HWSW Informatikai Kerekasztal: Milyen autót érdemes venni? III. - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (153 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 22
  • 23
  • 24
  • 25
  • 26
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Milyen autót érdemes venni? III. Értékeld a témát: -----

#461 Felhasználó inaktív   Studi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Kitiltott

Elküldve: 2005. 06. 07. 09:21

Idézet: Satriani - Dátum: 2005. jún. 7., kedd - 9:49

Nagyon viszket a bankszámlám :D Részletre most meg is tudnám venni, csak épp a részletet nehezen bírnám a Toyota részlete mellett :D Mondtam is tegnap Kedvesnek (miután találtam pár S2000-es Hondát a németeknél 10.000 euró környékén), hogy engem az autók fognak anyagi csődbe dönteni.

Mé' nem dobod ki a Toyotát? :pokeas2:
"Mindenki a saját baklövéseit nevezi tapasztalatnak." - Oscar Wilde

#462 Felhasználó inaktív   Goodman 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2005. 06. 07. 09:22

Idézet: Satriani - Dátum: 2005. jún. 7., kedd - 10:09

Biztos vagy ebben? Én még nem hallottam olyanról, hogy a Renault és a PSA közös motort használt volna. Másrészt egyszer olvastam egy cikket a PSA motorról (a Merci aktuális 3.0 V6 motorjával hasonlították össze), ott felsorolták, hogy milyen kocsikba szerelik az egyes motorokat, és Renault nem szerepelt a PSA motornál.

:think:

Dede.. link

Es ugyan ez a motor mar nem PRV, de kozvetlenul a PRV gyartasanak megszunese utan jott ki,
es ugyanugy szereltek psa/ronoba. :)

#463 Felhasználó inaktív   Kory 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 06. 07. 09:39

Idézet: Satriani - Dátum: 2005. jún. 7., kedd - 10:16

Vélemény? Szép autó, jó autó, erős autó, megbízható autó, takarékos autó, csak épp fiatalos autó, így könnyen törik :D Tulaj függő vétel. Nyilván bevált és tetszik neki ez a típus, azért erre szeretne cserélni. Nem kimondottan zsákbamacska, veszett jó kis kocsik ezek. Állapotfelmérés eredményének függvényében vegye meg nyugodtan.

:D

Amúgy most mégse tetszik neki egyik sem. Most keres másik Civicet. Bár nem tudom, mi a baja a fenti kettővel. A nem fehér még nekem is tetszik.

#464 Felhasználó inaktív   mocsi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 06. 07. 09:54

Idézet: Syner - Dátum: 2005. jún. 7., kedd - 8:01

Neked is mondom, hogy egy 80 lovas Focus, ami még könnyebb is, semmivel nem megy jobban.

Megemlíteném, hogy 75 lovas Focusom van, tudom hogy (nem)megy :Đ, de itt arról volt szó hogy egy hypeolt dízelnek legjobb formájában milyenek az esélyei...
Where you come from... is gone.
Where you thought you were going to... were never there.
Where you are ain't no good, unless you get away from there!

#465 Felhasználó inaktív   Satriani 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 06. 07. 09:55

Idézet: Studi - Dátum: 2005. jún. 7., kedd - 10:21

Mé' nem dobod ki a Toyotát? :pokeas2:

Mer' még nem elég szar :D

Illetve - komolyra fordítva - túl jó ahhoz, hogy bármi másra lecseréljem. A fogyasztásán és a műszerfal apró nyiszogásán kívül nem tudok ellene mit felhozni. Tegnap mentünk vele vagy 5-600 km-t 3-4-5 személlyel, 8,2-t evett sztrádán, vidéken és városban, piszok kényelmes volt a hátul ülőknek is, a futóműve kisimította a borzalmas borsodi utakat, 5 személlyel sem volt lomha, a fékjei is bírták a nagyobb megterhelést, a klímája végig hatékonyan ment, a csomagtartóba is simán befértünk, mindemellett még sportkipufogóval is csendes belül. Egyetlen pillanatig nem foglalkozott egyik utas sem a kocsival, egyszerűen észrevétlenül jó. (Ha pedig hozzávesszük, hogy a kötelezőkön kívül nem kell rá költenem, akkor még az amúgy nem olcsó ára sem számít drágának. Igaz, tegnap ez volt az utolsó dolog, ami eszembe jutott.) Sose legyen rosszabb autóm.

Mellé venni másikat pedig több okból sem fogok. Legfontosabb: nincs $$$; továbbá ha lenne $$$, akkor fontosabb lenne először egy nappali bútor (állat cseresznye és egyéb fa bútorokat láttam, passzolnának az ülőgarnitúrámhoz, de sajnos közelítik a milliós nagyságrendet), majd egy nyílászáró-garnitúra csere (alsó hangon fél millió), majd egy garázs-bővítés (7 számjegy), utána viszont nem menekül a német S2000-állomány :cool: Nem jövőre lesz :) Mindegy, piszkosul ráérek.

#466 Felhasználó inaktív   BoGyesz 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 06. 07. 09:55

Idézet: Goodman - Dátum: 2005. jún. 7., kedd - 10:04

Nemtom micsinaltak ezzel a motorral de csekk link/tablazat: :D

renaultclub.cz

(ugyanez a motor van a peugeot-ban)

gyorsulasban elkeni a 2.0/2.5 os moci, nagy reszben az automata valto miatt, de azer ez igy is eleg ciki :)

Egyebkent erosebbnek erosebb. kb 25 loval. de megis aszongyak erre h nem ugy megy :)

Persze mihez kepest. A lagunahoz kepest jol, mert az ezen a heten meg nem megy sehova  :o

Három literes, huszonnégy szelepes motorból 190LE-t bírt "kipréselni" a Renault?!  :eek:  :hemuveg:  :nevet:  :nevet:

#467 Felhasználó inaktív   mocsi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 06. 07. 09:57

Idézet: Satriani - Dátum: 2005. jún. 7., kedd - 8:19

Nagy szerelmem olcsóbb, mint valaha: http://www.hasznaltauto.hu/kereso1.auto?hi...and=ugras&p=ceg

A rendszámtábla elrejtésre külön felhívom a figyelmet, zseniális a maga egyszerűségében :D

Kép

báááz a Photoshop több mint 100 rúgó, az A4es papírlap meg 4Ft :Đ

#468 Felhasználó inaktív   Syner 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 06. 07. 09:58

Idézet: mocsi - Dátum: 2005. jún. 7., kedd - 10:54

Megemlíteném, hogy 75 lovas Focusom van, tudom hogy (nem)megy :Đ, de itt arról volt szó hogy egy hypeolt dízelnek legjobb formájában milyenek az esélyei...

Hú ezt ebben a topicban írtam? Már annyira összefügg a BvD-topiccal, hogy nem tudom mikor melyikben vagyok :D
így hamarabb megtalálsz:
MSN: gaborszi@msn.com

#469 Felhasználó inaktív   mocsi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 06. 07. 10:00

Idézet: Syner - Dátum: 2005. jún. 7., kedd - 9:58

Hú ezt ebben a topicban írtam? Már annyira összefügg a BvD-topiccal, hogy nem tudom mikor melyikben vagyok :D

JHa, kicsit mástopic a hangulat

#470 Felhasználó inaktív   Satriani 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 06. 07. 10:04

Idézet: Goodman - Dátum: 2005. jún. 7., kedd - 10:22

Dede.. link

Utánanéztem, valóban rakták ezt a motort a Safrane-ba, '99-'00 évjáratokban. Viszont ugyanez a motor a Peugeot-ban kézi váltóval 7,9 alatt van százon, 235 a vége, lomhának semmiképp nem mondanám.

#471 Felhasználó inaktív   Kory 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 06. 07. 10:08

Idézet: Satriani - Dátum: 2005. jún. 7., kedd - 10:55

Mellé venni másikat pedig több okból sem fogok. Legfontosabb: nincs $$$; továbbá ha lenne $$$, akkor fontosabb lenne először egy nappali bútor (állat cseresznye és egyéb fa bútorokat láttam, passzolnának az ülőgarnitúrámhoz, de sajnos közelítik a milliós nagyságrendet), majd egy nyílászáró-garnitúra csere (alsó hangon fél millió), majd egy garázs-bővítés (7 számjegy), utána viszont nem menekül a német S2000-állomány :cool: Nem jövőre lesz :) Mindegy, piszkosul ráérek.

:offtopic:

Én most majd az új lakásba rendes bőr ülő garnitúráért vagyok "megveszve", tudom, hogy drága, meg nem is biztos hogy jó, de valahogy tetszik...

ON

#472 Felhasználó inaktív   Satriani 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 06. 07. 10:10

Idézet: BoGyesz - Dátum: 2005. jún. 7., kedd - 10:55

Három literes, huszonnégy szelepes motorból 190LE-t bírt "kipréselni" a Renault?!  :eek:  :hemuveg:  :nevet:  :nevet:

Csak súgok, hogy ez a motor 1. nem Renault, csak szerelték Renault-ba is 2. bármit olvastál a linken, a motor 194 lovas 3. a legfontosabb: nem a teljesítményre volt kihegyezve ;) Amikor összehasonlították a Merci hasonló motorjával, 1-2 lóerővel volt erősebb a Mercié. Nem sportmotor egyik sem, ettől még lehet mindkettő jó. Ja, és hogy még nagyobbat tudj röhögni, megsúgom azt is, hogy a motor felújított változata 210 lóerős.

Különben ebben a megközelítésben minden motort nevetségessé tesz a Honda VTi-sorozata, az utolsó BMW M3 motorja és a Ferrari F355 (és utódai) motorja.

Szerkesztette: Satriani 2005. 06. 07. 10:16 -kor

#473 Felhasználó inaktív   Satriani 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 06. 07. 10:15

Idézet: Kory - Dátum: 2005. jún. 7., kedd - 11:08

Én most majd az új lakásba rendes bőr ülő garnitúráért vagyok "megveszve", tudom, hogy drága, meg nem is biztos hogy jó, de valahogy tetszik...

Nem is drága mind (én pl. 360-ért vettem francia ággyá alakítható sarokgarnitúrát, fotelt, "bőrsámlit", ki kell fogni; ehhez képest egy hasonló összeállítású sima szövet cuccért is elkérnek 200-250 rongyot), és sokkal jobb: mosható, másfél évesen is jó az illata, összehasonlíthatatlanul tartósabb, és szerintem sokkal szebb. Én egy percig nem gondolkodtam, melyiket vegyem. Egyszerűen picit tovább gyűjtöttem rá.

#474 Felhasználó inaktív   Kory 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 06. 07. 10:20

Idézet: Satriani - Dátum: 2005. jún. 7., kedd - 11:15

Nem is drága mind (én pl. 360-ért vettem francia ággyá alakítható sarokgarnitúrát, fotelt, "bőrsámlit", ki kell fogni; ehhez képest egy hasonló összeállítású sima szövet cuccért is elkérnek 200-250 rongyot), és sokkal jobb: mosható, másfél évesen is jó az illata, összehasonlíthatatlanul tartósabb, és szerintem sokkal szebb. Én egy percig nem gondolkodtam, melyiket vegyem. Egyszerűen picit tovább gyűjtöttem rá.

Hm. Az az igazság van egy kárpitos/asztalos ismerősöm, ő "sima" szövetet csinálna nekem 130-ért, nem tudom mennyiért csinálna bőrt.. :) Én még az izzadástól félek.

Na off vége, majd idővel keresek valami lakásos topicot :)

#475 Felhasználó inaktív   GI 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 06. 07. 10:31

Idézet

Ősöreg F Astra = 950 kg.

Idea JTD = 1210 kiló.

Teljesítmény tömegarányuk szinte azonos, másik topikban kiszámoltam.

Idézet

Egy 1.4 75lovas se tud jobbat egy hasonló súlyú Golfban, sőt. Úgyhogy nem tudom miről beszélsz.

Syner...
Hát tényleg nem egy gyorsulás bajnok. De gondolj bele, mindkét kocsinál könnyebb és mindkettőnél erősebb. És hát közelben van éppen egy ilyen Astra, ráadásul pont ezzel az 1.4-el.
Amiben kipufogrendszer miatt katalizátor sincs. Szóval még tutib.
Nem rossz kis gép, de még úgy is lelépem.

Idézet

A tesztben 1,4-es szerepelt. Apum 1,4-es kombija 980 kg volt, ha jól emlékszem.

Akörül van, ha jól emlékszem.

A Golf 2 5 ajtós forgalmi szerint 890kg.

Syner én nem állítom, hogy jól megy, mert nem igaz. Ezt a 10 sec fölötti kocsikat csak a lélek hajtja.
De azért túlzás, hogy nem megy jobban.

Idézet

Három literes, huszonnégy szelepes motorból 190LE-t bírt "kipréselni" a Renault?!

De azt lehet elmész vele xmilla kilómétert, amikor a 4. csodamotor is megadta már magát a szomszédban.
Nembeszélve, hogy magas terhelésen is tuti tartósan használható tud maradni. Gondolom kisebb nyomásviszonyok uralkodhatnak benne.

Idézet

Nem is drága mind (én pl. 360-ért vettem francia ággyá alakítható sarokgarnitúrát, fotelt, "bőrsámlit", ki kell fogni; ehhez képest egy hasonló összeállítású sima szövet cuccért is elkérnek 200-250 rongyot

Én meg ismerek egy arcot, aki a lepukkant wartburgjába rendes fotelt rakott az ülés helyett. Ütős, mi? :D
-sata és az ata a számítógép rákja, megállíthatatlanul terjed tovább, elpusztítva környezetét
-ha mondják, hogy SCSI, akkor rávágom, hogy adattárolás
-ha mondják, hogy S/ATA, akkor rávágom, hogy CRC és bad sector

#476 Felhasználó inaktív   GI 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 06. 07. 10:43

Idézet

Teljesítmény tömegarányuk szinte azonos, másik topikban kiszámoltam.

Na jó...
A tömegarány az Astra javára billent.... olyan valamivel kevesebb, mint 1 sec körül adhatna max a fiatnak...
De a videóban nem éppen ezt láttuk.

FIAT Idea: 17,28 kg/LE
Opel Astra: 15,83 kg/LE

Syner kedvéért itt Golf 2 is... úgyis állandó példaként hoznak itt a fórumban a többiek VW-t.

VW Golf 2: 11,86 kg/LE
Az adatokból látszik, hogy ez szinte rakéta, überbrutál sportgép a FIAT-hoz képest. :D
Sajnos én ezt nem tapasztalom..

Egyértelmú, hogy az Astra erejére minimálisan kevesebb tömeg jut. De a képen látható különbség ennél sokkal élebebb volt.

Ezekmellett persze a kasztni minőségében és a futóműben is korszakalkotót mutatott a FIAT.
-sata és az ata a számítógép rákja, megállíthatatlanul terjed tovább, elpusztítva környezetét
-ha mondják, hogy SCSI, akkor rávágom, hogy adattárolás
-ha mondják, hogy S/ATA, akkor rávágom, hogy CRC és bad sector

#477 Felhasználó inaktív   hobizoli 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 06. 07. 10:47

Idézet: GI - Dátum: 2005. jún. 7., kedd - 11:43

Na jó...
A tömegarány az Astra javára billent.... olyan valamivel kevesebb, mint 1 sec körül adhatna max a fiatnak...
De a videóban nem éppen ezt láttuk.

FIAT Idea: 17,28 kg/LE
Opel Astra: 15,83 kg/LE

Syner kedvéért itt Golf 2 is... úgyis állandó példaként hoznak itt a fórumban a többiek VW-t.

VW Golf 2: 11,86 kg/LE
Az adatokból látszik, hogy ez szinte rakéta, überbrutál sportgép a FIAT-hoz képest. :D
Sajnos én ezt nem tapasztalom..

Egyértelmú, hogy az Astra erejére minimálisan kevesebb tömeg jut. De a képen látható különbség ennél sokkal élebebb volt.

Ezekmellett persze a kasztni minőségében és a futóműben is korszakalkotót mutatott a FIAT.

Hol van ez a video?

hobzoli