Idézet: Satriani - Dátum: 2005. máj. 31., kedd - 18:21
Nekem a kategóriában - sorrend nélkül - a 4-5 ajtós Focus, a 3-5 ajtós Corolla, a 3-4 ajtós Civic, az Astra kombi és a Mazda3 (bármilyen kasztnival) "KÉNE" minősítésű. Szerintem mind jó, ezek még tetszenek is

Ma láttam egy új H Astra kombit, 1.7 "piros" CDTI (100 le). Ezt most csak úgy mondom
Aztán megnéztem "csak úgy" az árát. NJOY változatban: 4.939 ezer Ft + metálfény. Cosmo változatban 5.369 ezer Ft.
Akaratlanul is, és a net előtt gúvadó szemekkel

hasonlítottam a Meganehoz, oda-vissza.
Mint rájöttem, az NJOY és az Essentia szinte teljesen alap változat. De ezek felextrázását is megnéztem, illetve a nagyobb felszereltségű változatokat is.
A Cosmohoz ha hozzárakok egy metálfényt, egy klíma csomagot (aut.klíma+érzékelő+kijelző, bizbasz, stb.) egy hátsó elektromos ablakot, valamint a kulcsnélküli indítást, a függönylégzsákot, az elektromosan behajtható tükröket, a kormányról működtethető audiót, kapok egy nagy átlagban
6.050 - 6.200 ezer Ft-os végárat az 5 AJTÓS 1.7 CDTI változatra, attól függően melyik felszereltségből indulok ki (némelyinél elég sokmindent hozzá kell pakolni) . Mivel a kombi még nincs fennt a honlapon, ez mondjuk még +100 ezer Ft minimum, szvsz.
ISZONYAT DRÁGA.
Ha azt nézem hogy nem egészen 1 éve kereken 5.000 ezer volt a Megane GT, a 20 LE-vel erősebb dízellel, és 1-1 olyan extrával ami vica-versa nem is rendelhető a másikba... persze az francia, nem német.

Most jöttem rá, hogy van 120 LE-s dízel is Astrában, az 1.9CDTI, a gyengébbik, az kb. még plusz 100 ezer.
Persze, azóta volt drágulás is. Ugyanez a Megane ma 5,6 M lenne újan. Még akkor is, listaárakon 600 ezer Ft-al több az Astra. Megéri?
Szerkesztette: Kory 2005. 05. 31. 17:56 -kor