HWSW Informatikai Kerekasztal: PhysX - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (105 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 16
  • 17
  • 18
  • 19
  • 20
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

PhysX Fizikai gyorsító chip Értékeld a témát: -----

#341 Felhasználó inaktív   Omega 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2006. 04. 23. 15:50

És gondolom ebből is jön újabb meg újabb... márcsak abban reménykedhetünk, hogy ez tényleg hasonlatos lesz a 3D gyorsítók betöréséhez. Anno külön kellett vásárolni azt is, társkártyának, aztán az egész viszonylag hamar integrálódott. Csakúgy, mint a co-processzornak nevezett külön lapka, ami anno a lebegőpontos számításokat végezte az első PC-nkben még a kilencvenes évek elején.  :)

Szerkesztette: Omega 2006. 04. 23. 15:51 -kor

#342 Felhasználó inaktív   -Turbo- 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 04. 23. 16:11

Idézet: Omega - Dátum: 2006. ápr. 23., vasárnap - 16:40

Lehet, hogy megy, csak nem úgy, mint PhysXel... :confused:

Nagyon csodalkoznek. Raadasul az MS is 'rakhatna' PhysX-et az Xbox-ba akarmikor, csakugy mint azt a Sony teszi.

Idézet

Console gamers aren't left out in the cold, as Ageia PhysX technology will also be incorporated into Sony's PlayStation 3. The company today announced that the latest version of its PhysX software development kit will be made available to PS3 development teams at the end of the month.

He he, ugy latszik nincs annyira szukseg a chip-re.
JóSebesség

#343 Felhasználó inaktív   Omega 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 04. 23. 17:16

Kívánom, hogy legyen igazad. ;)

#344 Felhasználó inaktív   Inquisitor 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 04. 23. 20:05

Idézet: -Turbo- - Dátum: 2006. ápr. 23., vasárnap - 17:11

Nagyon csodalkoznek. Raadasul az MS is 'rakhatna' PhysX-et az Xbox-ba akarmikor, csakugy mint azt a Sony teszi.

He he, ugy latszik nincs annyira szukseg a chip-re.

Nem is tudom, az egyik fazon azt mondta a múltkor, hogy az egy darab Cell mag, amin fut a fizikai motor PS3-on, durván 2,5x akkora számítási teljesítménnyel bír, mint maga a PhysX PPU.
Másrészt pletykaszinten az X360-ban lévő ATI R500 is tud valamilyen(?) szinten fizikát számítani, és valószínüleg jobban, mint a Radeon X1000 széria.
.:: Close the World  . . . Open the nExt ::.

#345 Felhasználó inaktív   special 

• project 2501
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Stábtag

Elküldve: 2006. 04. 23. 20:48

Idézet: Inquisitor - Dátum: 2006. ápr. 23., vasárnap - 21:05

Nem is tudom, az egyik fazon azt mondta a múltkor, hogy az egy darab Cell mag, amin fut a fizikai motor PS3-on, durván 2,5x akkora számítási teljesítménnyel bír, mint maga a PhysX PPU.
Másrészt pletykaszinten az X360-ban lévő ATI R500 is tud valamilyen(?) szinten fizikát számítani, és valószínüleg jobban, mint a Radeon X1000 széria.

Persze, alapszintű matematikai műveleteket a Cell szemtelenül gyorsan végzi, abból is a 32 bites pontosságút (ez játékokhoz elég) Csakhogy. A Physx chip biztosan nem alapműveletek egymásutáni végézésvel gyorsítja a fizikát, mert az nem lenne gyorsítás, hanem komplex algoritmusokat figyelembe véve építenek fel áramköröket, azaz sokkal kevesebb művelettel végzik el ugyanazt a feladatot. Ugyanez a lényege a 3D grafikus chipeknek, és minden más gyorsítónak: speciális feladatot végezni el hatékonyan. A Cell bár nem tekinthető általános célú chipnek, mégiscsak mindenféle kódot tudnia kell futtatnia, fizikát, grafikát, mesterséges intelligenciát, vezérlést, hangok stb.  Kétlem, hogy a Cell teljes ereje felvenné a Physx chippel a versenyt a saját területén: fizikai számítások végzésében.

#346 Felhasználó inaktív   monolith 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 04. 23. 21:09

:up:  :smoker:
"Quality products,Customer satisfaction"
is a philosophy that guides all that we do at MSI.

#347 Felhasználó inaktív   Inquisitor 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 04. 24. 10:56

Idézet: special - Dátum: 2006. ápr. 23., vasárnap - 21:48

Persze, alapszintű matematikai műveleteket a Cell szemtelenül gyorsan végzi, ...

Konkrétan azt olvastam, hogy fizikai számításokban 2,5x gyorsabb, nem azt, hogy nyers számítási műveletekben. De ha csak 10-ed olyan gyors, mint a PhysX papiron, akkor már szép fizikát tufnak kreálni a játék készítők ... ha akarnak.
Itt arról volt szó, hogy nem kell semmi a fizikához, mert akkor is elég gyors, ami szvsz nem igaz.
.:: Close the World  . . . Open the nExt ::.

#348 Felhasználó inaktív   special 

• project 2501
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Stábtag

Elküldve: 2006. 04. 25. 16:45

Nem láttam még teljesítmény mutatókat, de azt gondolom, hogy ha a Cell gyorsabb fizikai számítások alatt, mint a Physx, akkor a Physx egy szar, nem célhardver.

Szerkesztette: special 2006. 04. 25. 16:56 -kor

#349 Felhasználó inaktív   -Turbo- 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 04. 25. 16:46

papiron lehet, hogy erosebb, de hogy ez a pc-s jatekokban nem fogjuk erezni, az is biztos. :smoker:
najo, befejezem. :Đ
JóSebesség

#350 Felhasználó inaktív   Omega 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2006. 04. 25. 17:16

Idézet: Omega - Dátum: 2006. ápr. 23., vasárnap - 18:16

Kívánom, hogy legyen igazad. ;)

Megintcsak.  :)

#351 Felhasználó inaktív   Etele 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 04. 25. 17:22

300 dolcsiért én ugyan nem veszek PhyX kareszt.

Majd ha majd' minden játék támogatja, és olcsóbb lesz. :D

#352 Felhasználó inaktív   Omega 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 04. 25. 17:27

Ehh, nem tudom mennyire vagy gépbzui, de (és utálom ismételni magam) ha ez olyan lesz, mint anno a 3D gyorsító tárkártya, akkor 'kihagyhatatlan'. :)
Várjuk meg az első teszteket, ahol összehasonlítási alapokkal írnak screenshotokkal (esetleg videokkal), hiszen még csak most derül majd ki, mizu. ;)

#353 Felhasználó inaktív   ReeChee 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 04. 25. 17:31

Idézet: Omega - Dátum: 2006. ápr. 25., kedd - 18:27

Ehh, nem tudom mennyire vagy gépbzui, de (és utálom ismételni magam) ha ez olyan lesz, mint anno a 3D gyorsító tárkártya, akkor 'kihagyhatatlan'. :)
Várjuk meg az első teszteket, ahol összehasonlítási alapokkal írnak screenshotokkal (esetleg videokkal), hiszen még csak most derül majd ki, mizu. ;)

Elvileg a gosztrikun jön már mindjármár mármindár!!!!!!!!!!!!!!!!!!!  :eek:
<b>OO = [||] [||] = OO </b>   Kereklámpás BMW M3 Forever!
Mielőtt bármit kérdezel >> <a href='http://www.google.com' target='_blank'>Google</a>      Ha bármi baj van >> Cserélj tápot!
Konfig: X2 5600+, 4096 MB GEIL DDR-II 800, OCZ Vertex 30GB, Asus 8800GT 512MB, Samsung 913N 19" TFT - 8ms
<i><b>Failure is a "Postponed Success"</b></i>

#354 Felhasználó inaktív   monolith 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 04. 25. 17:38

Tom Clancy's Ghost Recon: Advanced Warfighter a becsületes neve. szerintem mindannyian várjuk, de ne temessétek már ha lehet jó? :smoker:

#355 Felhasználó inaktív   Etele 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 04. 25. 23:53

Idézet: Omega - Dátum: 2006. ápr. 25., kedd - 17:27

Legyen úgy, hogy akkora változást hozzon a PhisyX, mint az első 3D gyorsítók. Ez esetben talán kiköhögöm azt a pénzt, bár szerencsére nem vagyok gépbuzi. :up:  :cool:

#356 Felhasználó inaktív   ReeChee 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 04. 26. 07:20

Idézet: monolith - Dátum: 2006. ápr. 25., kedd - 18:38

Tom Clancy's Ghost Recon: Advanced Warfighter a becsületes neve. szerintem mindannyian várjuk, de ne temessétek már ha lehet jó? :smoker:

Ki temette?
Szerintem mindenki várja, csak már paranoiásak az emberek, mert többször előfordult már a PC-k történetében, hogy megvetettek velük valamit, ami nem hozta a kívánt eredményt, neadjisten váltottak sok pénzért és nem lett gyorsabb, vagy közel nem annyival. (pl.: ATA-SATA, szerintem vicces)

/ON
Erről a Ghost Reconról vannak valahol olyan vidik, amik megmutatják hogy hogy fog festeni benne a fizikai hókamóka?
Mielőtt bármit kérdezel >> <a href='http://www.google.com' target='_blank'>Google</a>      Ha bármi baj van >> Cserélj tápot!
Konfig: X2 5600+, 4096 MB GEIL DDR-II 800, OCZ Vertex 30GB, Asus 8800GT 512MB, Samsung 913N 19" TFT - 8ms

#357 Felhasználó inaktív   monolith 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 04. 26. 08:21

ATA-SATA télleg vicc. videót én még nem hallottam, de én is örülnék neki. meg lehet hogy én vagyok bamba, de nem láttam még részleteket magáról a kártyáról. beteszem a pci-ba, és annyi? semmi dugdosás sehova? csak megy és kész?

#358 Felhasználó inaktív   ReeChee 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 04. 26. 08:41

Idézet: monolith - Dátum: 2006. ápr. 26., szerda - 9:21

ATA-SATA télleg vicc. videót én még nem hallottam, de én is örülnék neki. meg lehet hogy én vagyok bamba, de nem láttam még részleteket magáról a kártyáról. beteszem a pci-ba, és annyi? semmi dugdosás sehova? csak megy és kész?

Hát szvsz egy 500mhz-es, 256 megás kártyát nemigen hiszem hogy sima PCI-ba illeszthetnéd, nembeszélve arról, hogy szerintem ezzel is gyorsítani akarják a PCI-e elterjedését, és tuti csak olyan lesz...

(valami ilyesmi infók voltak, hogy 500 mhz körüli a chip rajta, és több mint valószínű 256 mb ram, de olyanról is szó volt hogy 2 vagy 3 változat lesz, 200, 250 és 300 dolcsi körül, valami ilyesmi :think: )

#359 Felhasználó inaktív   Tamtam 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 04. 26. 08:41

Idézet: ReeChee - Dátum: 2006. ápr. 26., szerda - 8:20

/ON
Erről a Ghost Reconról vannak valahol olyan vidik, amik megmutatják hogy hogy fog festeni benne a fizikai hókamóka?

Ghost recon Physx hókamóka :) Az a kis törmelékeső meg  a füst az mitmondjak szépszép, de ezért még nem lenne érdemes ennyiért beszerezni egy ilyen kütyüt.
1. ASUS P5K D/W ¤ Q6600^TRU120E ¤ Sapphire 4870X2 ¤ 2x1GB ST T1000 ¤ F1 750GB ¤ CM Stacker 832 ¤
2. Abit KN8U ¤ X2 3800+ ¤ 8600GTS256 ¤ 2x0.5GB Adata DDR566 ¤
3. Dell GX280 slim
4. Popcorn A110 + 1TB Samsung EG

#360 Felhasználó inaktív   monolith 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 04. 26. 08:52

hát mondjuk szerintem jobban kéne kinézni. azért meg lehetne dobni ezeket még egy-két repesszel, vagy ilyesmi. szvsz ha ennyit látunk, akkor inkább másra gyűjtök... :smoker:

Téma megosztása:

• (105 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 16
  • 17
  • 18
  • 19
  • 20
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.