A beállításban marad még pár pont, az mindenki tegye ahová érzi, a többi szinte kötelező.
Ez PVE szerverre érvényes, mert PVPben bizony érdemes a közelharci dolgokra is kicsit jobban odafigyelni. PVE-n ritka alkalom, ha egy mobbal közelről ismerkedem, főként akkor, ha többen vannak, akkor néha magamra húzom az egyiket. Ja illetve akkor fordul elő, amikor már közel van a következő generációs growl és a magasabb szintű mobok resistelik az egyel kisebb szintűt.
Ekkor sem vagyok bajban, mert a kétkezes fejszém ugyan lassú, de raptor strikekal 400 felett critel elég jó %ban. Ha meg menni kell, akkor egy winged clip. Az a jó a hunterben, hogy ha lelassítja az ellenfelet, a pet meg nyom egy growlt, akkor szinte biztos,hogy ráfordul ha a hunter már messzebb van, ha mégsem, akkor egy feign death segít.
Néhány egyéb észrevétel:
keményebb ellenfelek kivételével nem nagyon szoktam használni a trapeket, mert nincs értelme manát pazarolni rá, mivel lehet, hogy bele sem lép, mert nem ér el addig.
A kezem viszont mindig a concussive shot gombján van ha lövöm az ellenfelet, mert 1 fél mpvel hamarabb látszik, hogy fordulni fog, akkor lövök, ha szerencsém van (20%) akkor 5 mp stun, addig kap egy célzott lövést még, utána meg úgysincs már annyi hpje, hogy baj legyen a közelharcból.
Trapeknél két verziót használok.
1., Immolation: közelebb rakom le a mobhoz, elkezdem lőni és úgy engedem el a petet, hogy ott találkozzanak. Az esetek nagy többségében a growl elég ahhoz, hogy a trap miatt ne ugorjon rám, de biztos, ami biztos mellőzöm az aggró csinálást. Van úgy, hogy egy célzott lövést engedek el, ha rámfordul, akkor lassítást és futok kicsit hátra.
2., Fagyasztó: ezt magam elé teszem le, elitek ellen hatásosabb, mert sok a hp, egy idő után biztos rám fog fordulni. Szokásos módszer, de mikor rám fut, akkor petet visszahívom, belefut a csapdába, kközben már messzire helyezkedtem és megy a célzott lövés. Ezzel a körrel többet árt magának a mob, mintha maradt volna a peten
Mana kérdés:
Nem tudom egyedi eset-e, de ha feltöltöm a manámat, akkor utána a következő 2 mob alatt el is fogy. Utána viszont nem állok meg minden alkalommal töltögetni, főleg ha kínai farmerkedésről van szó, mert időrabló. Inkább átállok a következő kombóra: mark, pet küldés, aimed shot, utána csak simán autoshot megy, ha kell concussive lassítani, és ha elindul felém, a., sok hpje van akkor kap pár arcanét, ha már kevés akkor bevárom egy jó raptor strikekal és általában filmbe illő módon a lábam előtt esik össze.
Tehát nem érdemes sokat szarakodni a manával. Van rajtam pár cucc, ami húzza a spiritet, bár a keményebb szitukban több értelme van a staminának. potikat sem használok sokat, csak ha muszály, meg ha küldenek agis potit a többiek
Mondjuk most az induló rugóm alkímista lett, lehet ez változik
TEhát a hunter kiosztás:
Marksmanship Mastery
Improved Concussive Shot Rank 5
Improved Hunter's Mark Rank 5
Lethal Shots Rank 5
Aimed Shot Rank 1
Mortal Shots Rank 5
Scatter Shot Rank 1
Hawk Eye Rank 3
Ranged Weapon Specialization Rank 5
Trueshot Aura Rank 1