Sziasztok!
Hozzájutottam egy
Sound Blaster X-Fi XtremeMusic™ kártyához, viszont van pár dolog ami böngészés, keresgélés, visszaolvasás után sem világos, így kérlek adjatok ötleteket, válaszokat!
Pár éve még egy sima Audigy-m volt, és akkortájt WinXP-n volt szép Environment beállítás, csicsás hangerőszabályzó, minden kutyafüle a gyári driverrel + sw-ekkel.
Most viszont
Vista Ultimate alatt vagyok, és alig-alig ment fel a legfrisebb driver. Gyakorlatilag szétszállt, fagyott a gép krix-krax-os képernyővel telepítés közben. Így sajnos nem tudom eldönteni hogy
nincs "normális" hangerőszabályzó / környezet beállítás, vagy csak nekem nem ment fel?
Arról már nem is beszélek, hogy eddig (XP alatt) a Klipsch Promedia 4.1-em hátsó hangszórói is muzsikáltak még akár egy egyszerű winamp-os zenelejátszásnál is, sőt jobbhíján a DVD-k 5.1 -es hangja is "nagyon szépen" szólt eme rendszeren. (Audigy -vel és mostanság az alaplapi vezérlővel is.)
Most azonban csak egy fix statikus halk zaj, zúgás, sistergés hallatszik ha közelmegyek hozzá, más nem.
tudom hogy Vista, meg no-EAX, megy Alchemy,
de nemár hogy ennyire szar legyen a világ Vista és X-Fi viszonylatában... Van valami megoldás? Rendes hangerőszabályzó, környezeti beállítások, hangszórók beállítása, stb...
Olvastam valami spéci nem hivatalos driver pack-ról (valami Youp-Pax_X) de fel nem mertem tenni még. (Igaz enek valami 500 MB az installere.)
Szóval valaki plz írjon sok okosságot nekem!
ChoyBoy
Core2Duo 6420, Gigabyte P965-DS4, 2 GB Kingston DDR2 800, Sapphire HD3870 Ultimate, X-Fi XtremeMusic, 2x1.5(x2) Samsung HDD RAID 1-ben, Plextor PX-810SA; NEC4571; Klipsch Promedia 4.1, ANTEC P180 ház, Scythe coolerek, Zalman HP770-XT táp