HWSW Informatikai Kerekasztal: Milyen komplett vizhűtést ajánlotok? II. - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (117 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 32
  • 33
  • 34
  • 35
  • 36
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Milyen komplett vizhűtést ajánlotok? II.

#661 Felhasználó inaktív   mikil 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2006. 01. 02. 23:11

Idézet: csosz - Dátum: 2006. jan. 1., vasárnap - 19:54

Kulon tapegyseg? Nem tulzas ez egy kicsit..?

Én is azon gondolkozom, hogy külön tápegységről hajtsam-e meg a pumpát, vagy a gép tápjáról.
Szerintetek megéri ezért külső tápot venni?

Mennyit hogyaszthat egy ilyen Laing pumpa?

Zollka, te boltban vetted a külső tápot vagy építettél egyet?
-= Miki =-

#662 Felhasználó inaktív   Zollka 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2006. 01. 03. 17:35

Idézet: mikil - Dátum: 2006. jan. 1., vasárnap - 14:37

BÚÉK!  :)

Kérdés: ki mivel vezérli a Laing DDC pumpát? Jelenleg ez a pumpa a leghangosabb alkatrész a gépemben, s  kisebb fordulaton is bőven elég lenne.

Várd meg nemsokára nyílik a boltom ott kapni fogsz ilyen cuccot (is) :)

#663 Felhasználó inaktív   mikil 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2006. 01. 03. 19:41

Idézet: Zollka - Dátum: 2006. jan. 3., kedd - 16:35

:respect:

Már nagyon várom! Várhatóan mikor indul be az üzleted?
(bocs az off-ért)
-= Miki =-

#664 Felhasználó inaktív   Sándor -P20- 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 01. 04. 08:38

Idézet: Zollka - Dátum: 2006. jan. 3., kedd - 18:35

Mikor nyílik a bóót??
Hogyan, miből lehet rendelni???
Lesznek fenn árak is???
És mikor nyílik a bóóóót?? :D

Szerk:
Nekem valami vidzsuga hűtés kellene ami hűti az egész cuccost, (Ati 9600 256 ram) de valami olyan cuccos kellne amit rá lehet majd aplikálni egy modernebb darabra is.... :cool:
Esetleg tusz valamit ajánlani???
Nem kell világszépének lennie, inkább praktikus és jó legyen... :D  :D

Szerkesztette: Sándor -P20- 2006. 01. 04. 08:43 -kor

#665 Felhasználó inaktív   zolli 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 01. 04. 18:18

Engem is éredekel mikor nyílik??
Hol??
És az hogy, webáruház lesz?? vagy legalább weblap (Be tudok segíteni ha kell [Weblap])
Akkor szólj ;)
Zolli

#666 Felhasználó inaktív   Zollka 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 01. 04. 19:37

Idézet: zolli - Dátum: 2006. jan. 4., szerda - 18:18

Engem is éredekel mikor nyílik??
Hol??
És az hogy, webáruház lesz?? vagy legalább weblap (Be tudok segíteni ha kell [Weblap])
Akkor szólj ;)

Január vége-február eleje a nyitás időpontja ,de ez csak a honlap miatt...Már a hónap közepén lesz egy kisebb árukészletem amiből eléggé sok mindenkit ki tudok majd szolgálni...Január végére pedig már teljes árukészlettel fog üzemelni a dolog remélhetőleg...

Webshop lesz csak kezdetben de lehet ,hogy hamarosan a nyitás után üzlethelyiség is lesz hozzá Pesten...Ez még a jövő zenéje...

Ami lesz:

-Kb. 10 vízhűtéseket gyártó cég válogatott termékpalettája ,csakis a legjobb cuccokkal
-A legerősebb léghűtések (no passiv, ahhoz a lég kevés mindenféle venti nélkül :) )
-kompresszoros hűtések
-tápok (víz és passzív hűtéses)
-venti szabályzók
-ventik

Ez lesz a fő paletta...Mást nem akarok árulni mert úgy érzem egy ilyen bolt hiányzik az ország palettájáról és legfőképp a hozzáértő support a vízhűtéses/egyedi rendszerekhez...

#667 Felhasználó inaktív   reandre 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 01. 04. 20:01

Idézet: Zollka - Dátum: 2006. jan. 4., szerda - 19:37

Január vége-február eleje a nyitás időpontja ,de ez csak a honlap miatt...Már a hónap közepén lesz egy kisebb árukészletem amiből eléggé sok mindenkit ki tudok majd szolgálni...Január végére pedig már teljes árukészlettel fog üzemelni a dolog remélhetőleg...

Webshop lesz csak kezdetben de lehet ,hogy hamarosan a nyitás után üzlethelyiség is lesz hozzá Pesten...Ez még a jövő zenéje...

Ami lesz:

-Kb. 10 vízhűtéseket gyártó cég válogatott termékpalettája ,csakis a legjobb cuccokkal
-A legerősebb léghűtések (no passiv, ahhoz a lég kevés mindenféle venti nélkül :) )
-kompresszoros hűtések
-tápok (víz és passzív hűtéses)
-venti szabályzók
-ventik

Ez lesz a fő paletta...Mást nem akarok árulni mert úgy érzem egy ilyen bolt hiányzik az ország palettájáról és legfőképp a hozzáértő support a vízhűtéses/egyedi rendszerekhez...

nem rossz dolog... :) kár hogy nem pesti vagyok, meg nincs zsebben egy százasom amit hírtelen nem tudok mire költeni... :D
árak terén előreláthatólag hogyan leszel? merthát az Innova meg Nexus féle 20ks minimum ár háááát eléggé borsos... :(

#668 Felhasználó inaktív   BBalázs 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 01. 04. 23:21

off: zollka: privire kérnék választ

on: grat a bolthoz
Noti: Gateway P6860FX,  Desktop: MSI K8N SLI Platinum, AMD Opteron 170, 2*512 TCCD, EVGA 8800GT, Raptor 74 + Maxtor 160 Gbyte Hdd, Fujitsu Siemens 17" TFT, Corsair HX520W táp, Chieftec ház+ full vízhűtés

EREPUBLIK, csatlakozz Te is, eMagyarországnak szüksége van rád!

#669 Felhasználó inaktív   BBalázs 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 01. 04. 23:23

off: zollka: privire kérnék választ

on: grat a bolthoz
Noti: Gateway P6860FX,  Desktop: MSI K8N SLI Platinum, AMD Opteron 170, 2*512 TCCD, EVGA 8800GT, Raptor 74 + Maxtor 160 Gbyte Hdd, Fujitsu Siemens 17" TFT, Corsair HX520W táp, Chieftec ház+ full vízhűtés

#670 Felhasználó inaktív   Zollka 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 01. 05. 01:08

Idézet: reandre - Dátum: 2006. jan. 4., szerda - 20:01

nem rossz dolog... :) kár hogy nem pesti vagyok, meg nincs zsebben egy százasom amit hírtelen nem tudok mire költeni... :D
árak terén előreláthatólag hogyan leszel? merthát az Innova meg Nexus féle 20ks minimum ár háááát eléggé borsos... :(

Tudod igazából léghűtésből csakis a legjobbat akarom tartani, abból 1-2 fajtát VGA-ra, chipset-re, vinyó-ra CPU-ra...Légből ezt érdemes csak mert a passzív lég nem képes elvinni még egy közepes procit sem...Ez alatt azt értem ,hogy sokan mondják,hogy passzív léghűtéses a gépük aztán ott pörög a 12 centis venti a tápban a prociborda fölött...Na ez minden csak nem passzív hűtés...Arról nem is beszélve ,hogy ha passzív rendszert akar az ember akkor az működjön erősebb rendszerrel is...

Most állítgatok össze kombinációkat és pl. 66000Ft bruttóból ki fog jönni mindennel egy passzív vízhűtés ami CPU-t,VGA-t, chipsetet tud hűteni teljesen venti mentesen...Ebben minden benne van ami a rendszer komplett működéséhez kell (12 voltos erős pumpa,csatik,csövek stb...)...Ez képes lesz megbirkózni kb. 220-230 watt hővel amibe belefér egy erősebb videókártya , mellé dual core AMD proci, és egy SLI-s chipkészlet...Azt hiszem ebből az árból manapság nálunk közel sem kapsz ilyen tudású rendszert...Ami a hab a tortán ,hogy a egyénire szabott rendszerek összeállítását és beszerelését is vállalni fogjuk legyen az bármilyen extrém...

Az Innovatek termékeivel nem áll szándékomban versenyezni mert nem versenytárs ha megnézed az áraikat a kis ízelítőm után :)

A többi még titok :) De amint a honlap beindul mindenki megláthatja ,hogy számos dologban áttörést szeretnék a vízhűtések és kompletten összerakott rendszerek terén...

#671 Felhasználó inaktív   csosz 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 01. 05. 05:02

Ez mind szep, es drukkolok neked. De lesz ra kereslet? Meg ebben a topikban sem rohan mindenki vizes cuccot venni..

#672 Felhasználó inaktív   BBalázs 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 01. 05. 09:09

Persze, hogy nem rohan mindenki, mert már VAN  :D Egyébként amikor én rendeltem Zollka-tól tavaly, akkor kapásból még 3-4 emberke érdeklődött és rendelt is, amikor átvettem a cuccokat jól végig is néztük
a finomszágokat.

#673 Felhasználó inaktív   Zollka 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 01. 05. 14:50

Idézet: csosz - Dátum: 2006. jan. 5., csütörtök - 5:02

Ez mind szep, es drukkolok neked. De lesz ra kereslet? Meg ebben a topikban sem rohan mindenki vizes cuccot venni..

Mint írtam nem csak vizes cuccot akarok tartani...Hát a léghűtésre eddig is volt kereslet...Ha meg valaki jön venni high-end léghűtést megmutatom neki ,hogy milyen egy vízhűtés és lehet ,hogy azzal megy inkább haza... :) Gondolj csak bele ,hogy egy high-end léghűtés a böszme drága bordák és ventik mellett legalább 30K ha a CPU-ra,VGA-ra,NB-re is a legjobbat akarod...Ha belegondolsz ,hogy kb. 15K-val többét olyan vízhűtés van ami porrá alázza a leghűtést akkor szerinted nem lesz pár ember aki meggyőzhető? :)

Amúgy pedig kompis hűtés is lesz ,nem is akár milyen meg tápok is stb... :)

Figgy én nem tömegekre alapozom hanem havi 2-3 koplett cucc eladása , 1 max 2 kompi, 1-2 táp stb...
Ennek be is kell indulnia, az emberekkel meg kell ismertetni ,hogy nem csak az van amit eddig láttak hanem jobb és halkabb és stb. is létezik...Nem azt várom ,hogy 1 év után ez milliókat fog nekem hozni évente hanem 2-3 év alatt alakul ki egy "réteg" akinek kimondottan lesznek igényei ezekre a cuccokra...Egyébként pedig a megcélzott réteget szeretném majd kiterjezstei de ez is még titok :)

#674 Felhasználó inaktív   Etele 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 01. 05. 19:41

Idézet: Zollka - Dátum: 2006. jan. 5., csütörtök - 15:50

...
Figgy én nem tömegekre alapozom hanem havi 2-3 koplett cucc eladása , 1 max 2 kompi, 1-2 táp stb...

Mégis, mekkora haszonkulccsal akarsz dolgozni, ha ebből meg is kívánsz élni? :D

Szép, meg jó a dolog - na de akármennyire is meggyőzöl x embert, hogy vegyen vízhűtést/brutál léghűtsét/etc, attól még ez egy exkluzív dolog marad. Luxus.

De ne legyen igazam. :D

RE: nem mellesleg már foglalkozik több cég is ilyen exkluzív cuccok árusításával.
Tudod mikor robbanthattál volna ezzel? Két-három éve. Szerintem. (Akkoriban én is foglalkoztam az ötlettel...)

Szerkesztette: Etele 2006. 01. 05. 19:44 -kor

#675 Felhasználó inaktív   Ati007 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 01. 05. 19:57

Idézet: Etele - Dátum: 2006. jan. 5., csütörtök - 19:41

Szép, meg jó a dolog - na de akármennyire is meggyőzöl x embert, hogy vegyen vízhűtést/brutál léghűtsét/etc, attól még ez egy exkluzív dolog marad. Luxus.

RE: nem mellesleg már foglalkozik több cég is ilyen exkluzív cuccok árusításával.
Tudod mikor robbanthattál volna ezzel? Két-három éve. Szerintem. (Akkoriban én is foglalkoztam az ötlettel...)

az igaz hogy mások is foglalkoznak premium vizes cuccokal de senkinek sincs raktáron komoly cucc csak 1-2 dolog, igy rendelni kell ami pár hét(rendelni meg akkor már én is tudok).
Remélem Zolkánál lesznek cuccok raktáron is mert sokan nem szeretnek várni.
A compmode meg a vizhutes.com is szinte csak innoval foglalkozik ami "sajnos" nem a legjobb az az van jobb olcsobban(sajnos én is beugrottam az innovatek névnek) TTS-nél meg alphacool cuccok( meg bármi amit találsz megrendeli 300ft/euro áron) itt nem fikázom az árait mert elég korrektek de kevés cucc van raktáron.
Amit Zolka igy elmondot és sikerül neki betartani akkor sok vásárlója lesz szerintem!
GIGABYTE X38-DQ6/Q6600/2*1Gb BALLISTIX PC8500/GIGABYTE 8800GTS/WD RAPTOR/CORSAIR HX520/LOGITECH G15/24'' SAMSUNG 244T/

#676 Felhasználó inaktív   Zollka 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 01. 05. 22:01

Tévedsz ,nem megélni akarok belőle :) Fel akarom futtatni ezt mint high-end hűtésekkel foglalkozó és egyedi gépeket összeállító céget...Miután a hivatásom az orvoslás lesz 1-1,5 éven belül addig kívánom ezt felfuttatni és átadni a társamnak akinek azidő alatt belejön ebbe...Onnéttól én nagyon aktívan nem fogok részt venni benne...Ezt űgy tervezem ,hogy majd 2-3 év múlva lesz egy jól menő vállakozás...

Egyébként kikre gondolsz???Vizhutes.com? Computermode??? Mind szinte megrendelésre dolgoznak csakis(2-3 hetes átfutással!) ,semmi nincs nekik raktáron, ami cucc meg kapható náluk az horror összegek ahhoz képest amennyiért nálam lesz minőségi cucc és még jobb teljesítményű is...Ha most azt mondom neked ,hogy 52 bruttóból mutass egy helyet ahol GPU,CPU,Nb hűtéssel 12 voltos 2,4 méter emelőmagassággal bíró pumpával, full réz dual radiátorral + halk minőségi ventikkel , minden csatival , hűtőfolyadékkal vízhűtést kapsz olyat ami VALÓBAN KOMOLY vízhűtés a teljesítményében...Ha erre dobsz 14K-t akkor pedig olyan passzív vízhűtést kapsz ami 250 watt hőtermelésig elvisz bármilyen rendszert...Arról nem is beszélve ,hogy amit itthon látok (computermode stb.) a tömény hozzá nem értés...Csak "a vagdaljunk bele a gépbe minél drágább Innovatek cuccokat" és jó lesz az...Ez semmi...Ebben sem komoly moddingos munka sem rendszerre optimalizált összeállítás , sem a vevő pénztárcájának ésszerű kímélése se semmi nincs...Legalább 6-7 gyártó termékei kellenek ahhoz ,hogy össze tudj egyedi igényeknek állítani gépet...

Másrészt mutass olyat ahol egyedi gépek összeállítást vállalják???!!! Az egyedi alatt azt értem ,hogy valaki garanciát vállal egy full ventimentes többprocis ,SLI-s gép tökéletes stabilitására!!!Vagy ugyan ezt egy Workstation-ben akinem otthonra teljesen néma gép kell tervezésre...Ezek valóban luxus igények de ha az alap szolgáltatások mellett ilyet is vállalsz akkor az mégiscsak a Te pénzed nem????

Egyébként pedig nagyon tévedsz szerintem ha azt gondolod luxus dolgokra nincs kereslet...

Számos 5letem van arra ,hogy a réteget amit megcélzok ,hogy lehetne elérni, de az a vicc ,hogy ezeket eddig senki nem tette meg pedig nincs szó hatalmas dolgokról...Már csak arról nem is akarok beszélni ,hogy a magyar piac nagy hibája ,hogy senki nem specializáltan foglalkozik bizonyos dolgokkal ,hanem mindenki mindenbe belekap és igazán komolyan nem ért igazán egyikhez sem...Ez törvényszerű ...

Egyébként szándékomban áll és már folynak azirányó tárgyalások is ,hogy speckó vízhűtéses cuccokat saját néven legyártatok olyan kis öteltes dolgokat amik sokkal kifinomultabbá, hatékonyabbá tesznek egy vízhűtést...

És akkor eddig csak a vízhűtésekről beszéltünk míg azért komolyabb hűtásek is lesznek a palettán...

Nem értek Veled abban sem egyet ,hogy 2-3 éve lehetett volna robbantani...Most érte el a vízhűtéses piac azt ,hogy össze tudsz rakni olyan rendszert amiben 1 venti sincs és az addig megy amíg áram van, szal egy full stabil gép minden körülmények között és nem fől meg benne semmi és valóban hozza a léggel szembeni hatalmas előnyöket...Ha pedig az aktív hűtéses rendszerekről beszélünk akkor meg azt mondom,hogy igen az volt 2-3 éve is de szerintem a passzív víz annyira kezd az átlag számára is megfizethetővé válni ,hogy többet fogok passzív vízhűtést eladani mint aktívat...

#677 Felhasználó inaktív   UnConnecteD 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 01. 05. 22:32

hat azert egy 130-150 ezer ft-os videokartya, vagy egy 200-as lcd tv is az, megis egyre tobben vesznek ilyet. akkor egy profi komplett hutes 60 meg 80-ert se mondhato tulzottnak, de ez csak az en velemenyem

#678 Felhasználó inaktív   Zollka 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 01. 05. 22:58

Idézet: UnConnecteD - Dátum: 2006. jan. 5., csütörtök - 22:32

hat azert egy 130-150 ezer ft-os videokartya, vagy egy 200-as lcd tv is az, megis egyre tobben vesznek ilyet. akkor egy profi komplett hutes 60 meg 80-ert se mondhato tulzottnak, de ez csak az en velemenyem

Én is valami ilyesmire gondoltam...

#679 Felhasználó inaktív   Ati007 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 01. 05. 23:22

a storm megvan már? utána néztem a neten nem rossz!
1-2hete mondtál, akkor a cuccok már uton vannak?
GIGABYTE X38-DQ6/Q6600/2*1Gb BALLISTIX PC8500/GIGABYTE 8800GTS/WD RAPTOR/CORSAIR HX520/LOGITECH G15/24'' SAMSUNG 244T/

#680 Felhasználó inaktív   Etele 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 01. 06. 17:46

Idézet: Zollka - Dátum: 2006. jan. 5., csütörtök - 23:01

Tévedsz ,nem megélni akarok belőle :)
...

Ja, bocs, nem szóltam. :omg:

Idézet

Egyébként kikre gondolsz???Vizhutes.com? Computermode??? Mind szinte megrendelésre dolgoznak csakis(2-3 hetes átfutással!)

És? Aki vízhűtést akar venni, mivel ez úgysem olyan, mint amikor beraksz a kosárba még fél kiló kenyeret, kivárja míg megjön a megrendelése...
Csavarhatod, de akkor is létező konkurencia van már a piacon. 

Idézet

Másrészt mutass olyat ahol egyedi gépek összeállítást vállalják???!!!
...Ezek valóban luxus igények de ha az alap szolgáltatások mellett ilyet is vállalsz akkor az mégiscsak a Te pénzed nem????

Megnézem én évente hány ilyen egyedi gépet rendelnek... és neked mennyi macerád meg munkád van vele.
De mivel írtad, hogy nem akarsz megélni belőle, ezért hobbinak biztosan jó. :D

Idézet

Egyébként pedig nagyon tévedsz szerintem ha azt gondolod luxus dolgokra nincs kereslet...

Nem akarlak megbántani, de te egyáltalán elolvastad, mit írtam?
Mutasd meg legyél szíves, hol írtam aztm hogy nincsen rá kereslet? :omg:
Amire utalni szerettem volna (a haszonkulcos kérdésem is erre irányult) hogy mivel nagyon is rétegtermékről van szó (nem fog boldog-boldogtalan ezt venni, hiába lesznek jók az áraid), ahhoz, hogy megérje neked, elég magas haszonkulccsal kell dolgozni (mint afféle rétegtermékek esetében...).
De én persze ekkor még abból indultam ki, hogy ezzel pénzt akarsz keresni.

Idézet

Számos 5letem van arra ,hogy a réteget amit megcélzok ,hogy lehetne elérni, de az a vicc ,hogy ezeket eddig senki nem tette meg pedig nincs szó hatalmas dolgokról...Már csak arról nem is akarok beszélni ,hogy a magyar piac nagy hibája ,hogy senki nem specializáltan foglalkozik bizonyos dolgokkal ,hanem mindenki mindenbe belekap és igazán komolyan nem ért igazán egyikhez sem...Ez törvényszerű ...

Ha már te is leírtad, hogy törvényszerű, akkor kérlek gondold tovább, miért is nincsenek specializált, szűk réteget megcélzó PCs boltok.
Elárulom: mert a magyar piac nem eléggé nagy ahhoz, hogy eltartson egy ilyen vállakozást.

Idézet

Egyébként szándékomban áll és már folynak azirányó tárgyalások is ,hogy speckó vízhűtéses cuccokat saját néven legyártatok olyan kis öteltes dolgokat amik sokkal kifinomultabbá, hatékonyabbá tesznek egy vízhűtést...

Helyes. Ha majd viszed ki külföldre, nagy tételben, meg is fogja érni gyártatni. Én drukkolok.

Idézet

És akkor eddig csak a vízhűtésekről beszéltünk míg azért komolyabb hűtásek is lesznek a palettán...

Tökmind1, prémium termékek lesznek azok is. Az átlaguser szemében pénzkidobás egy 15 ezres hűtő a procijára.

Idézet

Nem értek Veled abban sem egyet ,hogy 2-3 éve lehetett volna robbantani...Most érte el a vízhűtéses piac azt ,hogy össze tudsz rakni olyan rendszert amiben 1 venti sincs és az addig megy amíg áram van, szal egy full stabil gép minden körülmények között és nem fől meg benne semmi és valóban hozza a léggel szembeni hatalmas előnyöket...Ha pedig az aktív hűtéses rendszerekről beszélünk akkor meg azt mondom,hogy igen az volt 2-3 éve is de szerintem a passzív víz annyira kezd az átlag számára is megfizethetővé válni ,hogy többet fogok passzív vízhűtést eladani mint aktívat...

Te tudod, gondolom végeztél piackutatást mielőtt belevágtál a vállalkozásodba... :D

Félreértés ne essék: én szorítok neked, de erősen kétlem, hogy helye van a magyar piacon még egy "hűtéses" cégnek.
Aztán tévedhetek is, benne van a pakliban. :)

Téma megosztása:

• (117 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 32
  • 33
  • 34
  • 35
  • 36
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.