HWSW Informatikai Kerekasztal: Milyen komplett vizhűtést ajánlotok? II. - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (117 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Milyen komplett vizhűtést ajánlotok? II.

#81 Felhasználó inaktív   ABnormal 

• Tag
  • PipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2005. 06. 14. 20:22

Idézet: HengR - Dátum: 2005. jún. 14., kedd - 21:19

De most komolyan?  :confused:

véletlenül nem páramentesítő? :) kép?

#82 Felhasználó inaktív   Zollka 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 06. 14. 20:25

Idézet: HengR - Dátum: 2005. jún. 14., kedd - 20:19

De most komolyan?  :confused:

A legkomolyabban mondtam :) Nekem gumicukrot adtak hozzá... Szerintem Te is ilyet kaptál...Színesek nem és olyan állagúak mint a gumicukor?

#83 Felhasználó inaktív   HengR 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 06. 14. 20:46

Idézet: Zollka - Dátum: 2005. jún. 14., kedd - 20:25

A legkomolyabban mondtam :) Nekem gumicukrot adtak hozzá... Szerintem Te is ilyet kaptál...Színesek nem és olyan állagúak mint a gumicukor?

Azaz kapál vmit amire azt hitted hogy gumicukor és megetted! :D:D Valójában tényleg annak néz ki vacsi után letesztelem :)

#84 Felhasználó inaktív   Zollka 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 06. 17. 20:50

https://forum.hwsw.hu/index.php?act=module&...album&album=607

Akit érdekel a gépem jelenlegi béta állapotban :)

#85 Felhasználó inaktív   Lojá 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 06. 17. 21:12

Idézet: Zollka - Dátum: 2005. jún. 17., péntek - 21:50

Nézem...

#86 Felhasználó inaktív   Lojá 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 06. 17. 22:30

Idézet: Zollka - Dátum: 2005. jún. 17., péntek - 21:50

Hát nem mutatsz sok újat, meg nem is túl változatos. Ennek ellenére nem rossz.

Szerk.: Ja hogy közben szerkesztgeted a galériád (onnan gondolom, mert 4 kép van most benne, de egyiket sem tetted elérhetővé, néhány percemeg nézegettem). Akkor megvárom míg készen lesz. ;)

Szerkesztette: Lojá 2005. 06. 17. 22:32 -kor

#87 Felhasználó inaktív   Zollka 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 06. 18. 13:17

Idézet: Lojá - Dátum: 2005. jún. 17., péntek - 22:30

Hát nem mutatsz sok újat, meg nem is túl változatos. Ennek ellenére nem rossz.

Szerk.: Ja hogy közben szerkesztgeted a galériád (onnan gondolom, mert 4 kép van most benne, de egyiket sem tetted elérhetővé, néhány percemeg nézegettem). Akkor megvárom míg készen lesz. ;)

Azért nincs több kép fennt mert csak itt hajtottam végre a módosításokat...A FET cooler-t is be kell majd építenem, de ahhoz ki kell csavaroznom az alplapot és ha megnézed a rendszerem akkor az már ilyen cuccok mellett nem egyszerű feladat...A Cape Cora Midi radiátort felszerelnem nem lesz nehéz mert azt odaillesztem az Innova KOM Maxi mellé...DE azért ezek közel 6-8 órás munkák,viszont ha kész lesz akkor olyan cuccosom lesz ami mindenféle gépet minimális zajszint mellett tökéletesen le fog hűteni ,legyen szó SLI-ről v. dual core-ról :)

#88 Felhasználó inaktív   Lojá 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 06. 19. 08:28

Idézet: Zollka - Dátum: 2005. jún. 18., szombat - 14:17

Azért nincs több kép fennt mert csak itt hajtottam végre a módosításokat...A FET cooler-t is be kell majd építenem, de ahhoz ki kell csavaroznom az alplapot és ha megnézed a rendszerem akkor az már ilyen cuccok mellett nem egyszerű feladat...A Cape Cora Midi radiátort felszerelnem nem lesz nehéz mert azt odaillesztem az Innova KOM Maxi mellé...DE azért ezek közel 6-8 órás munkák,viszont ha kész lesz akkor olyan cuccosom lesz ami mindenféle gépet minimális zajszint mellett tökéletesen le fog hűteni ,legyen szó SLI-ről v. dual core-ról :)

Értem. Hát nem lehet semmi szerelni a cuccost az bizti. az enyém is megy már, igaz csak béta, de eddig tetszik. Érdekelne, hogy a SF tápod modja alatt mit értesz, mit változtattál rajta. Lehet, hogy lassacskán tápot cserélek, ez persze "kedvtől" függ. :)

Szerkesztette: Lojá 2005. 06. 19. 08:32 -kor

#89 Felhasználó inaktív   Zollka 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 06. 19. 12:43

Idézet: Lojá - Dátum: 2005. jún. 19., vasárnap - 8:28

Értem. Hát nem lehet semmi szerelni a cuccost az bizti. az enyém is megy már, igaz csak béta, de eddig tetszik. Érdekelne, hogy a SF tápod modja alatt mit értesz, mit változtattál rajta. Lehet, hogy lassacskán tápot cserélek, ez persze "kedvtől" függ. :)

A venti rácsot levettem a még kisebb szlzaj érdekében...A venti vezérlő elektronikát kidobtam belőle, átkötöttem 5 Voltra így most 800RPM...De még ez is hangos számomra ezért meg fogom fordítani benne a ventit,hogy szívjon hátulról ahol most kifúj, és a tápot is átfordítom...Így a gépház tetejének kivágásával ott fogja kifújni a meleget és oda teszek majd egy szép rácsot ,hogy jól nézzen ki....Így már olyan 500RPM-re is leszabláyozhatom majd mert eleve szoahőmérsékletű levegőt fog majd beszívni ami a házhoz képest min. 5-6 fokkal hűvösebb illetv eaz elektronika alúlra kerűl így róla a meleg levegő valóban felfelé szállhat amit leszív a venti...A házban úgyis szinte minden nagyobb hőtermelő hűtve van és kijön a hő a házon kívülre...HDD,CPU,GPU,FET,-ek,NF4 chip szóval olyan sok őt nem termel semmi sem ott már amihez venti kéne a házba...

#90 Felhasználó inaktív   Lojá 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 06. 19. 13:15

Idézet: Zollka - Dátum: 2005. jún. 19., vasárnap - 13:43

A venti rácsot levettem a még kisebb szlzaj érdekében...A venti vezérlő elektronikát kidobtam belőle, átkötöttem 5 Voltra így most 800RPM...De még ez is hangos számomra ezért meg fogom fordítani benne a ventit,hogy szívjon hátulról ahol most kifúj, és a tápot is átfordítom...Így a gépház tetejének kivágásával ott fogja kifújni a meleget és oda teszek majd egy szép rácsot ,hogy jól nézzen ki....Így már olyan 500RPM-re is leszabláyozhatom majd mert eleve szoahőmérsékletű levegőt fog majd beszívni ami a házhoz képest min. 5-6 fokkal hűvösebb illetv eaz elektronika alúlra kerűl így róla a meleg levegő valóban felfelé szállhat amit leszív a venti...A házban úgyis szinte minden nagyobb hőtermelő hűtve van és kijön a hő a házon kívülre...HDD,CPU,GPU,FET,-ek,NF4 chip szóval olyan sok őt nem termel semmi sem ott már amihez venti kéne a házba...

Az kemény, ha a 14-es is hangos, bár term. ez ventifüggő. Rakok fel 1-2 képet a galériámba a félkész cucról. Ha érdekel nézd meg lécci, kíváncsi vagyok 1 guru véleményére. ;)

#91 Felhasználó inaktív   Zollka 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 06. 19. 13:17

Idézet: Lojá - Dátum: 2005. jún. 19., vasárnap - 13:15

Az kemény, ha a 14-es is hangos, bár term. ez ventifüggő. Rakok fel 1-2 képet a galériámba a félkész cucról. Ha érdekel nézd meg lécci, kíváncsi vagyok 1 guru véleményére. ;)

Jah meg természetesen user függő is ,hogy mi számít valakinek hangosnak :)
Ok megnézem :) De azért guru még nem vagyok :)

#92 Felhasználó inaktív   Zollka 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 06. 19. 13:53

Idézet: Lojá - Dátum: 2005. jún. 19., vasárnap - 13:15

Pár kérdés:

A tartályt mért nem a házon kívülre raktad?
Milyen csöveket használsz?

#93 Felhasználó inaktív   Lojá 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 06. 19. 14:12

Idézet: Zollka - Dátum: 2005. jún. 19., vasárnap - 14:53

Pár kérdés:

A tartályt mért nem a házon kívülre raktad?
Milyen csöveket használsz?

A tarti azért került belülre, mert a szívócsonkhoz minél közelebb szerettem volna rakni a könyebb feltöltés/légtelenítés miatt.

A csövek 8*10-es eredeti szilikoncsövek tömítéstechnikai boltos ismerőstől.

Szerkesztette: Lojá 2005. 06. 19. 14:37 -kor

#94 Felhasználó inaktív   Zollka 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 06. 19. 22:22

Idézet: Lojá - Dátum: 2005. jún. 19., vasárnap - 14:12

A tarti azért került belülre, mert a szívócsonkhoz minél közelebb szerettem volna rakni a könyebb feltöltés/légtelenítés miatt.

A csövek 8*10-es eredeti szilikoncsövek tömítéstechnikai boltos ismerőstől.

Jobb kívűlre rakni....Tapasztalatom szerint igazából az ,hogy milyen messze van a pumpától az ilyen 10-20 centi plusz esetében nem nérvadó,inkább a szintkülönbség legyen meg, legjobb ha a kiegyenlítő a rendszer legmagasabb pontja....Viszont a házon belűl zavaró,nehezíti a pakolást illetve az utántöltés is nehezebb így meg veszélyesebb mert van olyan hogy a pumpa nagyot dob a vizen a kiegyenlítőben feltőltéseknél ahogy egy buborék "visszaér" és olyankor alkatrészekre rámehet a víz...Aztán még sokadik szempontból a házon belűl jobban melegszik a víz mint házon kívűl ,bár ez minimális de a maxra törekedjünk mégiscsak :D Egyébként ok :) Csak ennyit akartam beleugatni :)

#95 Felhasználó inaktív   Lojá 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 06. 20. 04:58

Idézet: Zollka - Dátum: 2005. jún. 19., vasárnap - 23:22

Jobb kívűlre rakni....Tapasztalatom szerint igazából az ,hogy milyen messze van a pumpától az ilyen 10-20 centi plusz esetében nem nérvadó,inkább a szintkülönbség legyen meg, legjobb ha a kiegyenlítő a rendszer legmagasabb pontja....Viszont a házon belűl zavaró,nehezíti a pakolást illetve az utántöltés is nehezebb így meg veszélyesebb mert van olyan hogy a pumpa nagyot dob a vizen a kiegyenlítőben feltőltéseknél ahogy egy buborék "visszaér" és olyankor alkatrészekre rámehet a víz...Aztán még sokadik szempontból a házon belűl jobban melegszik a víz mint házon kívűl ,bár ez minimális de a maxra törekedjünk mégiscsak :D Egyébként ok :) Csak ennyit akartam beleugatni :)

Köszi a segítséget, megfontolom a pumpa átrakását.

#96 Felhasználó inaktív   Zollka 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 06. 20. 23:10

Ide is berakom mert hátha valaki nem nézi a bolhát és mégiscsak gyári cucc:

Kép

Eladó Innovatek konvekt-o-matik radiátor fekete kivitelben,full új donbozában áll mióta megvettem...Szabványos csatlakozókkal van...Kb. 110-120 wattot visz el passzívban,aktívban a többszörösét is képes ennek,de ahhoz persze ventiket kell rá appélikálni és akkor nem ilyen csendes
A bolti ára 32,5K...Asszem 20K érte ajándék ár...

#97 Felhasználó inaktív   PeppeR 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 06. 21. 06:06

Hogyan lehet meghatarozni egy radiator eseteben, hogy passzivan kb. hany Wattal tud megbirkozni? Kerdeztem Toled legutobb privatban is, de nem valaszoltal valamiert.
Egyszer valaki megpróbált elmondani Jack Bauernek egy „kip-kopp, ki kopog?” viccet. Jack megtudta ki az, kinek dolgozik, és hogy hol van a bomba...

#98 Felhasználó inaktív   freeone 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 06. 21. 10:47

OFF Zollka! Elérhető vagy már? Tudod miért:)
ON
A person who does not share is not only selfish, but bitter and alone. (Paulo Coelho)

#99 Felhasználó inaktív   Zollka 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 06. 21. 12:28

Idézet: freeone - Dátum: 2005. jún. 21., kedd - 10:47

OFF Zollka! Elérhető vagy már? Tudod miért:)
ON

Nem vagyok most Pesten ill. még vizsgázom ,de ennek pár nap múlva remélhetőleg vége és utána megdumáljuk a dolgot!

#100 Felhasználó inaktív   Zollka 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 06. 21. 12:29

Idézet: PeppeR - Dátum: 2005. jún. 21., kedd - 6:06

Hogyan lehet meghatarozni egy radiator eseteben, hogy passzivan kb. hany Wattal tud megbirkozni? Kerdeztem Toled legutobb privatban is, de nem valaszoltal valamiert.

Legyártod a radiátort és megnézed mi az a max. watt aminél nem megy még 40 fok fölé a vízhőmérséklet...Persze ez a szobának a hőmérsékletétől is függ...

Téma megosztása:

• (117 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.