HWSW Informatikai Kerekasztal: PhysX - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (105 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 87
  • 88
  • 89
  • 90
  • 91
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

PhysX Fizikai gyorsító chip Értékeld a témát: -----

#1761 Felhasználó inaktív   arn 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2009. 02. 24. 15:35

Idézet: Abu85 - Dátum: 2009. febr. 24., kedd - 15:29

Ez egy picit más lesz. A DX10.1-ben az a jó, hogy amellett növelheted a grafikai részletességet, hogy még gyorsítasz is az eljárásokkal. A Techland-es Klarowicz szokott tesztelni a fejlett DX programozással. A Chrome 4.0-val tesztelgetett, hogy a DX10.1-gyel minimum 5, maximum 80%-ot gyorsulhat a feldolgozás. Átlagosan 25-35%-os értékeket mért. Nyilván a 80% akkor következett be, amikor olyan eljárás volt fölényben ahol a point sampling fölött érvényesült a Gather4 négyszer gyorsabb munkavégzése.

a pcs piacra vhogy sose volt jellemzo a tulzott merteku optimalizacio. ahogy rohannak elore a gyartok, nem is latom annak eselyet, hogy valtozni fog. ugyanez ment 15 eve is.

az ati is a helyzetet a nyers eronek koszonheti, es nem a dx10.1 supportnak.

#1762 Felhasználó inaktív   Abu85 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 02. 24. 15:49

Idézet: arn - Dátum: 2009. febr. 24., kedd - 16:35

a pcs piacra vhogy sose volt jellemzo a tulzott merteku optimalizacio. ahogy rohannak elore a gyartok, nem is latom annak eselyet, hogy valtozni fog. ugyanez ment 15 eve is.

Itt megint jót tesz a DX10, mert a korábbi API-kal ellentétben megköveteli az egyéni vertex és pixel render írását. Ha már pedig muszáj ilyet írna, akkor legyen az a render jó. ;)
Ezenkívül a fejlesztőknek sose az optimalizálástól szált el az agyuk, hanem attól, hogy a Vendor Specific Caps bitek miatt többször kellett megírni ugyanazt. Eleve mire minden flottul működöt, addigra már rég időhiányban voltak. A DX10-ben minden egységes, ha megírsz egy kódot, akkor az minden probléma nélkül lefut bármelyik DX10 karin. ;)

Süti dolgot hozott össze az MS ... ebből csak mi jöhetünk ki jól. Persze a Vistát le kell majd nyelni.
Szösszenetek és egyéb dolgok: katt

#1763 Felhasználó inaktív   vipi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 02. 24. 15:54

Idézet: Abu85 - Dátum: 2009. febr. 24., kedd - 15:17

Most ezen mit kell nézni? Az E4300 nagyon kevés a játéknak (látható, hogy teljesen beállt a rendszer 30 FPS köré). Ráadásul a 2 GB RAM miatt előnyt élvez a másik rendszer. Az egy dolog, hogy te mit állítasz be, de a rendszer folyamatosan felülbírálja a konfigurációt. Ezeket ki kell ütni az indítási paraméterekkel. Enélkül olyan lesz a játék, hogy ha 4 GB memóriád van és forgolódsz, akkor ott vannak az objektumok a távolban előtted, ha kevesebb a memória, akkor később jelennek meg az objektumok. három négy háztömb késői kirajzolása azért megdobja az FPS-t. ;) Többek közt ezért nem való a GTA4 tesztelésre ... a Rockstar szerint ez egy modern motor, ami paraméterez anélkül, hogy téged megkérdezne a beállításokról.

Amúgy szerintem az eredmények nem a legjobbak. Nekem az E4500 3 GHz-en két HD 3850-nel medium text-tel (több max) 1280x1024-ben 43 FPS ad átlag a 9.1-es driverrel.

Miért szarnám le ... ugyanúgy játszok, mint más. Minden gond nélkül. ;)

Tudom, hogy kevés neki a proci, mondtam is volna rá rögtön, hogy procilimit, de akkor jött az, hogy az NV mégis gyorsabb... a lassabb proci mellett.

Ez a ramos dolog meg is magyarázná, de kissé kételkedem benne.
1. A gyakorlat nem ezt mutatja, az ATI-s (4GB-os) gépen sokkal több befadelő ojjektum van ránézésre (elég sok játékidő után), mint a másikon.
2. Tele a net a vga memória tesztekkel, amik ugyanerről szólnak: a megjelenített objektumokról... és elég valósnak tűnik az az összefüggés. De akkor most vga vagy system ram limit? ...

Ja, és ez nem benchmark eredmény, hanem játékból frapssal felvett. Tudom, nyilván ez is messze van (messzebb mint a beépített bench) az egzakt méréstől, de azért az ATI-s gépen több felbontásban mért értékek azt mutatják, hogy elég kicsi az ebből eredő szórás, szóval többé-kevésbé jó mérés.

Benchmarkban nálam is negyven pár fps, talán 40 volt az ATI-n, de még az előző patchel. 45 NV-n. :think:

Szerkesztette: vipisrac 2009. 02. 24. 15:54 -kor

#1764 Felhasználó inaktív   arn 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 02. 24. 16:24

Idézet: Abu85 - Dátum: 2009. febr. 24., kedd - 15:49

Itt megint jót tesz a DX10, mert a korábbi API-kal ellentétben megköveteli az egyéni vertex és pixel render írását. Ha már pedig muszáj ilyet írna, akkor legyen az a render jó. ;)
Ezenkívül a fejlesztőknek sose az optimalizálástól szált el az agyuk, hanem attól, hogy a Vendor Specific Caps bitek miatt többször kellett megírni ugyanazt. Eleve mire minden flottul működöt, addigra már rég időhiányban voltak. A DX10-ben minden egységes, ha megírsz egy kódot, akkor az minden probléma nélkül lefut bármelyik DX10 karin. ;)

Süti dolgot hozott össze az MS ... ebből csak mi jöhetünk ki jól. Persze a Vistát le kell majd nyelni.

ha majd visszaterunk sw renderhez ugyanaz lesz, amit irtam. csak kompatibilitasi gond nelkul - bar lehet epp ez lesz majd az ara a gpgpus dolognak.

#1765 Felhasználó inaktív   Abu85 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 02. 24. 16:55

Idézet: vipisrac - Dátum: 2009. febr. 24., kedd - 16:54

Ez a ramos dolog meg is magyarázná, de kissé kételkedem benne.
1. A gyakorlat nem ezt mutatja, az ATI-s (4GB-os) gépen sokkal több befadelő ojjektum van ránézésre (elég sok játékidő után), mint a másikon.
2. Tele a net a vga memória tesztekkel, amik ugyanerről szólnak: a megjelenített objektumokról... és elég valósnak tűnik az az összefüggés. De akkor most vga vagy system ram limit? ...

Gyakorlatilag a textúrák tárolódnak csak a VGA memóriában ... Illetve a Render Target-ek is itt vannak. A többi a rendszermemóriában van.

#1766 Felhasználó inaktív   vipi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 02. 24. 19:46

Idézet: Abu85 - Dátum: 2009. febr. 24., kedd - 16:55

Gyakorlatilag a textúrák tárolódnak csak a VGA memóriában ... Illetve a Render Target-ek is itt vannak. A többi a rendszermemóriában van.

Azt mondanám jóval logikusabb, hogy a vga ram lesz előbb limit (a textúrák miatt), ha 2 házzal többet rajzolok ki és nem a 2/4gb rendszermemória...

Most szedjek ki 2gb ramot? Megesküszöl rá, hogy gyorsabb lesz? :) ;)

Szerkesztette: vipisrac 2009. 02. 24. 19:48 -kor

#1767 Felhasználó inaktív   Abu85 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 02. 24. 20:42

De mi van akkor, ha a háztömbök textúrái már eleve a VRAM-ban vannak? Ilyenkor nincs mit betölteni, a felhasznált hely is ugyanaz. ;)

Felesleges újratesztelni ... eleve CPU limited van. :rolleyes: Majd szólok Fless-nek, hogy legközelebb legyen GTA 4 teszt is. Bár szerintem elküld a fenébe. :D Így is sokat dolgozik szegény a mérésekkel. :cool:

#1768 Felhasználó inaktív   vipi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 02. 24. 21:23

Idézet: Abu85 - Dátum: 2009. febr. 24., kedd - 20:42

De mi van akkor, ha a háztömbök textúrái már eleve a VRAM-ban vannak? Ilyenkor nincs mit betölteni, a felhasznált hely is ugyanaz. ;)

Felesleges újratesztelni ... eleve CPU limited van. :rolleyes: Majd szólok Fless-nek, hogy legközelebb legyen GTA 4 teszt is. Bár szerintem elküld a fenébe. :D Így is sokat dolgozik szegény a mérésekkel. :cool:

De bazz, akkor miért beszélsz 2 vs 4gb problémáról, ha a cpu limit nagyobb gond?
Azért azt láttad, hogy 4850 vs 8800 31.5 vs 33.5 fps, és utóbbi mellett van lassabb proci, ram? ;)

A textúra meg bent lehet a vramban, de azért lássuk már be, hogy melyikre van nagyobb esély... ezért írtam, hogy logikusabb, hogy előbb a vram (ami mellesleg itt 512) telik meg textúrákkal - ami azért mégsem kicsi - mint a rendszer mem (2gb) azzal a pár byte-tal, amit egy tök passzív ház ojjektum kezelése jelenthet. :)

Szerkesztette: vipisrac 2009. 02. 24. 21:24 -kor

#1769 Felhasználó inaktív   FragMaster 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 02. 24. 22:16

Még mindig ezen szenvedtek? :D
Gigabyte GA-P35-DS3, Core2Quad Q9550 + CM TX2, 2*1gb Adata 800+, 2*1gb Supertalent, MSI GeForce GTX460 Cyclone OC 1GB, SB Audigy, Chieftec CFT-550, Pioneer DVR-216D, Samsung SH-D163B, Samsung 320gb, Dell U2311H

#1770 Felhasználó inaktív   vipi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 02. 24. 22:44

Idézet: FragMaster - Dátum: 2009. febr. 24., kedd - 22:16

Még mindig ezen szenvedtek? :D

Mer' félrebeszél. :)
Nem azt mondom, hogy hülyeségeket ír, csak mindig más választ kapunk a kérdésre. :D

#1771 Felhasználó inaktív   Abu85 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 02. 25. 09:31

Idézet: vipisrac - Dátum: 2009. febr. 24., kedd - 22:23

De bazz, akkor miért beszélsz 2 vs 4gb problémáról, ha a cpu limit nagyobb gond?
Azért azt láttad, hogy 4850 vs 8800 31.5 vs 33.5 fps, és utóbbi mellett van lassabb proci, ram? ;)

A textúra meg bent lehet a vramban, de azért lássuk már be, hogy melyikre van nagyobb esély... ezért írtam, hogy logikusabb, hogy előbb a vram (ami mellesleg itt 512) telik meg textúrákkal - ami azért mégsem kicsi - mint a rendszer mem (2gb) azzal a pár byte-tal, amit egy tök passzív ház ojjektum kezelése jelenthet. :)

Mert a CPU limit közel sem biztos, hogy megfelelő tesztkörnyezetet biztosít eltérő memóriamennyiség mellett.

A VRAM-ban a legtöbb motor igyekszik csak azokat a textúrákat benntartani amelyikre szükség van. Ha betöltené mindet, akkor már bőven túllépnénk a gigás kapacitást. A virtuális memóriában benne van minden. Onnan lapcserél a rendszer, amikor szükség van rá.

Amúgy nehezen lehet mérni egy VGA teljesítményét folyamatos VGA limit mellett. ;)

#1772 Felhasználó inaktív   vipi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 02. 25. 09:49

Idézet: Abu85 - Dátum: 2009. febr. 25., szerda - 9:31

Mert a CPU limit közel sem biztos, hogy megfelelő tesztkörnyezetet biztosít eltérő memóriamennyiség mellett.

Ez már megint mind logikus, de a 2 vs 4gb eltérés emlegetésekor még nem erről beszéltél. ;)

Idézet: Abu85 - Dátum: 2009. febr. 25., szerda - 9:31

Amúgy nehezen lehet mérni egy VGA teljesítményét folyamatos VGA limit mellett. ;)

Hogymi?
Akkor mi mellett lehet vga teljesítményt mérni? :)

Szerkesztette: vipisrac 2009. 02. 25. 09:50 -kor

#1773 Felhasználó inaktív   Yany 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 02. 25. 09:59

Idézet: vipisrac - Dátum: 2009. febr. 25., szerda - 10:49

Ez már megint mind logikus, de a 2 vs 4gb eltérés emlegetésekor még nem erről beszéltél. ;)

Hogymi?
Akkor mi mellett lehet vga teljesítményt mérni? :)

sztem cpu-t akart írni... vagy nem tom. :think:
Asrock Z68 Extreme3 Gen3 | Intel Core i5 2500K @ 4.5GHz | 2x4 GB Kingston HyperX DDR3-1600/CL9 | ThermalRight Archon 140mm | Cooler Master Real Power M620 | Cooler Master RC-690 KWN1 | 128 GB Samsung 830 / 500 GB Western Digital SE16 | Pioneer 212D DVD | Sapphire Radeon HD7870 @ 1150/5400 | 24" Dell U2412M | Windows 7 Pro x64

Logout.hu blog

#1774 Felhasználó inaktív   vipi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 02. 25. 10:15

Idézet: Yany - Dátum: 2009. febr. 25., szerda - 9:59

sztem cpu-t akart írni... vagy nem tom. :think:

Az lehet, de nem ez a lényeg, hanem hogy nem állnak össze a magyarázatok.

Látható, hogy ati-n ugyanaz az fps felbontásfüggetlenül.
Erre jött válaszként, hogy láthatóan cpu limit.
Viszont az nv-n mégis nagyobb az fps.
Erre volt a válasz, hogy akkor meg a 2/4gb ram miatt van...
Most meg lassan ott tartunk, hogy mindegy mitől van, lehet csillag-együttállás is, de az atinak akkor is jobban fekszik a gta. :D

ja és persze tettünk egy "bezzeg AA-val hogy megveri" kitérőt is, amit nem lehet a GTA-ra rátenni. :)

Szerkesztette: vipisrac 2009. 02. 25. 10:17 -kor

#1775 Felhasználó inaktív   Abu85 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 02. 25. 10:23

CPU limit akart lenni ...

Nem ott tartunk, hogy mértél két eltérő konfiggal eredményt. ráadásul nem a beépített bench-el, ami a GTA 4 esetében fontos, mert a motor memória menedzsmentje még ugyanolyan feltételek mellett is működhet másképp.

Az AA-t a többi játékra értettem, ahol működik - de ez amúgy is lényegtelen, hisz a csak a DX10.1 AA-képes a jövőben. A GTA 4-ben soha nem is lesz elsimítás, mert a motorba a jelenlegi formában nem lehet DX10.1-et építeni. :( Sok változtatás kell hozzá.

Szerkesztette: Abu85 2009. 02. 25. 10:24 -kor

#1776 Felhasználó inaktív   vipi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 02. 25. 10:59

Idézet: Abu85 - Dátum: 2009. febr. 25., szerda - 10:23

CPU limit akart lenni ...

Nem ott tartunk, hogy mértél két eltérő konfiggal eredményt. ráadásul nem a beépített bench-el, ami a GTA 4 esetében fontos, mert a motor memória menedzsmentje még ugyanolyan feltételek mellett is működhet másképp.

Tudom és írtam is, hogy nem egzakt a teszt, de az eredmények alapján mégis korrektnek tűnik. Hogy miért:
1. Látható, hogy az ATI-s rendszeren teljes cpu függőség van, ami meg is felel az elvárásoknak, nincs szórás a tesztben, teljesen korrekt eredmények.
2. Az NV-s rendszer szinte ua, mint a másik. CPU biztosan – és ez a legfontosabb, hisz az 1. pontban láttuk, hogy szinte csak a cpu limit dominál. A VGA nyilván különbözik, ez a tesztelés tárgya... Amiben még különbözhet a 2 vs 4gb ram. Ha nem a vga-ban akkor egyedül ebben lehetne még keresni az eltérés okát, te ezt is tetted, de én meg ezt kevésbé hiszem, erre írtam, hogy ha gondolod ki is próbálhatom 2gb-tal a másik rendszert is...

Ennyi. Szerintem korrekt volt, nem állítottam olyat vagy többet, mint amit a ki lehet olvasni az egészből. De részemről már lezártam a témát, csak nem szeretem a logikai bukfenceket, amik itt bekerültek a bizonyításodba. ;)

Idézet

Az AA-t a többi játékra értettem, ahol működik - de ez amúgy is lényegtelen, hisz a csak a DX10.1 AA-képes a jövőben. A GTA 4-ben soha nem is lesz elsimítás, mert a motorba a jelenlegi formában nem lehet DX10.1-et építeni. :( Sok változtatás kell hozzá.

Az AA támogatás meg szívás manapság, de ezt már kitárgyaltuk párszor, egyet is értettünk és nem ide tartozott.

#1777 Felhasználó inaktív   Frosty 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 03. 07. 07:58

Itt

Idézet

The portal games.tiscali.cz I also read that 2K Czech confirmed PhysX for Mafia 2

Sacred 2 Physx demonstrálás a Cebiten videó
Asus P8Z68-V, Intel Core i5 2500K@4.5GHz,Corsair A70 cooler, 2*4GB Kingston HyperX Blu XMP 1600MHz @ 1.5V, Sapphire 7970 OC Dual-X, Asus Xonar DX, Corsair AX750 750W, Creative Megaworks 550, Samsung 1TB F1 HDD, Dell U2311H

#1778 Felhasználó inaktív   Abu85 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 03. 08. 17:23

Szépen kikerülte a kérdéseket. ;)

A friss Physx címekről sem mondott semmit ... szerencsére engem nem köt a Physx-es titoktartás szóval én galád módon leleplezem a közeljövő geforce+ageia fizikus játékait. :D

Bionic Commando, Divinity 2: Ego Draconis, U-WARS, Aliens: Colonial Marines

Ezekívül Physx még a Backbreaker, a Borderlands, a Shadow Harvest és a Shattered Horizon :up:

Ha kérdezik ... nem én pofáztam. :Đ

#1779 Felhasználó inaktív   vipi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 03. 08. 17:34

Ez is több mint 2-3. :think:
Plussz Mafia2?

#1780 Felhasználó inaktív   Abu85 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 03. 08. 18:06

A Mafia 2 az elvileg az API-t használja, de nem lesz hardveres gyorsítás. Így is sokat csúsznak a srácok, a hardveres Physx még +3 hónap plusz tesztelés.

Dx10.1-ből sem ez a három jön ... sőt gyün tesszellátoros is, csak azokról nem szabad nyilatkozni. ;) Igazából a Physxről sem szabadna, csak erről nem esketett meg senki. :Đ  ;)

Az NV-nél is azért váltottak titkolózós üzemmódba, mert a Backbreaker, a Borderlands és az Aliens: Colonial Marines játékoknak a múlt évben kellett volna megjelenni. De mivel ezek közül egyik sem futott be, így az emberek becsapva érezték magukat. Mostantól csak akkor lesz bejelentve valami, amikor már biztos a megjelenés. A fenti játékokhoz szándékosan nem írtam megjelenési dátumot. :up:

Szerkesztette: Abu85 2009. 03. 08. 18:13 -kor

Téma megosztása:

• (105 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 87
  • 88
  • 89
  • 90
  • 91
  • Utolsó »