HWSW Informatikai Kerekasztal: Abit AN8-SLI, AN8 Ultra, AN8 V2.0 - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (97 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 66
  • 67
  • 68
  • 69
  • 70
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Abit AN8-SLI, AN8 Ultra, AN8 V2.0 új nf4 lapcsalád az abit mérnökeitől... Értékeld a témát: -----

#1341 Felhasználó inaktív   DeadMeat 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2005. 10. 29. 05:28

Idézet: ghostbear - Dátum: 2005. okt. 28., péntek - 16:22

Ha a Rightmark 3Dsound tesztre gondolsz, akkor start benchmark gomb után nem fagy ki, hanem egy percig idle terhelést mér :) aztán még 1-1-1 perc a ds2d, ds3d és ds3d+eax teszt, de akkor már hallasz hangot is

Aham arra gondoltam :D.Not responding de legalabb 10 percig.....
Mar a jovo sem a regi

#1342 Felhasználó inaktív   zidane_ 

• Újonc
  • Pipa
  • Blog megtekintése
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2005. 10. 30. 08:36

Jó napot kívánok a tisztelt uraknak!

Most szántam rá magam a platform váltásra, szerintetek melyik lehet a jobb választás?

Abit AN8 Ultra vs Abit AN8 Fatality

Pro és kontra vélmenyények jöhetnek dögivel!  :rolleyes:

#1343 Felhasználó inaktív   Rajjmen 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 10. 30. 08:55

Hali,  :)

Lenne egy kérdésem az ABIT AN8 Ultra tulajdonosokhoz. Azt szeretném kérdezni, hogy normális-e az, hogy az alaplapra az AN8 Ultra felirat nem úgy van ráfestve, hanem úgy van matricával jelezve? Alatta csak sima AN8 felirat található...  :think:  Most nem tudom, hogy ez tényleg ultra-e vagy sem...
Ezen kívül minden rajta van: hőcsöves hűtés, ...

Segítségeteket előre is köszönöm...
EVGA X58 4-Way SLI Classified; Intel Core i7 920 D0; G.skill Perfect Storm DDR3-2133 PC3-17066 6GB; Sapphire HD5870 Gamer Edition; Corsair HX850W; OCZ Vertex 2 50GB; full water cooling; stb...

#1344 Felhasználó inaktív   DeadMeat 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 10. 30. 09:02

Idézet: Rajjmen - Dátum: 2005. okt. 30., vasárnap - 8:55

Lenne egy kérdésem az ABIT AN8 Ultra tulajdonosokhoz. Azt szeretném kérdezni, hogy normális-e az, hogy az alaplapra az AN8 Ultra felirat nem úgy van ráfestve, hanem úgy van matricával jelezve? Alatta csak sima AN8 felirat található...  :think:  Most nem tudom, hogy ez tényleg ultra-e vagy sem...

Nekem is ugy van :D igaz Kn8 ultram van ,ramatricazva,alatta meg KN8.Leszedtem a nbhutest es megneztem a chipet :D ultra szal megnyugodtam :D
Mar a jovo sem a regi

#1345 Felhasználó inaktív   vipi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 10. 30. 09:30

Idézet: Rajjmen - Dátum: 2005. okt. 30., vasárnap - 9:55

elég lett volna az oldal tetjéig visszaolvasnod vagy az előző oldal végéig.
épp erről volt szó!

Idézet: vipisrac - Dátum: 2005. okt. 27., csütörtök - 18:07

van pár különbség tudásban is a sima és ultra lap között
5.1 vs 7.1 hang, a chipset különbségei: sata150 vs sata300, ncq, ...

vmiből csak meg fogod tudni állapítani :)

mellesleg sztem nincs passzív a sima AN8-ból, csak Ultrából.

ja és az enyém is matricás ;)

Idézet: sebgutkopf - Dátum: 2005. okt. 27., csütörtök - 14:20

Nekem is matricás.

Idézet: DViD - Dátum: 2005. okt. 27., csütörtök - 23:47

Orulj neki, hogy matricas... A nem matricas rossz szeria...
Bar, szerencsere amig kaphato volt, addig is csak par darab.

Szerkesztette: vipisrac 2005. 10. 30. 09:32 -kor

#1346 Felhasználó inaktív   ghostbear 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 10. 30. 21:25

Idézet: Rajjmen - Dátum: 2005. okt. 30., vasárnap - 9:55

Csak úgy szakmai kíváncsiságból megkérdezhetem, hogy Athlon64-re miért vettél ekkora batár és drága hűtőt?
Félre ne érts nem kötözködni akarok, csak szimplán kíváncsi vagyok, hogy ajánlották, olvastad, vagy magadtól?
A lepényhal megy elöl, a remény hal meg utoljára

#1347 Felhasználó inaktív   sebgutkopf 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 10. 30. 22:09

Idézet: ghostbear - Dátum: 2005. okt. 28., péntek - 19:56

Komolyan nem értem mi bajod a hangminőséggel. Nem akarok flamet indítani, de én úgy gondolom, hogy audiofil célra a számítógép semmilyen szinten nem alkalmas. Egy lájv nagyon messze van a high-end hangzástól (audigy-k is) ezektől minőségre pedig egyáltalán nem áll messze a soundmax (zaja pl. semmivel se nagyobb!). Az egyetlen hátulütője a magas processzorterhelés, de mint írtam ezt az új nv driver úgy tűnik megoldotta.

Nem veszem flame-nek szerintem az egyikőnk stílusába se tartozik. Azt nem mondtam, hogy egy live24 high end lenne, mert a hi-fim sem az a kategória ezért az fölösleges is lenne nekem. De egy ettől függetlenül egy erős hi-fi minőségű cuccom van (a végén a jamo 707i-k szólnak), amiknek nem igazán mindegy a jelforrás.
A hangzás számomra nem csak a zajról szól. Az audiomax-nak a dinamikája valami förtelmes volt, szóval nem a prociterhelés miatt repült. Szóval nem mérések és számok alapján döntöttem, hanem csak a fülemre volt bízva, meghallgattam és senki sem mondhatja, hogy nem adtam neki esélyt, mert nem terveztem eredetileg, hogy külön még hangra kellene költenem, de mégis kellett.

A live24 és ez nagyon nem egy kategória. A high end pedig ahogy te is mondod szintén teljesen más.
My photos

#1348 Felhasználó inaktív   sebgutkopf 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 10. 30. 22:14

Idézet: iljicSke - Dátum: 2005. okt. 29., szombat - 0:57

Aham, ez jó lehet, mert tényleg az van, hogy nem pörög fel a winyó időben (bár akkor miért nem ismeri fel a DVD írót és miért ismeri fel a SATA winyót, az fel tud pörögni ?!), értéket próbálgatással lőjjem be ?

Hangmínőség: eddig nekem SoundStorm volt coax SPDIF-fel kötve a házimozi hasonló bemenetére, ezen sajnos csak optikai kimenet van ami nincs a házimozin, így simán "sztereo kábellel" tudtam csak rákötni az erősítőre. Na ez így ég és föld sajnos. :(

Igen valahogy próbálgatni kéne a késleltetés növelését. A sata valszeg azért van rendben, mert először az ide cuccokat keresi a rendszer és csak utána a sata-t, ami addig már tutira feláll.

Viszont, ha az optikai cuccok megismerésével is gond van, az nem valami biztató, így már kisség gyanús a dolog. Esetleg egy másik ide kábellel?  :confused:
My photos

#1349 Felhasználó inaktív   sebgutkopf 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 10. 30. 22:15

Idézet: zidane_ - Dátum: 2005. okt. 30., vasárnap - 9:36

Jó napot kívánok a tisztelt uraknak!

Most szántam rá magam a platform váltásra, szerintetek melyik lehet a jobb választás?

Abit AN8 Ultra vs Abit AN8 Fatality

Pro és kontra vélmenyények jöhetnek dögivel!  :rolleyes:

A fatality drágább, jobban húzható, de nem passzív hűtéses. Tömören ennyi a különbség.

Szerkesztette: sebgutkopf 2005. 10. 30. 22:15 -kor

My photos

#1350 Felhasználó inaktív   Charles 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 10. 30. 23:32

Idézet: iljicSke - Dátum: 2005. okt. 28., péntek - 23:57

Aham, ez jó lehet, mert tényleg az van, hogy nem pörög fel a winyó időben (bár akkor miért nem ismeri fel a DVD írót és miért ismeri fel a SATA winyót, az fel tud pörögni ?!), értéket próbálgatással lőjjem be ?

Hangmínőség: eddig nekem SoundStorm volt coax SPDIF-fel kötve a házimozi hasonló bemenetére, ezen sajnos csak optikai kimenet van ami nincs a házimozin, így simán "sztereo kábellel" tudtam csak rákötni az erősítőre. Na ez így ég és föld sajnos. :(

Sata2 és Sata1 gond nincs? Abit lapban sata1 vinyót sata2-re téve nem ismeri fel jól. Más chipset igaz. De lehet itt is ilyesmi... A vinyón sata1-re kell rakni a jumpert. Lehet, hogy ez nem segít, csak egy ötlet.

Üdv!
"Azt szeretném ha az én gépem... Penge képek, élethű hang és tökéletesen gyors 3-D. AMD Nekem is!" :D

#1351 Felhasználó inaktív   AiRLAC 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 10. 31. 08:56

Idézet: Charles - Dátum: 2005. okt. 31., hétfő - 0:32

Sata2 és Sata1 gond nincs? Abit lapban sata1 vinyót sata2-re téve nem ismeri fel jól. Más chipset igaz. De lehet itt is ilyesmi... A vinyón sata1-re kell rakni a jumpert. Lehet, hogy ez nem segít, csak egy ötlet.

Üdv!

AN8-Ultra már SATA2-es, ilyen gond nem lehet elvileg.
Sose vitatkozz idiótákkal. Lesüllyedsz az ő szintjükre, és legyőznek a rutinjukkal.

#1352 Felhasználó inaktív   iljicSke 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 10. 31. 09:32

Idézet: sebgutkopf - Dátum: 2005. okt. 30., vasárnap - 22:14

Igen valahogy próbálgatni kéne a késleltetés növelését. A sata valszeg azért van rendben, mert először az ide cuccokat keresi a rendszer és csak utána a sata-t, ami addig már tutira feláll.

Viszont, ha az optikai cuccok megismerésével is gond van, az nem valami biztató, így már kisség gyanús a dolog. Esetleg egy másik ide kábellel?  :confused:

2 napja normálisan indul a gép anélkül, hogy bármit csináltam volna, szépen felpörög minden bekapcsoláskor és elsőre megtalálja őket a BIOS is, stb. Ki érti ezt...

Optikai S/PDIF -> coax S/PDIF átalakító létezik vagy a hangmínőségtől függetlenül kell vennem ezért egy hangkarit ?
I cry, when Angels deserve to die

Az Everesttől Zanzibárig

6121m

#1353 Felhasználó inaktív   AiRLAC 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 10. 31. 11:37

Idézet: iljicSke - Dátum: 2005. okt. 31., hétfő - 10:32

2 napja normálisan indul a gép anélkül, hogy bármit csináltam volna, szépen felpörög minden bekapcsoláskor és elsőre megtalálja őket a BIOS is, stb. Ki érti ezt...

Optikai S/PDIF -> coax S/PDIF átalakító létezik vagy a hangmínőségtől függetlenül kell vennem ezért egy hangkarit ?

http://www.alphasoni...esc.php?Id=3058
Sose vitatkozz idiótákkal. Lesüllyedsz az ő szintjükre, és legyőznek a rutinjukkal.

#1354 Felhasználó inaktív   iljicSke 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 10. 31. 17:54

Idézet: AiRLAC - Dátum: 2005. okt. 31., hétfő - 11:37

Ez király, köszi, de ez nagyker, nem ?  :think:
I cry, when Angels deserve to die

Az Everesttől Zanzibárig

6121m

#1355 Felhasználó inaktív   AiRLAC 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 10. 31. 18:07

Idézet: iljicSke - Dátum: 2005. okt. 31., hétfő - 18:54

Ez király, köszi, de ez nagyker, nem ?  :think:

De. Bemész egy normális kiskerbe és hoznak neked.

#1356 Felhasználó inaktív   ghostbear 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 10. 31. 19:42

Idézet: sebgutkopf - Dátum: 2005. okt. 30., vasárnap - 23:09

Nem veszem flame-nek szerintem az egyikőnk stílusába se tartozik. Azt nem mondtam, hogy egy live24 high end lenne, mert a hi-fim sem az a kategória ezért az fölösleges is lenne nekem. De egy ettől függetlenül egy erős hi-fi minőségű cuccom van (a végén a jamo 707i-k szólnak), amiknek nem igazán mindegy a jelforrás.
A hangzás számomra nem csak a zajról szól. Az audiomax-nak a dinamikája valami förtelmes volt, szóval nem a prociterhelés miatt repült. Szóval nem mérések és számok alapján döntöttem, hanem csak a fülemre volt bízva, meghallgattam és senki sem mondhatja, hogy nem adtam neki esélyt, mert nem terveztem eredetileg, hogy külön még hangra kellene költenem, de mégis kellett.

A live24 és ez nagyon nem egy kategória. A high end pedig ahogy te is mondod szintén teljesen más.

Hát lehet, hogy én gondolkodom binárisan, vagy túl alacsonyra tettem a lécet, vagy mittudomén, de nekem ez az audiomax bizbasz is megüti azt a mércét amit egy számítógéptől (!!!) elvárok. Philips 2.1-es hangcucc van rajta (ebben a kategóriában jónak mondható), ezen nincs lényegi különbség (volt live!-om is, soundstormom is) játékok hangjában.
Zenére, házimozira úgyse szgépet használok, ami kivétel adódik, az optikán megy erősítőre.

#1357 Felhasználó inaktív   ghostbear 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 10. 31. 19:48

Idézet: iljicSke - Dátum: 2005. okt. 31., hétfő - 10:32

Na erről a témáról már írtam eccer régebben, baromi érdekes a dolog... velem még nem nagyon fordult elő, hogy egy gépet összerakok, és minden azonnal tökéletes. Olyan mintha az alkatrészeknek össze kéne "szokni". Biztos van valami a dologban, mert 1-2 hét nyüstölés után akár hányszor telepítek wint, konfigurálok akármit, ezután mindig tökéletes a rendszer :) The spirit in machine ;)

#1358 Felhasználó inaktív   =Oli= 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 10. 31. 20:53

Idézet: ghostbear - Dátum: 2005. okt. 31., hétfő - 19:48

Na erről a témáról már írtam eccer régebben, baromi érdekes a dolog... velem még nem nagyon fordult elő, hogy egy gépet összerakok, és minden azonnal tökéletes. Olyan mintha az alkatrészeknek össze kéne "szokni". Biztos van valami a dologban, mert 1-2 hét nyüstölés után akár hányszor telepítek wint, konfigurálok akármit, ezután mindig tökéletes a rendszer :) The spirit in machine ;)

Ez így van  ;)

Kicsit más: adott egy talán haldokló(más windows nagyon nehezen idult vele) maxtor 200 gb sata vinyó. Rádugtam a gépre, minden szép és jó gyorsan elindult, stb. A lényeg: másnap a töltőképernyő lefagy, kékhalál...valamit kiírt, hogy a harvdvereszközben, bla, bla, bla. Nosza új vinyó lekapcs, kékhalál megint. Nem rendszervinyó lekapcs, kékhalál - itt már kezdtem ideges lenni...Csökkentett mód v. CMOS reset segített, win elindult a rendszervinyóval, viszont köv. indítás kékhalál...Utána már se csökk. mód, se CMOS reset nem segített...este nekiálltam újra:

Új win: 3 telepítőcd-vel is próbáltam, mindegyik kifagyott az első programsorozat betöltése után: 'a telepítő indítja a windows rendszert' és restart - itt már kezdem megijedni  :eek: Megpróbáltam a csökk. módot még 1×, és elindult!!! Gondoltam adok még 1 esélyt neki, megpróbálom elindítani a régi wint, és megy!!!! Azóta volt 10 restart és semmi kékhalál!  :think: Érdekes, nem? Vírus kizárva...

Most tettem fel egy teszwint(ez már felment egy új cd-vel, de a többi se rossz állapotú), mindegyik vinyó szépen megy, de a rendszervinyóként használt pata maxtor 120 gb kicsit lassú: max 30000 másolás, 30-ig(!!) számol a win, míg elindul...kábelcserék megvoltak minden lehetséges módon, két nforce driver-t is próbáltam...Valami ötlet?  :think:

#1359 Felhasználó inaktív   nyunyu 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 10. 31. 22:53

Addig csereld le a Maxtort rendes vinyora, amig teheted...

Miota 1 eve melozom, azota csak Samsungokat hasznalunk, mert azokkal nincs gond.
Elodom altal korabban eloszeretettel telepitett Maxtorok viszont hullanak, mint a legyek, mult heten csak 2 ugyfelunk kert rendszer reinstallt, mert elszallt a Maxtor 1-1.5 evesen.

Ez meg a kisebbik baj, a nagyobbik az, hogy a boltok osszes forgalmi adata elveszett+jatszhatnak megint egy-ket hetet a raktarkezelovel...

Szerkesztette: nyunyu 2005. 10. 31. 22:54 -kor

#1360 Felhasználó inaktív   Rajjmen 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 11. 01. 00:54

Idézet: ghostbear - Dátum: 2005. okt. 30., vasárnap - 22:25

Csak úgy szakmai kíváncsiságból megkérdezhetem, hogy Athlon64-re miért vettél ekkora batár és drága hűtőt?
Félre ne érts nem kötözködni akarok, csak szimplán kíváncsi vagyok, hogy ajánlották, olvastad, vagy magadtól?

Hali,

Nem most vettem rá ezt a "batár és drága hűtőt", hanem a 3GHz-s P4 hagyatéka volt...  :)

Arra meg nem ártott, főleg, hogy volt húzva is...  :D
EVGA X58 4-Way SLI Classified; Intel Core i7 920 D0; G.skill Perfect Storm DDR3-2133 PC3-17066 6GB; Sapphire HD5870 Gamer Edition; Corsair HX850W; OCZ Vertex 2 50GB; full water cooling; stb...

Téma megosztása:

• (97 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 66
  • 67
  • 68
  • 69
  • 70
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.