Idézet: LML - Dátum: 2005. jún. 8., szerda - 11:17
Szerintem ezekkel nem a punto, hanem a panda lenne egy kategória...
Ez tévedés. A Panda kisebb, mint a Punto. A Punto egy kategória a Polo-Ibiza-Fiesta-Yaris-Swift-stb autókkal. Ha a Pandát összeveted a Puntoval, csúnya különbségek lesznek a két kocsi között. Nekem nagyon tetszik a Panda, szerintem a legjobb itthon kapható mini, de a kiskocsikkal szemben van néhány hiányossága (leginkább vállban szűk). A Panda inkább a C2-vel és a Matizzal egy kategória, azon belül nagyon szépen teljesít. (Különben melyik autókkal vennéd a Puntót egy kalap alá?

)
A teszttel kapcsolatban annyit, hogy nyilván nem állt a totalcar rendelkezésére a teljes hazai kínálat, de így is lehet tudni egy-két autó helyét a kínálatban. Pl. a Seat simán behelyettesíthető lett volna a Fabiával vagy a Polóval, azok is hasonlóan teljesítettek volna, ugyanis gyakorlatilag csak árban és külső dizájnban térnek el egymástól, a belső dizájn is hasonló irányzat. Mondjuk én is szívesebben olvastam volna egy Punto, Fiesta, Corsa, Clio, 206, Polo, Jazz, Yaris összeállítású tesztet (akár Jazz nélkül is, ugyanis az a kocsi már többször bizonyította, hogy kilóg a kategóriából), mint egy ilyet, de nekem mindenképp tetszett a teszt.
Ja, még egy dolog: érdekes lesz, ha kijön a 207 és az új Clio. Szerintem át fogják rendezni az erővonalakat. Kicsit elöregedett ez a kategória, amit nem is csodálok: ezeken a törpéken van a legkisebb haszna a gyártóknak, így az ezekbe ölt eurók térülnek meg legkevésbé. Ezért van rossz helyzetben a Fiat is: a kisautói kifejezetten jók, de hiába, ha a legnagyobb hasznot hozó kompakt- és középkategóriában nem sikerül domborítaniuk.