HWSW Informatikai Kerekasztal: Milyen komplett vizhűtést ajánlotok? II. - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (117 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 31
  • 32
  • 33
  • 34
  • 35
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Milyen komplett vizhűtést ajánlotok? II.

#641 Felhasználó inaktív   Zollka 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2005. 12. 26. 00:16

Idézet: Examinator - Dátum: 2005. dec. 26., hétfő - 0:04

A topik címében a "komplett vízhűtés" számomra gyárilag összeépített cuccot jelent. Pl. Corsair, Thermaltake, stb. Ezekről vagy hasonlókról kerestem volna véleményeket ebben a topikban... Ennyi.

Elég sok vélemény elhangzott ezekkel kapcsolatban is a topikban...Az ,hogy mért nem találsz róluk több infót a topikban azon egyszerű magyarázata van ,hogy még billentyűleütést sem érik meg ezek a cuccok ezért senki nem fogalkozik vele...

Egy alphacool, vagy bármely másik mai jó vízhűtéseket gyártó cég hasonló minimálisan többért ad VALÓDI vízhűtéseket nem olyanokat mint amiket a Thermaltake is gyárt ,hogy csak a víz keringetésében hasonlít egy komoly vízhűtésre minden más tulajdonságában már egy léghűtésre hasonlítanak (ha nem jobb náluk még a léghűtés is)...

Szerintem van infó elég rendesen a topikban és aki keres az talál okos gondolatokat ahhoz ,hogy is rakjon össze igazán jó vízhűtést gyári alkatrészekből...Ezzel a mondatommal ki is fejeztem a topik lényegét...

#642 Felhasználó inaktív   matternoster 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 12. 29. 16:01

Először rossz helyre írtam, illetve azóta újabb kérdésem merült fel: Vantec vízhűtést (STG-100) lehet nálunk kapni? Valakinek van tapasztalata azzal kapcsolatban?

Ezt írtam :)

Sziasztok!

Annyit csorgatom a nyálamat itt a vízhűtésen, hogy lassan ott tartok, hogy én is átalakítom a rendszeremet

Sokat olvasgattam, szívesen csinálnám magam is, de inkább először rászánok némi pénzt, valamilyen szetten gondolkodom. Ha nyugdíjas leszek, akkor majd tervezek-építek magam.

Szóval: adott egy amd barton 2800+-os rendszer, amit nem húzok, nem is szeretnék húzni, nf7-es lap, ventis chipsethűtővel, és egy 9600XT-s video.

Viszonylag jó légáram van a házban, lévén, chieftec  Viszont csökkenteném a zajt, mert alacsonyabb fordulaton azért melegegszik a vincsi, főleg nyáron.

Szettek közül max. 50k-ig gondolkozom, illetve két gyártót szúrtam ki (szóljatok, ha még más is számításba jöhetne), szóval:

thermaltake Bigwater, nagyon olcsó 25.000, és radiátor, csövek, tartály, pumpa és CPU-hűtő van benne, nyilván a többit hozzávenném. Kezdésnek talán nem lenne rossz.

Innovateknek láttam rengeteg komplett cuccát, de őszintén, nem tudom, melyik van az ár-érték arányban a legjobb helyen, ahogy olvastam, általában nem rajong érte senki.

Szóval, komplett szettek tekintetében kérnék tanácsot, egy kezdő vizesnek, aki egyelőre inkább élvezné a vizes hűtés halkságát, és nem húzná végletekig a rendszert, max. 50k és bővíthetőség előnyben.

Köszönettel várom a válaszokat:

Üdv.
Matternoster

M2N-SLI- AMD Athlon X2 5000+ (Windsor) - 2x1 Gb Kingston 800 MHz - ASUS nVIDIA 8600 GT 256 Mb- Samu (2x320 Gb SATA) - Seagate (80 Gb ATA) - Samu SH-S223Q - Chieftec 400W

#643 Felhasználó inaktív   Dada. 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 12. 29. 16:21

Idézet: matternoster - Dátum: 2005. dec. 29., csütörtök - 15:01

Először rossz helyre írtam, illetve azóta újabb kérdésem merült fel: Vantec vízhűtést (STG-100) lehet nálunk kapni? Valakinek van tapasztalata azzal kapcsolatban?

Ezt írtam :)

Sziasztok!

Annyit csorgatom a nyálamat itt a vízhűtésen, hogy lassan ott tartok, hogy én is átalakítom a rendszeremet

Sokat olvasgattam, szívesen csinálnám magam is, de inkább először rászánok némi pénzt, valamilyen szetten gondolkodom. Ha nyugdíjas leszek, akkor majd tervezek-építek magam.

Szóval: adott egy amd barton 2800+-os rendszer, amit nem húzok, nem is szeretnék húzni, nf7-es lap, ventis chipsethűtővel, és egy 9600XT-s video.

Viszonylag jó légáram van a házban, lévén, chieftec  Viszont csökkenteném a zajt, mert alacsonyabb fordulaton azért melegegszik a vincsi, főleg nyáron.

Szettek közül max. 50k-ig gondolkozom, illetve két gyártót szúrtam ki (szóljatok, ha még más is számításba jöhetne), szóval:

thermaltake Bigwater, nagyon olcsó 25.000, és radiátor, csövek, tartály, pumpa és CPU-hűtő van benne, nyilván a többit hozzávenném. Kezdésnek talán nem lenne rossz.

Innovateknek láttam rengeteg komplett cuccát, de őszintén, nem tudom, melyik van az ár-érték arányban a legjobb helyen, ahogy olvastam, általában nem rajong érte senki.

Szóval, komplett szettek tekintetében kérnék tanácsot, egy kezdő vizesnek, aki egyelőre inkább élvezné a vizes hűtés halkságát, és nem húzná végletekig a rendszert, max. 50k és bővíthetőség előnyben.

Köszönettel várom a válaszokat:

Üdv.

Hali

Én is hasonló cipőben járok! :)

Én asetek et néztem ki magamnak.... A prohardveres teszt alapján egész jó cuccnak tűnik, könnyen szerelhető, nem túúúl drága (főleg, ha tudsz nagykerben vásárolni), lehet kifejezetten halk is (pumpa + a ventik is szabályozhatóak), és ha mégis akarnál, tudsz rendesen tuningolni is...

Legalábbis az általam összeolvasott mindenféle infomorzsákból kb ez a kép állt össze... Persze vannak páran akik kevésbé ajánlják, de hogy mért ne lenne jó, azt senki nem árulta eddig el nekem!  :think:  Szóval úgy néz ki, hogy megvárom jan első hetét és veszek egy szép waterchill cumót! :)

Persze még mindig nyitott lennék az okos ötletekre! :)

Ha valaki tud mondani jobb teljesítményű cumót nettó 50 körül akkor állok elébe, érdekelne engem is! :)

#644 Felhasználó inaktív   matternoster 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 12. 29. 16:30

:respect:  bátorság!

azért kicsit félek...
:fear:

mindenesetre a lényeg, hogy halkan hűtsön, nem célom a túlhajtás, mert nincs időm tesztelgetni, viszont néha nagyon zavar a zúgása...

hajrá!
Matternoster

M2N-SLI- AMD Athlon X2 5000+ (Windsor) - 2x1 Gb Kingston 800 MHz - ASUS nVIDIA 8600 GT 256 Mb- Samu (2x320 Gb SATA) - Seagate (80 Gb ATA) - Samu SH-S223Q - Chieftec 400W

#645 Felhasználó inaktív   csosz 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 12. 29. 18:02

Idézet: matternoster - Dátum: 2005. dec. 29., csütörtök - 17:30

:respect:  bátorság!

azért kicsit félek...
:fear:

mindenesetre a lényeg, hogy halkan hűtsön, nem célom a túlhajtás, mert nincs időm tesztelgetni, viszont néha nagyon zavar a zúgása...

hajrá!

http://www.alphacool...php?cPath=5_302

#646 Felhasználó inaktív   UnConnecteD 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 12. 29. 19:20

hmm

Kép

ilyet vajon ki vesz? meg mi a fenenek  :think:

#647 Felhasználó inaktív   csosz 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 12. 29. 19:24

Nem mindenki kolt 100k t vizhutesre..

#648 Felhasználó inaktív   Dada. 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 12. 29. 19:51

Asetek ből EZT néztem én ki:

Kép

Alphacool ból EZZEL van kb egy szinten...

Kép

Namármost, ha jól értem, az astek féle pumpa messze jobb... A blokkok kb ugyanúgy teljesítenek, mondom én ezt ERRE a tesztre alapozva...

Az asetek egy picit drágább, ellenben lehet itthon kapni... (nakker áron nem is drágább :) )

Valaki mondja már meg nekem, mért ne vegyek ilyet!? :)

#649 Felhasználó inaktív   Dada. 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 12. 29. 21:14

waterchill bemutatóféleség videó ITT...

hátha érdekel még valakit! :)

#650 Felhasználó inaktív   csosz 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 12. 29. 21:21

Idézet: Dada. - Dátum: 2005. dec. 29., csütörtök - 22:14

waterchill bemutatóféleség videó ITT...

hátha érdekel még valakit! :)

Valaki itt a forumon tud hozni, azon az arert, amit az alphacool oldalan latsz.

#651 Felhasználó inaktív   Zollka 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 12. 29. 23:48

Idézet: Dada. - Dátum: 2005. dec. 29., csütörtök - 19:51

Asetek ből EZT néztem én ki:

Kép

Alphacool ból EZZEL van kb egy szinten...

Kép

Namármost, ha jól értem, az astek féle pumpa messze jobb... A blokkok kb ugyanúgy teljesítenek, mondom én ezt ERRE a tesztre alapozva...

Az asetek egy picit drágább, ellenben lehet itthon kapni... (nakker áron nem is drágább :) )

Valaki mondja már meg nekem, mért ne vegyek ilyet!? :)

Hát tudod ha így nézzük ahogy mondod lehet igazad van de az én szemszögemből távolról sincs :)

Namost egy Asetek pumpa árában én Laing DDC-t mondok akkor máris más a felállás mert a Laing a földbe döngöli az Asetek BÁRMELYIK pumpáját főleg ha azt is nézzük ,hogy kb. 3-mad akkora a Laing méretre...

Az Asetek VGA és NB blokkja =  :nevet:

Az Asetek radija és CPU blokkja korrekt...De a radinál és a blokknál is van jobb más gyártó palettáján...És még kevesebb pénzért is...

Szal ezért mondják sokan ,hogy az Asestek-et ne vedd...

#652 Felhasználó inaktív   Dada. 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 12. 30. 08:28

Na erre vártam! :) Végre vm alternatíva! :)

És ilyen Laing cumót hol lehet kapni? :) Esetleg tudsz vm jó tesztet róla?

Egyáltalán... miből mit ajánlanál akkor pontosan? És ezeket kitől tudnám beszerezni? :)

Ui.: Írtam neked mailt is, mert privi re azt mondja, hogy megtelt a ládád!

Szerkesztette: Dada. 2005. 12. 30. 08:29 -kor

#653 Felhasználó inaktív   matternoster 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 12. 31. 16:14

Én is figyelek ám!  :D

Egyébként mindenkinek BUÉK!!!
Matternoster

#654 Felhasználó inaktív   mikil 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2006. 01. 01. 14:37

BÚÉK!  :)

Kérdés: ki mivel vezérli a Laing DDC pumpát? Jelenleg ez a pumpa a leghangosabb alkatrész a gépemben, s  kisebb fordulaton is bőven elég lenne.
-= Miki =-

#655 Felhasználó inaktív   Mekré 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 01. 01. 15:45

Olvass kicsit feljebb :) Zollka írta hogy újított a rendszerén, ott írja is hogy -Pumpákhoz külön táp amiről szabályozhatóak omg :> Kivi vagyok milyen lesz a kész rendszer! :D

Apropó Zollka, majd hívlak telcsin  ;)

#656 Felhasználó inaktív   csosz 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 01. 01. 20:54

Idézet: Mekré - Dátum: 2006. jan. 1., vasárnap - 16:45

Olvass kicsit feljebb :) Zollka írta hogy újított a rendszerén, ott írja is hogy -Pumpákhoz külön táp amiről szabályozhatóak omg :> Kivi vagyok milyen lesz a kész rendszer! :D

Apropó Zollka, majd hívlak telcsin  ;)

Kulon tapegyseg? Nem tulzas ez egy kicsit..?

#657 Felhasználó inaktív   Dada. 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 01. 01. 23:18

Hali

Megfordult a fejemben, hogy mi lenne, ha passzív hűtést csinálnék, ezzel kapcsolatban lenne pár kérdésem...

A Cape CORA 642 Convect Maxi  és  Midi között mekkora teljesítménybeli különbség van? Ugyebár 2500+barton + chipset + 9800pro t szeretném hűteni némi tuninggal. Elég lenne vajon ehhez a Midi ?

És erről mi a vélemény:
RAD Watercool MO-RA 2
Kép

#658 Felhasználó inaktív   Dada. 

• Tag
  • PipaPipa

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2006. 01. 02. 11:42

És az mennyire lenne hülyeség ha:

Az asetek/laing (még nemtom) pumpa + blokkok mellé vennék egy:

Alphacool NexXxoS Micro 80  as radit (azért kéne 80 as mert a házam hátuljában két 80 as venti hely van)

ÉS

egy Cape CORA 442 Concekt Midi Silver -t ?!?

Tehát mivel úgyis járatni kéne egy pár lassú 80 as ventit a házamban a tök passzív cucc mellett is, vennék inkább egy 80as radit a házon belülre, és felraknám a midi passziv radit kívül...

Ez így 70+25=95 euro lenne...

Vagy baromág és akkor már jobb hatásfokú lenne a maxi passzív radi 100 euroért? :)

jajjj de nehéz...:)

(egyébként egy full asetek cucc radik meg ventik nélkül + a nagyobb passziv radi kb 5ezer Ft el lenne drágább a dual radis full aseteknél )

#659 Felhasználó inaktív   Dada. 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 01. 02. 11:43

Hehe jól elvagyok én itt magamban!  :D  :D

#660 Felhasználó inaktív   Zollka 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 01. 02. 14:30

Idézet: Dada. - Dátum: 2006. jan. 1., vasárnap - 23:18

Hali

Megfordult a fejemben, hogy mi lenne, ha passzív hűtést csinálnék, ezzel kapcsolatban lenne pár kérdésem...

A Cape CORA 642 Convect Maxi  és  Midi között mekkora teljesítménybeli különbség van? Ugyebár 2500+barton + chipset + 9800pro t szeretném hűteni némi tuninggal. Elég lenne vajon ehhez a Midi ?

És erről mi a vélemény:
RAD Watercool MO-RA 2
Kép

Irtam privátot 1 hete kb...Nem olvastad?

Téma megosztása:

• (117 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 31
  • 32
  • 33
  • 34
  • 35
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.