HWSW Informatikai Kerekasztal: Mobil kihangosítók - autókba! - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (6 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Mobil kihangosítók - autókba! (BT hangszórók, headset, rádiós...)

#81 Felhasználó inaktív   csozsi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2005. 10. 25. 22:46

Idézet: twelve @ 2005. okt. 24. - Dátum: hétfő - 18:25

Van egy eredeti Nokia 6310i kihangosítóm a kocsimban de igazából nekem 6230-am van. Érdekelne ha estleg valaki tudna valamilyen megoldást hogy lehetne beleapplikálni anélkül, hogy az egész kihangosítót ki kellene cserélni. Nincs erre valami megoldás hogy csak a "fejet" cseréljem?
Thx. 

Idézet: laspring - Dátum: 2005. okt. 25., kedd - 17:30

az apróneten a mobil tartozékok rovatban láttam vmi ilyesmit hirdetni
nézz be oda

Egyrészt kapható egy átalakító, amit a meglévő telefontartóba tehetsz bele. 7 rongy, de kicsit gagyinak érzem.
Kép
Ha minden érintkező tiszta, akkor kifogástalanul működik.
http://www.speedshop.hu/main.php?page=term...t=&kovetkezo=40

Másrészt kapható lesz gyári fej, amit elég kicserélni.
Kép

Idézet

A CA-55 Nokia átalakító lehetővé teszi, hogy a CARK-91 Nokia bővített kihangosító autóskészletet és a CARK-109 Nokia bővített kihangosító autóskészletet kompatibilis, Pop-Port™ csatlakozóval rendelkező készülékkel használjuk.

Mivel a CA-55 Nokia átalakítót és a mobiltelefon-tartót saját magunk is beszerelhetjük, illetve kicserélhetjük, az autóskészlet újabb Nokia telefonnal való használatára történő áttérés könnyen és egyszerűen elvégezhető.

"Ha már minden kisérleted csődöt mond, olvasd el a használati utasítást" (Murphy)
"Úgy vezess, mintha te jönnél szemben is."
"semmi sem olyan állandó, mint az ideiglenes megoldások"

#82 Felhasználó inaktív   laspring 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 10. 27. 11:23

Idézet

És mi van akkor, ha csak aztuán kapcsolod be a telón a BT-ot, hogy a kocsinak már jár a motorja?

Akkor általában működik
Sztem megpróbálom vhogy kiiktatni ezt az inditózásnál kikapcsolódását a kihangnak, hátha úgy jobb lesz. A rádió némitását meg biztos kiköttetem, mert ha csörög a telefon ez a sz@r szaggatottan némítja a rádiót és említettem már hogy ez nekem nem frankó

Idézet

Amúgy hogy van ez ezeknél a BT-os telefonoknál? Be kell kapcsolni / kapcsolva lenni a BT-nak "manuálisan" ugye?

Ja be kell kapcsolnod a BT-t, csak akkor tudnak kapcsolódni. Minden ki-be szállásnál ki-be kapcsolgatni azért elég gáz, amúgy meg hip-hop leszívja az akksit. Ezért tartom fontosnak a passzív tartót töltővel a kocsiban

Szerkesztette: laspring 2005. 10. 27. 11:24 -kor

[ASUS P4P800-E Deluxe] [IntelP4 2.4@3.2 NW] [CoolerMaster IHC-L71] [Kingston HyperX PC3500 512MB] [Infineon PC3200 512MB] [Samsung SP1614N 160GB HDD] [Gigabyte ATI Radeon X700 256MB] [LG GSA-4120B] [LG DRD8160B] [ENERMAX EG365P-VE FCA] [Codegen 6054L] [Samsung 172X LCD]

#83 Felhasználó inaktív   Charles 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 10. 27. 12:14

Idézet: laspring - Dátum: 2005. okt. 27., csütörtök - 12:23

Akkor általában működik
Sztem megpróbálom vhogy kiiktatni ezt az inditózásnál kikapcsolódását a kihangnak, hátha úgy jobb lesz. A rádió némitását meg biztos kiköttetem, mert ha csörög a telefon ez a sz@r szaggatottan némítja a rádiót és említettem már hogy ez nekem nem frankó

Ja be kell kapcsolnod a BT-t, csak akkor tudnak kapcsolódni. Minden ki-be szállásnál ki-be kapcsolgatni azért elég gáz, amúgy meg hip-hop leszívja az akksit. Ezért tartom fontosnak a passzív tartót töltővel a kocsiban

Hát én csak motorindítás után fogom bekapcsolni a BT-ot asszem.
Csak akkor ki kell kapcsolni.. :) Mind1.
Még nincs, talán veszek ilyen passzív tartót, szivargyújtós töltőm van... Ezek az univerzális tartók, amiken a fejet cseréled csak új telónál, tartalmaznak töltőt is, vagy te is ilyen szivargyújtós töltőre gondoltál?

Üdv!
"Azt szeretném ha az én gépem... Penge képek, élethű hang és tökéletesen gyors 3-D. AMD Nekem is!" :D

#84 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Stábtag

Elküldve: 2005. 10. 27. 12:34

Idézet: laspring - Dátum: 2005. okt. 27., csütörtök - 12:23

amúgy meg hip-hop leszívja az akksit. Ezért tartom fontosnak a passzív tartót töltővel a kocsiban

A hipphopp leszívját tudja a fene, de nekem itt automatán csatlakozgat, pofázok is, laptopon random szinkronizálásokat nyomok, hogy had dolgozzon, mégsem olyan drámai a helyzet.
Make love not Wor.

#85 Felhasználó inaktív   laspring 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 11. 03. 10:51

na bentvan a cucc?

#86 Felhasználó inaktív   Charles 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 11. 03. 22:34

Idézet: laspring - Dátum: 2005. nov. 3., csütörtök - 10:51

na bentvan a cucc?

Igen... a dobozában...

Most munka van, vasárnap nem érek rá, legkorábban jövő hétvégén lesz beszerelve...  :rolleyes:

De majd beszámolok.

Te már megbarátkoztál vele?  :think:
Ill. találtál megoldást? Más telóval próbáltad azóta?

Üdv!
"Azt szeretném ha az én gépem... Penge képek, élethű hang és tökéletesen gyors 3-D. AMD Nekem is!" :D

#87 Felhasználó inaktív   laspring 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 11. 04. 13:24

Idézet: Charles - Dátum: 2005. nov. 3., csütörtök - 23:34

Igen... a dobozában...

Most munka van, vasárnap nem érek rá, legkorábban jövő hétvégén lesz beszerelve...  :rolleyes:

De majd beszámolok.

Te már megbarátkoztál vele?  :think:
Ill. találtál megoldást? Más telóval próbáltad azóta?

Üdv!

Hát barátkoztam már vele, de még mindig nem szeretem
Úgy néz ki, hogy kapcsolódik ez rendesen mindig, csak ez az inditózásnál áramszünet tesz neki keresztbe.
Mégpedig azért mert ha megszűnik a kapcsolat (inditózásnál) akkor a telefon csak egy 10-15mp múlva jelzi hogy "kapcsolat bontva". Ameddig a telefon nem áll vissza kihang üzemmódból normál profilra, addig nem tud újra kapcsolódni hozzá a kihangosító. Tehát ha kiiktatom az inditózási áramszünetet, akkor jó lesz. Erre meg legegyszerübb megoldásként egy 200uF-os kondenzátort javasoltak ("áthidal" az indítózás ideje alatt)
Még nem volt időm applikálni (nem is tudom mikor lesz), de közben kitaláltam, hogy újrakapcsolódni nem csak úgy lehet hogy ki-be kapcsolom a kihangot a kezelőpaneljén keresztül, hanem úgyis hogyha sokáig nyomom a "felvesz" gombot. Így annyi, hogy miután jár a motor (ÉS a telefon visszaállt normál profilra) megnyomom hosszan ezt a gombot és akkor újrakapcsolódik.
A rádióról meg majd lekötöm a némítást és majd kézileg némítok :)
Még a hangerőt kell tekergetnem, dehát mindegy...

#88 Felhasználó inaktív   Charles 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 11. 04. 22:22

Az áramszünet ugye nem default? Nekem gyári minden, akkor ugye nincs? Ez valami védelem?  :think:

Üdv!

#89 Felhasználó inaktív   laspring 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 11. 07. 10:53

Idézet: Charles - Dátum: 2005. nov. 4., péntek - 23:22

Az áramszünet ugye nem default? Nekem gyári minden, akkor ugye nincs? Ez valami védelem?  :think:

Üdv!

japán autókba default
legalábbis hondában biztos  :rolleyes:
opelben biztos nincs pl
de könnyen megállapíthatod: inditózásnál elhallgat a rádiód vagy nem?
azért van egyébként, hogy inditózásnál minden, de minden power az önindítóra jusson...

Szerkesztette: laspring 2005. 11. 07. 10:53 -kor

#90 Felhasználó inaktív   Charles 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 11. 07. 14:45

Volt nekem is Hondám!  :cool:  Ez is japán, de Nissan.

Asszem elhallgat a rádió!  :(  Mind1, remélem azért használni jó lesz...

Neked van külön GSM antenna? Vagy ilyenkor a rádió antennáját használhatja?

Üdv!

#91 Felhasználó inaktív   laspring 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 11. 07. 15:32

Idézet: Charles - Dátum: 2005. nov. 7., hétfő - 15:45

Volt nekem is Hondám!  :cool:  Ez is japán, de Nissan.

Asszem elhallgat a rádió!  :(  Mind1, remélem azért használni jó lesz...

Neked van külön GSM antenna? Vagy ilyenkor a rádió antennáját használhatja?

Üdv!

Akkor már eleve úgy szereltesd be, hogy a gyújtás +12V-ja és a test közé köttess be egy min 200uF-os kondenzátort!!!! Az állítólag megoldja ezt a problémát (áthidal ameddig indítózol), én is ezt fogom tenni!
Nincs külön antenna bekötve a passzív tartómba (pedig a szélvédőn ottvan a felragasztva az antenna), azon gagyi okból kifolyólag, hogy akkor ki kéne szednem a telefon hátuljából a kis műanyag vakdugót hogy elérhetővé válljon az antenna csati, de akkor csúnyán nézne ki a vadiúj szép kis K750i-m  :D
A rádió antennáját nem tudja a telefon használni.

#92 Felhasználó inaktív   Charles 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 11. 08. 09:35

Idézet: laspring - Dátum: 2005. nov. 7., hétfő - 15:32

Akkor már eleve úgy szereltesd be, hogy a gyújtás +12V-ja és a test közé köttess be egy min 200uF-os kondenzátort!!!! Az állítólag megoldja ezt a problémát (áthidal ameddig indítózol), én is ezt fogom tenni!
Nincs külön antenna bekötve a passzív tartómba (pedig a szélvédőn ottvan a felragasztva az antenna), azon gagyi okból kifolyólag, hogy akkor ki kéne szednem a telefon hátuljából a kis műanyag vakdugót hogy elérhetővé válljon az antenna csati, de akkor csúnyán nézne ki a vadiúj szép kis K750i-m  :D
A rádió antennáját nem tudja a telefon használni.

Ok, majd mondom ezt annak, aki szereli be... Gondolom értenek hozzá, hisz hivatalos beszerelőhely...  :cool:

Antennát nem tervezek én egyelőre, talán jó a kocsiból simán is a térerő. Aztán majd meglátom.
Amúgy most még passzív tartó sem lesz...

Üdv!

#93 Felhasználó inaktív   Charles 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2005. 11. 20. 13:07

Hello! Lanspring!

Tegnap beszerelték a HBC-30 kihangosítót. Nincs gyújtás gond, nem dobja el a telót! Azt mondták arra, amit írtál, hogy ilyesmi gond, hogy leesik az áram főleg dízeleknél van... nálam és újabb kocsiknál nem volt.

A telót jól megtalálja és automatikusan hozzákapcsolódik! A hang jó, bár a műszerfal alatt van a hangszóró, a gyári. A rádiót kikapcsolja, úgy oldották meg. Annyiban rossz, hogyha hívnak és csöng, akkor a csöngés idejére kikapcsolja, majd vissza aztán a 2. csöngéskor ismét... Ez az egy nem tetszik.
Jobb lett volna, ha csak némítja a rádiót, de így csinálták meg.

Sajna a Nokia 6230 nem találja a kihangosítót valamiért... Neked milyen más telefonnal sikerült még összepárosítani?

Üdv!

#94 Felhasználó inaktív   laspring 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 11. 21. 14:17

Idézet: Charles - Dátum: 2005. nov. 20., vasárnap - 14:07

Hello! Lanspring!

Nem leesik a feszültségem inditózásnál, hanem direkt és szánt szándékkal lekapcsolja nekem az indítózás időtartamára! És nem dizel az autóm  :rolleyes:
Lehet hogy a rádiódnak nem volt telefonnémítás bemenete. Bár a mai rádióknál (akár gyáriaknál is) már mindegyikben van ilyen bemenet!
Amikor csörög az tényleg nagyon suttyó!!! Én sztem le fogom kötni a rádióról és humánprocesszoros némítást fogok eszközölni  :D

A HBC-30-hoz eddig az enyémen kívül két telót párosítottam tesztelés céljából: egy T630i-t és egy Nokia 6310i-t. Ezekkel nem volt gond.
Viszont az én telefonomat használtam egy kis ideig egy Nokia CK-7W-vel. Egy alkalommal mikor hívást kezdeményeztem, akkor nem hallottam sehol a hívást. Se a kihangosítón, se a telefonon. Ilyen előfordult már a HBC-30-al is, úgyhogy ezt a hibát a K750i számlájára írom (van már újabb soft amiben van bt javítás is...) Azt vettem még észre a CK-7-est használva, hogy sztem a HBC-30 hangminősége mintha jobb lenne!!

Szerkesztette: laspring 2005. 11. 21. 14:18 -kor

#95 Felhasználó inaktív   Charles 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 11. 22. 00:21

Értem. Én mikor beszálok és BT ben van kapcsolva, a teló egyből kapcsolódik...

Nokia nem találja. Te hogy csináltad a 6310i-n? Nekem nem ment a 6230-on.

A csöngést úgy kívánom megoldani, hogy a telóval automatikusan felvetetem a hívást, így csak 1x csöng remélhetőleg... Nem tudom, miért így oldották meg a fickók, de nem találták a némítást a rádión hátul, pedig VAN rajta!!! :( Biztos vagyok benne.

Üdv!

#96 Felhasználó inaktív   Charles 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2006. 11. 26. 12:33

Jelentem, a HCB-30 kihangosító tökéletesen működik egy k800i-vel...  :Đ  :respect:

Üdv!

#97 Felhasználó inaktív   Degeczi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 05. 25. 20:04

beraktam végre én is egy Ericsson HCB-300-as BT kihangosítót a kocsiba, és nagyon meg vagyok elégedve vele: a saját hangszórójának meglepően jó minőségű hangja van, és a túloldalon is jól hallanak
a Pioneer rádión szerencsére azt is be lehet állítani, h ne "némítás" legyen híváskor, csak erőteljes halkítás, ami nekem sokkal jobban tetszik

viszont egy apróság érdekelne: egy ilyen BT kihangosítónak nem a telefon ringtone-jával kellene csörögnie? :confused:
mert e helyett egy saját, normál csörgéshangja van, míg a zsebemből csak halkan hallani a telefon eredetijét...

nem kritikus feature, de pont BT-nál (ahol a telefon gyakran zsebben/övtáskában marad) lenne igazán értelme az egyedi hangnak, mert akkor néhány hívónál már a csörgésből rögtön tudnám ki az

#98 Felhasználó inaktív   Degeczi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 05. 25. 21:41

közben megtaláltam a logikusnak tűnő választ: az alap BT átviteli sebessége egyszerűen csak beszédfrekvenciára elég, ezért nem tudja a telefon a csengőhangot is a kihangosítóba küldeni

gondolom a szélesebb átvitelre kihegyezett A2DP-re képes BT eszközöknél ez már menne - de nyilván sem a D750, sem a régi BT kihangosító modell nem képes még erre

mindegy, majd az "autó" profilban (ami úgyis automatikusan választódik ki) hangosra veszem a telefon csörgését, a kihangosítóét pedig lehalkítom

#99 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Stábtag

Elküldve: 2007. 05. 25. 23:40

Idézet: Degeczi - Dátum: 2007. máj. 25., péntek - 21:04

nem kritikus feature, de pont BT-nál (ahol a telefon gyakran zsebben/övtáskában marad) lenne igazán értelme az egyedi hangnak, mert akkor néhány hívónál már a csörgésből

Nálam tudja, a telefon mindig néma, de amint kocsiba ülök kihangírja a csörgést is rendesen. CK-7W ezek szerint megbírja.
Make love not Wor.

#100 Felhasználó inaktív   Degeczi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 05. 26. 00:00

Idézet: Jahno - Dátum: 2007. máj. 26., szombat - 0:40

Nálam tudja, a telefon mindig néma, de amint kocsiba ülök kihangírja a csörgést is rendesen. CK-7W ezek szerint megbírja.

tartóbölcsője is van?
mert az kikapcsolja a BT-t, olyankor vezetékesen csatlakozik a telefon!

Téma megosztása:

• (6 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

1 felhasználó olvassa ezt a témát.
0 felhasználó, 1 vendég, 0 anonim felhasználó