HWSW Informatikai Kerekasztal: Google: sötét dolog születhet - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (18 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 13
  • 14
  • 15
  • 16
  • 17
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Google: sötét dolog születhet Vélemény

#281 Felhasználó inaktív   debianforever 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2006. 05. 12. 10:52

Idézet: special - Dátum: 2006. máj. 12., péntek - 10:27

wáháháháhááá!! valaki rúgja ki alólam a széket!

nem fogok belefutni definíciós közelharcba, én tudom, mibe egyeztem bele, de ha rájönnék, hogy mégse tudom, _mert nem néztem utána rendesen, mibe egyeztem bele_, akkor nem azt tenném (ad-absudrum!), hogy ország-világ előtt a másik felet próbálom bűnbakként feltüntetni, hanem csendben elészegyellném magam, és utólag áttanulmányoznám, hogy én állat, milyen jogi viszonyba léptem egy másik féllel. valahonnan innen indult ez a szál. az, hogy most akkor a tartalomelemzésre alapuló hirdetések mennyivel többek vagy kevesebbek, másodlagos.

csak neked, csak most segítek:

ha ezen megállapodás keretein kívül eső módon vagy céllal kezelik az adataidat, akkor van morális és jogi alapja is ellenlépéseket tenni. hogy ezt hogyan tudod meg, az más kérdés. többnyire sehogy, DOOMED, wáháháháháá!

ja igen, semmiféle személyes adatot nem kérnek sem regisztrációkor, sem később, a polgári név megadása is opcionális. sőt, most megnéztem, ha akarnám se tudnám megadni sehol, hogy munkásszülők parasztgyermekeként cigánykodva beléptem a hamaszba, később zsidó buzi lettem, de végül hazajöttem megélhetési rasszistának, és négergyűlöletet szervezek. pedig akarom.

a more az időzónát takarja. :D

a vírus és spamszűrés egyáltalán nem más, ugyanis egyáltalán nem a fejlécet elemzi a legtöbb szűrő (pláne nem a vírusszűrő:D). ha így lenne, akkor ugyanabból a forrásból származó leveleket néha nem minősítene tévedésből spamnek, például, de ezen kívül is egy határ szar lenne az eredményessége. a víruskeresők pedig kérlekszépen az _összes_ állományt átvizsgálják, de kifejezetten a dokumentumokat. a különbség csupáncsak annyi, hogy a levelet, amelyet így is, úgy is feldolgoz a rendszerük (tehát csak a törvény és jóízlés korlátozza őket abban, olvassák a leveleidet, amelyek a lőtéri döglött kutyát sem érdeklik © T2k) más célra is hasznosítják, például nem csak spamet, phishinget és vírust keresnek, hanem a feldolgozás outputja a reklámozó rendszerbe mutat (nem a vírusadatbázisba) amely ez alapján hirdetéseket helyez ki.

végezetül: gépekről beszélünk. a google számítógépei pont annyira olvassák el a leveledet, mint a toll és a papír, mikor kézzel írod. ha a rendszer megfelelő keretek között működik, és nem kerül illetéktelen célból _emberek_ kezébe, akkor az egyéni adatokból felépített profil sem több, mint egy bonyolult, élettelen mintázat.  ha már annyira lobogtatod az usa törvényeit, akkor tudhatnád, hogy példuál az ilyesfajta egyéni adatelemzést kifejezetten tiltja, kizárólag aggregáltan lehet. az más kérdés, hogy egyesek szerint a csoport mérete lehet 1 fő is (DOOOMED!). :D

Idézet: special - Dátum: 2006. máj. 12., péntek - 10:27

wáháháháhááá!! valaki rúgja ki alólam a széket!

nem fogok ....  mérete lehet 1 fő is (DOOOMED!). :D

Nos fuss neki újra, mert értelmezési gondjaid vannak ! :D

Senki nem írta - idézlek ! "B+ !" - hogy a vírus és spam elemzések forrása a fejléc lenne ! :) Azért beleláttad gratulálok ! :D A többi gondolat elvontabb, most hagyjuk ! :D Ha már megérted azt, amit olvasol, újra tárgyalunk ! szevasz ! (Tőled: "B+ !")

:D

Szerkesztette: debianforever 2006. 05. 12. 10:53 -kor

#282 Felhasználó inaktív   special 

• project 2501
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Stábtag

Elküldve: 2006. 05. 12. 11:10

debian, örülök, hogy beláttad, nincsenek érveid, csak ökörséget beszélsz. most lehetőséged nyílik, hogy elvonulj, és a google-lel kicsit utánakeress a dolgoknak, megnézd, miről beszélsz.

de megint segítek. érvelésed két alappillére az volt, hogy:

-- nem egyezik bele a felhasználó, hogy a google ilyen-olyan módon hirdetésre, szolgáltatásokra, elemzésre stb. használja fel az adatait.
-- ez nem lehet jogszerű

nos, mintkettő hamis. és ne írogass a fórumba inkább, mert elemzik.

Szerkesztette: special 2006. 05. 12. 11:16 -kor

#283 Felhasználó inaktív   Samott 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2006. 05. 12. 11:14

Idézet: special - Dátum: 2006. máj. 12., péntek - 11:27

...Google Privacy Policy Highlights...

De hat ez angolul van...  :confused: 

Samott :Đ
(There is always a last time for everything.) Overhead, without any fuss, the stars were going out. | exHWSW - Értünk mindenhez IS @ PH!

#284 Felhasználó inaktív   bogdan 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 05. 12. 11:15

b+, pont a google-el keressen utana???? :D :]
a forum ma:
"Ez van bazdmeg, ha nem tetszik, el lehet menni."

#285 Felhasználó inaktív   special 

• project 2501
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 05. 12. 11:16

:nevet2:

juteszembe a debianról, olyan opensauce kezdeményezés miért nincs, hogy egy nagy adatbázisba mindenki beírja azt, amit a másikról tud? :D

#286 Felhasználó inaktív   Samott 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 05. 12. 11:18

Idézet: special - Dátum: 2006. máj. 12., péntek - 12:16

:nevet2:

juteszembe a debianról, olyan opensauce kezdeményezés miért nincs, hogy egy nagy adatbázisba mindenki beírja azt, amit a másikról tud? :D

Iwiwnek hivjak, de meg nincs kesz teljesen... ;)

Samott

Szerkesztette: Samott 2006. 05. 12. 11:18 -kor

(There is always a last time for everything.) Overhead, without any fuss, the stars were going out. | exHWSW - Értünk mindenhez IS @ PH!

#287 Felhasználó inaktív   special 

• project 2501
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 05. 12. 11:21

Idézet: Samott - Dátum: 2006. máj. 12., péntek - 12:18

Iwiwnek hivjak, de meg nincs kesz teljesen... ;)

Samott

szerintem simán le lehetne söpörni az iwiwet egy olyan szochálóval, ahol azt kell bejelölni, kinek ki volt meg. :) megvolt.hu, megcsinaltam.hu stb. a vicc az lenne benne, ha mások is bejelölhetnék, nemcsak mi, és persze tök publikusan. na, ott a közös "ismerősök" és a legrövidebb út érdekes szolgáltatások lennének :D

#288 Felhasználó inaktív   bogdan 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 05. 12. 11:29

aaa! :legyint: mar reg megcsinaltak hollywoody szineszekkel! ;)

ez az ismeretsegi-halo kerdeskor mar a wiw elott evtizedekkel teriteken volt szakmai korokben. nem ok talaltak ki, ugye nem hiszitek?

(amugy erdekes utananezni, mit jelent az Erdo"s szam! annak legalabb van ertelme is..)
a forum ma:

#289 Felhasználó inaktív   debianforever 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 05. 12. 12:30

Idézet: special - Dátum: 2006. máj. 12., péntek - 11:10

debian, örülök, hogy beláttad, nincsenek érveid, csak ökörséget beszélsz. most lehetőséged nyílik, hogy elvonulj, és a google-lel kicsit utánakeress a dolgoknak, megnézd, miről beszélsz.

de megint segítek. érvelésed két alappillére az volt, hogy:

-- nem egyezik bele a felhasználó, hogy a google ilyen-olyan módon hirdetésre, szolgáltatásokra, elemzésre stb. használja fel az adatait.
-- ez nem lehet jogszerű

nos, mintkettő hamis. és ne írogass a fórumba inkább, mert elemzik.

Majd eldöntöm, hová írogatok, rendben ? :) Ez nem a te szobád ! :D

#290 Felhasználó inaktív   debianforever 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 05. 12. 12:32

Idézet: special - Dátum: 2006. máj. 12., péntek - 11:21

szerintem simán le lehetne söpörni az iwiwet egy olyan szochálóval, ahol azt kell bejelölni, kinek ki volt meg. :) megvolt.hu, megcsinaltam.hu stb. a vicc az lenne benne, ha mások is bejelölhetnék, nemcsak mi, és persze tök publikusan. na, ott a közös "ismerősök" és a legrövidebb út érdekes szolgáltatások lennének :D

ez jó ötlet !  :D

#291 Felhasználó inaktív   bogdan 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 05. 12. 12:44

Idézet

Idézet

ne írogass a fórumba inkább, mert elemzik.
Majd eldöntöm, hová írogatok, rendben ?
:omg:
a forum ma:

#292 Felhasználó inaktív   debianforever 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 05. 12. 13:04

[quote name='bogdan' date='2006. máj. 12., péntek - 12:44'] Majd eldöntöm, hová írogatok, rendben ?[/QUOTE] :omg: [/quote]
:offtopic:  :D

#293 Felhasználó inaktív   brd 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 05. 12. 20:04

Idézet: Inquisitor - Dátum: 2006. máj. 12., péntek - 10:38

... Gmail-ra, mire a levelező rendszer helyett bejelentkezett egy érdekes tartalmú lapra, ahol olyanok voltak kiírva, hogy:
Az ön egyenlege
Tranzakciók
...
Viszont azóta még direktbe se tudom behozni ezt az oldalt.

The Net? :)
Soha ne bízz olyanban, aki 5 napig vérzik és nem hal meg! :)

#294 Felhasználó inaktív   szalaynet 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2006. 05. 13. 11:54

Végigolvastam az egészet ésmegdöbbentem senkinek nem jut eszébe leszarni az egészet.

ÉS HA ADATOT GYÜJT ÉS HA ELADJA ÉS Ha tudok róla?

Ennyi erövel névvel cimel fix ipvel netezek oszt nyalják ki a seggemet..

Mert ha bablé jön a cellába akkor ugyis nyugi lessz EHHEZ KÉPEST.
Ja a pápa meg én vagyok

#295 Felhasználó inaktív   brd 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 05. 13. 13:49

Az aggodalmaskodók nagy része inkább amiatt aggódik szerintem, hogy mire lehetne felhasználni az ilyen adatokat.
Soha ne bízz olyanban, aki 5 napig vérzik és nem hal meg! :)

#296 Felhasználó inaktív   esztyopa 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 05. 21. 19:14

Végigolvastam az egészet ésmegdöbbentem senkinek nem jut eszébe leszarni az egészet.

ÉS HA ADATOT GYÜJT ÉS HA ELADJA ÉS Ha tudok róla?

Ehhez csak annyit fuznek,hogy olvasd vissza az elozo hozzaszolasomat,amire a *cellatarsamnak* csak annyi volt a reagalasa,hogy tul sok scifit olvasok! :paci:
Kerdezem en...akkor mirol beszelunk? Hiszen minden rendben,csak egy-ket moralistanak vannak jogi gorcsei... :sandor:

#297 Felhasználó inaktív   Gurgula 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 05. 24. 10:34

Itt mintha arról menne most a vita, hogy vajon baj e az hogy, a google, a szolgáltatásért cserébe adatokat, gyűjt, és ez vajon rossz e? Nem az a probléma ahogy ez most áll(bár szerintem nem is igazán tudjuk hogy hogy áll) hanem az, hogy ha ez így megy tovább lessz valakinek a kezében egy ollyan adatbázis, amely az internetezők, vagyis a nyugati világ(később persze mások is) 99%-áról tudni fog olyan dolgokat, amik nem lennének szükségesek, és amikkel a későbbiek során(például ha ezekre az infókra épít majd a törvényhozás) nagyon vissza lehet élni, ha nem is szándékosan.

Például: Ez az ember túl sokszor nézeget szexoldalakat ---> Nem alkalmas tanárnak, sajnáljuk
Van két ismerőse akikkel kommunikálni szokott, és akik alvilági körökhöz köthetők --> Nem vehetik fel a rendőrtisztire, stb

Ezek durva példák de ha létezik egy ilyen adatbázis, akkor előbb utóbb az emberek érdekében(hogy jobban megtalálják helyüket a világban), vagy a terrorizmus megelőzése érdekében a hivatalosan is ki fogják használni a benne rejlő lehetőségeket.

A mostani stern magazin fő cikke egyébként a google-al foglalkozik. Még nem olvastam, de kíváncsi vagyok.
Ma, 2008 márc 19.-án még semmi hír az amnesty international lapjain a tibetiek kínaiak általi terrorizálásáról.(kb. 14. óta tart) Ennyit érnek. És azok is, akik ezek után nem bojkottálják az olimpiát.

#298 Felhasználó inaktív   pz0009 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 05. 24. 21:28

Hi!

Előre leszögezem,csak az elso 5 oldalt olvastam,többre nem volt időm,de azért képet kaptam a dologról,szerintem.  A lényeg az,hogy akár figyelnek,akár nem,vagy gyűjtenek-e adatot,vagy bármi, mit számít?
Nem tartom magam exhibicionistának,de k-ra nem érdekel,ha valaki letárolja,hogy mit csinálok a weben,vagy akárhol.Amúgy is,mit kap a végén? Egy kezelhetetlen méretű információhalmazt.
Majd ha lesz rá precedens,hogy illegális tartalmat keres valaki,és másnap elviszi a rendőr,mert "webes alkalamzás általi nyilvántartásunkban ön illegális tevékenységet folytatott,és a btk x y pontja szerint letartóztatjuk/megbüntetjük/... :) " ,akkor azt mondom,fos..suk össze magunkat,és mindenki kezdjen el börtönt építeni,mert hamarosan egy nagy család leszünk. :)

Komolyan,mitől féljek? Egy rakás spamtől? Még a freemailes címemre is,amit ilyenekre használok,jön
max 5 spam naponta.Törlöm olvasatlanul.Kész. Még valami?

Persze,ZoneAlarm,meg Antivir,ez nyilvánvaló,de ezt a Google nélkül is tudtuk.

Sok sikert nekik a naplózáshoz! Legalább nekem nem kell írni (naplót).
Majd küldök valakinek egy fényképet a seg...gemről,hátha naplózzák. :)

Ui: fontos információkat évszázadok óta titkosítva tárolunk,és így továbbítunk. Alap.

#299 Felhasználó inaktív   woom 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2006. 05. 25. 19:44

Egyre inkább olyan világban élünk, ahol már nem mi irányítunk és ott tartun, hogy bárkiről bármit megtudnak azok akiknek ez a dolguk. Elszigetelve élhetsz egy erdő közepén lévő kunyhóban akkor is tudnak rólad mindent csak rá fér egy lapra amit leírnak, így meg könyvet kell írjanak rólam.
Ami ennek ellentmond az az, hogy tudtak a támadásról az amcsik mégis dőlt a torony, pedig google már akkor is volt. :cool:

#300 Felhasználó inaktív   Gurgula 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 05. 26. 12:34

Idézet: pz0009 - Dátum: 2006. máj. 24., szerda - 22:28

Hi!

Előre leszögezem,csak az elso 5 oldalt olvastam,többre nem volt időm,de azért képet kaptam a dologról,szerintem.  A lényeg az,hogy akár figyelnek,akár nem,vagy gyűjtenek-e adatot,vagy bármi, mit számít?
Nem tartom magam exhibicionistának,de k-ra nem érdekel,ha valaki letárolja,hogy mit csinálok a weben,vagy akárhol.Amúgy is,mit kap a végén? Egy kezelhetetlen méretű információhalmazt.
Majd ha lesz rá precedens,hogy illegális tartalmat keres valaki,és másnap elviszi a rendőr,mert "webes alkalamzás általi nyilvántartásunkban ön illegális tevékenységet folytatott,és a btk x y pontja szerint letartóztatjuk/megbüntetjük/... :) " ,akkor azt mondom,fos..suk össze magunkat,és mindenki kezdjen el börtönt építeni,mert hamarosan egy nagy család leszünk. :)

Komolyan,mitől féljek? Egy rakás spamtől? Még a freemailes címemre is,amit ilyenekre használok,jön
max 5 spam naponta.Törlöm olvasatlanul.Kész. Még valami?

Persze,ZoneAlarm,meg Antivir,ez nyilvánvaló,de ezt a Google nélkül is tudtuk.

Sok sikert nekik a naplózáshoz! Legalább nekem nem kell írni (naplót).
Majd küldök valakinek egy fényképet a seg...gemről,hátha naplózzák. :)

Ui: fontos információkat évszázadok óta titkosítva tárolunk,és így továbbítunk. Alap.

Azért érdemes elolvasni a többi oldalt is mert hasonló érvek hangzottak el pro és kontra.
Ma, 2008 márc 19.-án még semmi hír az amnesty international lapjain a tibetiek kínaiak általi terrorizálásáról.(kb. 14. óta tart) Ennyit érnek. És azok is, akik ezek után nem bojkottálják az olimpiát.

Téma megosztása:

• (18 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 13
  • 14
  • 15
  • 16
  • 17
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.