HWSW Informatikai Kerekasztal: Milyen autót érdemes venni? III. - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (153 Oldal)
  • +
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Milyen autót érdemes venni? III. Értékeld a témát: -----

#21 Felhasználó inaktív   Csücsök 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2005. 05. 31. 16:22

Idézet: samura - Dátum: 2005. máj. 30., hétfő - 21:20

Szerintetek az Opel Astra H 1.4 megér 3.2m ft-ot? Fél éves hibátlan.

Hát így, hogy 1,4 és hogy hibátlan, meg hogy fél éves, az nem sok mindent mond, mondjuk vmi felszereltségi szintet is írhattál volna!!! Mondjuk 3,2 misi lehet, hogy alap felszereltség, nem tom pontosan, de szerintem nem lenne rossz vétel...
Múltkor beállított hozzám egy T-Rex és Hamlet! Volt nagy dínóm, dánom!

#22 Felhasználó inaktív   Csücsök 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 05. 31. 16:29

Idézet: mocsi - Dátum: 2005. máj. 30., hétfő - 21:26

Az uj Focus is ennyi. 3.45-ert kapsz abs,legkondi,4 lufit,stb csak ez uj.

Há ténnleg, biztos az a 0,5 éves kocsi már le van lakva, rohad mint egy 30 éves kocsi, meg mi1más...
1ébként nem nagyon tűnik jó vételnek az új Focus, mert a Totalcarosok asszonták, hogy az elődhöz képest nagyon gagyiúl sikeredett. (Zárójelesen megjegyzem, hogy amikor Winkler bemutatta, a visszapillantó tükörnél lévő kis háromszögletű műanyagot simán leszedte a kezével... :Đ)

#23 Felhasználó inaktív   Satriani 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 05. 31. 16:31

Idézet: Kory - Dátum: 2005. máj. 31., kedd - 16:31

new Lancia Delta:

A Volvonak volt egy tanulmányautója, amit elhoztak a tavalyi pesti autószalonba is. Nekem az ugrott be a hátuljáról. (Az eleje egy-az-egyben Ypsilon.)

#24 Felhasználó inaktív   Satriani 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 05. 31. 16:33

Idézet: Csücsök - Dátum: 2005. máj. 31., kedd - 17:29

1ébként nem nagyon tűnik jó vételnek az új Focus, mert a Totalcarosok asszonták, hogy az elődhöz képest nagyon gagyiúl sikeredett.

Mindjárt megkeresem a cikket, de én semmi ilyenre nem emlékszem. Az új Fóka mindenesetre szerintem egy fokkal komolyabb autó egy G Astránál.

SZERK: az itt lévő teszt második oldalának első bekezdésére gondolsz? Olvasd el a harmadik bekezdés első mondatát is :)

Szerkesztette: Satriani 2005. 05. 31. 16:37 -kor

#25 Felhasználó inaktív   Csücsök 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 05. 31. 16:35

Idézet: Satriani - Dátum: 2005. máj. 31., kedd - 17:33

Mindjárt megkeresem a cikket, de én semmi ilyenre nem emlékszem. Az új Fóka mindenesetre szerintem egy fokkal komolyabb autó egy G Astránál.

A g-nél lehet, de nem a H-nál!!!  ;) szvsz

#26 Felhasználó inaktív   Satriani 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 05. 31. 16:38

Idézet: Csücsök - Dátum: 2005. máj. 31., kedd - 17:35

A g-nél lehet, de nem a H-nál!!!  ;) szvsz

Valóban, H Astráról van szó. Szerintem annál is jobb a Focus, de nem veszünk össze rajta.

SZERK: ha már emlegetted, tesztelte a totalcar a H Astrát is. Opel Astra Cosmo 1.8 Ecotec - Ez most nem jött be :)

Szerkesztette: Satriani 2005. 05. 31. 16:40 -kor

#27 Felhasználó inaktív   Csücsök 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 05. 31. 16:48

Mondjuk én olyan fajta ember vok, hogyha egyszer vettem egy kocsit, akkor igyekszem, hogy a következő kocsim is olyan márka legyen. Igaz ez még nem valósult meg, mivel még csak 21 éves vok, de ezeket már más dolgokban már tapasztaltam magamon (hardware-ben, ruházatban, kozmetikában, stb. stb.)

Az egyik ismerősünk most vett egy új kocsit. Fater ótószerelő, és ő készítette vizsgákra a volt kocsijukat, ha volt vele vmilyen baja, akkor egyből hozzá fordúlt meg ilyenek. Egész pontosan nem tudom, hogy hány évet használták a régi kocsijukat, de azt tudom:
Dacia-juk volt, és Dacia-juk van!!!

#28 Felhasználó inaktív   Satriani 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 05. 31. 16:59

Idézet: Csücsök - Dátum: 2005. máj. 31., kedd - 17:48

Mondjuk én olyan fajta ember vok, hogyha egyszer vettem egy kocsit, akkor igyekszem, hogy a következő kocsim is olyan márka legyen.

A márkahűséget borzasztóan megbecsülik a gyártók (illetve meg kéne, hogy becsüljék). Ezért is jelentett (és jelent még mindig) nagy gondot a jelentősebb piacokon az európai és az amcsi gyártók számára a keleti (főleg japán) gyártók előretörése. A Merci például nagyon komolyan küzd azzal, amit a J.D. Power felmérései is mutatnak: a vevőelégedettség  a '90-es évek óta esik, a vásárlók átpártolnak más márkákhoz.

Az amcsi gyártók pedig egy ismerősöm elmondása szerint úgy akciózzák állítólag az autóikat, hogy benne van az adásvételiben, hogy ha - mittudomén - 5 éven belül ugyanolyan márkájú autóra cseréled le az épp megvásárolt verdát, akkor olcsóbban megkapod hitelre az autót, mintha kp-val kifizetnéd az egészet. Ha pedig nem veszel újabb autót, akkor ki kell fizetned a teljes vételárat.

Egyébként ilyen márkahű ember akad felém is: az egyik szomszédom épp májusban vette meg a 8. Skodáját :) Én pedig ha megtehetem, maradok a Toyota (Lexus, Subaru, Honda) vonalnál.

#29 Felhasználó inaktív   Kory 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 05. 31. 17:03

Idézet: Csücsök - Dátum: 2005. máj. 31., kedd - 17:48

Mondjuk én olyan fajta ember vok, hogyha egyszer vettem egy kocsit, akkor igyekszem, hogy a következő kocsim is olyan márka legyen. Igaz ez még nem valósult meg, mivel még csak 21 éves vok, de ezeket már más dolgokban már tapasztaltam magamon (hardware-ben, ruházatban, kozmetikában, stb. stb.)

Ez érdekes, mondjuk én pont nem ilyen vagyok :)

Ennek ellenére egyet kell értsek abban, hogy az új Focus NEKEM visszalépésnek tűnik az előzőhöz képest. Szerintem is gagyi hatású az egész, legalábbis amit én SZEMÉLYESEN láttam.
A kilincsek, a belső tér, stb...

Ettől még persze lehet jó autó.

Szerkesztette: Kory 2005. 05. 31. 17:13 -kor

#30 Felhasználó inaktív   mocsi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 05. 31. 17:18

Idézet: Satriani - Dátum: 2005. máj. 31., kedd - 16:33

SZERK: az itt lévő teszt második oldalának első bekezdésére gondolsz? Olvasd el a harmadik bekezdés első mondatát is :)

Winkel bevallotta, hogy anno a sárga földig lehúzta a Focus-t, de a mostani verzió nagyon bejött neki.
Where you come from... is gone.
Where you thought you were going to... were never there.
Where you are ain't no good, unless you get away from there!

#31 Felhasználó inaktív   mocsi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 05. 31. 17:19

Idézet: Csücsök - Dátum: 2005. máj. 31., kedd - 16:29

Há ténnleg, biztos az a 0,5 éves kocsi már le van lakva, rohad mint egy 30 éves kocsi, meg mi1más...
1ébként nem nagyon tűnik jó vételnek az új Focus, mert a Totalcarosok asszonták, hogy az elődhöz képest nagyon gagyiúl sikeredett. (Zárójelesen megjegyzem, hogy amikor Winkler bemutatta, a visszapillantó tükörnél lévő kis háromszögletű műanyagot simán leszedte a kezével... :Đ)

Használt autó mindig 10-20% veszít értékéből mihelyt kigurul a szalonból.  :(

#32 Felhasználó inaktív   Satriani 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 05. 31. 17:21

Idézet: Kory - Dátum: 2005. máj. 31., kedd - 18:03

Ettől még persze lehet jó autó.

:up:

Nekem a kategóriában - sorrend nélkül - a 4-5 ajtós Focus, a 3-5 ajtós Corolla, a 3-4 ajtós Civic, az Astra kombi és a Mazda3 (bármilyen kasztnival) "KÉNE" minősítésű. Szerintem mind jó, ezek még tetszenek is :)

#33 Felhasználó inaktív   Kory 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 05. 31. 17:43

Idézet: Satriani - Dátum: 2005. máj. 31., kedd - 18:21

:up:

Nekem a kategóriában - sorrend nélkül - a 4-5 ajtós Focus, a 3-5 ajtós Corolla, a 3-4 ajtós Civic, az Astra kombi és a Mazda3 (bármilyen kasztnival) "KÉNE" minősítésű. Szerintem mind jó, ezek még tetszenek is :)

Ma láttam egy új H Astra kombit, 1.7 "piros" CDTI (100 le). Ezt most csak úgy mondom :)

Aztán megnéztem "csak úgy" az árát. NJOY változatban: 4.939 ezer Ft + metálfény. Cosmo változatban 5.369 ezer Ft.
Akaratlanul is, és a net előtt gúvadó szemekkel :) hasonlítottam a Meganehoz, oda-vissza.

Mint rájöttem, az NJOY és az Essentia szinte teljesen alap változat. De ezek felextrázását is megnéztem, illetve a nagyobb felszereltségű változatokat is.

A Cosmohoz ha hozzárakok egy metálfényt, egy klíma csomagot (aut.klíma+érzékelő+kijelző, bizbasz, stb.)  egy hátsó elektromos ablakot, valamint a kulcsnélküli indítást, a függönylégzsákot, az elektromosan behajtható tükröket,  a kormányról működtethető audiót, kapok egy nagy átlagban 6.050 - 6.200 ezer Ft-os végárat az 5 AJTÓS 1.7 CDTI változatra, attól függően melyik felszereltségből indulok ki (némelyinél elég sokmindent hozzá kell pakolni) . Mivel a kombi még nincs fennt a honlapon, ez mondjuk még +100 ezer Ft minimum, szvsz.

ISZONYAT DRÁGA.

Ha azt nézem hogy nem egészen 1 éve kereken 5.000 ezer volt a Megane GT, a 20 LE-vel erősebb dízellel, és 1-1 olyan extrával ami vica-versa nem is rendelhető a másikba... persze az francia, nem német.
:omg: Most jöttem rá, hogy van 120 LE-s dízel is Astrában, az 1.9CDTI, a gyengébbik, az kb. még plusz 100 ezer.

Persze, azóta volt drágulás is. Ugyanez a Megane ma 5,6 M lenne újan. Még akkor is, listaárakon 600 ezer Ft-al több az Astra. Megéri?

Szerkesztette: Kory 2005. 05. 31. 17:56 -kor

#34 Felhasználó inaktív   Csücsök 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 05. 31. 18:05

Idézet: Kory - Dátum: 2005. máj. 31., kedd - 18:43

...
Persze, azóta volt drágulás is. Ugyanez a Megane ma 5,6 M lenne újan. Még akkor is, listaárakon 600 ezer Ft-al több az Astra. Megéri?

Én ezt már az elöző, a II topicban leírtam, hogy egy fullextrás H Astra cirka 13 misi (igaz az turbo-s benzines motor, meg miegymás). Ez szerintem is sok.

SZERK: itt mindenki össze tudja állítani a maga kis Opel Astra Caravan-ját!!!  ;)

Szerkesztette: Csücsök 2005. 05. 31. 18:08 -kor

#35 Felhasználó inaktív   Kory 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 05. 31. 18:09

Idézet: Csücsök - Dátum: 2005. máj. 31., kedd - 19:05

SZERK: itt mindenki össze tudja állítani a maga kis Opel Astra Caravan-ját!!!  ;)

:omg:

Bahh, nem vettem észre, hogy már fennt a Caravan, thx. :)

Az előbb kifelejtettem az aut.világítást, és az esőérzékelős ablaktörlőt, mint meglévő igen fontos :) extrát.

Így a Caravan 1.9 CDTI 120 LE ára, metálfénnyel: Aktuális ár    6 561 000 Ft
:eek:

"Kiválasztott extrák:

Kulcsnélküli indítás      120 000 Ft
    Fedélzeti számítógép      75 000 Ft
    Cosmo / Elegance Plusz Csomag      169 000 Ft
    Függönylégzsák      110 000 Ft
    Elektronikusan behajtható külső tükrök (fűtött)      8 000 Ft
    Elektromos ablakemelők hátul      55 000 Ft
    Kilátás & Világítás csomag 1      36 000 Ft"

Szerkesztette: Kory 2005. 05. 31. 18:13 -kor

#36 Felhasználó inaktív   Csücsök 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 05. 31. 18:15

Idézet: mocsi - Dátum: 2005. máj. 31., kedd - 18:19

Használt autó mindig 10-20% veszít értékéből mihelyt kigurul a szalonból.  :(

Csak hogy kötöccköggyek: ;)

Új autó mindig 10-20% veszít értékéből mihelyt kigurul a szalonból.  :(

;)  :banana:

De ez annyira relatív, nm??? Ha már kigurúl a szalonból, akkor feltételezhetően azért gurul ki, mert megvették, és akkor az azt jelenti, hogy van egy tulajdonosa, ergo elméletileg használt a kocsi. De mivel még nincs benne 25 m-nél több, mondhatjuk rá, hogy gyakorlatilag új a kocsi!!!

Szerkesztette: Csücsök 2005. 05. 31. 18:27 -kor

#37 Felhasználó inaktív   Satriani 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 05. 31. 18:36

Idézet: Kory - Dátum: 2005. máj. 31., kedd - 19:09

Így a Caravan 1.9 CDTI 120 LE ára, metálfénnyel: Aktuális ár    6 561 000 Ft
:eek:

Ejha :eek: Ha belegondolok, hogy egy vadi új Passat (ami friss modell) indul 5,2-től (igaz, ez benzines), 5,4M-ért már Mazda6 dízelt lehet kapni (szintén 120 lovas; kombiban ugyanez 5,7M), 6,7-ért pedig Subaru Legacy-t, akkor azt mondom, hogy nem teljesen komplett, aki ennyi pénzért Astrát vesz. 6,5M egy alsóközép kombiért, persze :D

#38 Felhasználó inaktív   Csücsök 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 05. 31. 18:39

Idézet: Satriani - Dátum: 2005. máj. 31., kedd - 19:36

Ejha :eek: Ha belegondolok, hogy egy vadi új Passat (ami friss modell) indul 5,2-től (igaz, ez benzines), 5,4M-ért már Mazda6 dízelt lehet kapni (szintén 120 lovas; kombiban ugyanez 5,7M), 6,7-ért pedig Subaru Legacy-t, akkor azt mondom, hogy nem teljesen komplett, aki ennyi pénzért Astrát vesz. 6,5M egy alsóközép kombiért, persze :D

Hát aki éppenséggel nem a japó kocsikat szereti, az lehet inkább Astrát vesz!
De vajon azoknak a kocsiknak, amiket Te felsoroltál, van olyan felszereltségű szintjük az Astra-hoz képest???  :think:

#39 Felhasználó inaktív   mocsi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 05. 31. 19:12

Idézet: Csücsök - Dátum: 2005. máj. 31., kedd - 18:15

Csak hogy kötöccköggyek: ;)

Új autó mindig 10-20% veszít értékéből mihelyt kigurul a szalonból.  :(

;)  :banana:

De ez annyira relatív, nm??? Ha már kigurúl a szalonból, akkor feltételezhetően azért gurul ki, mert megvették, és akkor az azt jelenti, hogy van egy tulajdonosa, ergo elméletileg használt a kocsi. De mivel még nincs benne 25 m-nél több, mondhatjuk rá, hogy gyakorlatilag új a kocsi!!!

:respect:

Nemnem én irtam rosszul, természetesen az új autóra gondoltam.

#40 Felhasználó inaktív   mocsi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 05. 31. 19:18

Idézet: Csücsök - Dátum: 2005. máj. 31., kedd - 18:39

Hát aki éppenséggel nem a japó kocsikat szereti, az lehet inkább Astrát vesz!
De vajon azoknak a kocsiknak, amiket Te felsoroltál, van olyan felszereltségű szintjük az Astra-hoz képest???  :think:

Ez esetben Skodat vesz ha nem akar kidobni a KétBetűért extra pénzt. Felszereltségekben meg a francia kocsik verhetetlenek.
Az Astra egy full siker storys F, majd egy jó G (pont :D), után valahogy elvesztette a jelentőségét a jó értékarányos autók kategóriában.

Szerkesztette: mocsi 2005. 05. 31. 19:18 -kor

Téma megosztása:

• (153 Oldal)
  • +
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

1 felhasználó olvassa ezt a témát.
0 felhasználó, 1 vendég, 0 anonim felhasználó