nem akarja valaki megcsinálni velem ma délután/kora este?
World of Warcraft III.
Elküldve: 2005. 06. 07. 10:58
Én is közérdekűzök kicsit
: A két Hinterlands-es Elite questet:Saving Sharpbeak (Elite) és The Ancient Egg (Elite)
A tojásos egy sunken temple előq, ráadásul.
Elküldve: 2005. 06. 07. 11:14
Úgy érzem, igazából nem az armorsmith-ek vannak elcseszve, hanem a nyersanyag árak vannak igencsak elszaladva. Egész egyszerűen a cuccokhoz való nyersanyag olyan összegbe kerül, hogy meg sem éri megvenni. Ha meg találok véletlenül, jobban járok, ha eladom, mintha felhasználom. Ez már a kisebb cuccoknál is jelentkezik. Pl. A Green Iron Helm-be asszem 2 Citrine kell. Nah, a két citrine "bolti" ára cirka 1.5 G. Kb. ennyiért lehet eladni a sisakot is. Akkor meg minek is? Csak a skillfejlesztés miatt. Sajna.
Valahogy nagyon meg kéne változtatni ezt a rendszert...
Valahogy nagyon meg kéne változtatni ezt a rendszert...
<a href='http://armory.wow-europe.com/character-sheet.xml?r=Arathor&n=Shamliza' target='_blank'>Shamliza</a> lvl 80 draenei master reinkarnátor
Darkyra lvl 80 haláli lovag (tanker)
Hornessa lvl 80 draenei farmer médzs
Edinora lvl 70 néni warrior tankermájszter nyögdíjas
Moonwalker lvl 68 nightelf néni hunti
Memphyssa lvl 64 worlákk (-nak láccó valami)
Stealthike lvl 64 néni laprugó
Elküldve: 2005. 06. 07. 11:20
Idézet: Archon - Dátum: 2005. jún. 7., kedd - 12:14
Úgy érzem, igazából nem az armorsmith-ek vannak elcseszve, hanem a nyersanyag árak vannak igencsak elszaladva...
Lehet hogy neked van igazad.
Mondjuk nem voltam még pl. Tailor, de majd utánanézek AHban, hogy pl. a Runecloth bagnál mi a helyzet a nyersanyag/késztermék mutatóval.
Idézet
Akkor meg minek is? Csak a skillfejlesztés miatt. Sajna.
Jaja.
Én sem gyártottam még soha specifikusan AHba cuccot, hanem úgy voltam vele, hogy amit skillfejlesztés közben termeltem, belöktem AHba, hátha elviszik normális áron.
Szerkesztette: Etele 2005. 06. 07. 11:25 -kor
Elküldve: 2005. 06. 07. 11:22
Szerintem a skill csak mellékes része a játéknak, hogy a power playereknek is legyen mit csinálni unalmukban, amikor épp nincs fenn annyi ember, h menni lehessen valahova. A legjobb cuccok nem készíthetőek, hanem találhatóak. Nem nehezebb megtalálni egy nagyon erős tárgyat, mint megcsinálni. Ti azon vagytok kiakadva, h nem lehet árában eladni amit csinálsz. Lehet, h van benne igazság. De mindenféle skill nélkül is ugyanolyan jól lehet boldogulni a játékban.
EmPhY
EmPhY
Elküldve: 2005. 06. 07. 11:28
Idézet: emphyteuta - Dátum: 2005. jún. 7., kedd - 12:22
Szerintem a skill csak mellékes része a játéknak...
Szerintem nem, mert jó móka lenne azért.
Idézet
Ti azon vagytok kiakadva, h nem lehet árában eladni amit csinálsz. Lehet, h van benne igazság. De mindenféle skill nélkül is ugyanolyan jól lehet boldogulni a játékban.
Legalább nyersanyagárban el lehetne adni, már jó lenne.
Az igaz, hogy skill nélkül is el lehet lenni a játékban (bár megnéznélek 0-s sword skillel egy durva instance-ben karddal a kezedben
Elküldve: 2005. 06. 07. 11:31
Idézet: emphyteuta - Dátum: 2005. Jun. 7., Tuesday - 10:22
Szerintem a skill csak mellékes része a játéknak, hogy a power playereknek is legyen mit csinálni unalmukban, amikor épp nincs fenn annyi ember, h menni lehessen valahova.
Szerintem pont az a haszna, hogy az alattad jatszo nepeket lehet segiteni. Mert pl. egy truesilver champhoz vagy phantom bladehez hasonlo kardot igen nehez lvl45 korul talalni.. (emlekeim szerint)
Happy
Elküldve: 2005. 06. 07. 12:40
Idézet
Hogyhogy nem pénzkérdés? A plan-t meg kell venni, mert arra nem nagy az esély, hogy az összes dark iron plate plan-t lootolja valaki (az egyéb durva, nem dark iron páncélokról, mint pl. a whitesoul helm nem is beszélve) a klánon belül (én mondjuk kaptam dark iron plate tervet, ezért nagy ríszpekt a klántársaknak
). Tehát a plan egy vagyon, de ez persze más szakmáknál is így van. És ez pénzkérdés.
nézd, nem akarok kötekedni, de ezek szerint nem ismered a szakmát. ezeket a terveket spec nem lehet lootolni: Dark Iron Leggings, Fiery Chain Shoulders, Dark Iron Bracers, Fiery Chain Girdle. ezt vendor árulja: Storm Gauntlets, ezek meg quest rewardok: Fiery Plate Gauntlets, Demon Forged Breastplate, Enchanted Thorium Breastplate, Enchanted Thorium Leggings, Enchanted Thorium Helm.
igen, a whitesoul helm, az stronghold gauntlets, meg néhány dropped, de a fentiek egyike sem pénz kérdése. (nem beszélve az epic bop tervekről. azt sem veszed meg.) az enchanted thoriumhoz a manualok lootból jönnek, de strat nem egy extrém hely, hogy ez gondot okozna. az első négy (több fegyvertervvel egyetemben, di destroyer, di reaver, és néhány lw pattern) repus quest után vehető meg. ha pedig van erőd megcsinálni a repus questet, nem hinném, hogy 80 arany leperkálása gondot jelentene.
Idézet
Mert, bár a húzós tárgyakat persze hogy magának/klántársaknak gyártja az ember, a skillfejlesztés során (hiszen 300-as BS skill kell a DI cuccokhoz) termelt gyengébb cuccok szinte eladhatatlanok, ezzel szemben tetemes nyersanyagmennyiséget követelnek meg. Pont.
igen, csakhogy az igazán húzós dolgokat nem tudod másnak gyártani. a thorium cuccokból meg dől a dream dust ami úgyis kell majd az enchanted thoriumhoz.
Idézet
A janis kiszólást nem értem hogy jön ide, de mindegy is
a janis kiszólás arra vonatkozik, hogy nem kell semmilyen nagy extrát elvárni attól, hogy valaki armorsmith. ez nem nagy ügy. emphy is írta, ebben egyetértünk.
azt hogy nem lehet eladni másik ügy. tudom mennyi a nyersanyag ára, és annyiért soha a büdös életben nem fog elmenni. de!
ad.1. az ár _csupán_ a kereslettől függ.
ad.2. _nem_ veszel meg minden nyersanyagot hozzá. (már ha bányász vagy.)
ergo neked nem annyiba kerül a cucc amennyi a nyersanyag ára. ha én kovács/bányász vagyok egy Mithril Scale Pants-et _ingyen, csupán időráfodítással_ állítok elő. 12 mithril kell hozzá, ami x arany (saccperkb 2), de ha a cuccot elviszik 1,25-ért nekem már megéri. persze, sokkal jobban megérné eladni 2 aranyért a mithrilt, de ha skillt ad, akkor az 1,25 is több mint a vendor 30s-e.
meg kellene próbálni gyakorlatias szemmel nézni az ügyet.
és ahogy már többször elmondtam, _szerintem_ (bár balga, és időnként furcsa vagyok), aki ide eljut, az összeszedi magának, és megcsináltatja magának az ilyen szintű cuccokat.
ha thoriumot gyárt az ember fia, odaadja az enchanternek, thorium enchant fejében, akkor mind2en jól járnak, és mindenki örül. mert azt tényleg csak a vendor veszi meg. viszont még így is keresel rajta 50s-t darabonként (dream dust ára ahban), ha nem többet. arról nem beszélve, hogy lesz ench. thorium a nagyobb cuccokhoz. persze, kell hozzá a nyersanyag, de azt nem az ahban kell venni Akrától. (no offense.
Idézet
Viszont ha már "szakmázunk": ordas nagy hiba csak a dark iron cuccokra kihegyezni az armorsmith szakmát, mert bizony van még jópár szuper cucc
persze. van. sőt leatherworkereknél is. de honnan szerzel core-leathert, ha nem a 63 core houndokról? (nem beszélve a 315-ös skinningről hozzá.) a játék legnehezebb, és legvégső állomása az, ami a molten core-ban esik, az ami onyxiá-ból potyog, az ami most a blackwing lair-ben lesz majd. és a dark iron ide van kitalálva. ha tetszik, ha nem, ez az armorsmith-ség csúcsa.
mint az epic setek, mint a sulforon hammer, mint az elemental sharpening stone. ez a végállomás.
---
kis kiegészítés: múltkor hullott egy epic balta nekem. beraktam ésszerű áron (165/245g), és elvitték. mert használható, és mert ennyit bőven megér. (és nekem ez tiszta nyereség, és jobban örülök a 200 aranynak, mint annak, ha 400-ért 2 hónapig áll az ahban.) ez a két alapszabály van: olyat árulj, amit esetleg te is megvennél, és olyan áron, amiért te is megvennéd. ha ez megvan, valószínű el fog menni.
Szerkesztette: rvs 2005. 06. 07. 12:52 -kor
:: antracit of arathor :: rise legacy ::
"A hordások olyan sötétek, hogy nyugodtan dobhatnának mote of shadow-t wsgben."
- d.
- d.
Elküldve: 2005. 06. 07. 13:12
Idézet: rvs - Dátum: 2005. jún. 7., kedd - 13:40
nézd, nem akarok kötekedni, de ezek szerint nem ismered a szakmát.
...
igen, a whitesoul helm, az stronghold gauntlets, meg néhány dropped, de a fentiek egyike sem pénz kérdése.
...
igen, a whitesoul helm, az stronghold gauntlets, meg néhány dropped, de a fentiek egyike sem pénz kérdése.
Én sem akarok kötekedni, de beszéltem én arról a hozzászólásomban, hogy az összes durva armor plan lootolható?
Nem.
(Bár elismerem, eléggé szerencsétlenül fogalmaztam meg ezt a mondatot : "A plan-t meg kell venni, mert arra nem nagy az esély, hogy az összes dark iron plate plan-t lootolja valaki." Tudom, hogy Lokhtos Darkbargainer árulja a bracers és leggings plan-eket. Viszont a DI plate, mail, shoulders drop.)
És nem értünk egyet, a (drop) plan-ek nagy része igenis pénz kérdése, mert 95%-ukat AHból veszed meg.
Idézet
igen, csakhogy az igazán húzós dolgokat nem tudod másnak gyártani. a thorium cuccokból meg dől a dream dust ami úgyis kell majd az enchanted thoriumhoz.
Nézd, nem akarok kötekedni, de ezek szerint nem ismered a szakmát.
Whitesoul Helm binds when equipped-es, Helm of the Great Chief bwe-s, Stronghold Gauntlets bwe-s, enchanted thorium vértek bwe-esek, dark iron cuccokból is sok bwe-es... folytassam még? Szóval az igazán húzós dolgokat tudod másnak is gyártani.
Idézet
a janis kiszólás arra vonatkozik, hogy nem kell semmilyen nagy extrát elvárni attól, hogy valaki armorsmith. ez nem nagy ügy. emphy is írta, ebben egyetértünk.
Ki beszélt itt arról, hogy "nagy extrát" várunk el attól, hogy armorsmith valaki? Egészen egyszerűen arról beszélek, hogy a weaponsmith szakma sokkal rentábilisebb (fegyverből valahogyan jobban elmegy a gyengébb is, vértből már nem). Pedig mindkettő kovácsszakma...
Idézet
azt hogy nem lehet eladni másik ügy. tudom mennyi a nyersanyag ára, és annyiért soha a büdös életben nem fog elmenni. de!
...
...
Ad 1: persze, az ellenkezőjét senki sem állította. Triviális.
Ad 2: nem, de újra: majd amikor már csak thorium cuccokkal tudod fejleszteni a BS skilledet, meglátod, hogy mennyire nem fenékig tejfel a dolog. A mithril soha nem jelentett problémát nekem sem, mert azt minden "farmoló" bányász csak addig termeli ki, amíg felmpumpálja addig a skilljét, hogy thoriumot is tudjon már bányászni. Mert abban van a nagy pénz.
Idézet
ha thoriumot gyárt az ember fia, odaadja az enchanternek, thorium enchant fejében, akkor mind2en jól járnak, és mindenki örül. mert azt tényleg csak a vendor veszi meg. viszont még így is keresel rajta 50s-t darabonként (dream dust ára ahban), ha nem többet. arról nem beszélve, hogy lesz ench. thorium a nagyobb cuccokhoz. persze, kell hozzá a nyersanyag, de azt nem az ahban kell venni Akrától. (no offense.
) 
Hahó: én arról beszéltem, ha (a thorium bracers esetében) a nyersanyagot adod el, kapsz 5-6 aranyat, ha a bracers-t, maximum 80s-t. Hol van itt a mindenki örül effektus?
Abban viszont igazad van, hogy enchanterrel disenchantolni érdemes az eladhatatlan gyártmányokat, és tartalékolni az így szerzett összetevőket későbbre.
Idézet
persze. van. sőt leatherworkereknél is. de honnan szerzel core-leathert, ha nem a 63 core houndokról? (nem beszélve a 315-ös skinningről hozzá.) a játék legnehezebb, és legvégső állomása az, ami a molten core-ban esik, az ami onyxiá-ból potyog, az ami most a blackwing lair-ben lesz majd. és a dark iron ide van kitalálva. ha tetszik, ha nem, ez az armorsmith-ség csúcsa.
mint az epic setek, mint a sulforon hammer, mint az elemental sharpening stone. ez a végállomás.
Aham, azért ha megnézed, az általam linkelt tárgyak között van olyan ám, ami veri a dark ironos "megfelelőjét", szóval továbbra is butaság csak a dark ironra kihegyezni az armorsmith-séget. Szerintem.
Idézet
kis kiegészítés: múltkor hullott egy epic balta nekem. beraktam ésszerű áron (165/245g), és elvitték. mert használható, és mert ennyit bőven megér. (és nekem ez tiszta nyereség, és jobban örülök a 200 aranynak, mint annak, ha 400-ért 2 hónapig áll az ahban.) ez a két alapszabály van: olyat árulj, amit esetleg te is megvennél, és olyan áron, amiért te is megvennéd. ha ez megvan, valószínű el fog menni.
Oké, adok pár thorium bracers-t, és add el jó áron, oké?
Világos, hogy ésszerű áron kell berakni mindent (én úgy szoktam, hogy a kezdőbid az AH által ajánlott, a buyout ez megszorozva 1.5/1,8-al), de ennek nem sok köze van ahhoz, hogy a legtöbb skillfejlesztő (= még "gazdaságosan" gyártható) magasabb szintű (páncél)kovácscucc kutyának nem kell, rakhatod be akármennyiért AHba... (Jó, mondjuk 20s-ért biztos pikk-pakk elmegy a bracers is.
Ahogy látom, eléggé más véleményen vagyunk, na de történt már ilyen. Ettől szép a világ. Ha mindenki egyformán gondolkodna, unalmas lenne cefetül...
RE: elgépelések nagyjából javítva. Most nézem, de sokat fostam a szót.
Szerkesztette: Etele 2005. 06. 07. 13:33 -kor
Elküldve: 2005. 06. 07. 14:51
Idézet
Oké, adok pár thorium bracers-t, és add el jó áron, oké? smile2.gif Nem kell elmagyarázni hogy mit hogyan érdemes az AHban, elég régóta csinálom már. smile2.gif
Etele, te vennel Thorium bracerst?
"olyat árulj, amit esetleg te is megvennél, és olyan áron, amiért te is megvennéd"
--== Ez itt egy TESCO Gazdasagos alairas ==--
"We can make it better, stronger, faster. We have the technology. We have the magic"
"We can make it better, stronger, faster. We have the technology. We have the magic"
Elküldve: 2005. 06. 07. 15:05
Idézet
És nem értünk egyet, a (drop) plan-ek nagy része igenis pénz kérdése, mert 95%-ukat AHból veszed meg.
nézzük tételesen:
mi az ami nem quest/repu/vendor függő?
-invulnerable mail, epic drop. nem fogod megvenni az ahban. (2% drop, elérhető. 56-61 elite. ez még belefér.)
-lionheart, epic drop. nem fogod megvenni az ahban. (érdekes mobok dobják, ahová sokfős raid megy.)
-stronghold gauntlets, epic drop. nem fogod megvenni az ahban. (lásd előző.)
marad a:
whitesoul helm, helm of the great chief, dark iron plate, wildthorn mail. ezeket megveheted, sőt. de akárhogy is nézem, ez a 20 planból 4. illetve 3, mert wildthorn recepetet kapsz 1-3 aranyért...
lehet én látom rosszul, de az armorsmith szakma ez alapján nem követel meg nagy befeketetéseket.. (már ha miningel van párosítva. akkor csupán idő kérdése.)
Idézet
Nézd, nem akarok kötekedni, de ezek szerint nem ismered a szakmát.
Whitesoul Helm binds when equipped-es, Helm of the Great Chief bwe-s, Stronghold Gauntlets bwe-s, enchanted thorium vértek bwe-esek, dark iron cuccokból is sok bwe-es... folytassam még? Szóval az igazán húzós dolgokat tudod másnak is gyártani.
igen, én egy ilyen botor vagyok, a mester meg a másik oldalon ül.
de pl kinek fogsz helm of the great chiefet gyártani? igen jó statjai vannak, 12 stamina, és 30 spirit és mail. esélyes, hogy ilyet fognak keresni.
Idézet
Ki beszélt itt arról, hogy "nagy extrát" várunk el attól, hogy armorsmith valaki? Egészen egyszerűen arról beszélek, hogy a weaponsmith szakma sokkal rentábilisebb (fegyverből valahogyan jobban elmegy a gyengébb is, vértből már nem). Pedig mindkettő kovácsszakma...
akkor miért lettél armorsmith? ez elég egyértelmű a gyártható dolgok listájának megtekintése alapján. kevés a használható termék itt, és még kevesebb amivel nagy pénzt lehet szakítani.
Idézet
Ad 1: persze, az ellenkezőjét senki sem állította. Triviális.
Ad 2: nem, de újra: majd amikor már csak thorium cuccokkal tudod fejleszteni a BS skilledet, meglátod, hogy mennyire nem fenékig tejfel a dolog. A mithril soha nem jelentett problémát nekem sem, mert azt minden "farmoló" bányász csak addig termeli ki, amíg felmpumpálja addig a skilljét, hogy thoriumot is tudjon már bányászni. Mert abban van a nagy pénz.
pedig én úgy látom nem triviális neked. már most csak thoriummal tudok fejleszteni, és már akkor tudtam, hogy valószínű csak fejlesztésnek fogom őket gyártani, mielőtt elkezdtem a karit.
józan paraszti ész.. te hordanád? mert én nem. más miért hordaná? olyan jó a stat nélküli allres?
(a mining persze.. csakhogy mithril adhat fáintos drágaköveket is, így nem ártana mindig kibányálnod. csak halk tanács.)
Idézet
Hahó: én arról beszéltem, ha (a thorium bracers esetében) a nyersanyagot adod el, kapsz 5-6 aranyat, ha a bracers-t, maximum 80s-t. Hol van itt a mindenki örül effektus? 
Abban viszont igazad van, hogy enchanterrel disenchantolni érdemes az eladhatatlan gyártmányokat, és tartalékolni az így szerzett összetevőket későbbre.
nem látod? az gáz. kapsz skillpontot, és soul dustot. ingyen. itt. esetleg még essence-t és shardot is. nem értek az enchanthoz. viszont tudom, hogy a páncélból általában dust jön.
ha pénz kell add el a fémet..
mind2 dolognak más a célja, és más az eredménye.
Idézet
Aham, azért ha megnézed, az általam linkelt tárgyak között van olyan ám, ami veri a dark ironos "megfelelőjét", szóval továbbra is butaság csak a dark ironra kihegyezni az armorsmith-séget. Szerintem.
szerinted melyiken van pl. fireres? mintha írtam volna, hogy a dark iron specifikus helyre készül, és specifikus célja van, de ahová az kell, az az endgame. elég sokat tud hozzátenni a dologhoz egy kis res is már.. (pl elég három embernek gyógyítani a tankot, nem kell négy. vagy passz. nem voltam még ott.)
minden nagy dungeonban (jelenleg 2+ a készülő harmadik) igen nagy gondot jelent a tűz. ezt nem oldja meg más csak a resist, és a healer. hiába ad parryt, és critet a stonghold, mi az 10 firereshez képest? (fiery plate)
Idézet
Oké, adok pár thorium bracers-t, és add el jó áron, oké?
Nem kell elmagyarázni hogy mit hogyan érdemes az AHban, elég régóta csinálom már. 
biztos nem írtam le elég világosan, nem lehet eladni, csak minimális áron. nem cél a gyártása, csupán eszköz, de hasznot hozó eszköz. (tudom, tudom, nem kell megint elrecitálnod, hogy sokkal többet ér a fém..)
Idézet
Ahogy látom, eléggé más véleményen vagyunk, na de történt már ilyen. Ettől szép a világ. Ha mindenki egyformán gondolkodna, unalmas lenne cefetül...
no látod, ennek én is határozottan örülök.
:: antracit of arathor :: rise legacy ::
- d.
- d.
Elküldve: 2005. 06. 07. 15:08
Idézet: emphyteuta - Dátum: 2005. jún. 7., kedd - 10:59
5 fős csapatokban, értő vezetés mellett, 4 órás játékkal a quest sorozat BRDbe eső fele megcsinálható.
végülis benne lennék mert előquestet mintha csináltam volna, de ennek utánakell néznem. és ki(k) lesz(nek) az értő vezetés?
Elküldve: 2005. 06. 07. 15:09
Idézet: Etele - Dátum: 2005. jún. 7., kedd - 13:12
Most nézem, de sokat fostam a szót. 
Kicsit
Vmelyik mai üzidre reagálok leginkább. Szerinted a weaponsmith mit gyárt 280 után? Ugyanazt, mint egy armosmith. Tehát ha azt mondod, hogy az armor el van rontva, akkor azt mondom, hogy a weapon is. Ugyanúgy, ha nem jobban. Master Swordsmith vagyok, és nincs egy értelmes cuccom, amit gyártani tudnék ezzel a specializációval. Ott a Heartseeker, de ahhoz sima weaponsmith is elég. Majd egyszer talán lesz nekem szép Arcanite Championom...ami francnak sem kell, mert ott az Arcanite Reaper (axe smith gyártja). Ellenben nektek armorosaknak nincs további specializáció a játék super high-end részeibe tökéletes tárgyakat tudtok készíteni (amik többsége pick upos, tehát SENKI más nem veheti fel őket. Nem tudom, hogy mennyire érzed ezen cuccok exkluzivitását...gondolom egyáltalán nem, hiszen neked adottak, de próbáld meg legalább kicsit
Legyártott hasznavehetetlen cuccok VS anyagok berakása AH-ba.
Döntsd el, hogy mit akarsz. Pénzt, vagy skillt. Illetve azt is döntsd el, hogy 1 skillpontért mennyi pénzt vagy hajlandó feláldozni. Igen, ezt sokan elfelejtik. Egy cucc legyártása nem abból áll, hogy beszerzed a hozzávalókat, megcsinálod, a skillpontot jutalomként zsebrevágod majd, a készterméket eladod. Tévedés. Egy cuccba beteszed az alapanyagot, és megkapod a skillpontot, valamint a végterméket! Ezek együtt adják ki nyersanyagárat. Látható, hogy a képletből egyedül a skillpont nem váltható át közvetlenül pénzzé, ezért írtam azt, hogy a te döntésed, hogy mennyi pénzt vagy hajlandó feláldozni 1 pontért. A költségeket lehet csökkenteni rvs kolléga jótanácsaival (encsanter szétszedi dream dust meg úgyis kell majd neked az encsanted thorium barokhoz), de valamennyit mindenképpel el kell nyelned.
Szerkesztette: Péntek 2005. 06. 07. 15:13 -kor
Elküldve: 2005. 06. 07. 15:45
TCs: NEM a Thorium Bracers az olcsó. Az ennyit ér, kész. A baj azzal van, hogy a hozzá szükséges nyersanyagok ára nagyságrendekkel meghaladja a késztermék árát. Veszteséggel előállítani valamit, háát, nem igazán éri meg.
Igazából én látnék egy nagyon jó lehetőséget az árak megfékezésére:
Az AH-ban egy cucc aukciós díja jelenleg az aukció hosszától és a cucc alapárától függ. Bepakolhatok én 1 Gold bar-t 10 ezüstre, de akár 100 aranyra is, az aukciós díj mindig ugyanaz. Ezért lehet pofátlanul magas áron adni cuccokat, mert ha nem viszik el elsőre, mi van akkor? A lüke kínaiak egy epic staffot 600-800 goldért pakolják fel, mert az aukciós díjat nem befolyásolja a kikiáltási ár. Nah, EZEN kéne változtatni. Én azt mondanám, hogy a kikiáltási ár legyen minimum a cucc "bolti" ára, de magasabb kikiáltási ár esetén a kezdő ár 10-12-15%-a (2 óra, 8 óra, 24 óra). Így egy 600 G-re kitett epic staff aukciós díja 24 órára 90 G lenne. Nah, ezt már igen sokan nem szeretnék bebukni...
Mit eredményezne mindez? Egyrészt korrektebb árakat. Senki sem merne pofátlanul magas árat kérni valamiért, hatalmas haszon reményében, mert nem viszik el, és azt kockáztatja, hogy 6-7 kísérlet után ott tart, hogy bebukta a cuccot...súlyosan.
Másrészt gyakoribbá tenném az olyan questeket, ahol nem cucc, vagy pénz lenne a jutalom, hanem tárgy. Tárgy = ilyesmik: Black Pearl, Gold bar, Heavy Leather, Kingsblood, stb, stb... ez a húzás több cuccot eredményezne az AH-ban, egy kicsit visszavetné a farmolást, másrészt érdekesebbé tenné a questeket.
Igazából én látnék egy nagyon jó lehetőséget az árak megfékezésére:
Az AH-ban egy cucc aukciós díja jelenleg az aukció hosszától és a cucc alapárától függ. Bepakolhatok én 1 Gold bar-t 10 ezüstre, de akár 100 aranyra is, az aukciós díj mindig ugyanaz. Ezért lehet pofátlanul magas áron adni cuccokat, mert ha nem viszik el elsőre, mi van akkor? A lüke kínaiak egy epic staffot 600-800 goldért pakolják fel, mert az aukciós díjat nem befolyásolja a kikiáltási ár. Nah, EZEN kéne változtatni. Én azt mondanám, hogy a kikiáltási ár legyen minimum a cucc "bolti" ára, de magasabb kikiáltási ár esetén a kezdő ár 10-12-15%-a (2 óra, 8 óra, 24 óra). Így egy 600 G-re kitett epic staff aukciós díja 24 órára 90 G lenne. Nah, ezt már igen sokan nem szeretnék bebukni...
Mit eredményezne mindez? Egyrészt korrektebb árakat. Senki sem merne pofátlanul magas árat kérni valamiért, hatalmas haszon reményében, mert nem viszik el, és azt kockáztatja, hogy 6-7 kísérlet után ott tart, hogy bebukta a cuccot...súlyosan.
Másrészt gyakoribbá tenném az olyan questeket, ahol nem cucc, vagy pénz lenne a jutalom, hanem tárgy. Tárgy = ilyesmik: Black Pearl, Gold bar, Heavy Leather, Kingsblood, stb, stb... ez a húzás több cuccot eredményezne az AH-ban, egy kicsit visszavetné a farmolást, másrészt érdekesebbé tenné a questeket.
<a href='http://armory.wow-europe.com/character-sheet.xml?r=Arathor&n=Shamliza' target='_blank'>Shamliza</a> lvl 80 draenei master reinkarnátor
Elküldve: 2005. 06. 07. 16:16
Péntek: ne haragudj, de kicsit megfeledkezel a VÉGCÉLRÓL.
Egy kovács, vagy bármelyik másik, készterméket előállító szakma 2 okból "gyárt": 1, közvetlen pénzhez jutás eladással. 2, saját részre cucc, vagy skillfejlesztés. DE: a skillfejlesztés arról szól, hogy a jelenleginél jobb cuccot állítsak elő. Jobb, azaz jobban ELADHATÓ, vagy VISELHETŐ. DE: miért akarom én magam legyártani, amit viselni akarok? Mert nem óhajtom MEGVENNI (néhány Pick-up-os kivételtől eltekintve). Ha megfigyeled, végső soron mindig ugyanoda lyukadunk ki, ez pedig nem más, mint a PÉNZ.
Tegyük fel, indítok egy új karit. Nyilván szeretném, ha nem templom egere lenne, szeretném, ha jó, ütős cuccai lennének, epic pacija, stb. Tehát a jövőképéhez pénzre lesz szükségem. Amikor kiválasztom a szakmáit, aszerint döntök, hogy mi számomra a legjobban kifizetődő. Igazából piszokul nem lényeges, hogy a karim végső kardját saját magam gyártom le, vagy más, én meg csak megveszem. Az érdekel, melyikkel járok jobban. S ha bizony azt látom, hogy az alapanyagok eladása komoly haszonnal kecsegtet, ellentétben a késztermék gyártásával, akkor farmolós kari leszek, és a gyűjtögetős skilleket fogom fejleszteni.
Itt jönne be a képbe az egyensúly. Ha ugyanis rengeteg a gyűjtögetős kari, akkor kevesebb a gyártó. Ha kevesebb a gyártó, kisebb az igény a nyersanyagra. Ha kevesebb a gyártó, akkor kevesebb a gyártott cucc. Ha kisebb a nyersanyag igény, akkor túlkínálat lesz, ergó leesnek az árak. Ha kevesebb a gyártott cucc, akkor hiány lesz, ergó, növekszik a cuccok ára. Ha növekszik a cuccok ára, és leesik a nyersanyagár, akkor újra megéri gyártó karinak lenni. Így az egyensúly helyreáll. Jelenleg viszont komoly gond, hogy a nyersanyagok újratermelődése (respawn) túl lassú, a cuccok nagyon anyagigényesek, rengeteg selejt cucc legyártása kell a fejlődéshez, emiatt a nyersanyagárak folyamatosan igen magasak, a késztermékek pedig olcsók. Ha a Blizzard ezen nem változtat, az egyensúly jó ideig nem fog helyreállni.
Egy kovács, vagy bármelyik másik, készterméket előállító szakma 2 okból "gyárt": 1, közvetlen pénzhez jutás eladással. 2, saját részre cucc, vagy skillfejlesztés. DE: a skillfejlesztés arról szól, hogy a jelenleginél jobb cuccot állítsak elő. Jobb, azaz jobban ELADHATÓ, vagy VISELHETŐ. DE: miért akarom én magam legyártani, amit viselni akarok? Mert nem óhajtom MEGVENNI (néhány Pick-up-os kivételtől eltekintve). Ha megfigyeled, végső soron mindig ugyanoda lyukadunk ki, ez pedig nem más, mint a PÉNZ.
Tegyük fel, indítok egy új karit. Nyilván szeretném, ha nem templom egere lenne, szeretném, ha jó, ütős cuccai lennének, epic pacija, stb. Tehát a jövőképéhez pénzre lesz szükségem. Amikor kiválasztom a szakmáit, aszerint döntök, hogy mi számomra a legjobban kifizetődő. Igazából piszokul nem lényeges, hogy a karim végső kardját saját magam gyártom le, vagy más, én meg csak megveszem. Az érdekel, melyikkel járok jobban. S ha bizony azt látom, hogy az alapanyagok eladása komoly haszonnal kecsegtet, ellentétben a késztermék gyártásával, akkor farmolós kari leszek, és a gyűjtögetős skilleket fogom fejleszteni.
Itt jönne be a képbe az egyensúly. Ha ugyanis rengeteg a gyűjtögetős kari, akkor kevesebb a gyártó. Ha kevesebb a gyártó, kisebb az igény a nyersanyagra. Ha kevesebb a gyártó, akkor kevesebb a gyártott cucc. Ha kisebb a nyersanyag igény, akkor túlkínálat lesz, ergó leesnek az árak. Ha kevesebb a gyártott cucc, akkor hiány lesz, ergó, növekszik a cuccok ára. Ha növekszik a cuccok ára, és leesik a nyersanyagár, akkor újra megéri gyártó karinak lenni. Így az egyensúly helyreáll. Jelenleg viszont komoly gond, hogy a nyersanyagok újratermelődése (respawn) túl lassú, a cuccok nagyon anyagigényesek, rengeteg selejt cucc legyártása kell a fejlődéshez, emiatt a nyersanyagárak folyamatosan igen magasak, a késztermékek pedig olcsók. Ha a Blizzard ezen nem változtat, az egyensúly jó ideig nem fog helyreállni.
Elküldve: 2005. 06. 07. 16:23
Néha egyébként sírni lehetne a Blizzard ökörségeitől. Legjellemzőbb példa erre az AH. Miért csak IF-ben van? Nem volt nekik gyanús, hogy ez iszonyú lagokat fog eredményezni? 1 Giga RAM van a gépemben, de IF az AH előtt katasztrófa...
A másik két hatalmas Alliance város (Darnassus és Stormwind) meg tök kihalt. Sokkal értelmesebb megoldás lett volna, ha mindhárom helyen van AH, egy közös adatbázissal. Egyenletesebb lenne a leterheltség, nem lenne tömegnyomor...
Annyira sajnálatos, hogy egy ennyire fantasztikus játékokat (Warcraft, Starcraft, Diablo, WoW) produkáló cég, ilyen marhaságokkal rontja a renoméját...
A másik két hatalmas Alliance város (Darnassus és Stormwind) meg tök kihalt. Sokkal értelmesebb megoldás lett volna, ha mindhárom helyen van AH, egy közös adatbázissal. Egyenletesebb lenne a leterheltség, nem lenne tömegnyomor...
Annyira sajnálatos, hogy egy ennyire fantasztikus játékokat (Warcraft, Starcraft, Diablo, WoW) produkáló cég, ilyen marhaságokkal rontja a renoméját...
Elküldve: 2005. 06. 07. 16:23
[quote name='rvs' date='2005. jún. 7., kedd - 16:05'] nézzük tételesen:
...
[/quote]
Nem értem miért olyan lehetetlen, hogy a rare plan-ek felbukkannak AHban, de sebaj.
[quote]igen, én egy ilyen botor vagyok, a mester meg a másik oldalon ül.
de pl kinek fogsz helm of the great chiefet gyártani? igen jó statjai vannak, 12 stamina, és 30 spirit és mail. esélyes, hogy ilyet fognak keresni.[/quote]
Mondjuk hunternek?
Megjegyzem kicsit vicceske, hogy a meglehetősen hosszú nem bind on pickup listából sikerült egy, azaz egy tárgyat kiemelned.
De ettől még tény marad: nyugodtan lehet másnak is gyártani, mert van mit.
[quote]pedig én úgy látom nem triviális neked. [/quote]
Rosszul látod, de egészségedre.
[quote]már most csak thoriummal tudok fejleszteni,[/quote]
Akkor elég szarul csinálod, a dazzling mithril rapier pl. eladható jól, és még a te skill szinteden simán használható fejlesztésre (feltéve ha valós a wowreader által közölt adatod - ugyanis én abból indultam ki
).
[quote]józan paraszti ész.. te hordanád? mert én nem. más miért hordaná? olyan jó a stat nélküli allres?[/quote]
Nem, de pont erről beszélek végig: ha már armorsmith az ember, miért nincsenek olyan receptek is, amik skillfejlesztésre is jók, és el is adhatóak az így készített cuccok, nem csak mélyen nyersanyagár alatt?
[quote](a mining persze.. csakhogy mithril adhat fáintos drágaköveket is, így nem ártana mindig kibányálnod. csak halk tanács.)[/quote]
Hm... én a mithril fellelhetősége és a thorium ritkasága kapcsán emlegetett farmolókkal kapcsolatban az AHba termelőkre gondoltam.
Nem tudom miből gondolod, hogy én ha mithril veinbe akadok, nem bányászom ki - de rosszul gondolod. Csak hát - halk tanács - én már nem nagyon járok olyan szintű területen, ahol mithril van.
[quote]nem látod? az gáz. kapsz skillpontot, és soul dustot. ingyen. itt. esetleg még essence-t és shardot is. nem értek az enchanthoz. viszont tudom, hogy a páncélból általában dust jön.
mind2 dolognak más a célja, és más az eredménye.[/quote]
Ezt egy percig sem vitattam, nem értem miért írod le újra.
[quote]akkor miért lettél armorsmith? ez elég egyértelmű a gyártható dolgok listájának megtekintése alapján. kevés a használható termék itt, és még kevesebb amivel nagy pénzt lehet szakítani.[/quote]
Mert már volt a klánban weaponsmith, és armorsmith egy sem (vagyis volt, Akranor asszem, de ez csak azután derült ki, hogy már szakosodtam, ami ugye irreverzibilis folyamat). Persze ezt te nem tudhatod, akkor még nem voltál klántag.
[quote]szerinted melyiken van pl. fireres? mintha írtam volna, hogy a dark iron specifikus helyre készül, és specifikus célja van, de ahová az kell, az az endgame. elég sokat tud hozzátenni a dologhoz egy kis res is már.. (pl elég három embernek gyógyítani a tankot, nem kell négy. vagy passz. nem voltam még ott.)
minden nagy dungeonban (jelenleg 2+ a készülő harmadik) igen nagy gondot jelent a tűz. ezt nem oldja meg más csak a resist, és a healer. hiába ad parryt, és critet a stonghold, mi az 10 firereshez képest? (fiery plate)[/quote]
Te csak nem bírsz elszakadni a dark irontól.
Világos, hogy a fire res jól jön a durva instance-ekben, ellenben ez nem jelenti azt, hogy a többi (nem dark iron) páncélnak nincsen nagy értéke és használhatósága. Mellesleg fire rest tud adni neked varázshasználó kaszt is.
[quote]biztos nem írtam le elég világosan, nem lehet eladni, csak minimális áron. nem cél a gyártása, csupán eszköz, de hasznot hozó eszköz. (tudom, tudom, nem kell megint elrecitálnod, hogy sokkal többet ér a fém..)[/quote]
Biztos leírtad, csak te másról beszéltél, mint én.
Egyébként sokkal többet ér a fém.
[quote]no látod, ennek én is határozottan örülök.
[/quote]
Akkor már ketten vagyunk.
...
[/quote]
Nem értem miért olyan lehetetlen, hogy a rare plan-ek felbukkannak AHban, de sebaj.
[quote]igen, én egy ilyen botor vagyok, a mester meg a másik oldalon ül.
de pl kinek fogsz helm of the great chiefet gyártani? igen jó statjai vannak, 12 stamina, és 30 spirit és mail. esélyes, hogy ilyet fognak keresni.[/quote]
Mondjuk hunternek?
Megjegyzem kicsit vicceske, hogy a meglehetősen hosszú nem bind on pickup listából sikerült egy, azaz egy tárgyat kiemelned.
[quote]pedig én úgy látom nem triviális neked. [/quote]
Rosszul látod, de egészségedre.
[quote]már most csak thoriummal tudok fejleszteni,[/quote]
Akkor elég szarul csinálod, a dazzling mithril rapier pl. eladható jól, és még a te skill szinteden simán használható fejlesztésre (feltéve ha valós a wowreader által közölt adatod - ugyanis én abból indultam ki
[quote]józan paraszti ész.. te hordanád? mert én nem. más miért hordaná? olyan jó a stat nélküli allres?[/quote]
Nem, de pont erről beszélek végig: ha már armorsmith az ember, miért nincsenek olyan receptek is, amik skillfejlesztésre is jók, és el is adhatóak az így készített cuccok, nem csak mélyen nyersanyagár alatt?
[quote](a mining persze.. csakhogy mithril adhat fáintos drágaköveket is, így nem ártana mindig kibányálnod. csak halk tanács.)[/quote]
Hm... én a mithril fellelhetősége és a thorium ritkasága kapcsán emlegetett farmolókkal kapcsolatban az AHba termelőkre gondoltam.
Nem tudom miből gondolod, hogy én ha mithril veinbe akadok, nem bányászom ki - de rosszul gondolod. Csak hát - halk tanács - én már nem nagyon járok olyan szintű területen, ahol mithril van.
[quote]nem látod? az gáz. kapsz skillpontot, és soul dustot. ingyen. itt. esetleg még essence-t és shardot is. nem értek az enchanthoz. viszont tudom, hogy a páncélból általában dust jön.
mind2 dolognak más a célja, és más az eredménye.[/quote]
Ezt egy percig sem vitattam, nem értem miért írod le újra.
[quote]akkor miért lettél armorsmith? ez elég egyértelmű a gyártható dolgok listájának megtekintése alapján. kevés a használható termék itt, és még kevesebb amivel nagy pénzt lehet szakítani.[/quote]
Mert már volt a klánban weaponsmith, és armorsmith egy sem (vagyis volt, Akranor asszem, de ez csak azután derült ki, hogy már szakosodtam, ami ugye irreverzibilis folyamat). Persze ezt te nem tudhatod, akkor még nem voltál klántag.
[quote]szerinted melyiken van pl. fireres? mintha írtam volna, hogy a dark iron specifikus helyre készül, és specifikus célja van, de ahová az kell, az az endgame. elég sokat tud hozzátenni a dologhoz egy kis res is már.. (pl elég három embernek gyógyítani a tankot, nem kell négy. vagy passz. nem voltam még ott.)
minden nagy dungeonban (jelenleg 2+ a készülő harmadik) igen nagy gondot jelent a tűz. ezt nem oldja meg más csak a resist, és a healer. hiába ad parryt, és critet a stonghold, mi az 10 firereshez képest? (fiery plate)[/quote]
Te csak nem bírsz elszakadni a dark irontól.
Világos, hogy a fire res jól jön a durva instance-ekben, ellenben ez nem jelenti azt, hogy a többi (nem dark iron) páncélnak nincsen nagy értéke és használhatósága. Mellesleg fire rest tud adni neked varázshasználó kaszt is.
[quote]biztos nem írtam le elég világosan, nem lehet eladni, csak minimális áron. nem cél a gyártása, csupán eszköz, de hasznot hozó eszköz. (tudom, tudom, nem kell megint elrecitálnod, hogy sokkal többet ér a fém..)[/quote]
Biztos leírtad, csak te másról beszéltél, mint én.
Egyébként sokkal többet ér a fém.
[quote]no látod, ennek én is határozottan örülök.
Akkor már ketten vagyunk.
Szerkesztette: Etele 2005. 06. 07. 16:39 -kor
Elküldve: 2005. 06. 07. 16:25
Idézet: TCs da LaMa - Dátum: 2005. jún. 7., kedd - 15:51
Etele, te vennel Thorium bracerst?
"olyat árulj, amit esetleg te is megvennél, és olyan áron, amiért te is megvennéd"
Már írtam: nem vennék.
De újra: nekem csak az a bajom, hogy a skillfejlesztésre használható "gazdaságos" (Tesco
Szerkesztette: Etele 2005. 06. 07. 16:38 -kor
Elküldve: 2005. 06. 07. 16:28
Etele, rvs: ööööö...bocs, de ti erősen elbeszéltek egymás mellett, nem?
Lassan már nem tudom követni... :confused:
Elküldve: 2005. 06. 07. 16:31
Idézet: Péntek - Dátum: 2005. jún. 7., kedd - 16:09
Kicsit 
Vmelyik mai üzidre reagálok leginkább. Szerinted a weaponsmith mit gyárt 280 után? Ugyanazt, mint egy armosmith. Tehát ha azt mondod, hogy az armor el van rontva, akkor azt mondom, hogy a weapon is...
Vmelyik mai üzidre reagálok leginkább. Szerinted a weaponsmith mit gyárt 280 után? Ugyanazt, mint egy armosmith. Tehát ha azt mondod, hogy az armor el van rontva, akkor azt mondom, hogy a weapon is...
Ok, annyira nem ismerem a swordsmith szakosodást, ezek szerint nektek sincsen "közbeeső" (280 és 300 skill között) értelmes tárgyatok. Sucks.
Idézet
Legyártott hasznavehetetlen cuccok VS anyagok berakása AH-ba.
Döntsd el, hogy mit akarsz. Pénzt, vagy skillt.
Döntsd el, hogy mit akarsz. Pénzt, vagy skillt.
Őszintén? Is-is.
Enchantolásra írtam is, hogy úgy van - nem véletlen, hogy a bankban van pár disenchantolásra váró késztermékem...
Szerkesztette: Etele 2005. 06. 07. 16:31 -kor
Elküldve: 2005. 06. 07. 16:35
Idézet: Archon - Dátum: 2005. jún. 7., kedd - 17:28
Etele, rvs: ööööö...bocs, de ti erősen elbeszéltek egymás mellett, nem?
Visszaolvastam, és van benne valami...
Na innentől nem is terhelem a topikot rvs kollégának írt terjengősen ömlengős és szófosó hozzászólásaimmal armosrsmith témában, kiegyezünk abban, hogy szerinte jó az AS specializáció, szerintem meg eléggé lagymatag.
Azért - remélem - abban talán konszenzusra jutunk rvs-el, hogy igazán lehetővé tehetné a Blizzard a szakosodásváltást.
Idézet
Lassan már én sem.
Szerkesztette: Etele 2005. 06. 07. 16:36 -kor

Súgó
A téma zárva.