HWSW Informatikai Kerekasztal: MSFT vs SCEI - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (128 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

MSFT vs SCEI specialnak igaza van, tényleg ide való Értékeld a témát: -----

#101 Felhasználó inaktív   max-pain 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2006. 05. 08. 09:40

Idézet: Samott - Dátum: 2006. máj. 8., hétfő - 10:27

Varjuk a learazast... ;)

Csak most jott ki az olcsobb, nem Value verzio Japanon kivul, szoval igazi arcsokkentesre meg azert varni kell :)

Idézet

az UMD filmkiadas meg szvsz megdoglott.

Foleg ilyen aron. Nevetseges, hogy nem olcsobbak mint a DVD-n kiadott filmet...

#102 Felhasználó inaktív   Samott 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 05. 12. 09:50

Idézet

"The problem for Sony isn't this year. This year they're going to sell what they can deliver. The problem comes two years down the road when you have to catch up with a cost reduction curve when your competition is already there."

Moore: PS3 price "forced" on gamers

Samott
(There is always a last time for everything.) Overhead, without any fuss, the stars were going out. | exHWSW - Értünk mindenhez IS @ PH!

#103 Felhasználó inaktív   max-pain 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 05. 12. 10:19

Idézet: Samott - Dátum: 2006. máj. 12., péntek - 10:50

Mondjuk szerintem a PS3 arat eleg jol lehet majd csokkenteni idovel. Ha a Blu-ray nem bukik meg, akkor ket ev mulva sokkal olcsobb lesz eloallitani a meghajtot. Viszont az teny, hogy nagyon sokaknak egyaltalan nincs szukseguk Blu-ray-re...

Szerkesztette: max-pain 2006. 05. 12. 10:21 -kor

#104 Felhasználó inaktív   special 

• project 2501
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Stábtag

Elküldve: 2006. 05. 12. 10:33

Idézet: max-pain - Dátum: 2006. máj. 12., péntek - 11:19

Viszont az teny, hogy nagyon sokaknak egyaltalan nincs szukseguk Blu-ray-re...

Az is tény, hogy 5-6 éves életciklusról beszélünk, de a legtöbb konzol inkább 10 évig van használatban. És így, melyik vonzóbb? A semmilyen HD-ra nem képes 360, vagy a PS3?

#105 Felhasználó inaktív   max-pain 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 05. 12. 10:41

Idézet: special - Dátum: 2006. máj. 12., péntek - 11:33

Az is tény, hogy 5-6 éves életciklusról beszélünk, de a legtöbb konzol inkább 10 évig van használatban. És így, melyik vonzóbb? A semmilyen HD-ra nem képes 360, vagy a PS3?

Evek mulva szerintem ugyis onallo Blu-ray/HD DVD lejatszot fognak hasznalni a legtobben. En peldaul nem vagyok abban biztos, hogy a PS2/Xbox/X360 DVD lejatszasi kepessege manapsag tenyleg olyan fontos dolog lenne.

Szerkesztette: max-pain 2006. 05. 12. 10:41 -kor

#106 Felhasználó inaktív   Samott 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 05. 12. 11:01

En mondjuk pont az idezett mondat miatt linkeltem ide ezt az interjut... egyreszt meg nem lehet tudni melyik formatum nyer (az is lehet hogy majd a PS3 tulajdonosok ott ulnek buszken a koruk Betajaval, MDjevel, UMDjevel) illetve ket ev mulva bizony mas arakon adjak majd a konzolokat es mas osszegbe kerul az eloallitasuk is... nagyot lehet am szopni egy keson nyeresegesbe fordulo csodakonzollal. A microsoft nagyon jo attach ratel buszkelkedhet es a fizetos live is hoz szepen a konyhara... nekik lenyegesen hamarabb johet el az a pont ahol mar nyereseget termel az ecosystem. Most mindent nagyon maskent csinaltak mint az elso konzoluknal... jobb szerzodeseik vannak a gyartok fele es a sajat tulajdonukat gyartatjak mar nem kell iszonyatos licenszdijjakat fizetniuk a fejlesztoknek.

Samott
(There is always a last time for everything.) Overhead, without any fuss, the stars were going out. | exHWSW - Értünk mindenhez IS @ PH!

#107 Felhasználó inaktív   special 

• project 2501
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 05. 12. 11:01

Ellenkezőleg látom. A DVD-játékosok árai csak az utóbbi 2-3 évben estek be talán a nevetségesség szintjére, így jó 3 évig a PS2-ban kifejezetten értéket képviselt, és szerintem még most is (itthon is sokáig az volt a DVD-lejátszó). Persze adatok nélkül csak vaktában lövöldözünk. Tekintve, hogy most gyakorlatilag együtt indul a BD-vel a PS3, kb. 3-4 évig a leggazdaságosabb megoldás lesz HD lejátszásra. Nyilván egy felsőkategóriás lejátszóval nem említhetőek ezek egylapon, de mint tudjuk, kevesen értékelik, fizetik meg a kockánkénti tökéletes kimerevítést, vizsgálják hümmögve a színhűséget és a gyors mozgást tesztképeken, vagy figyelnek a hangok tisztaságára, pozícionálására.

Moore kijelentésére, miszerint a költségcsökkentési görbén hátrányban a ps3, annyit szeretnék reagálni, hogy vastag ökörség szaga van. Legalább két fő költségelem van, amelynek meredekebben fog csökkeni az ára a PS3 esetében, mint más alkatrészeké, mivel ezek egyelőre alacsony volumenű termékek: BD-ROM, XDR RAM. De ugyanígy ha a chipek is drágábbak, azok hátránya is csökkenni fog, ugyanis mikor jövőre áttérnek a 65 nanométerre, a nagyobb, drágább, komplexebb lapkák többet profitálnak, mivel többet takarítanak meg a chip méretének csökkenésével.

Már leírtam valamelyik másik topikban is, hogy én úgy látom, nem a PS3 lesz drága, tekintve a kezdeti kereslet-kínálat arányát, hanem a 360 volt alulárazva. Eladtak 3 milliót olyan áron, amelynél kezdetben akár 25-50 százalékkal többet is elkérhettek volna.

#108 Felhasználó inaktív   special 

• project 2501
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 05. 12. 11:14

Idézet: Samott - Dátum: 2006. máj. 12., péntek - 12:01

egyreszt meg nem lehet tudni melyik formatum nyer (az is lehet hogy majd a PS3 tulajdonosok ott ulnek buszken a koruk Betajaval, MDjevel, UMDjevel) illetve

az md egy kissé sántít, úgy érzem. az olcsó és igénytelen mp3 lejátszók megjelenéséig az egyetlen valóban hordozható audio-média volt, és még ma is magasan veri minőségben az mp3 lejátszók hadát, hogy eljárt felette technikailag az idő. azért is sántít, mert az md sosem volt műsoros hordozó (vagy elhanyagolható mértékben), kizárólag újraírható formában került piacra, mivel az emberek a kazettákat, bakeliteket, cédéket stb. másolták rá, nameg az új elvárás, hogy jó sok zenét lehessen rá lopni, annak már kevéssé felel meg.

#109 Felhasználó inaktív   max-pain 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 05. 12. 11:42

Idézet: special - Dátum: 2006. máj. 12., péntek - 12:01

Ellenkezőleg látom. A DVD-játékosok árai csak az utóbbi 2-3 évben estek be talán a nevetségesség szintjére, így jó 3 évig a PS2-ban kifejezetten értéket képviselt, és szerintem még most is (itthon is sokáig az volt a DVD-lejátszó). Persze adatok nélkül csak vaktában lövöldözünk.

Szerintem nem igazan mondtal nekem ezzel ellen :) Max csak kicsit ;)

Idézet

Már leírtam valamelyik másik topikban is, hogy én úgy látom, nem a PS3 lesz drága, tekintve a kezdeti kereslet-kínálat arányát, hanem a 360 volt alulárazva. Eladtak 3 milliót olyan áron, amelynél kezdetben akár 25-50 százalékkal többet is elkérhettek volna.

Egyreszt szerintem van egy pont,  amit atlepve komolyan felszisszennek az emberek (lasd most a PS3 600 dollaros arat), masreszt ha tul magas aron jon ki, es a hiany megszunik, akkor lehet, hogy tul nagyot kell csokkenteni az aron a kereslet elenkitese miatt (kezdeti vasarlok komolyan rabasznak). Lasd peldaul most a helyzetet az X360-al kapcsolatban Europa eleg nagy reszen. Tudtommal nem igazan viszik...

#110 Felhasználó inaktív   vers 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Blog megtekintése

Elküldve: 2006. 05. 12. 13:17

a sonynak biztos volt valami célja ezzel a magas árral,  elöször is miota bejelentették mindenki erröl beszél , ez is reklám:)
másodsorban a magas ár  magasabb értéket képvisel , a psp  se olcso mégis veszik, egy handiért 250$ elég huzos
elképzelhetö az is hogy lejjebb viszik megjelenés elött, és akkor az jön le a sony milyen király
500$ meg nem sok egy ps3-ér mikor a x2 400 $
de az is elképzelhetö hogy az elsö 6 milliot 600-ér adják utána leviszik 500-re a fullost az olcsot meg megszüntetik, ahogy a m$ is teszi mert a core a kutyának se kell
igy nem veszt sokat a sony , és a fanok is megnyugodnak
M-12 technology

www.m12technology.com

I'm CEO bitch

#111 Felhasználó inaktív   special 

• project 2501
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 05. 12. 13:31

Idézet: max-pain - Dátum: 2006. máj. 12., péntek - 12:42

ha tul magas aron jon ki, es a hiany megszunik, akkor lehet, hogy tul nagyot kell csokkenteni az aron a kereslet elenkitese miatt (kezdeti vasarlok komolyan rabasznak). Lasd peldaul most a helyzetet az X360-al kapcsolatban Europa eleg nagy reszen. Tudtommal nem igazan viszik...

bevallom, ezt a felvázolt mechanizmust nem értem. a kezdeti túl magas árból való csökkentés miért nem hatásos? mert berögzült a vásárlók fejébe, hogy drága, és kis csökkentéssel sem változik ez a percepció? szerintem ebben az esetben ez sokkal direktebben látható, kommunikálható az emberek felé. azzal egyetértek, hogy 600 dollárról, ha nem vinnék (szerintem az első 6 millió már most el van adva), akkor legalább 500 dollárra kell csökkenteni az árat, hogy látványos legyen (és ez azért már több mint 16 százalékos, azt érzékelni kell).

vers forgatókönyveit tartom én is valószínűnek. szerintem a 600 dollár teljesen reális az első 4 millió darabra. a kérdés az, hogy mennyi mozgástere van a sonynak, úgyértem, anélkül tudnak-e árat csökkenteni, ha szükséges, hogy ne tovább ássák a gödröt, hanem valamennyire tükrözze a volumenből származó megtakarításokat.

#112 Felhasználó inaktív   vers 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Blog megtekintése

Elküldve: 2006. 05. 12. 13:41

a magas ár kedvezhet még a sonynak abban hogy a userek csak egy konzolt vesznek , föleg mivel a játékárak 60-70 $ körül vannak, és ha az ember vesz egyet akkor legalább a legjobat vegye
igy betartanak a m$-nak, mert a sonynak az se jo  ha sok box kerül eladásra, 300$-os ps3-al meg fennállna a veszély

a sony nem most kezdte, nagyon jo üzleti stratégiák vannak kidolgozva és kiprobálva, és azt már észrevettem hogy mindig olyan sémát követnek ami egyszer már bevállt

Szerkesztette: vers 2006. 05. 12. 13:43 -kor

M-12 technology

www.m12technology.com

I'm CEO bitch

#113 Felhasználó inaktív   max-pain 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 05. 12. 13:42

Idézet: special - Dátum: 2006. máj. 12., péntek - 14:31

bevallom, ezt a felvázolt mechanizmust nem értem. a kezdeti túl magas árból való csökkentés miért nem hatásos? mert berögzült a vásárlók fejébe, hogy drága, és kis csökkentéssel sem változik ez a percepció? szerintem ebben az esetben ez sokkal direktebben látható, kommunikálható az emberek felé. azzal egyetértek, hogy 600 dollárról, ha nem vinnék (szerintem az első 6 millió már most el van adva), akkor legalább 500 dollárra kell csökkenteni az árat, hogy látványos legyen (és ez azért már több mint 16 százalékos, azt érzékelni kell).

Nem a nem hatasossaggal van a gond, hanem hardcore rajongoi reteg (aki egybol megvette) kicseszve erezne magaval egy durva arcsokkentes utan. (Lasd az europai Xbox rajt utani kompenzaciot.) Oszinten szolva en ketlem, hogy 8-9 honappal a PS3 rajta utan egy 100 dollaros/euros arcsokkentes (amivel nem lenne semmi gond es par honnappal a start utan legalabb ekkora szinte tutira be is kovetkezik) eleg lenne a normalis kereslet fenntartasahoz. Egy 200 dodos csokkentes viszont kicsit durva lenne.

Szerkesztette: max-pain 2006. 05. 12. 13:43 -kor

#114 Felhasználó inaktív   vers 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Blog megtekintése

Elküldve: 2006. 05. 12. 13:45

Idézet: max-pain - Dátum: 2006. máj. 12., péntek - 12:42

Nem a nem hatasossaggal van a gond, hanem hardcore rajongoi reteg (aki egybol megvette) kicseszve erezne magaval egy durva arcsokkentes utan. (Lasd az europai Xbox rajt utani kompenzaciot.) Oszinten szolva en ketlem, hogy 8-9 honappal a PS3 rajta utan egy 100 dollaros/euros arcsokkentes (amivel nem lenne semmi gond es par honnappal a start utan legalabb ekkora szinte tutira be is kovetkezik) eleg lenne a normalis kereslet fenntartasahoz. Egy 200 dodos csokkentes viszont kicsit durva lenne.

500 euro nem sok  föleg ha x2-höz viszonyitunk, csak 100 dollár a különbség, és van 60gigás winyod, bluerayed,ingyen onlinod , stb...
M-12 technology

www.m12technology.com

I'm CEO bitch

#115 Felhasználó inaktív   max-pain 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 05. 12. 13:47

Idézet: vers - Dátum: 2006. máj. 12., péntek - 14:45

500 euro nem sok  föleg ha x2-höz viszonyitunk, csak 100 dollár a különbség, és van 60gigás winyod, bluerayed,ingyen onlinod , stb...

Egy ido utan jonnek (vagy jonnenek) az atlag vasarlok, akik nagyreszben tesznek ezekre a dolgokra. Ezt szerintem nem art figyelembe venni...

#116 Felhasználó inaktív   vers 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Blog megtekintése

Elküldve: 2006. 05. 12. 13:54

Idézet: max-pain - Dátum: 2006. máj. 12., péntek - 12:47

Egy ido utan jonnek (vagy jonnenek) az atlag vasarlok, akik nagyreszben tesznek ezekre a dolgokra. Ezt szerintem nem art figyelembe venni...

fene tudja , akinek  mindenképp az ár számit az vesz nintendot vagy ps2-t
M-12 technology

www.m12technology.com

I'm CEO bitch

#117 Felhasználó inaktív   max-pain 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 05. 12. 15:37

Idézet: vers - Dátum: 2006. máj. 12., péntek - 14:54

fene tudja , akinek  mindenképp az ár számit az vesz nintendot vagy ps2-t

Azert nem kell igy eltulozni a dolgot.
Szerintem (foleg Eszak-Amerikaban) peldaul az X360 siman jo next-gen alternativa lesz sokaknak, mert annak elfogadhatobb az ara.

#118 Felhasználó inaktív   Asker 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 05. 12. 16:09

aki tudja miből épül fel egy konzol az úgyis PS3at vesz... legalábbis 65öset  :)

aki meg nem az meg szarik hogy mi van bennnük....

Szerkesztette: Asker 2006. 05. 12. 16:09 -kor

"I was a Marine in the invasion of Iraq. It was 2 years before I could watch any type of violent movie. War truly is hell. Killing, bleeding, dying and crying are terrible, and great. If you fight for glory and power you are evil and will die in vain. I and every other warrior fought for each other. For family, for friends, for the US, for Sparta."

#119 Felhasználó inaktív   max-pain 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 05. 16. 07:28

Aprilisi konzol eladasok az USA-ban (by NPD)

Hardver:

Xbox 360: 295,381 [1,504,724]
PlayStation 2: 206,995 [39,458,926]
Game Boy Advance: 169,115 [37,455,961]
PlayStation Portable: 162,438 [4,332,872]
Nintendo DS: 138,427 [4,447,092]
Xbox: 38,987 [15,737,984]
GameCube: 38,028 [12,046,319]

Zarojelben az eddig eladott mennyiseg (bar nekem egy-ket adat pontatlannak/soknak tunik (pl PS2, GBA, stb. osszeladasok))...

Szoftver:

US Top 25 Videogame Titles
Rank Title Publisher

Rank Title Publisher
1 PS2 KINGDOM HEARTS II Square Enix
2 360 T. CLANCYS GHOST RECON: ADVANCED WARFIGHTER Ubi Soft
3 360 ELDER SCROLLS IV: OBLIVION Take 2 Interactive
4 360 MAJOR LEAGUE BASEBALL 2K6 Take 2 Interactive
5 360 BATTLEFIELD 2: MODERN COMBAT Electronic Arts
6 360 TOMB RAIDER: LEGEND Eidos
7 PS2 THE GODFATHER: THE GAME Electronic Arts
8 PS2 MLB '06: THE SHOW Sony
9 PS2 MAJOR LEAGUE BASEBALL 2K6 Take 2 Interactive
10 PS2 TOMB RAIDER: LEGEND Eidos
11 PS2 TOURIST TROPHY: THE REAL RIDING SIMULATOR Sony
12 360 FIGHT NIGHT ROUND 3 Electronic Arts
13 PS2 GUITAR HERO BUNDLE RedOctane
14 XBX MAJOR LEAGUE BASEBALL 2K6 Take 2 Interactive
15 360 CALL OF DUTY 2 Activision
16 PS2 NBA BALLERS: PHENOM Midway
17 PS2 ICE AGE 2: THE MELTDOWN Vivendi
18 PS2 GOD OF WAR Sony
19 360 FAR CRY: INSTINCTS PREDATOR Ubi Soft
20 NDS METROID PRIME: HUNTERS Nintendo
21 XBX THE GODFATHER: THE GAME Electronic Arts
22 360 FINAL FANTASY XI ONLINE Square Enix
23 PS2 BLACK Electronic Arts
24 360 BLAZING ANGELS: SQUADRONS OF WWII Ubi Soft
25 GCN SONIC RIDERS Sega

Source: The NPD Group/NPD Funworld, POS
Note: Ranked in terms of $$$ sales.

X360 Tie Ratio steady at 4.50 despite jump in hardware sales.

Szerkesztette: max-pain 2006. 05. 16. 07:38 -kor

#120 Felhasználó inaktív   max-pain 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 05. 17. 20:16

A fenti zarojeles osszeladasok nagyresze tutira rossz :)

Téma megosztása:

• (128 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.