HWSW Informatikai Kerekasztal: Abit AN8-SLI, AN8 Ultra, AN8 V2.0 - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (97 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 33
  • 34
  • 35
  • 36
  • 37
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Abit AN8-SLI, AN8 Ultra, AN8 V2.0 új nf4 lapcsalád az abit mérnökeitől... Értékeld a témát: -----

#681 Felhasználó inaktív   DViD 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2005. 08. 12. 23:03

Idézet: nyunyu - Dátum: 2005. aug. 12., péntek - 22:35

Hmm, akkor megiscsak meggyozom a fonokot, hogy ott fogunk legkozelebb vasarolni ;)

Szokasos 5-6 nagyker arlistajan max AN8-at talaltam.

Most van boven... Jo, en kiskerben vettem, de pl. User's-ben 3 db is volt a polcon... :)

Egyebkent, lattatok az uj jovevenyt. a K8N Ultra-t? Erdekes egy allat... :)

#682 Felhasználó inaktív   Ark Angel 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 08. 13. 00:33

Idézet: sebgutkopf - Dátum: 2005. aug. 4., csütörtök - 11:19

A te procidnak mi a teljes sorozatszáma?
Már csak kíváncsiságból, hogy vajon azonos széria, mert az enyém alapfeszen megy most 2600-on és emeléssel megy 2850-et is, de a végét még nem próbáltam.

Késve bár, de törve nem.:Đ
1.55-ös V-core mellett megy ennyit.
Rengeteg meló van, így alig van idő a gépre.
A VGA-tegnap jött meg.
Eddig gép nélkül voltam.
Most Prime teszt legalább 12 órán át.

Szerk.: Mert helyes írni JÓ! :D

Szerkesztette: Ark Angel 2005. 08. 13. 00:35 -kor

iN...

Az első hierarchia angyalai a Szeráfok, a Kerubok és a Trónusok. A második hierarchiát az Uralmak, Erők és Hatalmasságok rendje alkotja. A harmadik hierarchia rendjei a Fejedelemségek, az Arkangyalok és az Angyalok.

#683 Felhasználó inaktív   rulla 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2005. 08. 13. 11:53

Komoly problémám adódott.
Tegnap cseréltem le egy 512MB-os Elpida modult 2x512 megás Kingston ValueRAM-ra. Indításkor szépen kírta az eddigi "Single Channel, 64-bit" helyett a "Dual Channel, 128-bit"-et, ez OK. Tovább menve az xp azonnal kékhalált dobott. Többszöri indításra a legkülönbözőbb baromságok: IRQL_NOT_LESS_OR_EQUAL, de panaszkodott ntfs.sys-re meg egyebekre satöbbi.
BIOS-t frissítettem, 1.5-ről 1.6-ra.
Na, erre már nem adott több kékhalált, viszont az xp indításakor, vagy nem sokkal utána, de teljesen random időpontban lemegy stand-by-ba a monitor, csontra kifagy az xp. :(
Együtt vagy külön-külön használva a modulokat, ugyanaz a probléma, próbálgattam mindegyiket mindegyik slot-ban. Gondoltam, felrakom a 6.66-os nf4 Ultra drivert, de nem tom mennyit segítene: most indításkor folyamatosan fail-safe-módba resetel a BIOS, csináljak bármit...
Az Elpidával flottul ment.

Szerk.: eddig csak az egyiket teszteltem, a kb. 9,5 órás memtest86 nem talált hibát.

Konfigom az adataimnál, egyébként Abit AN8 Ultra, Athlon64 3500+ alap órajelen: 11x200, 2x512MB Kingston ValueRAM, 410W Chieftec

Szerkesztette: rulla 2005. 08. 13. 11:56 -kor

The blood of martyrs is the seed of the Imperium.

#684 Felhasználó inaktív   latency 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 08. 13. 12:17

Kapcsold ki a CnQ-t. Lehet csak azt nem szereti.

#685 Felhasználó inaktív   rulla 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 08. 13. 12:31

Idézet: latency - Dátum: 2005. aug. 13., szombat - 13:17

Kapcsold ki a CnQ-t. Lehet csak azt nem szereti.

Kösz a rövid latency-t a válaszig.
Sajnos a Cool'n'Quiet kikapcs után egyből "system is running in fail-safe..."

kb. 3-4 perc 3dmark05 után a program villámgyorsan kilépett, vmi akármilyen error-ral... á, nem tom, ilyet még nem csinált eddig, igaz, az xp is csak az 1.5-ös bios-szal volt hajlandó települni, de azóta - mostanáig - zsír volt minden.

szerk.: most néztem, hogy ha slot1-2-be rakom a ramokat, akkor (párban) ugyanúgy dobálja a kékhalált "PAGE_FAULT_IN_NONPAGED_AREA", illetve (egy modullal) egyszerűen lemegy stand-by-ba a monitor, ha bejön a login képernyő. :(
Slot3-4-ben most "működik", de teljesen bizonytalanul, instabilan...

Még valami:
hogy ha slot1-3-ban használom, ugye látja az 1GB ramot, de nincs DualChannel... ám elindul 2 db modullal. Persze ugyanúgy fail-safe van boot-kor.

Szerkesztette: rulla 2005. 08. 13. 13:10 -kor

#686 Felhasználó inaktív   ecet 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 08. 13. 14:44

Idézet: rulla - Dátum: 2005. aug. 13., szombat - 13:31

Kösz a rövid latency-t a válaszig.
Sajnos a Cool'n'Quiet kikapcs után egyből "system is running in fail-safe..."

kb. 3-4 perc 3dmark05 után a program villámgyorsan kilépett, vmi akármilyen error-ral... á, nem tom, ilyet még nem csinált eddig, igaz, az xp is csak az 1.5-ös bios-szal volt hajlandó települni, de azóta - mostanáig - zsír volt minden.

szerk.: most néztem, hogy ha slot1-2-be rakom a ramokat, akkor (párban) ugyanúgy dobálja a kékhalált "PAGE_FAULT_IN_NONPAGED_AREA", illetve (egy modullal) egyszerűen lemegy stand-by-ba a monitor, ha bejön a login képernyő. :(
Slot3-4-ben most "működik", de teljesen bizonytalanul, instabilan...

Még valami:
hogy ha slot1-3-ban használom, ugye látja az 1GB ramot, de nincs DualChannel... ám elindul 2 db modullal. Persze ugyanúgy fail-safe van boot-kor.

Üdv

Én is szívtam amikor próbára beraktam a PQI-k helyére a Kingmax HC-kat. Pár CMOS reset és állítgatás után egyszercsak jól működött.
Sztem nézz körül a memória időzítéseknél és ott próbálkozz változtani...lehet nem a megfelelő értékeken kezeli auto-n ( ha azon van) a lap.

Fail safe módban akkor indul ha valamit nem jól állítasz be, vagy vmelyik eszközt nem tudja jól lekezelni.
-

#687 Felhasználó inaktív   rulla 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 08. 13. 15:22

Idézet: ecet - Dátum: 2005. aug. 13., szombat - 15:44

Üdv

Én is szívtam amikor próbára beraktam a PQI-k helyére a Kingmax HC-kat. Pár CMOS reset és állítgatás után egyszercsak jól működött.
Sztem nézz körül a memória időzítéseknél és ott próbálkozz változtani...lehet nem a megfelelő értékeken kezeli auto-n ( ha azon van) a lap.

Fail safe módban akkor indul ha valamit nem jól állítasz be, vagy vmelyik eszközt nem tudja jól lekezelni.

Kösz a tippeket, este (8 után) nekiesem a próbáknak.
A BIOS-t valóban nem sütöttem még ki (mondjuk ez is furcsa, hogy ramcserénél ilyet kéne), csak "optimized defaults" volt, amit nem engedett a "fail safe" ellenében.
Ám az időzítésekkel és egyebekkel gondban vagyok; legyetek szívesek segíteni és leírni pontról pontra, hogy melyik az a beállítás, ami mindenképpen stabil, nem degradált sebességű, és nem "auto" üzemmód.
Én a "DDR timing"-nél a "settings by SPD"-t választottam, erre beállította a DDR400-at, és a különböző opciókra (#CAS, Bank interleave és tsai) egyedi értékeket megadott magának, de sajnos lövésem sincs, hogy melyik mennyire jó.  :confused:

#688 Felhasználó inaktív   Eisenhower 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 08. 13. 15:30

ööö elnéztem vmit sorry  :D

Szerkesztette: Eisenhower 2005. 08. 13. 15:31 -kor

ASUS P5K-E Wifi App Edition : C2D E8500 @ 4300 : 2x2GB G.Skill 1000 : Sapphire Radeon HD4870 512MB  : Nec AD7170S : Pioneer DVR-215 : Logitech G5 : Antec P182 Case : SB X-Fi Music  250GB Hitachi Sata

ERROR: A Windows nemtalálja a Windows-t A folytatáshoz inditsa el a Windows-t!

#689 Felhasználó inaktív   erdoke 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 08. 13. 15:52

Idézet: rulla - Dátum: 2005. aug. 13., szombat - 16:22

Kösz a tippeket, este (8 után) nekiesem a próbáknak.
A BIOS-t valóban nem sütöttem még ki (mondjuk ez is furcsa, hogy ramcserénél ilyet kéne), csak "optimized defaults" volt, amit nem engedett a "fail safe" ellenében.

Nem RAM cserénél kell CMOS Clear-t csinálni, hanem BIOS frissítés után. Márpedig te azt írtad, hogy 1.5-ről 1.6-ra frissítettél.
Eddig minden Abit lapomnál muszáj volt CMOS-t sütni BIOS frissítése után, mert különben változatos galibák adódtak (AN8 Ultránál instabilitás, de pl. IC7-G-nél eltünt egy komplett almenü a BIOS-ban).

#690 Felhasználó inaktív   sebgutkopf 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 08. 13. 16:57

Idézet: rulla - Dátum: 2005. aug. 13., szombat - 16:22

Én a "DDR timing"-nél a "settings by SPD"-t választottam, erre beállította a DDR400-at, és a különböző opciókra (#CAS, Bank interleave és tsai) egyedi értékeket megadott magának, de sajnos lövésem sincs, hogy melyik mennyire jó.  :confused:

Na ezzel van a baj. A by spd-nél olyan szarul olvassa ki a lap a memó értékeit, hogy hihetetlen, szépen kézzel be kell állítgatni a szokásos 4-est a ramod által elvárható szintre. Asszem a lap alapból a cas-ras delayt határozza meg rosszul, ezt nálam két modulnál is 2-re állította, ami nonszensz, mert órajeltől függően ezt 3, vagy 4-en bírják a ramok.
Az ilyen kapásból kékhalál pedig tipikusan a memó nembírja típusú hiba... egy cmos reset és bios frissítés nem oldja meg.

szerk: más
Valaki próbálta még a biosban a default visszatöltését? Én egyszer megnéztem, de valahogy nagyon nem az alapot állította töltötte be, hanem totál marhaságokat, mindent elállíott, így nekem cmos reset lett a vége és utána a saját testreszabás.

Szerkesztette: sebgutkopf 2005. 08. 13. 16:58 -kor

My photos

#691 Felhasználó inaktív   Ark Angel 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 08. 13. 17:02

Meg volt a 14 órás Prime 2.6 Ghz-en. :D
iN...

Az első hierarchia angyalai a Szeráfok, a Kerubok és a Trónusok. A második hierarchiát az Uralmak, Erők és Hatalmasságok rendje alkotja. A harmadik hierarchia rendjei a Fejedelemségek, az Arkangyalok és az Angyalok.

#692 Felhasználó inaktív   rulla 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 08. 13. 22:11

Kösz a tanácsokat. :)
Nos, úgy néz ki, hasonló vagy ugyanaz a gond nálam, mint PolaRnál: a ramok hibátlanok, ám csak legfeljebb DDR266-ként, vagy ez alatt hajlandóak működni. Hétfőn csere.
A CMOS reset megoldotta a fail-safe-problémát.

Szerkesztette: rulla 2005. 08. 13. 22:19 -kor

#693 Felhasználó inaktív   reandre 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 08. 13. 22:25

Sziasztok! Ide is beteszem kérdésemet, hiszen végülis ide is tartozik... :)
Olvasgattam a topikot (a Gigabyte K8N Ultra-9eset), meg kerestem teszteket is a neten (kár hogy nemigazán találtam :mad: ), de nem tudok dűlőre jutni GA-K8N Ultra-9 és AN8 Ultra között... a Gigabyte mellett szól az a sok szééép (de igazából fölösleges :Đ ) fícsör, mint a 8 SATA, a 2 SPDIF, a DualBIOS, és az izléses(ebb) NYÁK, de ellene szól az a fránya passzív hűtés, bár igazából nemis a hűtéssel van a gond, hanem az NB helyével... szivesen elbeszélgetnék egy sötét sikártorban azzal, aki volt képes közvetlen a PCI-E 16x csati alá tenni az NBt... :reklamacio:
az Abiton igaz hogy nincs ennyi minden, de egy nagyon jól pozícionált hídja és egy nagyon leleményes hűtője van, amit kedve szerint cserélhet le az ember akár vízes megoldásra is... viszont ennek ugye nincs annyi fícsörje, meg a NYÁK színe sem igazából szimpatikus... szóval itt egy dolog van ami dönthet: a tuningolhatóság...
a GB lap tulajdonságairól úgy nagyjából már van kép a fejemben, viszont kifejezetten a nem sima, nem SLi, nem Fatal1ty AN8 Ultráról nemigazán... egy tesztet találtam, azt is valami közelkeleti oldalon, és az információit nem teljesen tartom megbízhatónak... ezért szeretnék Tőletek segítséget kérni, szerintetek melyik lapot érdemes inkább megvásárolni? (Alienben venném, mert ott van mind2 márka, az eltérés pedig 2000 FT a kettő között, szóval az ár legyen az utolsó szempont... :) )
előre is köszi mindenkinek!

#694 Felhasználó inaktív   J ▪ B 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 08. 13. 23:48

Idézet: rulla - Dátum: 2005. aug. 13., szombat - 23:11

Kösz a tanácsokat. :)
Nos, úgy néz ki, hasonló vagy ugyanaz a gond nálam, mint PolaRnál: a ramok hibátlanok, ám csak legfeljebb DDR266-ként, vagy ez alatt hajlandóak működni. Hétfőn csere.
A CMOS reset megoldotta a fail-safe-problémát.

"Hétfőn csere" - Ez mire vonatkozik? A lapra vagy a ramra? :D

#695 Felhasználó inaktív   DViD 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 08. 14. 14:59

Idézet: Ark Angel - Dátum: 2005. aug. 13., szombat - 18:02

Meg volt a 14 órás Prime 2.6 Ghz-en. :D

Az szep, gratula a procidhoz...  :up:

#696 Felhasználó inaktív   rulla 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 08. 14. 15:39

Idézet: PolaR - Dátum: 2005. aug. 14., vasárnap - 0:48

"Hétfőn csere" - Ez mire vonatkozik? A lapra vagy a ramra? :D

Memóriacsere lesz.
Szerintem ami biztosan működni fog, az az Elpida.

#697 Felhasználó inaktív   Ark Angel 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 08. 14. 16:24

Idézet: DViD - Dátum: 2005. aug. 14., vasárnap - 15:59

Az szep, gratula a procidhoz...  :up:

További tesztek, új memóriákkal, a közel jövőben. :up:
iN...

#698 Felhasználó inaktív   J ▪ B 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 08. 15. 08:30

Idézet: rulla - Dátum: 2005. aug. 14., vasárnap - 16:39

Memóriacsere lesz.
Szerintem ami biztosan működni fog, az az Elpida.

Mivel en meg nem csereltem mindig ramot, kivancsian varom az eredmenyt :)

#699 Felhasználó inaktív   lkadar 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 08. 17. 11:43

Haliho!

:offtopic:
Hulye kerdes, de nem tudnatok megmondani, hol lehetne a legolcsobban veszerezni egy AN8-SLI-t :o?
Esetleg nem adna el valamelyikotok :]?

lkadar.

#700 Felhasználó inaktív   Frosty 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 08. 17. 12:45

Idézet: lkadar - Dátum: 2005. aug. 17., szerda - 12:43

Haliho!

:offtopic:
Hulye kerdes, de nem tudnatok megmondani, hol lehetne a legolcsobban veszerezni egy AN8-SLI-t :o?
Esetleg nem adna el valamelyikotok :]?

lkadar.

Kiskerarak.hu
Asus P8Z68-V, Intel Core i5 2500K@4.5GHz,Corsair A70 cooler, 2*4GB Kingston HyperX Blu XMP 1600MHz @ 1.5V, Sapphire 7970 OC Dual-X, Asus Xonar DX, Corsair AX750 750W, Creative Megaworks 550, Samsung 1TB F1 HDD, Dell U2311H

Téma megosztása:

• (97 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 33
  • 34
  • 35
  • 36
  • 37
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.