Komoly problémám adódott.
Tegnap cseréltem le egy 512MB-os Elpida modult 2x512 megás Kingston ValueRAM-ra. Indításkor szépen kírta az eddigi "Single Channel, 64-bit" helyett a "Dual Channel, 128-bit"-et, ez OK. Tovább menve az xp azonnal kékhalált dobott. Többszöri indításra a legkülönbözőbb baromságok: IRQL_NOT_LESS_OR_EQUAL, de panaszkodott ntfs.sys-re meg egyebekre satöbbi.
BIOS-t frissítettem, 1.5-ről 1.6-ra.
Na, erre már nem adott több kékhalált, viszont az xp indításakor, vagy nem sokkal utána, de teljesen random időpontban lemegy stand-by-ba a monitor, csontra kifagy az xp.

Együtt vagy külön-külön használva a modulokat, ugyanaz a probléma, próbálgattam mindegyiket mindegyik slot-ban. Gondoltam, felrakom a 6.66-os nf4 Ultra drivert, de nem tom mennyit segítene: most indításkor folyamatosan fail-safe-módba resetel a BIOS, csináljak bármit...
Az Elpidával flottul ment.
Szerk.: eddig csak az egyiket teszteltem, a kb. 9,5 órás memtest86 nem talált hibát.
Konfigom az adataimnál, egyébként Abit AN8 Ultra, Athlon64 3500+ alap órajelen: 11x200, 2x512MB Kingston ValueRAM, 410W Chieftec
Szerkesztette: rulla 2005. 08. 13. 11:56 -kor
The blood of martyrs is the seed of the Imperium.