HWSW Informatikai Kerekasztal: Milyen autót érdemes venni? III. - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (153 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 33
  • 34
  • 35
  • 36
  • 37
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Milyen autót érdemes venni? III. Értékeld a témát: -----

#681 Felhasználó inaktív   GI 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2005. 06. 09. 20:48

Számolgattam nektek keveset... míg bírátnőm aludt..... szóval

Ha a furattal merőlegesen vannak a szelepek, akkor a szelepek felületének és a furat felületének hányadosa
2 szelep esetén 0.5->50%
3 szelep esetén 0.645->64,5%
4 szelep esetén 0.6856->68,56%
5 szelep esetén 0.6852->68,52% !!!

Persze ez azonos szelepméretekre érvényesül, amely a gyakorlatban álltalában nem igaz.
Mindezek mellet páratlan szelepszámnál a szívó és a kipufogószelepek számának aránya is különböző.
Itt még nem szabad kifelejteni a gyújtógyertya elhelyezése miatt kényszerűen elvesztett (ha persze elveszik emiatt, tervezéstől függ) felületet.
És még1x nem utolsó sorban pedig, hogy a szelepek a furat felületére nem merőlegesen szoktak lenni... hanem bizonyos szögben bedöntve...

Remélem jól számoltam, mert éjjel szórakoztam vele. De szerintem pontos.
-sata és az ata a számítógép rákja, megállíthatatlanul terjed tovább, elpusztítva környezetét
-ha mondják, hogy SCSI, akkor rávágom, hogy adattárolás
-ha mondják, hogy S/ATA, akkor rávágom, hogy CRC és bad sector

#682 Felhasználó inaktív   GI 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 06. 09. 21:53

Gumikról, peres gumikról, szélesítésről:

Éppen egy régi erölködőt pofozok, azt közben gondolkoztam ezeken a dolgokon.... És eléggé egyértelmű több szinten a dolog.

Először is, az biztos, hogy a futómű csillapításában jelentős szerepet kap az abroncs oldalfala.

Szóval abban az esetben, ha a kerékátmérő megmarad, csak a felniméretet növeljük... tehát az abroncs oldalfalmagassága csökken...
nem egyértelmű a futómű igénybevételének növekedése.
Csak abban az esetben, ha kisebb csillapítással rendelkezik a kisebb oldalfalú abroncs.
Ami nagy általánosságban igaz.
Tehát ez nagyobb igénybevételnek teheti ki a futóművet.

Szélesebb abroncsok/nagyobb átmérőjű abroncsok....
Kezdjük az előnyökkel... egyrész kevesebb gödörbe, apróbb úthibába esik bele a gumi.. nem kap be kisebb úthibákat a kocsi.
Hasonóan a nagyobb kerékátmérőhöz.. szerintem ezt nem kell ecsetelni.. kis kerék kirázza az ember belét, a naggyal meg meg sem tudja, hogy milyen az út.
Viszont ezek nagyobb erőkart képviselnek, nagyobb csavarónyomatékkal is hatnak vissza... kerékcsapágyokra.... stb.

Kompromisszumos megoldásra kell törekedni... szerintem érzésre.... egyértelműen favorizálom a gyárinál nagyobb gumiméretet.
Nem beszélve, hogy komolyabb felszereltségű gépekre az "álltalunk" megvásárolt felszereltségnél komolyabb abroncsokat/felniket.. adnak
A kerékcsapágy úthibák miatt kevesebb ütődést fog elszenvedni. De azért a nagyobb kopásra felkészülnék...
De ennyin szerintem nem múlik, hiszen gyári első két pörgentyűre volt a kerékcsapágy valami... 3000 pénz. Szóval nem tétel.
Ja és az meg a másik, hogy ha 250e km felett kellett csak cserélni.. én megbocsájtható bűnnek tartanám, ha lecsökkenne ez a futás 100e km-re...
Egye-fene. :)
Egyébként is kerülgetem a gödröket....

Egy komoly magyar hazai termék, egy igazi útkátyú... na ha azt valaki bekapja örülhet ha csak ennyi gond lesz.

Mondtam már, hogy egyik belső úton 3 hétig tartott a kátyúzás? Már feltört.
Pedig vártam a csodát, hiszen SZAKSZERŰEN látszódó módon felkaparták, kivágták a kátyúkat.. és eddig tartott. álá magyarország.
Mondjuk várható volt... mert a sötét csalóka színével együtt a szokásos magyar aszfaltot gyártották bele (vágottkő... cseppnyi bitumen.. és 2 hét múlva feltörik)

Barátnőmék utcájában színtúgy.
2 hónapos ASZFALTOZÁS hasonló minőségi magyar aszfaltkeverékkel húzva....
Ez a főút és az utca kereszteződésében történt.. főként az utca felöl (T alak szárában)
Namost az utca eleve kavicsos.... Vagyis ezt aszfaltosútnak nevezik... Mint amit a mi utcánkban.. RiCS már látta... Szóval kavicsút kátyúkkal....
Visszatérve a több centis kereszteződés aszfaltozáshoz... csak lestem először mikor csinálták.. több mint 3-4 cm-es vastagság volt.... mondom mi a franc.. a végén még egy személykocsit is kibír.. ugye alap nincsen, csak a kavicsút kátyúkkal.
Na mindegy... azért meglepdőnöm nem kellett.... azóta a kavicsút imidzséhez nagyon jól illik az aszfaltozás... ugyanis minőségében ugyanaz lett. Porrátört.. vágott kő méretre...
Hazudnék ha azt mondanám, hogy a friss aszfaltozásból maradt az öklömnél nagyobb darab egyben.

Nevetséges ez az ország. Azokat, akik gyártották... gyártatták, az egész ország vezetését... úgy ahogy van... cakli pakli.. meg az ezek miatt felvett sok milla miatt.. hát kinában ezer százalék, hogy halomra géppuskáznák.

Itt van a 85-ös... Ez is csak azért van itt, mert a második világháborúban a villámháborúhoz a németek csináltak egy harckocsik számára is járható BETON ALAPÚ utat.
Ha ez nem történt volna meg, akkor szerintem földút lenne.
Pedig szerintem nem hazudok, ha autópálya szintű forgalmat bonyolít le szerencsétlen út.
És kezd szarrámenni.
De hát mit is várhatnánk.. 15 éve voltak utoljára részei javítva, aszfaltozva.. apám sem emlékszik rá mikor aszfaltozták az egészet.
És még nem is említettem az autósok lehúzását.. meg úgy minden lehúzását globálisan....
Azt csodálkoznak ha van feketemunkás.. ki az a hülye, aki új audikra odaadja a pénzének a felét???
Mikor normális infrastuktúrát sem kap.

Az egész magyar vezetés, útépítők... úgymond ez az egész ország egy hidegvízbe mártott l*f*szt ér.
És itt a PONT! :)
-sata és az ata a számítógép rákja, megállíthatatlanul terjed tovább, elpusztítva környezetét
-ha mondják, hogy SCSI, akkor rávágom, hogy adattárolás
-ha mondják, hogy S/ATA, akkor rávágom, hogy CRC és bad sector

#683 Felhasználó inaktív   Satriani 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 06. 10. 06:48

Eleje sérült :Đ

Mi történt ezzel? Szerintem szarvast vagy őzet gázolt. :think:

#684 Felhasználó inaktív   Locutus 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 06. 10. 06:56

Idézet: Satriani - Dátum: 2005. jún. 10., péntek - 7:48

Eleje sérült :Đ

Mi történt ezzel? Szerintem szarvast vagy őzet gázolt. :think:

Vagy befutott valami alá... szemből a bal oldalt úgy van legyalulva a karosszéria síkba, mintha teherautó alá ment volna... A szélvédő meg a tető sérüéseit már a felcsapodó motorháztető is okozhatta.

#685 Felhasználó inaktív   Kory 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 06. 10. 08:03

Ehh, frissült a kinézett Civic:

http://www1.hasznaltauto.hu/kereso1.auto?h...creenwidth=1024

"Leírás: + téli gumi garnitura acélfelnivel Fogyasztás 5,2l Gyorsulás 10 sec Nagyon penge!"

:nevet:

#686 Felhasználó inaktív   Carmaged 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 06. 10. 08:06

Idézet: Kory - Dátum: 2005. jún. 10., péntek - 9:03

Ehh, frissült a kinézett Civic:

http://www1.hasznaltauto.hu/kereso1.auto?h...creenwidth=1024

"Leírás: + téli gumi garnitura acélfelnivel Fogyasztás 5,2l Gyorsulás 10 sec Nagyon penge!"

:nevet:

Idézet

Ár: 1.950.000 Ft
Évjárat: 2000
Műszaki vizsga érv.: 2005 / 11
Futott km: 108500 km
Állapot: Törött
Üzemanyag: Benzin
Hengerűrtartalom:  1500 cm³
Teljesítmény: 84 kW (115 LE)
:D

#687 Felhasználó inaktív   Kory 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 06. 10. 08:10

Igen, én is észrevettem, egy haveromat erősen érdekelné, bár nincs benne klíma, van helyette tetőablak.

Nem tudom miért van beírva hogy törött (volt) :D A képeken nem látszik, bár a hátuljáról nincs kép.

Az előbb foglalt volt megadott telefon, most meg nem veszi fel :think:
Akko' jóvan.

Még tegnap egyébként nem volt benne az 5,2 literes fogyasztás (igen ez egy Honda), meg a penge gyorsulás se :D  Ennyi erővel a Töröttet is kivehette volna, ha akarta volna.

Szerkesztette: Kory 2005. 06. 10. 08:10 -kor

#688 Felhasználó inaktív   WiZARD 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 06. 10. 08:45

szerintem tetőablak semmiképp nem helyettesíti a klímát.

töröttet lehet hogy azért írta, mert törve volt már... na ilyet se nagyon vennék, de ez lehet hogy csak az én mániám...

amúgy emlékeim szerint a nagyon penge gyorsulás már akkor is benne volt, amikor multkor linkelted...
bár akinek 10 sec penge, az nem ült még egy jó autóban :D

Szerkesztette: WiZARD 2005. 06. 10. 08:46 -kor

Soha ne vitatkozz idiótákkal! Lesüllyedsz az ő szintjükre és legyőznek a rutinjukkal.

#689 Felhasználó inaktív   jrpryv 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 06. 10. 09:09

Idézet

A Volkswagen mérnökei új 1.4 literes, négyhengeres benzinmotoron dolgoznak. A 2006-ra ígyért kettős feltöltésű erőforrás 170 lóerős lesz, és a tervek szerint 225 km/órára gyorsítja majd a Golfot. Az új feltőltőrendszerben, számítógépes felügyelet alatt egy változó geometriájú turbó és egy kompresszor dolgozik együtt. Az előbbi csak nagy, az utóbbi kizárólag kis fordulatszámokon működik, a köztes tartományban pedig együtt töltenek. A kombinált átlagfogyasztás állítólag egy literrel kevesebb lesz a mai 75 lóerős 1.4-esnél.
Forrás: Auto2

170 lóerős autó 5.9-es átlagfogyasztással :eek:
Ha ez igaz..............
" Ha lelövünk egy embert, azzal bizonyos mértékig tisztázzuk a vele kapcsolatos álláspontunkat."

#690 Felhasználó inaktív   Carmaged 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 06. 10. 09:10

Idézet: jrpryv - Dátum: 2005. jún. 10., péntek - 10:09

Ha ez igaz..............

Nem volt eddig sem lehetetlen. Csak az ára kérdéses.

#691 Felhasználó inaktív   mocsi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 06. 10. 09:18

Idézet: jrpryv - Dátum: 2005. jún. 10., péntek - 9:09

Ha ez igaz..............

Átlag fogyasztás, de ha kihasználod mindegyik pacit, akkor azok nagyon éhesek lesznek,  :rolleyes:
Where you come from... is gone.
Where you thought you were going to... were never there.
Where you are ain't no good, unless you get away from there!

#692 Felhasználó inaktív   Kory 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 06. 10. 09:41

Idézet: mocsi - Dátum: 2005. jún. 10., péntek - 10:18

Átlag fogyasztás, de ha kihasználod mindegyik pacit, akkor azok nagyon éhesek lesznek,  :rolleyes:

Főleg, hogy itt egy 1.4-es OTTO motorról van szó. Valamit valamiért. A 6 litert simán el tudom képzelni, ha nem pörgeted 2500 fölé :)

Szerkesztette: Kory 2005. 06. 10. 09:42 -kor

#693 Felhasználó inaktív   Kory 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 06. 10. 09:43

Idézet: WiZARD - Dátum: 2005. jún. 10., péntek - 9:45

szerintem tetőablak semmiképp nem helyettesíti a klímát.

töröttet lehet hogy azért írta, mert törve volt már... na ilyet se nagyon vennék, de ez lehet hogy csak az én mániám...

amúgy emlékeim szerint a nagyon penge gyorsulás már akkor is benne volt, amikor multkor linkelted...
bár akinek 10 sec penge, az nem ült még egy jó autóban :D

Egyértelmű, hogy nem helyettesíti, szerintem emiatt már nem is fogja érdekelni, mindenképp klímásat akart.

Mondjuk ha törve volt, akkor nem szokták beírni hogy "törött", az a jelen állapotra utal.

Nem tudom, úgy emlékeztem, csak most került bele, az 5.2-es fogyasztással együtt. :)

Kegyetlen: most is próbáltam hívni, 4 csöngés után mostmeg kinyomta a telefont....... Adja el ez annak akinek akarja......  :rolleyes:

Szerkesztette: Kory 2005. 06. 10. 09:45 -kor

#694 Felhasználó inaktív   keton 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 06. 10. 09:44

Idézet: Kory - Dátum: 2005. jún. 10., péntek - 10:41

Főleg, hogy itt egy 1.4-es OTTO motorról van szó. Valamit valamiért. A 6 litert simán el tudom képzelni, ha nem pörgeted 2500 fölé :)

Szerintem aki 6 literes fogyasztást akar, az vegyen inkább egy 2,5 literes dízelt. Azzal is lehet ennyit fogyasztani, és jobban is megy, mint az 1,4 benzin.

#695 Felhasználó inaktív   Kory 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 06. 10. 09:47

Idézet: keton - Dátum: 2005. jún. 10., péntek - 10:44

Szerintem aki 6 literes fogyasztást akar, az vegyen inkább egy 2,5 literes dízelt. Azzal is lehet ennyit fogyasztani, és jobban is megy, mint az 1,4 benzin.

Szerintem 2 literes dízellel is lehet 6 litert fogyasztani bőven, az 1.4-esnél meg még az is lehet jobban megy.

#696 Felhasználó inaktív   Satriani 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 06. 10. 11:38

Másik szerelmem:

http://www.hasznaltauto.hu/kereso1.auto?hi...as&megjelenes=4

Kép

Na, ilyet NEM érdemes venni. Pedig nagyon tetszik.

#697 Felhasználó inaktív   Satriani 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 06. 10. 11:40

Idézet: Kory - Dátum: 2005. jún. 10., péntek - 10:47

Szerintem 2 literes dízellel is lehet 6 litert fogyasztani bőven, az 1.4-esnél meg még az is lehet jobban megy.

Corolla D4D: városban 5,5 körül jár vele egy barátunk. Menni nem megy úgy, mint az enyém, de bánja a halál.

#698 Felhasználó inaktív   Kory 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 06. 10. 11:50

Az az igazság a Toyota D4D motorjait, a Mazda "régi" DITD motorjaival egyetemben, sajnos nem igazán ismerem. A Corollában van 1.4-es dízel is?
----
Más:

hazajöttem, mit láttam itt a ház előtt?

Egy igazi ritka autót, egy Peugeot 405 MI16-ot, gyári alufelnikkel, elöl-hátul tárcsafékkel, "MI"-pirosban. Ez egy 1100 kilós 4 ajtós limuzin, 2,0 literes 155 LE-s, 16 szelepes motorral, a 80-as évek végéről vagy inkább a 90-es évek elejéről. Egészen jól is nézett ki.

Ilyet:
Kép

Kép

----

Más csevej: most mondta a fater, hogy beszélt egy üzletfelével, aki 2 hetente jár Németországba, egy 2000-es évjáratú Scenicje van 2 éve, használtan vette 50 ezer km-el (1.4 benzin).

Most 170 ezer km van benne, s óhatatlanul megkérdezte mi volt vele eddig a gond: kétszer "elment" az elektronika (se kép se áram), közvetlen teletankolás után, azt mondták a szervizben, valami elektrosztatikusság miatt tilthatott le az egész, nem is tudta elindítani a tankolás után (aztán magától visszajött).
Ezen kívül SEMMI. Csak olajcsere, meg szűrő...

Előtte egy Passatja (2 generációval előtti) még előtte egy 3-as Golfja volt. Egyikel sem volt igazán komoly gondja, de azt mondta hosszabb távon mindettőnél sokkal kényelmesebb ez a Scenic. A Passatban is megfájdult mindene 200-300 km után.

Szerkesztette: Kory 2005. 06. 10. 11:57 -kor

#699 Felhasználó inaktív   Diopapa 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 06. 10. 12:01

Az én faterom olasz üzletfele meg 2 Merci után váltott Stilora. Amikor megkérdezte miért, a válasz az volt, hogy mindkettőt ellopták és tele lett a töke :D
National Organization of Men Against Amazonian Masterhood

#700 Felhasználó inaktív   Satriani 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 06. 10. 12:04

Idézet: Kory - Dátum: 2005. jún. 10., péntek - 12:50

A Corollában van 1.4-es dízel is?

Igen.

Illetve most elég érdekes a Corolla motorkínálata :rolleyes: Mivel a 3-5 ajtós hatchback forma a sportos, ezért TS verzió (1,8-as benzines szívómotor 192 pacival, 5,6 milláért, annyiért ingyen van) csak ebből a kasztniváltozatból van. Benzinesből a másik két motort (1,4 és 1,6 VVT-i) mindegyik kasztniba lehet rendelni. Ehhez képest dízelfronton annyi a helyzet, hogy a két hatchback kasztniba az 1,4-es 90 lovas dízelt teszik, a hasonlóképpen 90 lovas 2,0 D4D pedig a szedánba és a wagonba rendelhető  :think: Ja, és van nekik még két, tiszta új 2,2-es dízelük, elég erősek (150 és 170 paci), ezeket már lehet rendelni az Avensisbe (aminek a most leváltott 110 lovas dízeljét nem lehetett a Corollába kérni  :reklamacio: ), és ezek a motorok bele fognak ősztől kerülni a Corollába is. Viszont akkor nem tudom, mi lesz a két kisebb dízellel, különösen a relatíve olcsó vételárú és fenntartás szempontjából pedig kimondottan kifejezetten filléres 1,4-es kis dízellel.

:confused: 

Kövesse, akinek hat anyja van.

Téma megosztása:

• (153 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 33
  • 34
  • 35
  • 36
  • 37
  • Utolsó »