van az 5.1-nek, de én már csak ilyen maradi vagyok.
bár egyszer voltam (talán szegeden?) másfél koncerten, mikor kvadrofon felállásban nyomták. 4-en a 4 sarokból játszottak... egy élmény volt. de ezen felül...?
a szkéna meg nagyon tolja dvd videóban, dts jelzés, oszt a képanyag meg trágya 3500 kbs mpeg2, de dts hang!

Szerkesztette: avman 2008. 04. 19. 11:19 -kor

#2491 Felhasználó inaktív   SFIJ 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 04. 19. 13:09

Idézet: FelixP - Dátum: 2008. ápr. 19., szombat - 10:47

Értem..
Azt viszont nem, hogy DTS-be miért nem enkódolnak zenét, attól még, hogy az mp3 minősége elég jó attól még mindig csak közvetlen 5.1-en tudom hallgatni és hangfalváltások csak a stereo szintjén valósulnak meg.
Vagy ha mégis létezik, mi a kiterjesztése???

szia vannak dts cd-k, lényegileg ugyanazon az elven működve mint amit a moziban is használnak, csak nem 48ks a sampling rate hanem 44k1. lényegéében ez olyan mintha egy sztereó hanglemez lenne, a hagyományos lejáccókban sistereg is mint a mennykő, de a lényeg, hogy az a-v receiver megérti. vanpár csilláut albumom ilyen...
a baj az, hogy a cd jáccók nagyrésze nem kezeli, passthru kell hozzá av receiverhez, ezért aztán nem lett népszerű. itten találsz párat..

Szerkesztette: SFIJ 2008. 04. 19. 13:11 -kor

νιψονανωμηματαμημωνανοψιν

What do stars do? They shine.(Yvaine)

#2492 Felhasználó inaktív   SFIJ 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 04. 19. 13:13

Idézet: avman - Dátum: 2008. ápr. 19., szombat - 11:17

a szkéna meg nagyon tolja dvd videóban, dts jelzés, oszt a képanyag meg trágya 3500 kbs mpeg2, de dts hang!

a szkéna azért tólja nagyon a dtst, mert az egyetlen jó hangminőségű warez enkóder a surcode dts. a sonic foundry soft encode ugyan jobb mint a dspguru féle besweet de azért elég hitvány szegényke :)
νιψονανωμηματαμημωνανοψιν

What do stars do? They shine.(Yvaine)

#2493 Felhasználó inaktív   szucsati 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 04. 20. 12:01

Meg tudná valaki mondani, hogy Vista alatt az X-Fi Console-t hogy lehetne a systrayre varázsolni? Telepítettem a Creative oldaláról letöltött csomagot, szépen működik is a start menüből indítva, de nem hajlandó lekerülni a systraybe, meg automatikusan elindulni :(

#2494 Felhasználó inaktív   ChoyBoy 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2008. 04. 22. 11:21

Sziasztok!
Hozzájutottam egy Sound Blaster X-Fi XtremeMusic™ kártyához, viszont van pár dolog ami böngészés, keresgélés, visszaolvasás után sem világos, így kérlek adjatok ötleteket, válaszokat!

Pár éve még egy sima Audigy-m volt, és akkortájt WinXP-n volt szép Environment beállítás, csicsás hangerőszabályzó, minden kutyafüle a gyári driverrel + sw-ekkel.

Most viszont Vista Ultimate alatt vagyok, és alig-alig ment fel a legfrisebb driver. Gyakorlatilag szétszállt, fagyott a gép krix-krax-os képernyővel telepítés közben. Így sajnos nem tudom eldönteni hogy nincs "normális" hangerőszabályzó / környezet beállítás, vagy csak nekem nem ment fel?
Arról már nem is beszélek, hogy eddig (XP alatt) a Klipsch Promedia 4.1-em hátsó hangszórói is muzsikáltak még akár egy egyszerű winamp-os zenelejátszásnál is, sőt jobbhíján a DVD-k 5.1 -es hangja is "nagyon szépen" szólt eme rendszeren. (Audigy -vel és mostanság az alaplapi vezérlővel is.)
Most azonban csak egy fix statikus halk zaj, zúgás, sistergés hallatszik ha közelmegyek hozzá, más nem.
tudom hogy Vista, meg no-EAX, megy Alchemy, de nemár hogy ennyire szar legyen a világ Vista és X-Fi viszonylatában... Van valami megoldás? Rendes hangerőszabályzó, környezeti beállítások, hangszórók beállítása, stb...

Olvastam valami spéci nem hivatalos driver pack-ról (valami Youp-Pax_X) de fel nem mertem tenni még. (Igaz enek valami 500 MB az installere.)

Szóval valaki plz írjon sok okosságot nekem! :)

ChoyBoy
Core2Duo 6420, Gigabyte P965-DS4, 2 GB Kingston DDR2 800, Sapphire HD3870 Ultimate, X-Fi XtremeMusic, 2x1.5(x2) Samsung HDD RAID 1-ben, Plextor PX-810SA; NEC4571; Klipsch Promedia 4.1, ANTEC P180 ház, Scythe coolerek, Zalman HP770-XT táp

#2495 Felhasználó inaktív   Eisenhower 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 04. 22. 17:26

. :omg:  sorry :(

Szerkesztette: Eisenhower 2008. 04. 22. 17:30 -kor

#2496 Felhasználó inaktív   FelixP 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2008. 04. 25. 17:47

Idézet: SFIJ - Dátum: 2008. ápr. 19., szombat - 13:09

szia vannak dts cd-k, lényegileg ugyanazon az elven működve mint amit a moziban is használnak, csak nem 48ks a sampling rate hanem 44k1. lényegéében ez olyan mintha egy sztereó hanglemez lenne, a hagyományos lejáccókban sistereg is mint a mennykő, de a lényeg, hogy az a-v receiver megérti. vanpár csilláut albumom ilyen...
a baj az, hogy a cd jáccók nagyrésze nem kezeli, passthru kell hozzá av receiverhez, ezért aztán nem lett népszerű. itten találsz párat..

Értem, köszi
Csak az nem tiszta mi az a passthru és av receiver??? :confused:
:respect:

#2497 Felhasználó inaktív   Eisenhower 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 04. 27. 15:47

x-fi musichoz melyik vista drivert ajánljátok? :)

#2498 Felhasználó inaktív   Csokis 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 04. 27. 16:00

Idézet: Eisenhower - Dátum: 2008. ápr. 27., vasárnap - 16:47

x-fi musichoz melyik vista drivert ajánljátok? :)

Innen a két első file-t (SB_XFi_XP_Vista.part1.rar és SB_XFi_XP_Vista.part2.rar) szedd le! ;)
Desktop: Intel i7-3770, 16GB RAM, GeForce GTX 1050 Ti, Xubuntu 18.04 Linux - Linux User #586716
Laptop: Lenovo IdeaPad G500 (Intel Pentium 2020M, 4GB RAM, 1TB HDD) --- Synology DS213j NAS
Music1: ncmpcpp ⇨ Supra USB ⇨ TEAC UD-301 DAC ⇨ Sommer Cable Aqua Blue XLR ⇨ Focal Alpha 65 + IsoAcoustics ISO-L8R155
Music2: ncmpcpp ⇨ Klotz USB ⇨ Acoustic Research AR-UA1 DAC/HeadphoneAmp
Headphone: HiFiMAN HE400S (FocusPad-A earpads + Forza AudioWorks HPC cable), Takstar TS-671, Sennheiser HD 451

#2499 Felhasználó inaktív   krakenjimi 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2008. 04. 28. 20:41

X-fi extreme musicot keresek megvételre. :respect:

#2500 Felhasználó inaktív   Eisenhower 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 04. 29. 15:06

Idézet: krakenjimi - Dátum: 2008. ápr. 28., hétfő - 20:41

X-fi extreme musicot keresek megvételre. :respect:

ment privát... :D  :Đ

Téma megosztása:

• (126 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 123
  • 124
  • 125
  • 126
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

1 felhasználó olvassa ezt a témát.
0 felhasználó, 1 vendég, 0 anonim felhasználó