HWSW Informatikai Kerekasztal: Forma 1 III. - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (213 Oldal)
  • +
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Forma 1 III. Értékeld a témát: -----

#41 Felhasználó inaktív   Gandalf 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2005. 05. 31. 08:25

Idézet: Rudi - Dátum: 2005. máj. 31., kedd - 6:25

Vagy 3 hengeres volt a trabi ? :Đ

A trabi 2 hengeres 2 ütemü, a wartbourg 3 hengeres 2 ütemü :)

csinálhatnának 2 ütemü mocikat is, ott kisebb ccm-vel nagyobb a kraft :D
"Ha vágyaink lovak lennének, térdig járnánk a lószarban :)"

#42 Felhasználó inaktív   Jareth 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 05. 31. 08:25

Idézet: Gandalf - Dátum: 2005. máj. 31., kedd - 9:21

Tényleg, direkt 2x elhagyta a pálya vonalát poziciotartás végett, ilyenkor nem kellett volna egy áthajtásos bünti?

Csak akkor szabálytalan, ha előnyt szerez a sikán levágásából! Ez egyszer meg is történt, de akkor betudták annak, hogy túl gyorsan érkezett a sikánhoz! Szerencsétlen egy helyzet! Pedig én is jobban örültem volna, ha elveszik a szuperlicenszét 2-3 versenyre! :)
Tyraan - Artum Inferniti

#43 Felhasználó inaktív   Studi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Kitiltott

Elküldve: 2005. 05. 31. 08:49

Idézet: Gandalf - Dátum: 2005. máj. 31., kedd - 9:21

Tényleg, direkt 2x elhagyta a pálya vonalát poziciotartás végett, ilyenkor nem kellett volna egy áthajtásos bünti?

Mintha valakit már büntettek volna ilyenért  :think:

Erre csak azzal lehet védekezni, hogy Webber pedig kétszer elhagyta a pályát pozíciószerzés végett. Tehát ha Alonsot büntetik, Webbert is kellett volna.
"Mindenki a saját baklövéseit nevezi tapasztalatnak." - Oscar Wilde

#44 Felhasználó inaktív   Samott 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 05. 31. 09:03

Idézet: Indy - Dátum: 2005. máj. 31., kedd - 8:38

Egyetértek. Hozzák vissza a V12-es motorokat (vagy hagyják meg a választás szabadságát, '94-ben például voltak a mezőnyben V8-as, V10-es és V12-es motorok is)...

En ugy tudom, hogy a hengerszamra nincs megkotes... de a 3 literes lokterfogathoz valahogy a 10 henger passzolt leginkabb... ezert hasznal mindenki ilyet (ha jol emlekszem a Ferrari sokaig eroltette a 12 hengert, de nem jott be nekik es ok is 10-re valtottak).

Samott
(There is always a last time for everything.) Overhead, without any fuss, the stars were going out. | exHWSW - Értünk mindenhez IS @ PH!

#45 Felhasználó inaktív   Rudi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 05. 31. 09:17

Idézet: vipisrac - Dátum: 2005. máj. 31., kedd - 8:36

azért nem hibáztattuk Montoyát, mert fordítva volt :)
MS satuzott az alagútban az SC mögött és JPM szállt bele
ennek megfelelően volt hibás sumák!
;)

Alonso pedig nem az ilyen pozíciótartás miatt alattomos, mint amit most Imolában művelt MS ellen. az zsír volt. hanem pl. az említett DC féle eset és a mostani monacoi sikánvételek miatt...

Jah, télleg, csak arra emlékeztem biztosan, hogy sumáknak az első kereke sínylette meg, de akkor nem azért, mert ő ment bele totojába, hanem mert monti rálökte a falra és ott szakadt le az egyik első kerék :)

DC eset: azt nem csinálhatta annyira szándékosan Alonso ill. nem arra ment, hogy DC elszálljon. Mert gondolom saját magát sem kockáztatja olyannal, hogy egy váratlan pillanatban satuzik és aztán a mögötte jövő beledurrant őt is kilökve. Szóval ez a DC eset nekem kicsit fals.

Monaco: Webber egyik esetben sem tisztán előzte meg, mindkétszer ő is túlcsúszott a sikán bejáratán. És ha aki a belső íven megy és nem tudja bevenni az első balost a sikánból, akkor aki a külső íven megy az sem fogja tudni, mert vagy belemegy, vagy ő is levágja. ha úgy ment volna el Webber, mint heidfeld (az gyönyörű szép előzés volt), akkor biztos nem csinálta volna ezt alonso amit. Webber nem sok választást hagyott neki. És miután egymás után 2x ilyen szerencsétlen módon tudott csak bebújni mellé webber, kicsit elszállt az agya. A 2. próbálkozás már cinkesebb volt, mert ha nagyon akart volna, akkor vissza tudott volna menni az ívre. Az kétségtelen, hogy mindkét esetben akadályozta webber alonsót, nem volt egyik sem tiszta előzési manőver. Gyakorlatilag ugyanaz történt, mint most a hétvégén a rajt után az első kanyarban. Webber volt a belső íven, későn fékezett, ezért nem tudott időben ívre fordulni, míg monti a külső íven már fordult volna rá az ívre, csakhogy belül webber miatt nem tudott és ezért nekiment. Ugyanazt csinálta webber most is, mint monacoban alonsoval. Csak akkor Alonso nem húzta rá, hanem inkább levágta a sikánt. Ott volt hely, itt max monti (ha figyelt volna, hogy mellette van webber) a sóderágyba mehetett volna ki.

#46 Felhasználó inaktív   Rudi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 05. 31. 09:19

Idézet: Gandalf - Dátum: 2005. máj. 31., kedd - 9:25

A trabi 2 hengeres 2 ütemü, a wartbourg 3 hengeres 2 ütemü :)

csinálhatnának 2 ütemü mocikat is, ott kisebb ccm-vel nagyobb a kraft :D

Jah, télleg :)

Vagy akár dízelmocikat is csinálhatnának :Đ Kis fogyasztás, nagy nyomaték, mi kell még ? :Đ :Đ

#47 Felhasználó inaktív   Studi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 05. 31. 09:22

Idézet: Samott - Dátum: 2005. máj. 31., kedd - 10:03

En ugy tudom, hogy a hengerszamra nincs megkotes... de a 3 literes lokterfogathoz valahogy a 10 henger passzolt leginkabb... ezert hasznal mindenki ilyet (ha jol emlekszem a Ferrari sokaig eroltette a 12 hengert, de nem jott be nekik es ok is 10-re valtottak).

Samott

Én úgy emlékszem, hogy van. És nem a 12 hengeresek miatt hoztak szabályokat, hanem azért, mert a Ford gyártott 10 hegeres, és 8 hengeres motorokat is, és a kis csapatoknak csak a jóval gyengébb, nemigen fejlesztett 8 hegereseket volt hajlandó odaadni, jó pénzért. Ezért uniformizáltak, bár lehet, hogy rosszul emlékszem.

#48 Felhasználó inaktív   Mi a jelszó? 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 05. 31. 09:41

Nos, utánanéztem:

kötelező a 10 hengeres motorok használata, hengerenként maximum 5 szeleppel. A hengerűrtartalom maximális mérete 3000 ccm, ettől kevesebb lehet. (de ki az aki ezt meglépné?  :think: )
"Gereblyézik a vizet..."

#49 Felhasználó inaktív   Carmaged 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 05. 31. 09:42

Idézet: Mi a jelszó? - Dátum: 2005. máj. 31., kedd - 10:41

Nos, utánanéztem:

kötelező a 10 hengeres motorok használata, hengerenként maximum 5 szeleppel. A hengerűrtartalom maximális mérete 3000 ccm, ettől kevesebb lehet. (de ki az aki ezt meglépné?  :think: )

És ki nem tudja, hogy melyik nickkel írjon a topicba? :Đ

#50 Felhasználó inaktív   Studi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 05. 31. 09:51

Idézet: Mi a jelszó? - Dátum: 2005. máj. 31., kedd - 10:41

Nos, utánanéztem:

Mármint a következő feladvány, hogy ki az aki ezt meglépné? :lol: :Đ :Đ

#51 Felhasználó inaktív   Mumia 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 05. 31. 09:59

Idézet: GI - Dátum: 2005. máj. 31., kedd - 8:08

Ezzel valamilyen szinten évekre szabadságot adnál a motorok terén.

Ez lenne a lényeg. Agyon van szabályozva most az F1, nem lehet egyedit csinálni.

#52 Felhasználó inaktív   Mumia 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 05. 31. 10:00

Idézet: Gandalf - Dátum: 2005. máj. 31., kedd - 9:05

Nem 1 sec-et mondtak, Ron Dennis is azt mondta, hogy azonos kocsival bárkinél gyorsabb tud lenni lenni 2 tizeddel, legalábbis én ezt olvastam anno..De ezt ugyse tudjuk meg sajna, mindif is flame alap lesz :)

Valaki ezt valaki azt mondott, én már hallottam egyes elvakult emberektől 2 secet is.

#53 Felhasználó inaktív   Carmaged 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 05. 31. 10:01

Idézet: Studi - Dátum: 2005. máj. 31., kedd - 10:51

Mármint a következő feladvány, hogy ki az aki ezt meglépné? :lol: :Đ :Đ

Az ide írogatók közül természetesen bárki, hiszen itt senki nem ír semmilyen alaptalant, mindent tényekkel és linkekkel támaszt alá. Nem vetted még észre? :pokeas2:

#54 Felhasználó inaktív   Mumia 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 05. 31. 10:03

Idézet: Studi - Dátum: 2005. máj. 31., kedd - 9:49

Erre csak azzal lehet védekezni, hogy Webber pedig kétszer elhagyta a pályát pozíciószerzés végett. Tehát ha Alonsot büntetik, Webbert is kellett volna.

Én még mindig mondom, hogy nem a pályaelhagyás bűn, akkor ennyi erővel minden versenyen mindenki vagy 5 büntetést kapna. Hanem az, hogy ha lerövidíti a pályát.

#55 Felhasználó inaktív   Indy 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2005. 05. 31. 10:03

Idézet: Carmaged - Dátum: 2005. máj. 31., kedd - 11:01

Az ide írogatók közül természetesen bárki, hiszen itt senki nem ír semmilyen alaptalant, mindent tényekkel és linkekkel támaszt alá. Nem vetted még észre? :pokeas2:

Formula One engines may be no more than 3 litres in capacity. They must have 10 cylinders, with a maximum of 5 valves per cylinder, and must be normally aspirated.
"All the way up to six if I have to... Maybe even faster than you."

#56 Felhasználó inaktív   Samott 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 05. 31. 10:05

Idézet: Studi - Dátum: 2005. máj. 31., kedd - 10:22

Én úgy emlékszem, hogy van. És nem a 12 hengeresek miatt hoztak szabályokat, hanem azért, mert a Ford gyártott 10 hegeres, és 8 hengeres motorokat is, és a kis csapatoknak csak a jóval gyengébb, nemigen fejlesztett 8 hegereseket volt hajlandó odaadni, jó pénzért. Ezért uniformizáltak, bár lehet, hogy rosszul emlékszem.

Akkor rosszul emlekeztem... de akkoriban mar a tobbseg 10 hengeres motort hajtott... erre fele haladt a zevolucio ;)

Samott

Szerkesztette: Samott 2005. 05. 31. 10:12 -kor

(There is always a last time for everything.) Overhead, without any fuss, the stars were going out. | exHWSW - Értünk mindenhez IS @ PH!

#57 Felhasználó inaktív   Carmaged 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Idézet: Indy - Dátum: 2005. máj. 31., kedd - 11:03

Nem kell megsértődni, ott volt a smiley. Egyébként nem tudhattam, hogy te vagy. Lehet, hogy nem te vagy. Ettől függetlenül a poén él és nem is teljesen alaptalan. :)

#58 Felhasználó inaktív   Studi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Idézet: Mumia - Dátum: 2005. máj. 31., kedd - 11:03

Én még mindig mondom, hogy nem a pályaelhagyás bűn, akkor ennyi erővel minden versenyen mindenki vagy 5 büntetést kapna. Hanem az, hogy ha lerövidíti a pályát.

Négy kerékkel a keréktvetőn belül menni ugyanúgy pályarövidítésnek számít. Nehéz igazságot tenni, mert az előzés se volt tiszta, de Alonso reakciója se. :(

#59 Felhasználó inaktív   Indy 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 05. 31. 10:07

Idézet: Carmaged - Dátum: 2005. máj. 31., kedd - 11:05

Nem kell megsértődni, ott volt a smiley. Egyébként nem tudhattam, hogy te vagy. Lehet, hogy nem te vagy. Ettől függetlenül a poén él és nem is teljesen alaptalan. :)

Nincs harag.  ;)
"All the way up to six if I have to... Maybe even faster than you."

#60 Felhasználó inaktív   Studi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 05. 31. 10:07

Idézet: Samott - Dátum: 2005. máj. 31., kedd - 11:05

Akkor rosszul emlekeztem... de akkoriban mar a tobbseg 10 hengeres motort hajotott... erre fele haladt a zevolucio ;)

Samott

Igen, egyértelműen ez tűnt optimálisnak. 12 hengerrel nagyon sokáig már csak az olaszok (Ferrari, Lamborghini) próbálkoztak, de nem volt elég jó.

Téma megosztása:

• (213 Oldal)
  • +
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.