HWSW Informatikai Kerekasztal: Mobil kihangosítók - autókba! - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (6 Oldal)
  • +
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Mobil kihangosítók - autókba! (BT hangszórók, headset, rádiós...)

#21 Felhasználó inaktív   Sumi 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2005. 05. 25. 09:43

Idézet: Buga_Laci - Dátum: 2005. máj. 25., szerda - 10:23

Bazz! Vettem egy HBH 600as SE kékfogas headszettet, és nem megy az 5.26os szoftos nokia 6230ammal! Nokiában + T-Mobile-ba azt mondták, hogy nem is fog mert nokia csak nokiával, de ismerősömnek is SE headsettje volt a nokiájához! Telcsim nem is látja! Látható a telóm headsett is bekapcsolva, párosítanám de nem megy! Nincs valami olyan funkció a headsetten valahogy hogy nem látható és azért? Villog minden de nem műxik együtt a kettő! :( Fax kivan! El kell adnom :(

biztos, hogy jol parositod? en is szivtam par napot, mire rajottem, hogy a motorola headsetet hogy kell parositani.. (mert persze sehol nem irtak a users manualban..).. ugy kellett, hogy nyomni kellett a bekapcsolo gombot (illetve A gombot (mert ezen kivul csak hangeroszabalyzo van):)), es bekapcsolt, de tovabb kelett nyomni, amig folyamatosan nem egett rajta a led.. na akkor lehetett parositani
Per Aspera Ad Astra

#22 Felhasználó inaktív   mizsepizse22 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 05. 25. 10:04

Idézet: Sumi - Dátum: 2005. máj. 25., szerda - 10:43

biztos, hogy jol parositod? en is szivtam par napot, mire rajottem, hogy a motorola headsetet hogy kell parositani.. (mert persze sehol nem irtak a users manualban..).. ugy kellett, hogy nyomni kellett a bekapcsolo gombot (illetve A gombot (mert ezen kivul csak hangeroszabalyzo van):)), es bekapcsolt, de tovabb kelett nyomni, amig folyamatosan nem egett rajta a led.. na akkor lehetett parositani

jól nyomom szerintem mert 5sec után villog a headsett, utána hiába nyomom kikapcsol! mindjárt megyek nokiába segít a srác hogy mi és hogy kipróbáljuk másik telóval is! kész! :D cső

#23 Felhasználó inaktív   mizsepizse22 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 05. 25. 10:19

Na bazz működik! Nem tudom, hogy mit és hogy nyomkodtam de tökéletesen megy, párosítva van, remélem hogy már nem kell vele szarakodnom! Igen jó dolog! :D

#24 Felhasználó inaktív   mizsepizse22 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 05. 25. 14:47

Fél napos tesztelés után (marha sokat beszéltem vele, vezetés közben is) igen jó cucc! Nokia a teló ugye és SE a kékfogas cuccz, de igen jó! Praktikus, kényelmes a fülnek és baromi távolról is jó! De tényleg! Hihetetlen, soha nem fogok tőle megválni! :D Telcsit mostanában tuti nem cserélek, meg a headsett is jó, már csak a kocsimba kéne valami faxa kis tartó és akkor fullos lenne minden!

#25 Felhasználó inaktív   Charles 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 05. 25. 21:50

Itt van, amit ígértem...

Kihúztam a forgalmazót, meg a számot, hogy ne minősüljön "reklámnak"...

Kép

Üdv!
"Azt szeretném ha az én gépem... Penge képek, élethű hang és tökéletesen gyors 3-D. AMD Nekem is!" :D

#26 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Stábtag

Elküldve: 2005. 05. 25. 22:36

Idézet: Charles - Dátum: 2005. máj. 25., szerda - 21:50

Hááát, inkább a szivargyújtós. Annak van fentre csíptethető mikrofonja, meg saját hangszórója, rárakva a telót automatán autó/headset üzemmódra kapcsol.
Make love not Wor.

#27 Felhasználó inaktív   mizsepizse22 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 05. 26. 14:27

Idézet: Charles - Dátum: 2005. máj. 25., szerda - 22:50

Itt van, amit ígértem...

Kép

Üdv!

ez mennyi zsír és csak kéne a forgalmazó is! :D PÜ is jó!

#28 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 05. 26. 22:27

Idézet: Buga_Laci - Dátum: 2005. máj. 26., csütörtök - 14:27

Oszt nem hallgatsz közben rádiót, meg néha sistergést? Nemááár...

Nekem ilyen fejtámlás kihangítóm van, pár haver hangját/telóját nem szereti, eccerűen nehéz érteni, és zörög. Más népekkel ugyanakko ugyanott jó, mivel naponta pár órát pofázok telefonból, és mindig ugyanazok az emberek panaszkodnak, hogy nem hallanak. Érdekes.

http://www.nokia.hu/id5862.html
Make love not Wor.

#29 Felhasználó inaktív   Charles 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 05. 27. 16:17

Idézet: Jahno - Dátum: 2005. máj. 25., szerda - 23:36

Hááát, inkább a szivargyújtós. Annak van fentre csíptethető mikrofonja, meg saját hangszórója, rárakva a telót automatán autó/headset üzemmódra kapcsol.

Nem recseg semmit, próbáltam a helyszínen... Jónak tűnt...

A mikrofonja nem tudom milyen... Nem tudom, hogy milyen veszek, de sajna a BT féle cuccok 20e, ami 2x...

Üdv!
"Azt szeretném ha az én gépem... Penge képek, élethű hang és tökéletesen gyors 3-D. AMD Nekem is!" :D

#30 Felhasználó inaktív   Charles 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 05. 27. 16:18

Idézet: Jahno - Dátum: 2005. máj. 26., csütörtök - 23:27

Oszt nem hallgatsz közben rádiót, meg néha sistergést? Nemááár...

Nekem ilyen fejtámlás kihangítóm van, pár haver hangját/telóját nem szereti, eccerűen nehéz érteni, és zörög. Más népekkel ugyanakko ugyanott jó, mivel naponta pár órát pofázok telefonból, és mindig ugyanazok az emberek panaszkodnak, hogy nem hallanak. Érdekes.

http://www.nokia.hu/id5862.html

Hát a komolyabb kihangosítók IS a rádióra kapcsolódnak és elnémítják a rádiókat ugye...
És a hallgatott rádió belehallatszik a partnerhez, nem?

Üdv!

#31 Felhasználó inaktív   Charles 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 05. 27. 16:19

Idézet: Buga_Laci - Dátum: 2005. máj. 26., csütörtök - 15:27

Ok megy PÜ-ben a kép amin nincs kiszedve. :)

Üdv!

#32 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 05. 27. 16:33

Idézet: Charles - Dátum: 2005. máj. 27., péntek - 16:18

Hát a komolyabb kihangosítók IS a rádióra kapcsolódnak és elnémítják a rádiókat ugye...
És a hallgatott rádió belehallatszik a partnerhez, nem?

Elbeszélünk egymás mellett. Ha csörög, akkor rádiót magától mutézza, végén mute vissza. Így meg egy adott frekire be kell lőni a rádiót, amin hallgatod a nagy semmit, hogy mikor fog ott csörögni a telefon. Én meg kézzel lemutézom, aztán kész.
Make love not Wor.

#33 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 05. 27. 16:34

Idézet: Charles - Dátum: 2005. máj. 27., péntek - 16:17

A mikrofonja nem tudom milyen... Nem tudom, hogy milyen veszek, de sajna a BT féle cuccok 20e, ami 2x...

Mikrofonja szerintem nincs, teló sajátját használja. Viszont azt jól nézzétek meg, hogy ezeket a rádiós elvű olcsó izéket magának a mobilnak a térereje szokta zavarni, és szépen belehallatszik a prüntyögés.
Make love not Wor.

#34 Felhasználó inaktív   mizsepizse22 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 05. 30. 11:10

Jahno: igazad van próbáltam egy ilyet tényleg fos!

Egyébként ha valakit érdekel eladósorba került a headsetem (SE HBH 600) akit érdekel PÜ! Műxik minden bluetooth-os telóval!

#35 Felhasználó inaktív   Krinyo 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 05. 30. 15:16

Jah, ezek a cuccok a telefon sajat mikrofonjat hasznaljak, szal lehet orditani, hogy halljon a masik fel... :D

En egy sima Cellink BT headsetet hasznalok, tokeletes autoba.

Krinyo
72792 óra, 6649 anyag, 11 376 878 karakter (6772 A4-es oldal) = az én HWSW-m

#36 Felhasználó inaktív   Charles 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 06. 10. 22:50

Hú, jó rég néztem a topicot...

Lehet, hogy majd mégis csak beépített cucc kéne... Jahno, többiek esetleg tudtok válaszolni?

Tehát lényeg, hogy BT-os legyen, a jövőbeli kompatibilitás miatt, bármilyen mobilom is lesz, az mindben lesz.

A Tartót adják hozzá? Vagy van valami vége, ami telefononként cserélhető. Amiben a telefon pihen, arra gondolok (mondjuk egy márkán belül, nevezetesen SE)

Tehát pl. egy SE BT-os kihangosító kéne, most SE 610-em van, és tervezek majd egy K750-et. Akkor elvileg csak a passzív tartót kell cserélni? (vagy addig inkább meg sem veszem amúgy se...)

A rádió tipusa mind1? (gyári rádió van, beépített).

A cucc árán kivül mibe kerül egy beszerelés és mennyi idő általában?

Üdv!

#37 Felhasználó inaktív   Charles 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 06. 13. 22:51

No, esetleg valaki tudna válaszolni az utolsóra?

Üdv!

#38 Felhasználó inaktív   Melinda 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 06. 13. 23:33

Idézet: Charles - Dátum: 2005. jún. 10., péntek - 23:50

Lehet, hogy majd mégis csak beépített cucc kéne... Jahno, többiek esetleg tudtok válaszolni?

Tehát lényeg, hogy BT-os legyen, a jövőbeli kompatibilitás miatt, bármilyen mobilom is lesz, az mindben lesz.

A Tartót adják hozzá? Vagy van valami vége, ami telefononként cserélhető. Amiben a telefon pihen, arra gondolok (mondjuk egy márkán belül, nevezetesen SE)

Tehát pl. egy SE BT-os kihangosító kéne, most SE 610-em van, és tervezek majd egy K750-et. Akkor elvileg csak a passzív tartót kell cserélni? (vagy addig inkább meg sem veszem amúgy se...)

Üdv!

BT-s kihangosítót használva, elő sem kell venned a telefonodat a zsebedből/retikülödből, mert rádiókapcsolat van a telefon, és a kihangosító között. 
Ebből kifolyólag tartó sem kell hozzá.
Vagy, ha látni akarod a telcsidet, akkor egy filléres, rugós tartót használsz.

A mai autórádiók nagy többsége ismeri a külső mute kapcsolást, nem csak mobiltelefon, hanem GPS eszköz miatt.
Némelyik típusnál eleve a rádió hangszóróján szólal meg a telefonbeszélgetés, vagy egy elektronikát kell beépteni.

A beszerelés másfél-két órát vesz igénybe, de autótípustől függően változhat.
Kárpitbontás, vagy egyéb időigényes művelet a mikrofon zsinórjának kultúrált elvezetéséhez a brlső tükör környékére.
Ugyanez vonatkozhat az antenna, vagy újabb típusoknál kijelzőpanel beszerelésére is, ha szükséges.
Vezetékes kihangosító esetében a telefontartó elhelyezése, ill néhány autótípus esetében gyári műszerfalidom használata (plusz költség).

#39 Felhasználó inaktív   Charles 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 06. 14. 11:47

Köszönöm szépen a részletes leírást! :respect2:

Majd érdeklődök boltokban is azért...

Esetleg tudnál ajánlani SE kihangosítót?

Üdv!

#40 Felhasználó inaktív   Yoisten 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 06. 14. 11:51

Idézet: Charles - Dátum: 2005. jún. 10., péntek - 22:50

Üdv!

Ha beszerelőset veszel, akkor nyilván csak BT-set érdemes, mert a fizikai kapcsolatot igénylők nem kompatibilisek márkán belül sem, azon kívül meg pláne.
Mi anno pont egy kötelező szervízzel együtt rakattuk be a márkakereskedésnél, így nem emléxem mennyit számoltak érte. Max 10körül. Ennél csak olcsóbb lehet, ha nem márkakerhez viszed. A Tmobilenak volt (gondolom most is van) listája beszerelő műhelyekről, mivel gart csak akkor vállalnak rá, ha szagember rakja be.
Mi Motorola üzletben vettük, ott szintén szóltak, hogy ne a Balogh szomszéd szerelje be.

Közben leeset, hogy a fater azért nem akarta a rádióra köttetni, mert akkor még ki akarta cserélni valami cédés jószágra. Azóta abandonálta a projektet.

A hangtárcsázást elég gáz programozni (telefonon kell nyomogatni), de ha egyszer betoltad, egész jól működik. A gép csak angol, francia, meg talán német nyelven tud beszélni, szal "Calling", meg "Aborting" és "Say a name" dolgok jönnek ki belőle, nem "tárcsázás" meg "told a nevet" stb...

Téma megosztása:

• (6 Oldal)
  • +
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

1 felhasználó olvassa ezt a témát.
0 felhasználó, 1 vendég, 0 anonim felhasználó