HWSW Informatikai Kerekasztal: Abit AN8-SLI, AN8 Ultra, AN8 V2.0 - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (97 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 88
  • 89
  • 90
  • 91
  • 92
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Abit AN8-SLI, AN8 Ultra, AN8 V2.0 új nf4 lapcsalád az abit mérnökeitől... Értékeld a témát: -----

#1781 Felhasználó inaktív   Pietrosz 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2006. 02. 27. 16:15

Idézet: robagp - Dátum: 2006. febr. 27., hétfő - 16:06

Hali!

Nekem is Abit AN8 Ultra van, ez egy rakás sz@r! Ennyit szívni egy lappal?! :omg:
Pl én útálom a kis világító ledjeit, nem lehet bios-ban kikapcsolni őket, vagy jumperral?
A másik az Nforce hálókártya. Használhatatlan, kivéve ha szereted a rendszertelen kékhalálokat!
A harmadik: hol a soros és párhuzamos port???? :eek:
A hangkártyát meg sem említem.
De miért nem lehet alaplapot gyártani?????
Minek rá ez a sok integrált, semmire se jó @%&#+=. :reklamacio:
Legalább akkor PCI hely lenne, hogy letiltod és veszel bele, de nem!
A videokártya miatt csak 1 vagy 2 PCI hely használható(mert gondolkodni az luxus). :mad:
Hogyis mondjam: örülök, hogy megvettem. :confused:

Sajnálom, hogy rosszat fogtál ki, de azért ez egyáltalán nem jellemző szerencsére.
Világító ledek: nc, előre tudhattad volna, már az NF7 is világított.
hálókártya: nekem semmi gond vele, pedig 0-24-be megy a gép és a le/feltöltés.
Soros/párhuzamos port? 2006-ban? :rolleyes: Ma már a legtöbb dolog USB-s, mellesleg lehet kapni USB-s átalakítót, de mellesleg ezt megint tudhattad volna előre.
- Where are we going?
- Let's go find out.

#1782 Felhasználó inaktív   robagp 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 02. 27. 16:53

Hi!

Honnan tudhattam volna, nem volt nf7 -em, és netem sem.
A soros párhuz por igen nem fogok azért új UPS-t venni.
Az UPS géppel összekötve, hosszabb áramszünetnél leállítja (rendesen) a gépet, ellenőrizhetsz róla ki-, be- áramot, töltést stb.
UPS-hez még nem láttam átalakítót csak PCI kártyát persze a PCI foglalat mint említettem....
Azt hittem úgy van benne mint a régi lapoknál egy csatlakozóval.
Nekem sem volt a HK-val gond amíg ki nem használtam, pl dugj rá 1 routert. Össze sz@ja magát. valszínű SW hiba de se régi se új driver nem javítja. És az audió, meg a gondolkodás???
Ezekszerint nem lehet kikapcsolni a ledeket.

#1783 Felhasználó inaktív   Pietrosz 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 02. 27. 16:58

Idézet: robagp - Dátum: 2006. febr. 27., hétfő - 16:53

Hi!

Honnan tudhattam volna, nem volt nf7 -em, és netem sem.
A soros párhuz por igen nem fogok azért új UPS-t venni.
Az UPS géppel összekötve, hosszabb áramszünetnél leállítja (rendesen) a gépet, ellenőrizhetsz róla ki-, be- áramot, töltést stb.
UPS-hez még nem láttam átalakítót csak PCI kártyát persze a PCI foglalat mint említettem....
Azt hittem úgy van benne mint a régi lapoknál egy csatlakozóval.
Nekem sem volt a HK-val gond amíg ki nem használtam, pl dugj rá 1 routert. Össze sz@ja magát. valszínű SW hiba de se régi se új driver nem javítja. És az audió, meg a gondolkodás???
Ezekszerint nem lehet kikapcsolni a ledeket.

Akkor neked tényleg rossz választás ez a lap.
Az integrált hálókarinak semmi baja, pedig nálunk aztán ki van használva a 3MBit-es net :rolleyes:
A netet routerrel osztjuk 3 felé, dc, bittorrent, online játék, FTP letöltés, minden van, mégis bírja.
Audióval mi a gond? Jár hozzá egy 5.1-es (vagy 7.1-es :think: ) "hangkártya". Én nem használom, mert Audigy 2-őm van.

Szerkesztette: Pietrosz 2006. 02. 27. 17:00 -kor

- Where are we going?
- Let's go find out.

#1784 Felhasználó inaktív   arn 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 02. 27. 17:13

nem art tajekozodni elotte, hogy mit vesz meg az ember... ha zsemlet veszel ne csodalkozz, hogy nem kifli. de ettol meg zsemlenek jo lehet.

#1785 Felhasználó inaktív   robagp 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 02. 27. 17:25

Hi!

Azt nem írták, hogy a rajta lévő integrált dolgok a nullával egyenlőel!
Különben honnan tájékozódtam volna?
A boltban csak annyit tudnak, hogy mennyi az ára.Ez tény, olyan boltban nem jártam még ahol 1 kicsit is konyítanának a dolgokhoz. A magyarázatuk: annyira gyorsan fejlődik a...... bla, bla, bla.
A fórumok kiesnek, mert mindenkinek más a véleménye, és sok az elfogult, -ami neki van az alegjobb-.
Akkor nem marad más mint a gyártó, aki nem fog rosszat írni a termékéről.
Tehát a kérdés fenn marad: Hol érdeklődjek???
(félreértés elkerüléséért, nem nem vitatkozom - érvelek)

#1786 Felhasználó inaktív   ghostbear 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 02. 27. 22:30

Idézet: robagp - Dátum: 2006. febr. 27., hétfő - 18:25

Hi!

A boltban csak annyit tudnak, hogy mennyi az ára.Ez tény, olyan boltban nem jártam még ahol 1 kicsit is konyítanának a dolgokhoz. A magyarázatuk: annyira gyorsan fejlődik a...... bla, bla, bla.
A fórumok kiesnek, mert mindenkinek más a véleménye, és sok az elfogult, -ami neki van az alegjobb-.

Azt hiszem nem én vagyok aki a legnagyobb rajongója lennék ennek a lapnak, de azt nem értem mi lehet a bajod a hálózattal, hacsak nem telepítetted az nvidia féle csoda hálózatkezelő csomagot :D bocs, de arról írtak már páran az általad ignorált fórumokban, hogy NEM SZABAD FELTENNI!
Audiot szintén részletezhetnéd, ugyanis mindenféle játékkal használom, és eddig meglepően jól teljesít. Jó minőség, jó kompatibilitás. Kivéve BF2-t, mert ott csak softwaresen megy, de az a játék nem az audio részétől véres :D

Egyedül az USB fáj nekem, de az minden NF4 alapú lappal szar...

Szerkesztette: ghostbear 2006. 02. 27. 22:31 -kor

A lepényhal megy elöl, a remény hal meg utoljára

#1787 Felhasználó inaktív   sebgutkopf 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 02. 28. 07:42

Idézet: robagp - Dátum: 2006. febr. 27., hétfő - 17:06

Hali!

Nekem is Abit AN8 Ultra van, ez egy rakás sz@r! Ennyit szívni egy lappal?! :omg:
Pl én útálom a kis világító ledjeit, nem lehet bios-ban kikapcsolni őket, vagy jumperral?
A másik az Nforce hálókártya. Használhatatlan, kivéve ha szereted a rendszertelen kékhalálokat!
A harmadik: hol a soros és párhuzamos port???? :eek:
A hangkártyát meg sem említem.
De miért nem lehet alaplapot gyártani?????
Minek rá ez a sok integrált, semmire se jó @%&#+=. :reklamacio:
Legalább akkor PCI hely lenne, hogy letiltod és veszel bele, de nem!
A videokártya miatt csak 1 vagy 2 PCI hely használható(mert gondolkodni az luxus). :mad:
Hogyis mondjam: örülök, hogy megvettem. :confused:

Hát én sem teljesen osztom a véleményedet, de rossz példányt bárki kifoghat.

Mondjuk ha zárt házat használsz akkor nem látod a ledeket.  :) Ha meg ablakosat, akkor meg feltételezem a látvány miatt teszed, ezesetben viszont nem értem a reklamációdat.  :confused:

Semmi gondom az nforce hálókarival gyors és rendeltetésszerűen működik minden anomália nélkül.

2006-ban mi a faxnak soros port? Nekem nem kell ezért örülök, hogy nem foglalja hátul a helyet, viszont helyette ott van a passzív nb hűtés bordája. Ha annyira kell a soros akkor nem an8-at hanem kn8-at kellett volna venned azon van.

Integrált hangot én sem használom, de tulajdonképpen egy integrált dologtól mit vártál, ha nem envy vagy live van rárakva?

Hmm ha jól vágom nem csak 1 pci slot van a lapon. Biztosan valami óriás hűtésű vga-t használsz, hogy nincs több helyed a pcie mellett. Luxus gondolkozni vásárlás előtt?  :omg:  :D
Amúgy meg a pcie slot elhelyezése biztosítja, hogy a hosszú vga-k sem lógnak rá az nb-re és a proci körül van rendesen hely.

Mint látod minden lónak két oldala van.  :)
My photos

#1788 Felhasználó inaktív   iljicSke 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 02. 28. 08:01

Idézet: sebgutkopf - Dátum: 2006. febr. 28., kedd - 7:42

Hmm ha jól vágom nem csak 1 pci slot van a lapon.

A VGA melletti PCI-t lefogja a VGA hűtőm, a harmadikban nem megy a Live! 7.1-gyem, így gyaorlatilag 1 PCI van rajta nálam is.
I cry, when Angels deserve to die

Az Everesttől Zanzibárig

6121m

#1789 Felhasználó inaktív   arn 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 02. 28. 09:01

Idézet: robagp - Dátum: 2006. febr. 27., hétfő - 18:25

Hi!

hat pl netrol... kis csillio review van. de ha megvetel elott kibontod a lapot akkoris. ha az eladok koklerek, es ez neked fontos, mashova kell menni.

de pl itt is tehettel volna fel kerdeseket - letezik elfogultsag, de en azert vettem ezt a lapot, mert ez felelt meg igenyeimnek es nem azert mert erre "futotta".

amugy keress normalisabb lapot ennyiert (mongy ami passziv is).  ;)

Szerkesztette: arn 2006. 02. 28. 09:02 -kor

#1790 Felhasználó inaktív   robagp 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 02. 28. 14:45

Hi!

A hangkártyával az a bajom, hogy 5.1 -es (genius fadoboz) hangrendszerem van, és a feketébe kell dugnihátsókat, a lilába a középső/mélynyomót, ennek ellenére nézd meg a beállításokban mit ír.
Másodszor, ritkán szeretném a fülhallgatót használni, de ennél a kártyánál lehetetlen, mert úgy össze keveri magát, hogy a hangfalak helyett, mikrofon, kérdőjel, meg minden van és inaktív, tehát csak a hangkártya újratelepítésével tudom újra használni az 5.1-et.
És ez nem extra elvárás szerintem!
A hálókártyánál valószínű az a bajom amit írtatok, mert én mindíg felraktam, de ezt senki sem mondta nekem eddig, pedig 4 fórumon is vagyok emiatt(több mint 1 hónapja). Itt a fórumot is megválaszoltam, azthiszem, mert a vga kártyám miatt több mint 4 hónapja fórumozok, több helyen, de eddig arra sem jött válasz.
Tehát hiába teszem fel a kérdéseimet, ha hozzáértő nem olvassa!
A boltosokról: Miskolci vagyok, és itt 1 olyan bolt SINCS ahhol értenének a számítástechnikához! Itt a kenyeren és a tejen kívül minden extrának számít és azokhoz senki semmit sem ért.
Ezt az is mutatja, hogy voltak nálam és próbáltak rájönni a hálókártya hibájára "szervízesek", de csak a vállvonogatás maradt.
Vagy volt olyan hogy ehhez a laphoz kértem tápot, és mikor visszamentem, hogy nem jó, az alaplapi dugó adtak hozzá 1 átalakítót.
A PCI slotról annyit, hogy képletesen írtam az 1 -et, mint ahogy a srác is írta, miért van neki 1.
Ha a boltban kibontom... te bemennél egy boltba és -lapot szeretnék venni, bontsák ki mind had válasszak- jelszóval vásárolnál?
Úgy rúgdosnának ki a boltból. Itt Mc-on a -ha nem tetszik, menny máshová vásárolni- sleng nagyon elterjedt az eladók körében.
Na befejezem mert már így is egy regény.

#1791 Felhasználó inaktív   arn 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 02. 28. 16:17

integralt hangkartyakkal csak tragyabakkal talakozhatsz... par premium lap van, amin jobb van (creative, via). de ha extra igenyeid vannak, akkor 5e forintert vehetsz rendes hangkartyat. ezzel sokan tisztaban vannak es meg is teszik.

a tobbi dologra meg csak azt tudom mondani, hogy tudast es tapasztalatot nem tudsz egy boltban sem venni - ha megis uj dologba vagsz, vallald azt, hogy probalod megismerni. itt senki sem a polcrol akasztotta le.

ha tudod ezt felvallalod, akkor rajossz, hogy nem egyszeru dolog, de megeri. ha nem akkor vegyel egy hp, apple, dell gyarban osszeszerelt gepet. azt csak hasznalni kell - igaz tanulas nelkul az sem fog menni.

#1792 Felhasználó inaktív   robagp 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 02. 28. 17:09

Hi!

HELP! HELP! HELP!
An8 ultra csak 2 usb-t tudok használni, a többibe (4db) ha dugok vmit ki írja telepítsem, de nem talál semmit, sem a lemezén, sem a neten.
A 2 USB 2.0-ként telepítve van, atöbbi 4-et hogy telepítsem?

Csatolt képek:

• Csatolt kép: post-10-1141142962.jpg

#1793 Felhasználó inaktív   robagp 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 02. 28. 17:29

Dear arn!

Kicsit félre értettél, én csak próbáltam igazolni az első állításom, miszerint nem igazán jó lap az an8 ultra.
Ti dobtatok érvet (miért nem érdeklődtél), én meg ellenérvet.
Egy hk-nál az hogy ne küldje kékhalálba félóránként a gépet szerintem nem extra.
Szerintem 1 extra igényt sem írtam.
Ha rendesen elolvasod amiket írtam, megláthatod.
Ui:kicsit morcosnak tűnt a leveled, nem szántam sértésnek semmit, ezt már írtam, de megismétlem: nem vitázom, csak érvelek!
Bocsesz ha vmit sértőnek találtatok, nem annak szántam.
(azért írtam, mert soxor félre értenek)

#1794 Felhasználó inaktív   arn 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 02. 28. 18:00

Idézet: robagp - Dátum: 2006. febr. 28., kedd - 18:09

Hi!

HELP! HELP! HELP!
An8 ultra csak 2 usb-t tudok használni, a többibe (4db) ha dugok vmit ki írja telepítsem, de nem talál semmit, sem a lemezén, sem a neten.
A 2 USB 2.0-ként telepítve van, atöbbi 4-et hogy telepítsem?

xp alatt usbhez nem kell kulon drv... max az eszkozhoz.

rakd fel siman a chipsetdrv, lannal, audioval, mindennel.

#1795 Felhasználó inaktív   arn 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 02. 28. 18:03

Idézet: robagp - Dátum: 2006. febr. 28., kedd - 18:29

Dear arn!

Kicsit félre értettél, én csak próbáltam igazolni az első állításom, miszerint nem igazán jó lap az an8 ultra.
Ti dobtatok érvet (miért nem érdeklődtél), én meg ellenérvet.
Egy hk-nál az hogy ne küldje kékhalálba félóránként a gépet szerintem nem extra.
Szerintem 1 extra igényt sem írtam.
Ha rendesen elolvasod amiket írtam, megláthatod.
Ui:kicsit morcosnak tűnt a leveled, nem szántam sértésnek semmit, ezt már írtam, de megismétlem: nem vitázom, csak érvelek!
Bocsesz ha vmit sértőnek találtatok, nem annak szántam.
(azért írtam, mert soxor félre értenek)

nem bant szemelyesen a dolog, csupan az, hogy tapasztalatlansagod miatt masokat hibaztatol.

ha nem vagy biztos a dolgodban:
allits vissza mindent a biosban alapra
nyomj egy memtest86 tesztet
rakj fel egy friss xpt
chipset, video stb drvt

#1796 Felhasználó inaktív   Pietrosz 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 02. 28. 18:06

De mi ez a szöveg, hogy "nem vitázom, csak érvelek!" ? :confused:
Inkább vitáznod kellene, meghallgatni mit mond a másik, aki esetleg tapasztaltabb nálad. De te "érvelsz", azaz mondod a saját hülyeségedet, hogy mekkora szar is az AN8 Ultra. Vagy csak én értem rosszul  :confused:
- Where are we going?
- Let's go find out.

#1797 Felhasználó inaktív   robagp 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 02. 28. 18:13

Hi!

Csak te érted rosszul, a vitázás-érzelmekkel(pl harag), míg az érvelés -érzelmek nélkül történik.

#1798 Felhasználó inaktív   robagp 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 02. 28. 18:31

Elfelejtettem: mint kiderült(mert bedugtam a foglaltakba és ott sem engedi), nem 2.0-ás az USB pedig sp2 fenn van és mégsem frissíti.
Nem másokat hibáztatok. Hol írtam olyat, hogy más a hibás???
Azt írtam, hogy SZERINTEM (csak kiemelés a nagybetű) miért nem jó, és mik a tapasztalatom.
Azért mert más véleményen vagyok, nem vagyok tapasztalatlan.
Ezért írtam félre értettetek.
De még nem válaszoltál: milyen extra igényt írtam?
Ui: a biosomban nincs semmi elállítva, alapon használom, sohasem szoktam húzni semmit, mert számomra nincs értelme, ugyanis nem játszom, még félig sem használom ki a gépet, akkor meg minek húzzam. nincs semmi extra a gépemben sem egy alap gép (alaplap, vga, 2 wincsi (pata), dvdíró )
Ezt azért írtam, hogy láthasd, igényem sincs extrákra.

#1799 Felhasználó inaktív   robagp 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 02. 28. 18:37

Hupsz megint elrontottam:
Elfelejtettem: mint kiderült(mert bedugtam a HASZNÁLT USB foglaltakba és ott sem engedi), nem 2.0-ás az USB pedig sp2 fenn van és mégsem frissíti.
Lehet, hogy azért, mert én balga engedtem a wint netről frissíteni(sp2 után)?
Hurrá!

#1800 Felhasználó inaktív   Scytale 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2006. 02. 28. 18:38

Hi!

Én is csak osztani tudom a többiek véleményét. Ez egy nagyon jó lap.
Szerintem nem tartott volna sokáig pl az Abit oldalán megnézned, hogy mi van a lapon(soros, párhuzamos...). Ha neked ezek fontosak, mást kellett volna venned.

Hangkártya: Szerintem nagyon jó minőségű, főleg az integráltak között. Milyen hangkari driver-t használsz? Gyanítom, hogy a gyári Realtek(?) vackot. Rakd fel az nVidia oldaláról a hangdrivert. Érezhetően jobb lesz a hangminőség és a kezelhetősége is mérföldekkel jobb.

Hálókártya: Koliban 100mbites hálóm van, eddig semmi hibát/fagyást nem tapasztaltam, pedig használva van rendesen. Kezelőszoftverét meg mellőzni kell, én fel sem raktam.

Alaplapi ledek meg kifejezetten tetszenek. Igaz fedett az oldallap, de a rácsokon át világít a falra.  :)
Ilyen áron ennél jobbat nem nagyon lehetett kapni.

Téma megosztása:

• (97 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 88
  • 89
  • 90
  • 91
  • 92
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.