HWSW Informatikai Kerekasztal: Abit AN8-SLI, AN8 Ultra, AN8 V2.0 - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (97 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 65
  • 66
  • 67
  • 68
  • 69
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Abit AN8-SLI, AN8 Ultra, AN8 V2.0 új nf4 lapcsalád az abit mérnökeitől... Értékeld a témát: -----

#1321 Felhasználó inaktív   DViD 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2005. 10. 27. 22:47

Orulj neki, hogy matricas... A nem matricas rossz szeria...
Bar, szerencsere amig kaphato volt, addig is csak par darab.

#1322 Felhasználó inaktív   ghostbear 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 10. 28. 07:14

Új Nforce driver (6.70) tapasztalatok:
telepítés után lett egy új audiovezérlőm a Realtek helyett  kép  :think: 
Első döbbenet után rögtön nekiálltam tesztelni Rightmark 3DSound 2.1-el, és igencsak megdöbbentem az eredményen! A Realtek max 24 hwbuffert támogatott, és ds3d+eax tesztben +15% CPU terhelést hozott, míg ez az új nvidia sonata driver 48 hw buffert tud (mellesleg van openal és asio támogatása is), és 5,5% terhelést produkál  :eek:
Gyakorlatban ez annyit jelent, hogy a FEAR eddig meg-megakadt (1024-ben medium beállítások, minimum hang) most teljesen folyamatosan fut!
Na most már csak az a nagy kérdés, hogy eddig miért nem volt ez része a csomagnak???
A lepényhal megy elöl, a remény hal meg utoljára

#1323 Felhasználó inaktív   sebgutkopf 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 10. 28. 07:25

Idézet: Andy9 - Dátum: 2005. okt. 27., csütörtök - 23:37

Sziasztok! Nekem is lenne 1 tuning kérdésem Abit alaplappal kapcsolatban! 1 ASUS A8N-E alaplapról váltottam ABIT AN8-Ultra-ra,mivel gondoltam ez a deszka talán többet tud,illetve teljesen passzív a chipset hűtése! A processzor amit használok az 1 A64 3500+ venice. Az ASUS alaplapban hibátlanul üzemelt 11x240,tehát 2640mhz-es sebességgel,4db Kingmax Hardcore memóriamodullal. Amikor átraktam ebbe a deszkába,azonnal lefagyott,és nem is volt hajlandó bebootolni 240-es FSB-vel. Kicseréltem a ramot 2db 1gigás d43-as Hynixre,de ezekkel szintén ugyenezt csinálja! A kérdésem az lenne,hogyan tudom ebben a lapban szintén 2640mhz-en hajtani a procit. Biztosan bírja, 1 hónapig hibátlanul üzemelt mindenféle feszemelés nélkül! Ha beállítom itt a 240-es FSB-t,rögtön fagy a gép! ha esetleg van valami 5let,azt megköszönöm! Bye!

A biosban az fsb-n kívül állítgattál valamit, vagy csak úgy hajrá 240?

Először is a memónál az auto meg by spd beállításokat felejtsd el és állítsd be kézzel az órajelét és az időzítéseket. 4 Ram modulnál erősen ajánlott, hogy 2T-s command rate-et állíts be, hogy menjen. Ez nem abit feature, hanem A64 memóvezérlő feature.

Aztán pedig a HT szorzóval mi újság, visszavetted 4-re?

Ez nem az a lap, ami a csak elülök a gép elé tipusú tuningosoknak való, arra ott az asus auto tunginja. Ez egy jóval érzékenyebb darab, amit tudni kell beállítani. Ez van.
My photos

#1324 Felhasználó inaktív   Andy9 

• Újonc
  • Pipa
  • Blog megtekintése
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2005. 10. 28. 08:00

Idézet: sebgutkopf - Dátum: 2005. okt. 28., péntek - 8:25

A biosban az fsb-n kívül állítgattál valamit, vagy csak úgy hajrá 240?

Először is a memónál az auto meg by spd beállításokat felejtsd el és állítsd be kézzel az órajelét és az időzítéseket. 4 Ram modulnál erősen ajánlott, hogy 2T-s command rate-et állíts be, hogy menjen. Ez nem abit feature, hanem A64 memóvezérlő feature.

Aztán pedig a HT szorzóval mi újság, visszavetted 4-re?

Ez nem az a lap, ami a csak elülök a gép elé tipusú tuningosoknak való, arra ott az asus auto tunginja. Ez egy jóval érzékenyebb darab, amit tudni kell beállítani. Ez van.

Persze,ezért nem vagyok teljesen kezdő!  2db memória van a gépben,2x1giga Hynix d43. A gyári időzítéseket feljebb raktam direkt,bár nem tudom mik lennének ide a célszerű értékek,mivel ehhez viszont valóban nem értek! A command rate-et is visszavettem 2T-re természetesen! Átálítottam a proci feszkóját is mert gyárilag csak 1.4-et ad neki! De akármit lövök,nem hajlandó ekkora húzással fagyás nélkül üzemelni.

#1325 Felhasználó inaktív   iljicSke 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 10. 28. 08:42

Nya, hát nem vagyok valami boldog ezzel a lappal... :(
A CRC hiba megoldódott miután tanácsotokra az egész Network Access Manager-t töröltem, már "csak" az a bajom, hogy ha bekapcsolom a gépet a PATA-s dolgokat nem ismeri fel (így bootolni sem tud nálam), csak ha nyomok neki egy resetet, de akkor meg felcseréli a SATA és a PATA winyó sorrendjét és így valamiért ugyancsak nem tud bootolni a PATA-n lévő XP-mre.

Tehát úgy müködik, hogy bekapcs, reset, BIOS beállítás és boot, nagyszerü...  :mad:

Szerk.: jah, meg a hangmínősége se semmi, de persze erről nem a lap tehet.

Szerkesztette: iljicSke 2005. 10. 28. 08:49 -kor

I cry, when Angels deserve to die

Az Everesttől Zanzibárig

6121m

#1326 Felhasználó inaktív   DeadMeat 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 10. 28. 12:11

Sziasztok Kn8 ultraval beferek ebbe a totyikba hozzatok?Esetleg nyissak ujat nekije? :D
Mar a jovo sem a regi

#1327 Felhasználó inaktív   =Oli= 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 10. 28. 12:20

Idézet: DeadMeat - Dátum: 2005. okt. 28., péntek - 13:11

Sziasztok Kn8 ultraval beferek ebbe a totyikba hozzatok?Esetleg nyissak ujat nekije? :D

Belefér ide is  :)

Kép

Mi a különbség az AN8 Ultra-hoz képest? Ez is nforce4, stb...csak nem passzív.

#1328 Felhasználó inaktív   DeadMeat 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 10. 28. 12:28

Idézet: =Oli= - Dátum: 2005. okt. 28., péntek - 12:20

Belefér ide is  :)

Mi a különbség az AN8 Ultra-hoz képest? Ez is nforce4, stb...csak nem passzív.

Nem passziv,a hangcodec nem kulon karin van,hanem intergalva :D van rajta soros es parhuzamos port kivezetes,nincs firewire,nincs uguru.Lenyegeben ennyi....
Amugy a chipsethuto meglepoen halk,a chipset meglepoen huvos,tapintasra is max 30-35 fokos.Tuningban a lap maga 320-as fsb-t lazan viszi fesz emeles nelkul,ezt rogton elsore probaltam,foljebb meg nem neztem :D
Igy elsore ennyi..
Mar a jovo sem a regi

#1329 Felhasználó inaktív   ghostbear 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 10. 28. 13:07

Idézet: iljicSke - Dátum: 2005. okt. 28., péntek - 9:42

Mi a baj a hangminőséggel? Tény hogy nem egy lájv, de azért egyáltalán nem rossz.

Szerkesztette: ghostbear 2005. 10. 28. 13:10 -kor

#1330 Felhasználó inaktív   ghostbear 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 10. 28. 13:12

Idézet: DeadMeat - Dátum: 2005. okt. 28., péntek - 13:28

...a hangcodec nem kulon karin van,hanem intergalva :D

Pontosabban a kivezetések vannak külön karin az AN8 sorozaton :)

#1331 Felhasználó inaktív   DeadMeat 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 10. 28. 14:32

Idézet: ghostbear - Dátum: 2005. okt. 28., péntek - 13:12

Pontosabban a kivezetések vannak külön karin az AN8 sorozaton :)

Igen?En ugy hittem,hogy a hangcodecet raktak kulon karira amit 1 pci-e 1xes slotba kell tenni.Akkor tevedtem sry! :respect:
Mar a jovo sem a regi

#1332 Felhasználó inaktív   ghostbear 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 10. 28. 15:22

Idézet: DeadMeat - Dátum: 2005. okt. 28., péntek - 15:32

Igen?En ugy hittem,hogy a hangcodecet raktak kulon karira amit 1 pci-e 1xes slotba kell tenni.Akkor tevedtem sry! :respect:

Áhh, semmi ilyesmi... egy sima nyák portokkal. A csatija is gondolom azért fordított PCI-E hogy olcsóbb legyen az alaplap előállítása.

#1333 Felhasználó inaktív   DeadMeat 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 10. 28. 15:24

Idézet: ghostbear - Dátum: 2005. okt. 28., péntek - 15:22

Áhh, semmi ilyesmi... egy sima nyák portokkal. A csatija is gondolom azért fordított PCI-E hogy olcsóbb legyen az alaplap előállítása.

Mi kell ahhoz h ez a 3d sound elinduljon?Mert nekem kifagyik :D sb liveom van.
Mar a jovo sem a regi

#1334 Felhasználó inaktív   ghostbear 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 10. 28. 16:22

Idézet: DeadMeat - Dátum: 2005. okt. 28., péntek - 16:24

Mi kell ahhoz h ez a 3d sound elinduljon?Mert nekem kifagyik :D sb liveom van.

Ha a Rightmark 3Dsound tesztre gondolsz, akkor start benchmark gomb után nem fagy ki, hanem egy percig idle terhelést mér :) aztán még 1-1-1 perc a ds2d, ds3d és ds3d+eax teszt, de akkor már hallasz hangot is

#1335 Felhasználó inaktív   sebgutkopf 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 10. 28. 17:24

Idézet: ghostbear - Dátum: 2005. okt. 28., péntek - 14:07

Mi a baj a hangminőséggel? Tény hogy nem egy lájv, de azért egyáltalán nem rossz.

Igazad van nem rossz, egyszerűen borzalmas ez az audiomax 7.1. Nekem a lap megvételét követő napon repült ki a gépből az a kieg vacak és beugrott ehlyette egy live24.  :D
My photos

#1336 Felhasználó inaktív   sebgutkopf 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 10. 28. 17:28

Idézet: Andy9 - Dátum: 2005. okt. 28., péntek - 9:00

Persze,ezért nem vagyok teljesen kezdő!  2db memória van a gépben,2x1giga Hynix d43. A gyári időzítéseket feljebb raktam direkt,bár nem tudom mik lennének ide a célszerű értékek,mivel ehhez viszont valóban nem értek! A command rate-et is visszavettem 2T-re természetesen! Átálítottam a proci feszkóját is mert gyárilag csak 1.4-et ad neki! De akármit lövök,nem hajlandó ekkora húzással fagyás nélkül üzemelni.

Próbálj meg ilyen időzítéseket fentről lefelé: 3-15-18-4-4-8-4-2-2-4-2T Ha nem megy lehet még lazítani rajtuk 20-24-ig a másodig harmadik paramétert és a többit is esetleg.
Ramnak mekkora feszkót adsz?
My photos

#1337 Felhasználó inaktív   sebgutkopf 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 10. 28. 17:30

Idézet: iljicSke - Dátum: 2005. okt. 28., péntek - 9:42

Nya, hát nem vagyok valami boldog ezzel a lappal... :(
A CRC hiba megoldódott miután tanácsotokra az egész Network Access Manager-t töröltem, már "csak" az a bajom, hogy ha bekapcsolom a gépet a PATA-s dolgokat nem ismeri fel (így bootolni sem tud nálam), csak ha nyomok neki egy resetet, de akkor meg felcseréli a SATA és a PATA winyó sorrendjét és így valamiért ugyancsak nem tud bootolni a PATA-n lévő XP-mre.

Tehát úgy müködik, hogy bekapcs, reset, BIOS beállítás és boot, nagyszerü...  :mad:

Esetleg valami hdd delay cuccal váratni tovább, hogy legyen a pata cuccaidnak idejük felpörögni?
Mert a resetnél tulképpen csak mégegyszer nekifut a felismerésnek.
My photos

#1338 Felhasználó inaktív   colomano 

• Újonc
  • Pipa
  • Blog megtekintése
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2005. 10. 28. 17:32

Sziasztok! Láma vagyok, ezért szerteném, ha segítenétek. Van egy Chaintech 7KJD-s alaplapom. Jelenleg 850MHz-es Duron "szakít" benne. Megérdeklődtem, s azt mondták, hogy XP2400+-ig tud 100/133FSB-vel. Ez mit jelent konkrétan? Milyen procit érdemes bele venni, érdemes-e egyáltalán? Előre is köszi, s bocsi ha zavartam.

#1339 Felhasználó inaktív   ghostbear 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 10. 28. 18:56

Idézet: sebgutkopf - Dátum: 2005. okt. 28., péntek - 18:24

Igazad van nem rossz, egyszerűen borzalmas ez az audiomax 7.1. Nekem a lap megvételét követő napon repült ki a gépből az a kieg vacak és beugrott ehlyette egy live24.  :D

Komolyan nem értem mi bajod a hangminőséggel. Nem akarok flamet indítani, de én úgy gondolom, hogy audiofil célra a számítógép semmilyen szinten nem alkalmas. Egy lájv nagyon messze van a high-end hangzástól (audigy-k is) ezektől minőségre pedig egyáltalán nem áll messze a soundmax (zaja pl. semmivel se nagyobb!). Az egyetlen hátulütője a magas processzorterhelés, de mint írtam ezt az új nv driver úgy tűnik megoldotta.

#1340 Felhasználó inaktív   iljicSke 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 10. 28. 23:57

Idézet: sebgutkopf - Dátum: 2005. okt. 28., péntek - 18:30

Esetleg valami hdd delay cuccal váratni tovább, hogy legyen a pata cuccaidnak idejük felpörögni?
Mert a resetnél tulképpen csak mégegyszer nekifut a felismerésnek.

Aham, ez jó lehet, mert tényleg az van, hogy nem pörög fel a winyó időben (bár akkor miért nem ismeri fel a DVD írót és miért ismeri fel a SATA winyót, az fel tud pörögni ?!), értéket próbálgatással lőjjem be ?

Hangmínőség: eddig nekem SoundStorm volt coax SPDIF-fel kötve a házimozi hasonló bemenetére, ezen sajnos csak optikai kimenet van ami nincs a házimozin, így simán "sztereo kábellel" tudtam csak rákötni az erősítőre. Na ez így ég és föld sajnos. :(
I cry, when Angels deserve to die

Az Everesttől Zanzibárig

6121m

Téma megosztása:

• (97 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 65
  • 66
  • 67
  • 68
  • 69