HWSW Informatikai Kerekasztal: Milyen komplett vizhűtést ajánlotok? II. - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (117 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 33
  • 34
  • 35
  • 36
  • 37
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Milyen komplett vizhűtést ajánlotok? II.

#681 Felhasználó inaktív   Etele 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2006. 01. 06. 17:51

Idézet: UnConnecteD - Dátum: 2006. jan. 5., csütörtök - 23:32

hat azert egy 130-150 ezer ft-os videokartya, vagy egy 200-as lcd tv is az, megis egyre tobben vesznek ilyet. akkor egy profi komplett hutes 60 meg 80-ert se mondhato tulzottnak, de ez csak az en velemenyem

Nem csak arról van szó, hogy mennyibe kerül, értsétek már meg! :D (Persze az ár is fontos tényező.)
Hanem a megcélzott vásárlóréteg erősen szűk köréről!

Rossz példa volt egyébként a videokártya, meg az LCD TV. Semmi köze az extra hűtési megoldásokhoz, hogy ezen termékeknek is van vásárlói bázisa.
De ha már felhoztad: Gipsz Jakab megveszi a 150 rugós VGA zsugát (ha nagyon expert, még egy-két tesztnek is utánanéz, hogy a hűtés menniyre hangos rajta :D ), berakja a gépbe, és játszik a NFSMW-el mint az állat. Ennyi.
Az LCD TV-s hasonlat meg annyira rossz, hogy így hirtelen nem is tudok rá mit írni. :D

Szerkesztette: Etele 2006. 01. 06. 17:52 -kor

#682 Felhasználó inaktív   zolli 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 01. 06. 18:27

Figyeljetek akinek arra van péneze hogy egy luxus gépet vagyen, ami mondjuk 500K.
Akkor neki már oly mindeggy hogy rak-e bele vízhűtést vagy nem mert aki egy 500K-s gépet meg tud venni annak már nem gond egy 130K vízhűtés sem. [zsebből kivágja]
És mivel minél jobbat akar ezért egyértelmű hogy egy vízhűtést is vesz.

Etele is jó példát írt, de én állítom hogy a vízhűtések felé igen is felfele "kúszik" a kereslet ha megnézed 2 éve azt se tudták szinte hogy mi az??
Etele: aki 150-et költ egy VGA-ra az közel sem átlagember. egy átlagember max 200-at költ egy komplett gépre (általában monitorral!!)

Üdv.

Szerkesztette: zolli 2006. 01. 06. 18:27 -kor

Zolli

#683 Felhasználó inaktív   csosz 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 01. 06. 18:57

Idézet: zolli - Dátum: 2006. jan. 6., péntek - 19:27

Figyeljetek akinek arra van péneze hogy egy luxus gépet vagyen, ami mondjuk 500K.
Akkor neki már oly mindeggy hogy rak-e bele vízhűtést vagy nem mert aki egy 500K-s gépet meg tud venni annak már nem gond egy 130K vízhűtés sem. [zsebből kivágja]
És mivel minél jobbat akar ezért egyértelmű hogy egy vízhűtést is vesz.

Etele is jó példát írt, de én állítom hogy a vízhűtések felé igen is felfele "kúszik" a kereslet ha megnézed 2 éve azt se tudták szinte hogy mi az??
Etele: aki 150-et költ egy VGA-ra az közel sem átlagember. egy átlagember max 200-at költ egy komplett gépre (általában monitorral!!)

Üdv.

Ezeknek a 2/3-a azt se tudja mi az a vizhutes. Egy masik resze meg nem meri beletenni, mert fel hogy kifolyik a viz. Vagy van akit nem zavar a leghutes zaja, vagy hallott arrol mit jelent vizhutes eseteben egy grafikus kartya csere (ha van rajta blokk), es meg sorolhatnam..

Nem tudom hunfrosteknal mennyire megy a bolt, talan ott le lehetne merni, bar aki 500k-ert vesz gepet nem fog lada hutot kitenni..

#684 Felhasználó inaktív   Etele 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 01. 06. 19:06

Idézet: csosz - Dátum: 2006. jan. 6., péntek - 19:57

Ezeknek a 2/3-a azt se tudja mi az a vizhutes. Egy masik resze meg nem meri beletenni, mert fel hogy kifolyik a viz. Vagy van akit nem zavar a leghutes zaja, vagy hallott arrol mit jelent vizhutes eseteben egy grafikus kartya csere (ha van rajta blokk), es meg sorolhatnam..
...

Hát hja. :)

Hiába írok én ide mindent, csak arra lyukad ki mindenki, hogy "de ha van pénz xy hardverre, akkor vízhűtésre is van", pedig itt a történetnek csak az egyik fele a pénz, a másik, hogy az, aki megengedheti magának, egyáltalán akarja-e/tud-e róla, hogy mennyire jó lenne neki az extra hűtés. :D
Tehát - hasraütésszerű számok, csak illusztrációs céllal írom - mondjuk az össz. PC-vásárló 2-3%-a engedheti meg magának, hogy még pluszban rászánjon 20-30-50-x ezret a hűtésre, de ennek a rétegnek maximum (!!!) 10%-ának van igénye az extra hűtésre.
Ha Zollkáék végeztek piackutatást a témában, akkor korrigálhatják a számokat. :D

#685 Felhasználó inaktív   zolli 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 01. 06. 19:13

Szerintem feleseleges ezen vitázni ha zollkánál beindul a bolt akkor majd kiderül minden. ;)

Szerkesztette: zolli 2006. 01. 06. 19:16 -kor

Zolli

#686 Felhasználó inaktív   Etele 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 01. 06. 19:20

Vitáról itt szó sincsen, beszélgetünk, erre van a fórum.

#687 Felhasználó inaktív   zolli 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 01. 06. 20:24

Nekem egy kicsit vitásnak tűnt már a vége de te tudod ;)
Zolli

#688 Felhasználó inaktív   csosz 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 01. 06. 20:35

Idézet: zolli - Dátum: 2006. jan. 6., péntek - 21:24

Te fogod majd atvenni az 1 ev utan? :)

#689 Felhasználó inaktív   zolli 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 01. 06. 20:42

Idézet: csosz - Dátum: 2006. jan. 6., péntek - 21:35

haha :D
Röhög a vakbelem ami már nincs is ;)

Szerkesztette: zolli 2006. 01. 06. 20:42 -kor

Zolli

#690 Felhasználó inaktív   Zollka 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 01. 06. 20:43

Idézet: Etele - Dátum: 2006. jan. 6., péntek - 19:06

Hát hja. :)

Hiába írok én ide mindent, csak arra lyukad ki mindenki, hogy "de ha van pénz xy hardverre, akkor vízhűtésre is van", pedig itt a történetnek csak az egyik fele a pénz, a másik, hogy az, aki megengedheti magának, egyáltalán akarja-e/tud-e róla, hogy mennyire jó lenne neki az extra hűtés. :D
Tehát - hasraütésszerű számok, csak illusztrációs céllal írom - mondjuk az össz. PC-vásárló 2-3%-a engedheti meg magának, hogy még pluszban rászánjon 20-30-50-x ezret a hűtésre, de ennek a rétegnek maximum (!!!) 10%-ának van igénye az extra hűtésre.
Ha Zollkáék végeztek piackutatást a témában, akkor korrigálhatják a számokat. :D

Ha belegondolsz a vizhutes.com,computermod és társai is még életben vannak a 0 kinálattal és rohadt magas árakkal...De ha nem hiszel valamiben akkor hiába magyarázom...Ez egy meddő vita, Te nem hiszel benne mert nem ismered sem a lehetőségeimt sem az ötleteimet se semmit...

Egyébként pedig kevés boltot láttam még korrekt árakkal , hozzáértéssel a háttérben ,megfelelő reklámmal stb. ,hogy csődbe ment volna...HA megnézed hány gyártó van aki a vízhűtéses piacból és elég jól akkor rájössz ,hogy nálunk ehhez képest 0 a kínálat , a hozzáértés, a support és még sorolhatnám...

#691 Felhasználó inaktív   Etele 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 01. 06. 21:31

Idézet: Zollka - Dátum: 2006. jan. 6., péntek - 21:43

Ha belegondolsz a vizhutes.com,computermod és társai is még életben vannak a 0 kinálattal és rohadt magas árakkal...De ha nem hiszel valamiben akkor hiába magyarázom...Ez egy meddő vita, Te nem hiszel benne mert nem ismered sem a lehetőségeimt sem az ötleteimet se semmit...

Ácsi. Te is a vitát citálod, pedig én csak beszélgetni szerettem volna. :( Egyébként az üzlet nem hit kérdése, ezt Te is biztosan nagyon jól tudod...

Azt hittem, vagyunk olyan jóban, hogy nem sértődsz be, ha megosztom veled az esetlegesen a Tiéddel ellentétes véleményemet. :(

Azért még1x elmondom: én drukkolok neked/nektek. :up:

Idézet

Egyébként pedig kevés boltot láttam még korrekt árakkal , hozzáértéssel a háttérben ,megfelelő reklámmal stb. ,hogy csődbe ment volna...HA megnézed hány gyártó van aki a vízhűtéses piacból és elég jól akkor rájössz ,hogy nálunk ehhez képest 0 a kínálat , a hozzáértés, a support és még sorolhatnám...

Most nem mondom el megint, hogy mi az én véleményem a dologról, mert csak ismételném magamat. :(

Csak egy tanács: ne gondolkozz világszinten (gyártók), amikor te erre a mi kis piacunkra akarsz vállalkozást építeni. :think: Reklám? Ebbe nem is akarok belemenni, mert 10 oldalas esszé lenne belőle.
(Nem akartam előhozni, de én is éppen egy vállalkozást építek fel, és hát... na hagyjuk. :D )

#692 Felhasználó inaktív   Etele 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 01. 06. 21:31

Idézet: csosz - Dátum: 2006. jan. 6., péntek - 21:35

:D

#693 Felhasználó inaktív   Etele 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 01. 06. 21:33

Idézet: zolli - Dátum: 2006. jan. 6., péntek - 21:24

Lehet, hogy neked vitának tűnik, én nem annak szántam. :confused:

#694 Felhasználó inaktív   Zollka 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 01. 06. 21:49

Idézet: Etele - Dátum: 2006. jan. 6., péntek - 21:31

Ácsi. Te is a vitát citálod, pedig én csak beszélgetni szerettem volna. :( Egyébként az üzlet nem hit kérdése, ezt Te is biztosan nagyon jól tudod...

Azt hittem, vagyunk olyan jóban, hogy nem sértődsz be, ha megosztom veled az esetlegesen a Tiéddel ellentétes véleményemet. :(

Azért még1x elmondom: én drukkolok neked/nektek. :up:

Most nem mondom el megint, hogy mi az én véleményem a dologról, mert csak ismételném magamat. :(

Csak egy tanács: ne gondolkozz világszinten (gyártók), amikor te erre a mi kis piacunkra akarsz vállalkozást építeni. :think: Reklám? Ebbe nem is akarok belemenni, mert 10 oldalas esszé lenne belőle.
(Nem akartam előhozni, de én is éppen egy vállalkozást építek fel, és hát... na hagyjuk. :D )

Én alapvetően a pesszimizmust nem szeretem és ezt érzem a szavaidból :) Persze meg lehet beszélni dolgokat ,csak nem tudok olyan érveket most felhozni Neked amivel meggyőzhetnélek mert egy részük még titok és nem akarom ,hogy bárki is az 5letem lenyúlja stb...

Szal emiatt is meddő erről beszélgetni :) És ez most nem arról szól ,hogy jóban vagyunk-e csak sok dolog van amiről nem akarok most nyilatkozni ,mert még megállapodás sem jött létre a dologban stb... :)

#695 Felhasználó inaktív   csosz 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 01. 06. 22:23

Bocs csak hujeskedek itt, mert nincs jobb dolgom, remelem ettol meg jonnek a cumok :)

#696 Felhasználó inaktív   Etele 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 01. 07. 00:13

Idézet: Zollka - Dátum: 2006. jan. 6., péntek - 22:49

Én alapvetően a pesszimizmust nem szeretem és ezt érzem a szavaidból :) Persze meg lehet beszélni dolgokat ,csak nem tudok olyan érveket most felhozni Neked amivel meggyőzhetnélek mert egy részük még titok és nem akarom ,hogy bárki is az 5letem lenyúlja stb...

Persze, értem hogy nem kotyogod ki a titkokat, én sem tenném.

Viszont a pesszimizmus és a realitás nem biztos, hogy felcserélhetőek, ha érted mire gondolok... :D

Majd mikor bindul a vállalkozás, remélem kétszáz olyan érvet tudsz mondani, amivel meggyőzöl, mert ez eleddig nem sikerült (se az érvelés, se a meggyőzés). :)

Idézet

Szal emiatt is meddő erről beszélgetni :) És ez most nem arról szól ,hogy jóban vagyunk-e csak sok dolog van amiről nem akarok most nyilatkozni ,mert még megállapodás sem jött létre a dologban stb... :)

Nézd, attól még, hogy függőben van a dolog, azért konkrétumok nélkül lehet beszélgetni. Függetlenül attól, hogy jóban vagyunk-e. :D

Aztán hajrá! :up:

#697 Felhasználó inaktív   Etele 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 01. 07. 00:13

Idézet: csosz - Dátum: 2006. jan. 6., péntek - 23:23

Bocs csak hujeskedek itt, mert nincs jobb dolgom, remelem ettol meg jonnek a cumok :)

Hehe, az érdekember. :D :D :D

#698 Felhasználó inaktív   Sándor -P20- 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 01. 09. 13:25

Zollka
Tudnál nekem némi közelítő árat mondani egy vidzsuga vizesítésre???
GPU+ramok...
Esetleg pár link, + a hozzájuk tartozó ár....

Előre is köszi...

#699 Felhasználó inaktív   Zollka 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 01. 09. 14:42

Idézet: Ati007 - Dátum: 2006. jan. 5., csütörtök - 23:22

a storm megvan már? utána néztem a neten nem rossz!
1-2hete mondtál, akkor a cuccok már uton vannak?

Szólok amint jöhetsz tesztelni :)

#700 Felhasználó inaktív   mikil 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2006. 01. 10. 01:12

Hmm. Érdekes kísérlet a tomshardware oldalán: hűtsük a számítógépet étolajjal!  :D
http://www.tomshardw...p_out_the_fans/

A ideó letölthető az alábbi címekről:
http://www4.tomshardware.com/images/thg_vi...led_pc_divx.zip
vagy
http://www12.tomshardware.com/images/thg_v...led_pc_divx.zip

Még van mit fejleszetni rajta, de le a kalappal előttük  :respect:
-= Miki =-

Téma megosztása:

• (117 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 33